|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća kod dojilja..
16.4.2013 13:27:01   
cecilija
Pozdrav svima!
Ima li ovdje mama koje su ostale trudne za vrijeme dojenja bez da su dobile prvu menstruaciju nakon poroda?
Jeli moguće da su ciklusi anovulacijski tj. da zena ima simptome ovulacije, a zapravo ne ovulira zbog hormona prolaktina koi se proizvodi za vrijeme laktacije?
Bila bih zahvalna na odgovorima ako netko zna! user posted image
user posted image user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 8:53:32 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoća kod dojilja..
16.4.2013 13:33:05   
cecilija
..Pod "simptome ovulacije" sam mislila na plodnu sluz (sklisku), probadanje u jajnicima, tupa bol u leđima, osjećaj kao da stize M,veći apetit i tako to.. user posted image ...

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 8:53:45 >

(Odgovor članu cecilija)
Neposredna veza do poruke: 2
16.4.2013 15:11:05   
ivanicapeca
Koliko ja znam i koliko sam informirana, dojenje i lučenje prolaktina nema baš previše veze s uspostavom ovulacijskog/menstrualnog ciklusa. Ako ima ovulacije i ne postoji neki abnormalni hormonalni disbalans, doći će i do menzesa. Sigurno da postoje žene koje su prije nego su dobile prvi menzes ostale trudne jer su imale ne zaštićene odnose, a došlo je do ovulacije. Zato, ukoliko to nije neka želja, bolje se štititi i prije nego dođe prvi menzes.

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 8:53:56 >

(Odgovor članu cecilija)
Neposredna veza do poruke: 3
16.4.2013 20:01:47   
mamacita
UZ DOJENJE se MOZE zatrudnjieti! Cak i bez prve menstruacije. Cuvajte se ako ne zelite bebu do bebice.

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 8:54:07 >

(Odgovor članu ivanicapeca)
Neposredna veza do poruke: 4
16.4.2013 21:01:46   
cecilija
Hvala.. ma ja bi htjela treću user posted image , no ovu drugu sad dojim i jos nemam M.
S prvom sam dobila M 11mj. nakon poroda, a sve to vrijeme sam mogla ostati trudna no nisam.. sada mi druga ima 8 mj. a ja jos nisam trudnauser posted image nit sam dobila M..
izgleda da je kod mene dojenje ipak neka vrsta zastite...
Zanima me ima li mozda koja mama da je tako ostala trudna i koji su simptomi?kako prepoznati ovulaciju.. a nebih jos htjela prestati dojiti...user posted image
eto, zato pitam..! user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 8:54:19 >

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 5
17.4.2013 8:40:53   
andydea
Cecilija, i ja imam isti problem kao i ti...
Još uvijek dojim svog user posted image ...a namjeravamo sljedeći mjesec raditi na 4 user posted image ...
Međutim ja sam dobila prve dvije menge, ali sa jako velikim razmakom i sad čekam treću...ne mogu uopće odrediti ovulacijuuser posted image ...pa mislim da će nam ovaj puta trebati duže..ne znam
Uglavnom neka sve ide svojim tokom, ne želim se opterećivati...Dojim i dalje i ne misli prestati...user posted image
Znam curke, a i moja mama mi je primjer koja nije dobila mengu i ostala trudna odmah 2mj.poslije poroda...a dojila je!

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 8:54:30 >

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu cecilija)
Neposredna veza do poruke: 6
17.4.2013 9:01:21   
cecilija
user posted image
Ah,ma da. morat cu i ja pustit da ide svojim tokom..
Nego, kod mene je od poroda cijelo vrijeme trajala suhoća (jako malo krvarenja nakon poroda)..i evo prije nekih mjesec dana sam prvi put osjećala jajnike pa sam se ponadala da su proradili..valjda kako sam počela s dohranom i smanjila dojenje. valjda ce to sad..onda sam prijmjetila napokon neki iscjedak pa se sve nadam da je bio plodni user posted image .. sad moram čekati da vidim dalje.. user posted image user posted image
onda andydea, idemo u utrku za user posted image user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 17.4.2013 11:35:47 >

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 7
17.4.2013 12:00:35   
Anoniman
možda bi mogle pomoći trakice za ovulaciju ili maybe baby aparatić user posted image
sretno sa sljedećom bebom user posted image

(Odgovor članu cecilija)
  Neposredna veza do poruke: 8
22.4.2013 11:09:08   
andydea
cecilija, kako si???
Ja sam bolesna, user posted image ubiti ne znam kaj mi je , znat ću danas kad dobijem nalazeuser posted image ....
26.5 idem ginekologici i napraviti papu i briseve i onda počinjemo raditi na user posted image ...ako sve bude uredu...
Pijem prenatal i nastavit ću sa njim i mislila sam kupiti opet folnu...pa početi pripremeuser posted image  dojim još uvijek punouser posted image
Jesi ti bila kod ginek...?

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
22.4.2013 12:26:03   
cecilija
andydea,bas mi je zao,pogotovo jer dojis,nadam se da to nema utjecaja na tvoju user posted image , zelim ti brz oporavakuser posted image !!
sto se mene tice, ja sam malo zbunjena. imala sam prije nekih dva tjedna simptome ovulacije, bar mislim..(sluz,probadanje jednog jajnika, glad,nervoza..user posted image ), a zadnjih par dana se cudno osjećam..nekako se nadam da sam uspjesno iskoristila te simptome user posted image ,ali opet si ne zelim umisljati...uglavnom,osjećam bol u abdomenu,malo kriza,poceli su mi smetati mirisi...ahhh,tko zna... eh i sad imam neki bijeli gusti iscjedak..user posted image
tako da cekam da prode bar tri tjedna od te "ovulacije" da napravim test ako slucajno ne dode user posted image ...
iako,dojim jos uvijek punom parom..user posted image
ako ne bude ni + ni user posted image
, onda se necu opterecivati, kad potrefimo- potrefimo! user posted image user posted image

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 10
22.4.2013 14:04:39   
andydea
ajme, a ja sam taj gusti,bijeli iscjedak imala tjedan dana prije očekivane menge-koja nije došlauser posted image ...i to mi je bio jedini simptom (rane ) trudnoćeuser posted image user posted image ....
Navijam da si uspjelauser posted image ...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu cecilija)
Neposredna veza do poruke: 11
23.4.2013 10:27:09   
ivanicapeca
Drage cure, ukoliko nije baš radi nečeg u glavu nova trudnoća rano nakon prvog djeteta, i nemate jako dobru logistiku, ne bih vam to preporučila, ni radi vas samih a posebno ne radi prvog djeteta. Idealan razmak bi bio barem tri godine. Ja sam ostala trudna neplanski i imam malog od dvije godine koji je trenutno u vrlo "sebičnoj" i "posesivnoj" fazi. Na jesen dolazi prinova i paralelno će krenuti u vrtić i to može dovesti do velikih psihičkih problema kod njega, a inače je ovak dosta osebujan. Osim što sam trudna, trudnoća je rizična i već samo po sebi to stvara dodatni problem jer ga ne mogu hendlati kako bi trebala i kako on to zahtijeva. Imam sreću pa mi je muž doma na produljenom dopustu za njegu djeteta (mali je rođen kao nedonošće), a ja sam na čuvanju trudnoće i nemamo neku podršku sa strane, al nam zna biti užasno teško. Ima dana kad si ne stignemo oprati zube, doslovno, stalno smo živčani i svadljivi.
Što se dojenja i trudnoće tiče, nemam iskustvo jer sam prestala dojiti prije nego sam ostala trudna, al mi se laktacija zadržala godinu dana i prestala je negdje oko 18 tj.trudnoće u potpunosti, tako da se bojim da je moguće da ćete izgubiti mlijeko za vrijeme nove trudnoće, a prvo dijete vam još uvijek treba majčino mlijeko. Sve i da ostane, stvarno ne znam kako je biološki moguće kombinirati potrebe dojenčeta i starijeg djeteta, jer se ritam dojenja, laktacije i konc. hranjivih tvari prirodno uspostavlja po potrebi djeteta.
Dosta je to komplicirano.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 12
24.4.2013 13:23:51   
andydea
ivanica
Kao što vidiš u mome profilu ja imam 3 dječice..Između mojih djevojčica je razlika 4,5 g, a između najstarije kćeri i sina 10g...meni je već to jako velika razlika i to je jedan od razloga zašto idemo odmah na 4 user posted image ....drugi od razloga je da Di ima kompića s kojim će se igrati i da između njih nije tako velika razlikauser posted image ...
Oprosti ali ja se nikako ne mogu složiti sa tvojim komentarom, posebno ovo vezano za dojenjeuser posted image
Moj brat i sestra su razlika 11mj . i najbolje se slažu od svih ,nerazdvojeni su i posebno povezaniuser posted image
Nikome ne ulazim u privatnost, ali onako kako si posložiš i organiziraš tako će ti biti...Dijeca nisu igračke, imaju emocije i pokazuju ih jasno i glasno...za njih treba puno ljubavi i strpljenja...Moje curke obožavaju brata i igraju se kad god mogu sa njime...MM radi po cijele dane, osim vikende i ja nemam apsolutno nikoga za pomoć,ni bake ni dede-pa se organiziram a na wc idem dok spavauser posted image
Svako ima svoje gledište na mali razmak u godinama,mjesecima....nekom se desi, neko ide planirano...
Kaj se tiče dojenja- moja sestrična ima 3 curice...i doji neprekidno već 5 god....da,da 5 godinauser posted image user posted image user posted image ...normalno je rodila dojila,pa rodila drugu,prvu prestala nakon 2god...,pa drugu dojila 2god...i sad treću doji već god.user posted image ....
Nema tu nikakvih prepreka...dojenje je prirodno...i sve je tu normalno...i u trudnoći i kasnije...
Neki govore, prestat dojiti radi grčenja maternice pred kraj, neki da mlijeko nebu valjalo...ma to su gluposti...
Slobodno dojite bebe i u trudnoćiuser posted image ...i nastavite...
Možda sam preoštro odgovorila, ali ovo je moj stav...ako netko želi malu razliku među bebama, neka se ne boji...biti će bliskiji , lakše će se prolaziti periodi-dojenje,hranjenje,tuta...igra..ima puno prednosti...
Meni je već sad velika razlika,jer dok ostanem ponovno trudna ,pa + 9mj...Di će imati 2 god...

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

Neposredna veza do poruke: 13
24.4.2013 14:21:27   
cecilija
..andydea, ja se slazem s tobom u potpunosti!!user posted image user posted image

Ja dojim punih 3 god i 3mj. s prekidom od 2 mj.-(kad sam bila 8,9 mj. trudnoće s ovom drugom) sto znaci da sam imala tandemsko dojenje. kad sam rodila drugu curu,prva me jos uvijek trazila ciku i ja sam joj naravno dala (dobro mi je dosla kao izdajalica! user posted image user posted image user posted image )
razlika izmedu njih je 2,5 god.dakle, prva je sada u zahtjevnoj dobi od 3 god,a druga je beba od 8 mj. koja takoder zahtijeva punu paznju..ja svejedno stignem s obje, njihov odnos je super,jedna se drugoj vesele i ja se dobro organiziram user posted image ..
zato bi htjela jos kraći razmak,imam jaku zelju za jos jednom bebom, pa i dvije,a s obzirom na vlastito iskustvo s dojenjem, nadam se da cu nastaviti kao andy-na prijateljica,5 god user posted image !

< Poruku je uredio cecilija -- 24.4.2013 14:25:55 >

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 14
24.4.2013 19:20:51   
ivanicapeca
Ovak, da se razmemo, ne želim raspravu svesti na neka osobna iskustva kao pravilo, već iznijeti vlastiti stav temeljen na iskustvu i prikupljenim informacijama i tako prethodne postove shvaćam i prihvaćam.
Stvari koje sam iznijela vezano za dojenje i hranjive tvari koje se luče kroz mlijeko i koje, osim onog kontakta s djetetom, je ipak najosnovnija i najvažnija svrha je stvar koja se vrlo lako može provjeriti u medicinskoj literaturi. Dojiti dojenče i dojiti dijete od godinu ili više dana u tom smislu nije isto. Smatram, zapravo prije bih rekla "imam filing" da dojenje djeteta od 3 paralelno s dojenčetom nije korektno prema dojenčetu upravo radi toga. Naravno da se može, no je li to zadovoljava potrebe jednog i drugog djeteta, a da nikome ne ide na uštrb, e to bih ipak provjerila kod stručnjaka.
Druga stvar, ostati planski trudan, ma čak i ne planski, prvim ciklusom smatram neodgovornim ponašanjem prema vlastitom tijelu. Tu ne mislim na obješene grudi i trbuh, već na činjenicu da tijelu treba vremena da se regenerira i da bude spremno na novu trudnoću kako bi se osiguralo da ta trudnoća bude zdrava i uredna. Dovesti sebe u potencijalno opasno stanje je neodgovorno prema sebi, već rođenoj djeci i djetetu koje se treba roditi.
Stava sam da preko svojih potreba i želja treba voditi računa o nekim važnim, utemeljenim, kako znanstven tako i socijalno, činjenicama. Divno je kad su djeca tu negdje u godinama pa se mogu igrati, no ako to nosi određene rizike u više aspekata, treba stvari sagledati realno (rizici se mogu isto tako naći u stručnoj literaturi). Isto tako, nisu sva djeca ista i neće na jednak način doživjeti "konkurenciju", baš kao što ni roditelji nisu svi isti pa se ne znaju uvijek najbolje nositi s novim izazovom.

Ja imam 36. Prvo dijete sam rodila prije 2 godine u 28 tj. trudnoće u hellp sindromu. Zapravo, bilo je dvojbeno bili meni još jedna trudnoća uopće bila preporučljiva, s obzirom da smo i dijete i ja jedva izvukli živu glavu. Lomila sam se između silne želje za još jednim djetetom jer sam htjela da Šime ima nekog, za razliku od mene koja nemam i koja znam kakva je to praznina, s mogućnošću da osim da neće imati braće, moguće može ostati i bez mene u procesu. Iako smo se štitili, nekim čudom sam ostala trudna i koliko god sam bila sretna, toliko sam se grizla jer nisam obavila sve potrebne pretrage kojima bih vidjela u kakvom sam zapravo stanju i hoće li moje žile i bubrezi to podnjeti, jeli sve uredu s krvi i td. Užasno me grizla savjest posebno što mi je već u prvom tromjesječju skočio tlak na razine koje sam imala u 24 tj. u prvoj trudnoći. Završila sam na metildopi, evo me sad u 24 i za sad je sve ok i nadam se da će tako ostati do kraja i da se neće ponoviti, iako nema nikakvih garancija.
Biti opet majka za mene predstavlja puno veće i teže odgovornosti prema djeci da bih marginalizirala stvari na dojenja, razlike u godinama radi kompanjonstva u igri i moje, sebične priznajem, velike želje da na pragu četrdeset_ih s dvije rizične trudnoće idem na još jedno dijete. U tom smislu ide i moja preporuka: odluka je vaša, ali dobro i realno postavite stvari u svome životu prije nego doneset_e odluku, jer nije sve crno- bijelo.

< Poruku je uredio ivanicapeca -- 24.4.2013 19:23:02 >

(Odgovor članu cecilija)
Neposredna veza do poruke: 15
24.4.2013 20:25:15   
andydea
Ivanica
ja jedino kaj iz ovog tvoga posta mogu shvatiti je to da si ti imala rizične trudnoće i da je logično da se bojiš svegauser posted image ...iskreno mi je žao
Moje sve tri trudnoće bile su dobre,jedino priznajem sad u zadnjoj sam jako povračala...ali sve drugo ok...nikakvih iscjedka,gljivica, ljekova...potpuno zdrava, beba velika,jaka ...sva tri poroda prirodno na termine i prenesla čak dvije..
Moja kilaža iza svakog poroda vratila se brzo u normalu, mlada sam ,imam 28 god...i potpuno zdrava žena...ne vidim razlog zašto ne bi išla na još jednu user posted image ...ja nisam žena koja je rodila carskim rezom ili imamla bilo kakvu komplikaciju...a čak se i tim ženama dopušta da rađaju nakon godine dana...
Eto nebi više raspravljala...mi smo odlučili i to je naša odlukauser posted image ...a tebi želim sreću sa tvoja dva user posted image  i naravno ako se odlučiš za još jednog malog anđela slobodno nam se pridružiuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

Neposredna veza do poruke: 16
2.5.2013 13:26:54   
andydea
Cecilija kakvo je stanje kod tebe?user posted image
Evo ja krivo pogledala-naručena sam 6.5 kod ginek..a ne 26 user posted image
30.4 trebala dobiti user posted image ..ali ništa...sigurno će opet kasniti 2tjuser posted image ...joj samo nek se nekako ustabile da znam te plodne daneuser posted image ...eto da mi ginek.da zeleno sijetlo..idem na pregled,papa i brisevi...na more krajem 6mj...i onda u odbrojavanjeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Dohrana
pokcava

Kada započeti sa dohranom?

sa 4mj (33%)

sa 6mj (67%)

Broj svih glasova: 49

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!