|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dohrana - Recepti!!!
5.7.2011 8:36:59   
marijola
IZVORNA PORUKA: maryann01

super tema stvarno nam ponestane ideja za kuhanje a sad imamo sve na jednom mjestuuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu maryann01)
Neposredna veza do poruke: 26
5.7.2011 12:52:13   
jele2405
ODLIČNA tema! Pridružujem se čestitkama. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Naš jelovnik je malo jednostavniji:

user posted image Naribana jabuka sa smrvljenim petit keksima (sve na trenicu)
user posted image Bijelo meso piletine, jedan krumpirić ili malo riže i par mrkvica,
meso malo duže se kuha, kasnije dodam ostalo
i kad je gotovo sa malo juhice zmiksam štapnim mikserom
(probala sam dodati i kuhane cikle al nije nam se okus svijdjeo

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Moje tri sreće najveće
Mia 12.12.10.
Šimun i Lovro 20.06.13.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

(Odgovor članu marijola)
Neposredna veza do poruke: 27
5.7.2011 14:12:05   
njanja
cure, evo na superknjžiari samo danas ponuda za 47 kn knjiga:

KAŠICE - Vodič o dohrani za roditelje početnike i bebe kritičare

Živimo u vremenu pojačane svijesti o prehrani i učincima hrane na organizam. Stajališta o prehrani općenito, a posebice o dohrani beba, znatno su se promijenila posljednjih deset_ljeća. Neke namirnice došle su na crnu listu kao dokazano štetne. Rafinirani šećeri, previše soli, pojačivači okusa, aditivi, gazirana pića, slatkiši, masno meso i kolesterol – popis je dug, a ovo su samo neki sastojci koje svakako treba izbjegavati u prehrani. No ponekad se, u želji za zdravim životom i doslovnom primjenom pravila, može otići u drugu krajnost.

Možda ste vegetarijanci, poklonici makrobiotičke prehrane ili vi i vaša obitelj smatrate da obrok bez mesa nije pravi obrok. Odrasli ste i sami određujete kako ćete živjeti i hranite se kako vam odgovara. Ako u nečemu pretjerujete, vaš organizam će vam zamjeriti i s vremenom ćete imati zdravstvenih problema – ili, ako imate sreće, bit će vam oprošteno.

No nemojte riskirati kad je u pitanju zdravlje vašeg djeteta. Hrana ima veliki utjecaj na stanje organizma, a od presudne je važnosti u ranoj dječjoj dobi zbog intenzivnog rasta i razvoja djeteta. U prvoj godini života bebe rastu brže nego ikada poslije – do prvog rođendana utrostruče svoju težinu. Zato je kvalitetna prehrana u prvoj godini života iznimno važna i djetetu je potrebno pružiti sve neophodne sastojke. Koliko god pojedinačne namirnice mogu biti zdrave i bogate vrijednim sastojcima, nijedna namirnica ni izdvojena grupa namirnica ne sadrži sve elemente potrebne mladom organizmu. Nedostatak ključnih nutrijenata u toj dobi može ostaviti trajne posljedice za zdravlje djeteta. Djetetu treba osigurati dovoljno energije i najširi izbor hranjivih i zaštitnih tvari. A uskoro – što vam se može činiti prebrzo – kad uz vašu zaslugu naraste zdravo i veliko, dijete će sâmo odlučivati o svojoj prehrani. No tada odgovornost više nije u vašim rukama.

Stiglo je vrijeme za dohranu, a ne znate s kojim namirnicama započeti te kada i na koji način uvoditi nove okuse u život vaše bebe? Ili vam jednostavno nedostaje ideja za pripremu ukusnih kašica? S istim se problemima prije ili kasnije suočavaju svi roditelji koji svojoj bebi iz dana u dan žele pripremati zdravu i prirodnu dohranu.
U ovoj knjizi ćete pronaći:
-brojne ideje za pripremu kašica
-mnoštvo korisnih savjeta
-detaljni opis pripreme obroka
-važne činjenice o dohrani koje ne smijete zaboraviti
-najbolje kombinacije hrane
-savjete kako izbjeći alergije

Kuhajte svojoj bebi s lakoćom i samopouzdanjem! Učinite dječje obroke raznovrsnijima, a svakodnevna priprema kašica neka vam bude zabavna i jednostavna.

< Poruku je uredio njanja -- 5.7.2011 14:13:55 >

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu jele2405)
Neposredna veza do poruke: 28
5.7.2011 22:55:42   
berny
bok Jele. drago mi je da si se javila. Mia i Bernard su rođeni na isti datum :)) pa vjerujem da će im pasati isti meni.

Maya, kako je prošlo s marelicama? Jel kakao?  Je li netko probao napraviti kašicu od suhih šljiva? Treba nam za ove naše nekakalice.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 29
6.7.2011 8:17:53   
mayathebee
Berny dok sam ga prematala što je u zadnje vrijeme nemoguća misija, zagorile mi marelice,  prejaka vatra mi ostala, i sva voda otišla......user posted image user posted image user posted image
Cijela kuhinja puna dimauser posted image
Dobio je hipp marelicu u 100ml AD-a i 1 žl žitnih milupa pahuljica.
Pokakio se tek navećer.
Mislim da bi se puno prije pokakili da im napravimo same šljive, ali moj pije jako malo mlijeka kroz dan, pa mu zato miješam u doručak i ručak.
Počela sam mu davati i razrijeđen sok od šljive od hippa, i zaslađenu blagu kamilicu. Eto nakon svega toke se pokaka, ali dobra stvar je da mu stolica više nije tvrda.

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 30
6.7.2011 14:02:03   
berny
Dobro da mu je mekana. Izgleda da si pronašla ključ.user posted image
I ja mu stavim nešto mlijeka AD u kašice. Mislim da su mu tako finije. Više pojede.
A od suhih smokava? Zabunom sam napsala od suhih šljiva umjesto smokava. Od šljiva mu ne pomaže.

< Poruku je uredio berny -- 6.7.2011 14:06:53 >

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 31
6.7.2011 14:29:57   
lilia
Hvala na savjetu da se u svježi sir i voće stavi malo keksića, moj je danas super pojeo. Inače mu je kiselo.
user posted image user posted image  za keksiće i ovu temu.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 32
9.9.2011 12:44:39   
mayathebee
Pozdrav curke!

Odlučila sam Ivanu malo promijeniti menu, pa sam mu odlučila uvesti mahune. Nisam ih do sada radila, pa me zanima kako ih vi spremate malcima a da moj smije papati. Mislila sam ih skuhati s krumpirom, ali neznam da dodajem još što unutra. Mislila sam bez mesa, da ga baš ne jede svaki dan. Možda da mu malo AD-a stavim unutra? Znam da smije jogurte, razmišljala sam o vrhnju, od kada se daje vrhnje i kakvouser posted image

Hvala

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 33
9.9.2011 12:54:02   
beba24
Malo mrkvice i peršina? Ja joj skuham juhu od purećeg vrata pa ako radim bez mesa-s tom juhom podljevam da joj bude ukusnije.

Male stvari stvaraju savršenost, a savršenost nije nimalo mala stvar...

Neposredna veza do poruke: 34
9.9.2011 12:54:14   
pincirotvajler
kad smo uveli samo sam skuhala uz neko povrće,kak i sve ostalo kad uvodiš,a onda od 10mj kad je počeo sve s nama jesti jede bilo kak

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

Neposredna veza do poruke: 35
9.9.2011 13:20:12   
beba24
KREM JUHA
Skuham juhicu (ne previše), dodam cvjetaće (malo) i brokule. Kad se to skuha, izvadim meso peršin i celer, ostalo izmiksam, dodam 30ml ADa i vratim da prokuha.

Male stvari stvaraju savršenost, a savršenost nije nimalo mala stvar...

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 36
9.9.2011 22:39:59   
maryann01

IZVORNA PORUKA: mayathebee

Pozdrav curke!

Odlučila sam Ivanu malo promijeniti menu, pa sam mu odlučila uvesti mahune. Nisam ih do sada radila, pa me zanima kako ih vi spremate malcima a da moj smije papati. Mislila sam ih skuhati s krumpirom, ali neznam da dodajem još što unutra. Mislila sam bez mesa, da ga baš ne jede svaki dan. Možda da mu malo AD-a stavim unutra? Znam da smije jogurte, razmišljala sam o vrhnju, od kada se daje vrhnje i kakvouser posted image

Hvala

ja sam svome baš danas dala mahune i uživao je u novom okusu. a skuhala sam ih sa mrkvom i krumpirom mrvicu soli i malo maslaca sam stavila kad sam miksala. inače kad kuhaš mahunarke one ti u potpunosti zamjenjuju meso tak da ne trebaš stavljati i meseko.

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

Neposredna veza do poruke: 37
9.9.2011 23:01:07   
mayathebee
Hvala curke!!!user posted image
E vidiš nisam znala za ovo da zamijenjuju meso, obično ih mi jedemo bez mesa, pa sam i njemu tako radila. Skuhala sam ih sa krumpirom i nisam znala da li smijem vrhnje, pa sam stavila malo jogurta. Bilo mu je čudno, ali sve je smazao!user posted image

Neposredna veza do poruke: 38
9.9.2011 23:09:47   
maryann01
to sam ti ja pročitala u knjizi moja prva godina i starijima sam isto davala mahune kao zamjenu za meso. isto možeš staviti tvrdo kuhani žumanjak(kuhaš jaje 20 min.)

moj quatro

Neposredna veza do poruke: 39
10.9.2011 0:09:20   
lilia
Moj se ovo ljeto najeo mahuma kao ničega do sada. Dosadile su nam sa krumpirima, pa bi ih miješali sa mrkvom, neki put malo mesa, sve kao juhicu skuham samo mijenjam povrće.user posted image
Stvarno su dobre i zdrave.
Ja mom sve sameljem sa štapnim jer bolje pojede.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

Neposredna veza do poruke: 40
6.10.2011 23:02:54   
maryann01
evo jedan super jednostavni i isprobani recept:
JUHICA OD MRKVICE I GRISA
1 veća mrkva
1 jušna žlica grisa
mrkvu naribati i prodinstati na malo ulja dodati gris i zaliti s malo vode (ovisi kakvu gustoću želite) kuhati dok mrkva ne omekša i gris nabubri,može se staviti malo soli i malo maslaca na kraju. dobar tek malim papalicama.
ta juha je odlična ja sam je svome baš danas radila i papao je ko veliki čak je i komadiće mrkve žvakao ko da ima ve zube,a nema ni jedan.

moj quatro

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 41
7.10.2011 6:45:54   
mayathebee
....mmmmm čini mi se super juhica, moram probati svojoj izjelici to napraviti!user posted image

Neposredna veza do poruke: 42
8.10.2011 23:01:43   
maryann01
stvarno je super ja ju nekad i nama napravim samo rijeđe a malcu napravim gusto kao kašicu

moj quatro

Neposredna veza do poruke: 43
29.10.2011 14:15:48   
zara13
kakve su to zobene pahuljice?!? i imate kakve nove recepte za bebe od 7 mj? više nemam ideja šta da joj dajem za papati

Neposredna veza do poruke: 44
29.10.2011 19:37:51   
bubaMaja
za bebice naJBOLJE ZA OSNOVU KORISTITI JUHICU PILEĆU ILI TELEĆU I ONDA U TO MIJEŠATI POVRĆE, MESO, ŽITARICE, PALENTU I SVE ŠTO INAČE DAJETE BEBI...
sorry na capsima

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 45
29.10.2011 22:57:28   
beba_B

IZVORNA PORUKA: beba24

KREM JUHA
Skuham juhicu (ne previše), dodam cvjetaće (malo) i brokule. Kad se to skuha, izvadim meso peršin i celer, ostalo izmiksam, dodam 30ml ADa i vratim da prokuha.

Zašto KUHAŠ ad? user posted image Tako možeš samo ubiti sve vitamine koji postoje unutra... ja bi na tvom mjestu kad već tako radiš u gotovo jelo dodala svježe napravljen, topli ad.

(Odgovor članu beba24)
Neposredna veza do poruke: 46
31.10.2011 19:01:05   
Bebač i ja
tema je odlična...samo molim kod recepata da se obavezno navede za koju dob je namjenjeno...jer,ima i nas početnika tek ušli u 5 mjesec...

(Odgovor članu beba_B)
Neposredna veza do poruke: 47
29.11.2011 23:19:58   
Bebač i ja
IZVORNA PORUKA: tyna

Kašica od prosa, jabuke, banane i keksa (od 6 mj.)
U 100ml vode staviti 4 žličice prosa, zakuhati, promiješati i ostaviti 5 minuta da nabubri.Bananu, jabuku i keks izmiksati štapnim mikserom, te promiješati sa prosom.Ohladiti i ponuditi bebi.

super recept...al ne kužim jel to sa punih 6 mjeseci ili da bebač uđe u 6.ti mjesec?

(Odgovor članu tyna)
Neposredna veza do poruke: 48
3.12.2011 19:54:49   
mali vuk
veliki poooz svima tema je odlicna,mi smo novi pa bih vas molila ako moz netko da mi odg.koji je to mladi sir i od kojeg mj.idu mahune?user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 49
3.12.2011 20:01:20   
zara13
mi smo sada neki dan papali mahune i po kalendaru dohrane ide od 8 mj a sir tu vidim neki pišu od osam mj a nama ped reko da može i sa 6 mj ja dala sa 7 mj ništa joj nije bilo

(Odgovor članu mali vuk)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kako se riješiti dude?
Admin

Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!