|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   kava i trudnoća
28.11.2008 21:38:26   
piggy
Kavu trudnice piju jer se osjećaju umorno, no kava samo kratkotrajno stvara efekt „odmorenosti“, a dugoročno ovakva navika vodi k umoru i iscrpljenosti. Za kofein, ukoliko se konzumira u malim količinama (do 150-300 mg ili jedna do dvije šalice kave) se zna da neće uzrokovati probleme rasta i razvoja djeteta. Naime, u pojedinim objavljenim istraživanjima vidjelo se da je veći problem začeti dijete ako žena konzumira više od 300 mg kofeina dnevno, negoli da će poneka šalice kave oštetiti plod.

dali ste vi pile kavu u trudnoći?
Koliko ste je dnevno popile?

šašava,vrckasta,nasmijana i posebna :) :)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: kava i trudnoća
28.11.2008 21:59:34   
ninolina
Pila sam kavu u sve četri trudnoće, Tj ja ne pijem crnu kavu već nes 3u1. To piju svi koji dođu k meni ne kuham uopče običnu kavu. Sada u trudnoći popim samo šalicu ujutro i popodne s puno mlijeka u nesu i to samo kad sam na jaji jer mi onda najčešče dođe želja jer svi pijete kofi.user posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu piggy)
Neposredna veza do poruke: 2
28.11.2008 22:03:08   
Puli
ja sam pila dvije šalice dnevno
(ili bijelu,ili ness s puno mlijeka ili kapučino)

mamin najljepši Cvijet stigao je 6.1.2008.

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 3
28.11.2008 22:05:50   
lelo
Ja sam pila dvije šalice ujutro, pa i danas tako radim.

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu Puli)
Neposredna veza do poruke: 4
28.11.2008 22:55:05   
scarlet
Ja sam prije pila jednu do dvije bijele kave ili nesice dnevno, a sad u trudnoći mi se baš ne pije kava, popijem jednu nesicu svakih tjedan ili dva.

(Odgovor članu lelo)
Neposredna veza do poruke: 5
28.11.2008 23:10:42   
Ruža
U trudnoći sam ju pila normalno, sad opijem jednu dnevno, a ostalo cappucino.

Samo luda mama...

(Odgovor članu scarlet)
Neposredna veza do poruke: 6
29.11.2008 12:09:09   
Mrvna
Ujutro si smućkam nesicu bez kofeina tako da popodne s dragim mogu mirne duše popit kavu. Nisam ju pila jedino prvih par mjeseci trudnoće jer mi je smrdila (u tolikoj mjeri da je nisam mogla ni kuhati drugima).

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 7
29.11.2008 18:03:29   
mrvicak
ja kavicu ne mogu smisliti zlo mi na nju uf...

(Odgovor članu Mrvna)
Neposredna veza do poruke: 8
29.11.2008 18:37:07   
Tsmee
Ja sam kavu prestala pit prije trudnoće, no u zadnjih mjesec dana sam ponovo počela i to nesicu s čistim mlijekom, prvenstveno zbog probave user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu mrvicak)
Neposredna veza do poruke: 9
30.11.2008 18:14:05   
Indy
Ja sam pila kavu kako prije trudnoće, tako i u trudnoći 2 šalice dnevno.

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 10
1.12.2008 12:24:45   
valika
otkako sam prestala pušiti-kad sam saznala za trudnocu-prestala sam i piti kavu..jer mi ni kava nije kava bez cigarete...nemam problema sa probavom tako da mi ne nedostaje....user posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 11
1.12.2008 15:01:04   
Dajana
Ja kavu pijem samo u jutro i baš volim taj ritual ispijanja jutarnje kave.
No niti u jednoj trudnoći mi kava nije pasala tako da ju nisam pila.

(Odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 12
1.12.2008 15:43:56   
Hanna
Ni prije trudnoce nisam bila neki fan kafe,tako da mi je sasvim svejedno hocu li je popit danas ili ne.Nekada po tri-cetiri dana ne pijem kafu i to mi je sad super,iako bas ne vjerujem da je stetno piti kafu u trudnoci.

Moj Dino... 12.05

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 13
9.12.2008 19:16:05   
nikica30
nikad jos nisam pila kavu...ne znam joj ukus, samo miris...i sad je nikako ne podnosim. razumljivo.

(Odgovor članu Hanna)
Neposredna veza do poruke: 14
13.1.2009 8:56:19   
jamama
Prije nego sam saznala da sam trudna, znala sam popiti čak i do 5 kava, onih "kafićovskih", a sada uglavnom pijem nescafe (3 u 1), manje sam po kafićima, manje pušim. Uglavnom sve te ovisnosti sam smanjila na minimum!
Vjerujem da će biti sve ok! Svjesna sam da sam trudna i da sve loše što napravim da utječe na moje zlato malo, zato dajem sve od sebe da radim što manje tog štetnog!

(Odgovor članu piggy)
Neposredna veza do poruke: 15
24.3.2009 14:08:55   
e_l_p_i
Prije trudnoće znala sam popiti enormne količine kave - bilo one kafanske ili prave crne iz džezvice. Naravno, uz kavu je išla i cigareta. Kada sam saznala da sam u drugom stanju, cigarete sam odmah izbacila iz svog života dok kavu znam popiti koji puta, ali jako malo jer mi nikako ne paše. Sada sam po prvi puta u životu prešla i na Nescafe jer mi najviše odgovara i više mi daje na bijelu kavu te mi je nekako lakši od crne kave.

(Odgovor članu jamama)
Neposredna veza do poruke: 16
24.3.2009 14:35:47   
mali_macic
prije trudnoce bi u prosjeku popila 2-3 salice bijele kave dnevno. prvih 2 mjeseca trudnoce nije mi se uopce pila kava i onda sam je malo pomalo pocela pit ali ne pijem vise od 2 salice bijele kave dnevno.

nasa "mrvica" Ella - 04.10.2009
E very day and night
L ooking at you makes me smile
L oving you is what I do
A ll my heart belongs to you...

(Odgovor članu piggy)
Neposredna veza do poruke: 17
24.3.2009 19:35:15   
ROZI
Na početku trudnoče sam samo povračala,a sada popijem jednu na dan s guštom!user posted image

Dragi moji anđeli!

(Odgovor članu mali_macic)
Neposredna veza do poruke: 18
24.3.2009 19:38:13   
picky
nisam bas neki ljubitelj,uvijek sam pila uz nekog a sad pred kraj trudnoce pijem jednu na dan a do sad nisam 

(Odgovor članu ROZI)
Neposredna veza do poruke: 19
24.3.2009 22:09:18   
Arnika
Kad sam saznala da sam trudna prestala sam pušiti i piti kavu. Cigarete sam ionako rijetko konzumirala.
Ali u 10 tjednu propisani su mi Utogestani koji imaju užasnu nuspojavu pospanosti.
Tako sam počela piti Coca colu da bi mogla raditi, a kako je kava manje zlo sada pijem savim malo kave s puno mlijeka kada got mi se prispava ili me uhvati glavobolja. user posted image

Mia Ela 17.9.2009.

(Odgovor članu piggy)
Neposredna veza do poruke: 20
24.3.2009 22:12:03   
novamama
preporučujem ti piti 100% arabica kavu, ima manje kofeina i jaaako je fina!!!

osim one skupe lavazzine, ima i regio, za 18 kn ciglica....hope it helps....

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Arnika)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!