|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porodiljna naknada-upozorenje!
8.9.2010 9:34:40   
chichina
Drage Ringerajke!
Moram vas upozoriti na caku našeg HZZO-a koju sam sama nedavno iskusila i ostala neugodno iznenađena.
Od 21.8. sam na porodiljnom sa svega nekoliko dana bolovanja radi komplikacija prije toga, dakle cijelo vrijeme sam radila. Ugovor na određeno mi je istekao 3.7. ove godine (subota) a novi ugovor sa novim poslodavcem na godinu dana sam sklopila od 5.7. (ponedjeljak). Sveukupno imam nešto manje od 3g neprekinutog radnog staža. Muž mi je išao sređivati papirologiju za porodiljni na HZZO i ostao zatečen izjavom službenice da nemam pravo na punu naknadu, već na onaj minimalac od 1600kn, jer imam prekid radnog odnosa od 1 dana!!!user posted image user posted image user posted image  Kao prvo, što je sa onim da se period između dva ugovora manji od 8 dana ne računa kao prekid radnog odnosa? Kao drugo, taj 1 dan koji mi spočitavaju je NEDJELJA! Pa koji će to poslodavac staviti nedjelju kao prvi radni dan, naročito ako je riječ o nekakvoj državnoj službi ili administraciji?!?!? I ta činjenica njih ne zanima. Moj muž digne frku na šalteru i traži od službenice šefa, ova ode i vrati se sa sljedećim: imam dvije opcije, pitati doktora i prethodnog poslodavca da mi nekako srede da sam od 3. do 5.7. bila na nekakvim komplikacijama (user posted image ) ili pitati sadašnjeg poslodavca da mi napravi novi ugovor od nedjelje (a već je prošlo više od mjesec dana!). Da, dobro ste pročitale - državne službenice savjetuju mog muža da prekrši zakon. user posted image  Ali on, ne budi lijen pa pokupi dokumentaciju i iz tih stopa nazove direktno pravnu službu u Zagrebu gdje ga upute na neku pravnicu koja se bavi isključivo sa porodiljnim naknadama. Ta mu gospođa kaže neka preda dokumentaciju za porodiljni uz zahtjev za određivanje visine porodiljne naknade i prilog - potvrdi poslodavca da ne radi nedjeljom!!! Tako i učinimo, te kažu da ću dobiti rješenje na kućnu adresu. Još uvijek čekam to rješenje.
Eto, malo sam se više raspisala ali morala sam podijeliti svoju frustraciju našom birokracijom i krasnim pronatalitetnim zakonom. Ja sam još imala sreću pa mi se potrefila nedjelja za taj jedan dan prekida pa sam imala osnovu za žaliti se, ali one "sretnice" kojima se potrefio radni dan ili koje su računale na onih 8 dana fore nemaju tu osnovu.
Dakle, buduće mame prilikom prelaska na novo radno mjesto, zaboravite na 8 dana fore i tražite od poslodavca novi ugovor odmah iza starog ako želite punu naknadu od HZZO-a.   
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Porodiljna naknada-upozorenje!
8.9.2010 9:36:20   
Zvonki
Svašta user posted image

(Odgovor članu chichina)
Neposredna veza do poruke: 2
8.9.2010 9:45:23   
DEA
ja ne znam da ništa kod nas ne može bit normalno-nego nas u drugom stanju toliko remete da smo i dobre kako nam je....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne činim drugima ono što ne želim da se meni čini..........

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 3
8.9.2010 9:56:48   
novamama
čovjek ne zna bi li plakao ili se smijao od jada...

ako ne dođe rješenje, što ćeš?

sretno!

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu DEA)
Neposredna veza do poruke: 4
   [Obrisani korisnik]
8.9.2010 10:04:14   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu novamama)
  Neposredna veza do poruke: 5
8.9.2010 10:45:38   
cokolada
moja sogorice je imala isti problem, uspijela je nekako to rijesiti.

(Odgovor članu chichina)
Neposredna veza do poruke: 6
8.9.2010 11:32:46   
pincirotvajler
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Zbilja za sjesti i plakati.
hvala na upozorenju

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7
8.9.2010 12:10:57   
Točkica28
jao katastrofa

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 8
8.9.2010 13:51:04   
pakić
Sramota... user posted image user posted image to je naša država, zakida one kojima najviše treba..

Patrik i Kiki, moja dva sunca

(Odgovor članu chichina)
Neposredna veza do poruke: 9
8.9.2010 13:59:58   
Bablica
čitam i ne vjerujem!

Korina 28.10.2010 naš najljepši anđelić

"Život nagrađuje one koji ustraju"

Karlo 10.04.2012

(Odgovor članu pakić)
Neposredna veza do poruke: 10
8.9.2010 14:18:52   
Anoniman
čovjek ne zna bi li plakao ili se smijao od jada...

user posted image

(Odgovor članu Bablica)
  Neposredna veza do poruke: 11
9.9.2010 10:07:22   
Gogule
user posted image user posted image  za snalažljivog i upoornog tm. Al ovih 8 dana o kojima pričaš je samo da stigneš odjavu i prijavu napraviti bez prekida.tj. retrogradno se priznaje ugovor ako dođeš u tom roku .ok ,jasno mi je da je nedjelja u pitanju no morala sam napisati

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
9.9.2010 11:15:42   
uspavana
svašta će izmisliti...probaju, pa ako ide super, ako ne onda dobro..
a user posted image za tm, snalažljivog... dobro da se nije dao izvozat!!

...ne postoje nemoguće stvari,
postoji samo nedovoljno jaka želja...

Marta - ljubav naša - 10.06.2011.

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 13
9.9.2010 11:34:22   
Anoniman
user posted image

(Odgovor članu uspavana)
  Neposredna veza do poruke: 14
11.9.2010 20:37:16   
chichina
IZVORNA PORUKA: Gogule
Al ovih 8 dana o kojima pričaš je samo da stigneš odjavu i prijavu napraviti bez prekida.tj. retrogradno se priznaje ugovor ako dođeš u tom roku .

Gogule, možeš li mi ovo malo pojasniti? Naime, znam da su neki moji poznanici znali imati pauzu od po nekoliko dana između datuma završetka jednog i datuma početka novog ugovora pa su bez problema ostvarivali svoja prava na HZZ-u u skladu sa neprekinutim radnim odnosom jer tako to stoji u Zakonu o radu. Ili HZZO radi po nekom "svom" Zakonu, što mi opet nije jasno kako je to moguće?   

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!