|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Količina AD mlijeka???
3.3.2011 10:53:47   
mayathebee
Pozz!!

Trebam malu pomoć oko količine AD koju dajem Ivanu sad kad smo nažalost skroz prestali dojiti. Po mogučnosti ako netko ima iskustva sa Aptamil Comfortom, no nije uvijet.
Znam da djeca često odskaću od onoga što piše na uputama, ali meni se čini da moj mali ipak malo previše klopauser posted image
Do prije dva dana je sa svoja nepuna dva mjeseca jeo 150 vode i 5 žl. praha, nekad bi ga zavarala pa umjesto 120 vode i 4 žl. dala 140 vode i 4 ž.! Jučer i prekjučer je nakon svakog obroka uglavnom cendro ali bi ga u naručju uspijela smiriti i nekako na kratko uspavati, dok sinoć nije  počeo histerično plakati nakon 2,5 sata od zadnje klope. Inaće jede svaka 4 sata! Razvukla sam ga sa kupanjem i dala mu dobrih 150 vode i 5 žl. i nakon toga je još vrištao, dobio je još 30 vode i 1 žl. i nakon toga zaspao ko top! Meni se 200 ml. obroka za dijete od jedva dva mjeseca čini malo previše, pogotovo kad mi između obroka stalno bljucka, pa me zanimaju vaša iskustva!!!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Količina AD mlijeka???
3.3.2011 10:58:21   
patka
ja ti nisam od pomoci, moja ce sad 4 mjeseca i natezemo se za 160ml hipp-a...katastrofa kako nece jesti...ako joj se slucajno zalomi da pojede 160ml onda sljedeci obrok ne pojede ni 100ml
sigurna sam da ce ti se neka od cura javiti i pomoci

u Krasu vise ne proizvode slatkise.....sav secer otisao za nasu Tanju (07.11.2010.)

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 2
3.3.2011 10:59:39   
maja
Samo ti njemu daj koliko on traži, ali pridržavaj se uputa na paketu kod doziranja; malo me zbunilo ovo daš mu 140 i 120 ml vode sa 4 žlice praha, jel tako piše ili si ti tako sebi odredila? A moja Petra je bljuckala punih 6 mjeseci dok nismo krenuli na dvojku!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

Neposredna veza do poruke: 3
3.3.2011 11:10:22   
sarah_zg
Pridržavaj se uputa na kutiji što se doziranja tiče. Mi smo cijelo vrijeme na adaptiranom. Uvijek bi pojeo sve što mu napravim s tim da smo mi prije nego što piše prelaziili na veće doze jer mu nije bilo dosta. Moj nije jeo po noći, al preko dana vrlo često. Imaju ti oni neke faze kad jedu jako puno, pa onda prestanu i 'unormale' se. Moj bi znao tako po nekoliko dana jesti više, a onda opet po starom. Koliko ti je staro dijete?

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 4
3.3.2011 11:10:24   
mayathebee
Patronažna nam je rekla da mu umjesto da povečamo količinu praha, dodamo malo više vode, no nisam to baš često prakticirala, radije mu napravim kako piše pa nek ostavi, no problem je što on nikada ne odbija bočicu, jede koliko ima a ne koliko je gladan!

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 5
3.3.2011 11:13:23   
sarah_zg
Sad sam malo bolje pročitala tvoj post. Ja sam svog kad je bio tako mali hranila svaka dva sata. Čak i ako nije tražio, a obično bi tražio, doala bi mu bočicu. Tako... ako ti plače nakon 2.5 sata - sigurno je gladan. 

Baci brigu na veselje!

Neposredna veza do poruke: 6
3.3.2011 11:13:26   
Točkica28
ajaaj meni se recimo cine prevelike te količine, jer šme max 150ml pojede, a jakooo je velik bebač
ah, ko će ga znat

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

Neposredna veza do poruke: 7
3.3.2011 11:13:49   
mayathebee
Sad će osam tjedana i ima nešto preko 5kg, za 5 dana idemo na drugi sistematski pa ćemo znati točno koliko je dobio!
I te upute za količini se razlikuju, ne odgovara dob sa kilažom pa neznam koje da se držim, uglavnom smo bliži onoj sa kilažom, što znaći da po njihovom jede kao dijete od 4 mj.

Neposredna veza do poruke: 8
3.3.2011 11:15:41   
sarah_zg
E to ti je to. Moj je bio veliki bebač - uvijek teži od vršnjaka i normalno je da više jede.

Baci brigu na veselje!

Neposredna veza do poruke: 9
3.3.2011 11:15:54   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: sarah_zg

Sad sam malo bolje pročitala tvoj post. Ja sam svog kad je bio tako mali hranila svaka dva sata. Čak i ako nije tražio, a obično bi tražio, doala bi mu bočicu. Tako... ako ti plače nakon 2.5 sata - sigurno je gladan. 

Jučer je prvi put plakao od gladi nakon dva i pol sata, inaće ga moram i razbuditi nakon 4 da pojede, a opet ako se držim uputa trebao bi jesti 5 obroka po 150 vode i 5 žl. Što znaći da bi jeo svakih 5 sati!

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 10
3.3.2011 11:17:01   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: Točkica28

ajaaj meni se recimo cine prevelike te količine, jer šme max 150ml pojede, a jakooo je velik bebač
ah, ko će ga znat

Jel ti pojede 150 ml vode + prah ili sve skupa 150ml.

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 11
3.3.2011 11:23:54   
sarah_zg
Meni se 5 sati čini strašno puno za tako malu bebu. Ja sam svog hranila svaka dva sata. Nikad nije spavao po danu duže od pola sata pa ga nisam morala ni buditi. Ma vidjet ćeš, to je još mala bebica iako ste tek prestali s dojenjem možda mu treba još malo vremena da se uhoda s ad.

Baci brigu na veselje!

Neposredna veza do poruke: 12
3.3.2011 11:31:38   
lidac0605
Ili mu daj kolko traži ilí mu probaj promijenit mlijeko u neko gušće i zasitnije-možda mu je ovo preslabo...moji su u toj dobi jeli od 160-180 ml 5xdnevno,kako koji...svi su bili na Hippu 1

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 13
3.3.2011 11:34:14   
sarah_zg
E da, i moj je bio na hippu. Čujem da je taj hipp zasitniji od ostalih mlijeka. Moj savjet ti je da pričekaš još neko vrijeme da dijete uhvati ritam pa ćeš vidjeti.

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 14
3.3.2011 11:35:17   
lidac0605
I spavali su cijele noći,bar 8 h u komadu-imam vrlo discipliniranu djecu po tom pitanju...al i to je jedan bitan faktor jer ak bebač spava cijelu noć,normalno da puno jede preko dana...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

Neposredna veza do poruke: 15
3.3.2011 11:41:18   
modesty blaise
ja mislim da trebaš promijenit mlijeko...ali i svakako se držati uputa o pripravku a ne kemijat s malo više vode il malo više praha...
daj mu nek ti papa svaka 3 sata...meni se čini isto prevelik razmak za tak malu bebu 5h ne jela....daj mu radije manje količine al češće jer buš mu u protivnom raširila taj mali želučić pa će stalno sve više i više zahtjevat jesti količinski...a i mogo bi ti se naglo udebljat što po meni isto nije baš predobro ni za budućnost
hipp je zasitniji od ostalih AD mlijekeca mada sam ja bila zadovoljna i sa NANom

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

Neposredna veza do poruke: 16
3.3.2011 11:48:41   
mayathebee
Na uputama ispada da bi trebao jesti svakih 5  sati, i meni se to čini puno. On jede svakih 3-4 sata, nekad se desi da malo duže odspava pa prođe 4,5 sata. Po noći se u minutu budi svakih 4 sata, mislim da je to ok! Probala sam ga buditi po danu da jede svaka 3 sata ali tako mu se sve poremeti i bljuje mi jako ako ga tako silim. Pedica mi je rekla da ga nikako ne budim. Navodno je i ovaj Aptamil Comfort zasitan a s obzirom dasmo radi grčića već mijenjali hranu, zasad nebi opet.

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 17
3.3.2011 11:58:53   
ema55
mi smo bili na hippu količinski nije puno jela ali je dosta dobivala na težini. sa dva mjeseca jela je cca  120 ml. sa hippom nismo imali nikakvih problema. svako je dijete za sebe, mlijeko nije dobro mijenjati na svoju ruku, vidjeti ćeš šta će ti ped reći na kontroli.

princezica mamina najdraža, i ljubav najveća:)-09.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 18
3.3.2011 12:02:14   
mayathebee
Hvala curke, i imam još jedno pitanje....jel im dajete vode,  ako dajete koju vodu, kako i koliko? Moj uglavnom neće, a kako je na AD bojim se da nije žedan?!

(Odgovor članu ema55)
Neposredna veza do poruke: 19
3.3.2011 12:09:21   
lilia
Mislim da je puno 150 ml za bebu od 2 mjeseca, moj pojede hippa oko 140, više od 160 mu nisam nikad ni napravila i sam pusti ostatak a mog mlijeka od 120-150 po obroku i ima 5 obroka. Jedino prije spavanja pojede mog mlijeka oko 200 ml i onda spava ujutro do 7.
Pidaj malo pedijatra za mišljenje, mislim da previše jede.
Meni su rekli kad je u pitanju majčino mlijeko može pojesti koliko hoće a AD ne toliko jer im se samo šire želučići i s vremenom će tražiti sve više.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu ema55)
Neposredna veza do poruke: 20
3.3.2011 12:11:21   
ema55
ja sam davala hippov čaj od komorača i kamilicu. kako kada između dva obroka mlika, mislim da je popila do 50 ml, ali ne iz jednog puta. daj malo čaja nek ti popije bar 20 neće škoditi. piše na njemu da je od jednog tjedna

princezica mamina najdraža, i ljubav najveća:)-09.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 21
3.3.2011 12:11:25   
lilia
Ja kupim hippov čaj, mješavina komorača, kamilice i anisa pa to neki put popije ali nije baš oduševljen a čaj od komorača gura van. Probaj s tim a ako su mu pune pelene onda znači da puno mokri i nije žedan.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

Neposredna veza do poruke: 22
3.3.2011 16:25:33   
mlada mama
naša mala susjeda jede 180 ml. a nema još 2 mj. mala je kao sumoboracuser posted image

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 23
3.3.2011 17:37:28   
mayathebee
user posted image user posted image user posted image  Hvala Bogu ima još proždržljivaca i sumoboraca osim mog....user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 24
5.3.2011 17:48:02   
mikasb
ako ti bljucka puno, probaj mu promijeniti mlijeko,a što se tiče količine mlijeka daj mu koliko traži, i uvijek se drži uputa na kutiji kako ti piše. a tekućine mu moraš obavezno davati, bilo vode, čaja od komorača ili kamilice što god, ali mora nešto piti... budu oni žedni od adaptiranog... ;)

EMILY 15.03.2008.
FILIP 06.08.2010.

Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!