|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Epiduralana-da ili ne?
22.1.2012 15:55:04   
kupa
Kakva su vaša iskustva i stavovi o epiduralnoj? Dvoumim se zatražiti je na porodu. Jel postoje nuspojave?

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:43:47 >

Naše sunce će postati velika seka :)
Naše drugo zlato 7.5.2012.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: epiduralana-da ili ne?
22.1.2012 16:38:22   
mišica 666
rodila sam dva puta i nikad ju nebi tražila ali čisto zbog mog straha da mi netko petlja po kralježnici. ali to je samo moje skromno mišljenje user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu kupa)
Neposredna veza do poruke: 2
22.1.2012 17:14:24   
INES88
ja sam za epiduralnu,prvo djete samm rodila s njom ma super takav porod bi mogla imat po jedan svaki tjedan! a ubod se ni ne osjeti! drugi put sam imala carski rez e to je brate mili užas,nije mi jasno kako one poznate plaćaju za njega ja bih platila samo da nemoram...

mamin frajer - 4god.

curica nam dolazi 15.06.2011

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 3
22.1.2012 17:51:17   
sina
tko zna što i kako će biti kada dođem na porod,ali ako Bog dragi da da bude sve u redu 100% ću ju tražiti. zašto si ne olakšati ako se može.  ja sam jedino u dilemi,tj. skupljam hrabrost ako bi došlo do carskog da tražim spinalnu. voljela bih,ali mislim da neću biti toliko hrabara.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu INES88)
Neposredna veza do poruke: 4
22.1.2012 17:51:55   
mala99
IZVORNA PORUKA: INES88

ja sam za epiduralnu,prvo djete samm rodila s njom ma super takav porod bi mogla imat po jedan svaki tjedan! a ubod se ni ne osjeti! drugi put sam imala carski rez e to je brate mili užas,nije mi jasno kako one poznate plaćaju za njega ja bih platila samo da nemoram...

Mislim da je pravi porod još gori, zamisli 10-12 sati jakih trudova i još na kraju drip.

(Odgovor članu INES88)
Neposredna veza do poruke: 5
22.1.2012 17:58:26   
sina
IZVORNA PORUKA: mala99

Mislim da je pravi porod još gori, zamisli 10-12 sati jakih trudova i još na kraju drip.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja se toga jako bojim,al svejedno jedva čekam da do poroda dođe,kakav god on bio....

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 6
22.1.2012 21:12:34   
ikica84

IZVORNA PORUKA: mišica 666

rodila sam dva puta i nikad ju nebi tražila ali čisto zbog mog straha da mi netko petlja po kralježnici. ali to je samo moje skromno mišljenje user posted image

isto user posted image

ANDREJ 02.01.2010.
VIKTOR 24.09.2011.
mamine srece najveceeeeeee!!!!

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 7
22.1.2012 21:16:05   
adryosijek
nema poroda vise bez epidularne,bolovi su koma ziva(DRIPCINA)user posted image ,zato vjerujem da je super s time,sljedeci porod idem makar platila uz epidularnu!!

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu ikica84)
Neposredna veza do poruke: 8
22.1.2012 21:22:10   
cuba
Ja sam svakako za epiduralnu. Tražila sam je, međutim u našoj St bolnici je običaj kad je tražiš da ti uvijek daju istu izjavu a to je da trenutno nemaju slobodnog anesteziologauser posted image  tako da sam se zbilja sa svojim porodom ispatila do samog kraja koji je rezultirao hitnim carskim rezom.
I slažem se sa Ines, ne razumijem kako netko može platiti da ide na carski rez. Mislim da je prirodni porod lakši (došla sam do samog izgona i prošla sve faze poroda osim tog zadnjeg) al me carski rez toliko izmorio. Nakon njega nisi sposoban za ništa, oporavak je puno duži nego kod prirodnog poroda.
Idući put u bolnicu idem sa plavom kuvertom za epiduralnuuser posted image

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 9
22.1.2012 21:34:50   
mariola
Što se porod više bliži, sve više sam za. U srijedu ću pitat još svog gin. oko detalja(jel se treba ranije najaviti i sl.).
Namučila sam se pošteno uz onaj drip (prirodni trudovi mi nisu bili strašni) i zbilja bi sivolila olakšat i skrati muku uz epi ako bude moguće. Prviput mi nije palo na pamet ni pitat ali i bila sam već dosta otvorena pa june bi mogla ni dobit.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 10
22.1.2012 21:54:08   
pepeljuga
Posli prvog poroda sam vikala da cu drugi put sigurno uzet epiduralno,dosao i taj drugi put ja dosla otvorena 9 prstiju i naravno da nisam mogla uzetiuser posted image user posted image user posted image ,dosao i sad treci di nisam razmisljala da bi uzela al ako kojim slucajem idem 4 put roditi uzet cu je sigurnouser posted image user posted image user posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 11
22.1.2012 22:03:03   
berny
Tražila sam epiduralnu. Nisu mi dali. Procijenili su da ću brzo roditi. Nisam brzo rodila!!!
Ako budem opet rađala, inzistirat ću!

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 12
23.1.2012 0:30:25   
ruwenzor
Nisam tražila i drago mi je radi toga, imala sam super porod (svih 51 h trudova user posted image )
bilo je super iskustvo i ne pamtim kao nešto jako strašno bolno

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 13
23.1.2012 13:16:15   
magdalenaa
ja sam rodila sa epi,i nikad više,kao prvo-3x mi je davala i  promašila kralježnicu,boli ka sam đava ,sad na svaku promjenu vremena imam osjećaj ka da  mi netko nož zabija u leđa, kao drugo- nije mi djelovala -utrnula mi samo desna noga i to ispod koljena ,tako da nema šanse da ju ikad više  uzmem, i da sam znala da me ovo čeka nebih ju uzela, al to je moje iskustvo i nebih ga poželjela ni najgoroj neprijateljici........

< Poruku je uredio anaxx -- 14.2.2012 13:13:25 >

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Epiduralana-da ili ne?
23.1.2012 13:22:44   
Suzn
Ja sam rodila sa epi. I opet bi, uz malu opasku... Osjecala sam jednu nogu, i onda su mi pojacali dozu, tako da nisam, ama bas nista osjacala, mogla sam i drugi dan rodit opet... I zatomjedva cekam drugi porod. Jedino sto posto nisam nista osjecala, nisam znala ni tiskat pa su malisu morali sa vakumom izvadit.
Al eto, sve je ok proslo, i veselim se drugom porodu, valjda ga bude ;)

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:49:43 >

(Odgovor članu magdalenaa)
Neposredna veza do poruke: 15
27.1.2012 11:53:52   
elven

U potpunosti se slažem sa INES...nakon epi i dva carska...uvijek glasam za obezboljenje sa epi i vaginalno samo da se carski izbjegne....

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:49:18 >

(Odgovor članu INES88)
Neposredna veza do poruke: 16
27.1.2012 13:23:36   
mariola
Ja definitivno pitam epi. Nisam čula ni jedno ružno iskustvo iz zd rodilišta. Gin. me podržao.user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:49:04 >

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu elven)
Neposredna veza do poruke: 17
27.1.2012 13:43:08   
sina
i ja ću je tražiti,jedino s obzirom na to kakav sm ja baksuz,neće biti slobodnog anesteziologa. inače ju u merkuru u zg čak i nude u zadnje vrijeme

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:48:51 >

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 18
28.1.2012 12:50:39   
mayathebee
Največa posljedica za koju sam ja čula je da mi frendica godinu i pol nakon poroda ne može micati nožnim palcem!
Osobno ju nisam tražila, došla sam 4 prsta otvorena, i uvijek sam imala strah od nje jer mi je kralježnica skroz kriva. Ali ja sam imala prirodan porot. Od početka pravilne trudove između kojih sam trčala na wc jer mi se organizam počeo sam i čistit! Nisam dobila ni drip, ni epi. Bilo je bolno ali ne prestrašno! Prvi trud me uhvatio u 4.26 ujutro, a rodila sam u 16.26 popodne!user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:48:37 >

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 19
28.1.2012 17:08:27   
mala pcelica
ja sam rodila sa epiduralnom i opet bi da mogu birati...sa kičmom sam i prije trudnoće imala problema tako da ne znam dal mi je sta naštetilo što se toga tiče,ubod nisam ni osjetila,bila mi je utrnuta samo desna strana tj. prvih pola sata su obe strane bile utrnite,a onda je lijeva popustila..poslje mi je desna noga bila "mlitava"narednih 13-14 sati i to je to user posted image

< Poruku je uredio anaxx -- 31.1.2012 10:47:56 >

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 20
13.2.2012 16:10:07   
vesle

IZVORNA PORUKA: Suzn

. Jedino sto posto nisam nista osjecala, nisam znala ni tiskat pa su malisu morali sa vakumom izvadit.
Al eto, sve je ok proslo, i veselim se drugom porodu, valjda ga bude ;)

Ja zbog toga nikad nebi na epiduralnu...bez obzira na bol pri prirodnom porodu...mislim da nebi mogla uopće tiskat a ova jaka bol te natira na tiskanje...
Uostalom svi su preživili porod...

(Odgovor članu Suzn)
Neposredna veza do poruke: 21
13.2.2012 16:23:45   
lilia
IZVORNA PORUKA: vesle
Ja zbog toga nikad nebi na epiduralnu...bez obzira na bol pri prirodnom porodu...mislim da nebi mogla uopće tiskat a ova jaka bol te natira na tiskanje...

Draga vesle, mislim da tebe još nije kako bi ti rekla "natiralo" na tiskanje jer kad te pucaju trudovi pojačani s dripom i to svake 2 minute, ne stigneš ni udahnuti, ono već drugi ali nisi se dovoljno otvorila a sestre samo pojačavaju drip koji ti razdire cijelu trbušnu šupljinu...
Vjeruj mi da ti tada netko kaže da će ti se na glavu popest ti bi mu dozvolila samo da ti bolovi već jednom prestanu i da rodiš živo i zdravo dijete.
Epiduralna se u tim trenucima čini kao melem na ranu.
I ne nude je bez veze, bez brige budite. Barem ne u Ri.
Nude je onda kad ste već u polu-nesvjesti, tada se sjetite kako ste na tečaju za trudnice objašnjavale jedna drugoj: ne, nema šanse epiduralna, ja ću prirodno...jer niste znale kako je to kad "natira" a neće van.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu vesle)
Neposredna veza do poruke: 22
14.2.2012 13:03:17   
Štefica
Haj curkeeeeeeee. Imam jedno pitanjce, sada sam u 19 tjednu trudnoce i polako razmisljam o porodu pa me zanima...dali je epidurala ok ili ne?user posted image malo se bojim poroda. Imam dvije prijateljice koje su nedavno rodile i malo me je jedna isprepada sa pricom o tome sta je sve prozivjela tamo i kakvi su doktori bili brema njoj....ona je uzela epiduralnu i sada 4 mjeseca nakon poroda kaze da jos uvijek nekad osjeti ubod u ledima....neznam sto da radism nebi htjela da imam posljedice od te epiduralne....user posted image
Jel netko zna koliko uopce drzi da epiduralna? HVALA VAM UNAPRIJDuser posted image

(Odgovor članu kupa)
Neposredna veza do poruke: 23
14.2.2012 13:11:33   
anaxx
IZVORNA PORUKA: lilia

Draga vesle, mislim da tebe još nije kako bi ti rekla "natiralo" na tiskanje jer kad te pucaju trudovi pojačani s dripom i to svake 2 minute, ne stigneš ni udahnuti, ono već drugi ali nisi se dovoljno otvorila a sestre samo pojačavaju drip koji ti razdire cijelu trbušnu šupljinu...
Vjeruj mi da ti tada netko kaže da će ti se na glavu popest ti bi mu dozvolila samo da ti bolovi već jednom prestanu i da rodiš živo i zdravo dijete.
Epiduralna se u tim trenucima čini kao melem na ranu.
I ne nude je bez veze, bez brige budite. Barem ne u Ri.
Nude je onda kad ste već u polu-nesvjesti, tada se sjetite kako ste na tečaju za trudnice objašnjavale jedna drugoj: ne, nema šanse epiduralna, ja ću prirodno...jer niste znale kako je to kad "natira" a neće van.

lilia
ovo toliko vjerno opisuje moja oba poroda da sam se stresla, dakle potpisujem te do u detalje i dižem prst gore ZA epiduralnu!!!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 24
15.2.2012 10:41:06   
elven

IZVORNA PORUKA: vesle

Vesle, epi se može dozirati tako da te skroz ne oduzme, već samo da ti smanji bol....tako su meni jednu turu....a tiskaš i bolje jer si koncentrirana samo na to i slušaš ekipu i nema panike od prejake boli, koja te btw ne natjera na tiskanje već se najčešće prvorotkine pogube i uspaniče i tu krene naopako....ovo govorim što su mi doktori rekli i svog iskustva.

Ja sam prošla svoje trudove do 6-7 prstiju, epi, spinalnu za carski i vjeruj mi da je epi od toga naj naj izbor....

Nuspojave imaš od svega pa i od poroda user posted image , ali najbitnija nuspojava je onaj mali smotuljak kojeg poslije dobiješ, tako da ako se jako bojite poroda epi bi vam mogla stvarno pomoći. Nemam iskustvo boli kod izgona, ali ono što sam slušala satima (sporo se otvarala) u predrađaoni, pročitala i čula iskustava....učvrstilo je moju odluku da zatražim epiduralnu.

(Odgovor članu vesle)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!