Količina AD mlijeka??? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i hranjenje bočicom

Poruka

mayathebee -> Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 10:53:47)

Pozz!!

Trebam malu pomoć oko količine AD koju dajem Ivanu sad kad smo nažalost skroz prestali dojiti. Po mogučnosti ako netko ima iskustva sa Aptamil Comfortom, no nije uvijet.
Znam da djeca često odskaću od onoga što piše na uputama, ali meni se čini da moj mali ipak malo previše klopa[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Do prije dva dana je sa svoja nepuna dva mjeseca jeo 150 vode i 5 žl. praha, nekad bi ga zavarala pa umjesto 120 vode i 4 žl. dala 140 vode i 4 ž.! Jučer i prekjučer je nakon svakog obroka uglavnom cendro ali bi ga u naručju uspijela smiriti i nekako na kratko uspavati, dok sinoć nije  počeo histerično plakati nakon 2,5 sata od zadnje klope. Inaće jede svaka 4 sata! Razvukla sam ga sa kupanjem i dala mu dobrih 150 vode i 5 žl. i nakon toga je još vrištao, dobio je još 30 vode i 1 žl. i nakon toga zaspao ko top! Meni se 200 ml. obroka za dijete od jedva dva mjeseca čini malo previše, pogotovo kad mi između obroka stalno bljucka, pa me zanimaju vaša iskustva!!!

patka -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 10:58:21)

ja ti nisam od pomoci, moja ce sad 4 mjeseca i natezemo se za 160ml hipp-a...katastrofa kako nece jesti...ako joj se slucajno zalomi da pojede 160ml onda sljedeci obrok ne pojede ni 100ml
sigurna sam da ce ti se neka od cura javiti i pomoci

maja -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 10:59:39)

Samo ti njemu daj koliko on traži, ali pridržavaj se uputa na paketu kod doziranja; malo me zbunilo ovo daš mu 140 i 120 ml vode sa 4 žlice praha, jel tako piše ili si ti tako sebi odredila? A moja Petra je bljuckala punih 6 mjeseci dok nismo krenuli na dvojku!

sarah_zg -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:10:22)

Pridržavaj se uputa na kutiji što se doziranja tiče. Mi smo cijelo vrijeme na adaptiranom. Uvijek bi pojeo sve što mu napravim s tim da smo mi prije nego što piše prelaziili na veće doze jer mu nije bilo dosta. Moj nije jeo po noći, al preko dana vrlo često. Imaju ti oni neke faze kad jedu jako puno, pa onda prestanu i 'unormale' se. Moj bi znao tako po nekoliko dana jesti više, a onda opet po starom. Koliko ti je staro dijete?

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:10:24)

Patronažna nam je rekla da mu umjesto da povečamo količinu praha, dodamo malo više vode, no nisam to baš često prakticirala, radije mu napravim kako piše pa nek ostavi, no problem je što on nikada ne odbija bočicu, jede koliko ima a ne koliko je gladan!

sarah_zg -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:13:23)

Sad sam malo bolje pročitala tvoj post. Ja sam svog kad je bio tako mali hranila svaka dva sata. Čak i ako nije tražio, a obično bi tražio, doala bi mu bočicu. Tako... ako ti plače nakon 2.5 sata - sigurno je gladan. 

Točkica28 -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:13:26)

ajaaj meni se recimo cine prevelike te količine, jer šme max 150ml pojede, a jakooo je velik bebač
ah, ko će ga znat

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:13:49)

Sad će osam tjedana i ima nešto preko 5kg, za 5 dana idemo na drugi sistematski pa ćemo znati točno koliko je dobio!
I te upute za količini se razlikuju, ne odgovara dob sa kilažom pa neznam koje da se držim, uglavnom smo bliži onoj sa kilažom, što znaći da po njihovom jede kao dijete od 4 mj.

sarah_zg -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:15:41)

E to ti je to. Moj je bio veliki bebač - uvijek teži od vršnjaka i normalno je da više jede.

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:15:54)

IZVORNA PORUKA: sarah_zg

Sad sam malo bolje pročitala tvoj post. Ja sam svog kad je bio tako mali hranila svaka dva sata. Čak i ako nije tražio, a obično bi tražio, doala bi mu bočicu. Tako... ako ti plače nakon 2.5 sata - sigurno je gladan. 

Jučer je prvi put plakao od gladi nakon dva i pol sata, inaće ga moram i razbuditi nakon 4 da pojede, a opet ako se držim uputa trebao bi jesti 5 obroka po 150 vode i 5 žl. Što znaći da bi jeo svakih 5 sati!

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:17:01)

IZVORNA PORUKA: Točkica28

ajaaj meni se recimo cine prevelike te količine, jer šme max 150ml pojede, a jakooo je velik bebač
ah, ko će ga znat

Jel ti pojede 150 ml vode + prah ili sve skupa 150ml.

sarah_zg -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:23:54)

Meni se 5 sati čini strašno puno za tako malu bebu. Ja sam svog hranila svaka dva sata. Nikad nije spavao po danu duže od pola sata pa ga nisam morala ni buditi. Ma vidjet ćeš, to je još mala bebica iako ste tek prestali s dojenjem možda mu treba još malo vremena da se uhoda s ad.

lidac0605 -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:31:38)

Ili mu daj kolko traži ilí mu probaj promijenit mlijeko u neko gušće i zasitnije-možda mu je ovo preslabo...moji su u toj dobi jeli od 160-180 ml 5xdnevno,kako koji...svi su bili na Hippu 1

sarah_zg -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:34:14)

E da, i moj je bio na hippu. Čujem da je taj hipp zasitniji od ostalih mlijeka. Moj savjet ti je da pričekaš još neko vrijeme da dijete uhvati ritam pa ćeš vidjeti.

lidac0605 -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:35:17)

I spavali su cijele noći,bar 8 h u komadu-imam vrlo discipliniranu djecu po tom pitanju...al i to je jedan bitan faktor jer ak bebač spava cijelu noć,normalno da puno jede preko dana...

modesty blaise -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:41:18)

ja mislim da trebaš promijenit mlijeko...ali i svakako se držati uputa o pripravku a ne kemijat s malo više vode il malo više praha...
daj mu nek ti papa svaka 3 sata...meni se čini isto prevelik razmak za tak malu bebu 5h ne jela....daj mu radije manje količine al češće jer buš mu u protivnom raširila taj mali želučić pa će stalno sve više i više zahtjevat jesti količinski...a i mogo bi ti se naglo udebljat što po meni isto nije baš predobro ni za budućnost
hipp je zasitniji od ostalih AD mlijekeca mada sam ja bila zadovoljna i sa NANom

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:48:41)

Na uputama ispada da bi trebao jesti svakih 5  sati, i meni se to čini puno. On jede svakih 3-4 sata, nekad se desi da malo duže odspava pa prođe 4,5 sata. Po noći se u minutu budi svakih 4 sata, mislim da je to ok! Probala sam ga buditi po danu da jede svaka 3 sata ali tako mu se sve poremeti i bljuje mi jako ako ga tako silim. Pedica mi je rekla da ga nikako ne budim. Navodno je i ovaj Aptamil Comfort zasitan a s obzirom dasmo radi grčića već mijenjali hranu, zasad nebi opet.

ema55 -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 11:58:53)

mi smo bili na hippu količinski nije puno jela ali je dosta dobivala na težini. sa dva mjeseca jela je cca  120 ml. sa hippom nismo imali nikakvih problema. svako je dijete za sebe, mlijeko nije dobro mijenjati na svoju ruku, vidjeti ćeš šta će ti ped reći na kontroli.

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 12:02:14)

Hvala curke, i imam još jedno pitanje....jel im dajete vode,  ako dajete koju vodu, kako i koliko? Moj uglavnom neće, a kako je na AD bojim se da nije žedan?!

lilia -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 12:09:21)

Mislim da je puno 150 ml za bebu od 2 mjeseca, moj pojede hippa oko 140, više od 160 mu nisam nikad ni napravila i sam pusti ostatak a mog mlijeka od 120-150 po obroku i ima 5 obroka. Jedino prije spavanja pojede mog mlijeka oko 200 ml i onda spava ujutro do 7.
Pidaj malo pedijatra za mišljenje, mislim da previše jede.
Meni su rekli kad je u pitanju majčino mlijeko može pojesti koliko hoće a AD ne toliko jer im se samo šire želučići i s vremenom će tražiti sve više.

ema55 -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 12:11:21)

ja sam davala hippov čaj od komorača i kamilicu. kako kada između dva obroka mlika, mislim da je popila do 50 ml, ali ne iz jednog puta. daj malo čaja nek ti popije bar 20 neće škoditi. piše na njemu da je od jednog tjedna

lilia -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 12:11:25)

Ja kupim hippov čaj, mješavina komorača, kamilice i anisa pa to neki put popije ali nije baš oduševljen a čaj od komorača gura van. Probaj s tim a ako su mu pune pelene onda znači da puno mokri i nije žedan.

mlada mama -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 16:25:33)

naša mala susjeda jede 180 ml. a nema još 2 mj. mala je kao sumoborac[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mayathebee -> RE: Količina AD mlijeka??? (3.3.2011 17:37:28)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hvala Bogu ima još proždržljivaca i sumoboraca osim mog....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mikasb -> RE: Količina AD mlijeka??? (5.3.2011 17:48:02)

ako ti bljucka puno, probaj mu promijeniti mlijeko,a što se tiče količine mlijeka daj mu koliko traži, i uvijek se drži uputa na kutiji kako ti piše. a tekućine mu moraš obavezno davati, bilo vode, čaja od komorača ili kamilice što god, ali mora nešto piti... budu oni žedni od adaptiranog... ;)

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>