|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisani korisnik]
28.7.2010 17:09:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li svjesno ne štedite više,a mogli bi?
28.7.2010 17:19:41   
leilany
isto ko i kod tebe....napisala sam vec na nekoj anketi....
za sad kaj se tice tih stvari nemoram stedit....jos uvijek si mogu priustit da si brisem dupe sa zewomuser posted image .....

BEK 27.o5.o9.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2
28.7.2010 17:24:59   
Domy
IZVORNA PORUKA: leilany

za sad kaj se tice tih stvari nemoram stedit....jos uvijek si mogu priustit da si brisem dupe sa zewomuser posted image .....

user posted image user posted image user posted image
da se nadovežem jadna sa ovoliko malo promanja dobro da proguram cijeli mj.a što me sad čeka u 8 mj bolje da me nemaaaaaaaa..

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 3
28.7.2010 18:01:21   
pincirotvajler
mi ne štedimo još uopće user posted image
prvo na čem bi mogli su slatkišiuser posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Domy)
Neposredna veza do poruke: 4
   [Obrisani korisnik]
28.7.2010 18:05:08   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu pincirotvajler)
  Neposredna veza do poruke: 5
28.7.2010 18:19:39   
maja

IZVORNA PORUKA: leilany

troslojnomuser posted image

Trenutačno uopće ne štedimo, pogotovo ne na hrani ili kozmetici za klince, ali si zato nas dvoje starijih rijetko šta kupimo od robe, a i to ako si kupim onda je nešto jeftinije

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 6
28.7.2010 19:46:47   
girlpower
jao sto se stednje tice ja nekada pomislim da bih najvise ustedjela kada bih prestala jesti jer hrena je najskupljauser posted image user posted image ...stedimo najvise na nama velikima ali za klince mora biti,oni su jednostavno prioritet...a posto smo stedjeli od pamtivjeka jer nemamo niciju pomoc na koju bi se oslonili ako zaglibimo zbog nepromisljenosti sada nam ovo stedjenje koje doslo zbog stanja kakvo je ne pada tesko jer smo se vec naviknuli

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 7
28.7.2010 20:36:12   
dami
Ma, neznam. Ne trošim na cigare, na izlaske i neke druge skuplje stvari, ali da se nađe u frizeru piva, čokolada,salama...
Jbg. šta da i na tome štedim. Da me stvarno stisne bi ali ....

Mirko 06.12.1992
Darija 20.02.2008

(Odgovor članu girlpower)
Neposredna veza do poruke: 8
28.7.2010 20:41:47   
natalijax
isto tako,

(Odgovor članu dami)
Neposredna veza do poruke: 9
28.7.2010 22:17:06   
Wukovarka
Mislim da ne mogu uštedit više nego sad.

Sebi kupujem na placu, tako i MM-u.
Za cure je sve prvoklasno, tu nema dileme.
Sredstva za čišćenje još odavno uzimam od denk mita ( DM) koji su puno jeftiniji, a ništa manje kvalitetni.
Hrana? Tu sam raznovrsna...nešto jeftinije, nešto kvalitetnije.
Jedino sokove gledam uvijek Donine...oni  3l po 10kn  su koma
Ali zato kad idem u shoping, obavezno utrpam nešto što ne treba.

Moram se naučiti zatvoriti oči na neke stvari.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 10
28.7.2010 22:37:11   
CallamityJane
hmm da bi mogla ustediti bi sigurno ali kao sto rece cvrle ispod neke granice ne idem, a skoro uvijek kada idem u ducan u veliku nabavku potrpam i sta treba i sta ne treba. Za Kiku se kupuje i previse ali tu zaista ne cinim nikakve ustupke. Mogla bi se odreci net shopinga za promjenu ali ne pusim, ne pijem, ne jedem slatkise, ne sexam se, ne psujem pa moram imati neki porok zar ne? user posted image

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 11
28.7.2010 23:37:24   
lilia
Uf dalo bi se uštedit prije svega da ne idemo na godišnji dva puta u godini, iako ne idemo po ljeti kad su cijene astronomske ipak odemo i na snijeg i još negdje.
Kad mi se nedjeljom ne kuha odemo na pizzu ili u nekakav ne preskupi restoran.
Za robu uvijek čekamo rasprodaju i tada si kupimo šta nam treba iako ni u tome ne pretjerujemo.
U frižideru uvijek mora biti piva, uglavnom ima i keksića, štapića, sapun obavezno palmolive,nutella i ima još nepotrebnih artikala.
Uštedjeli smo na soku, ne kupujem više sokove u tetrapaku nego sam kupila sok za razrijediti od borovnice i stvarno je ok, pogotovo sad po ljeti kad toga trošimo na hektolitre.
Dalo bi se itekako tisnut ali ne želim se puno opterećivati time.
Smatram da se ne rasipamo.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 12
29.7.2010 7:53:54   
nemammaste
O da! Odrekla sam se puno toga ali neke stvari su ostale,pogotovo hrana i sl.Kad idemo po špežu obavezno padne i puno nepotrebnih stvari i kupujem samo određene proizvođače na koje sam naučena.Ako zalomim u Konzumu neću kupiti K plus,u Getrou neću kupiti Grandi itd.,da ne nabrajam sad robne marke ostalih centara.Zato i kupujem samo u Plodinama,ono što ja koristim je kod njih najjeftinije i najbolji izbor.U ostale svratim kad mi je baš usput.Neću kupiti ni bilo koji toalet papir,sapun i sl.Previše sam se toga već odrekla da bi i tu rezali ali bojim se da ćemo uskoro doći do toga da moramo

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 13
29.7.2010 8:43:22   
mariola
hmuser posted image  moglo bi se reći da ne znam štedjetiuser posted image
Što se tiče hrane kupujem hrvatsko koje je skoro uvijek skuplje nego neke falše nepoznate marke. meso isto kupujem bezu masnoće,od buta,teletinu po 90kn i sl.( a čula sam od nekih da si ne mogu priuštit teletinu nego npr. 1 mjesečno).Što se tiče pića,ko u kafiću nam je.Sušim robu isto u sušilnici,tablete i sjaj za suđericu kupujem najskuplje,mm-u za tuširanje dior,gucci i sl.,kupim si parfem...Za cipele i torbu nekad dam i pola plaće. Toniju uglavnom kupujem u Prenatalu,među skupljima je.Možemo si to priuštit i hvala dragom  Bogu da je tako.Idemo redovno u kino i kazalište. Ali mi je recimo glupo kupovati auto i davat 150000-200000kn svaku drugu godinu za novi. glupo mi je bezveze visit na telefonu i nabijat račune po 1000kn. Pričam ja i po sat vremena ako želim čuti mamu,tatu,prijateljice ali ne zovem s fiksnog mob i obrnuto,ako ću pričat dugo zovem iza 19h. Ne svijetli mi ko u Betlehemu,palim mašine iza 21,odnosno 22.Ne bacam hranu,ne pušim i tako na tim stvarima si smanjim račune.

Uštedimo i na tome što ne spiskamo cijelu ljetinu nakon 2 mjeseca(što ovdje mnogi čine pa onda kukaju i govore nama i sličnima nama "blago vam se"),nego si jedan dio odvojimo za naše gušte a drugo na štednjuuser posted image

< Poruku je uredio mariola -- 29.7.2010 8:48:32 >

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu nemammaste)
Neposredna veza do poruke: 14
29.7.2010 10:41:15   
uspavana
još uvijek nije tako loše...
bilo je vremena kad je mm bio bez stalnog posla kad nismo imali sokova, salama, sireva...i naučili se živjeti bez toga...
a sad kad oboje radimo priuštimo si neke stvari-ništa ekstra specijalnoga... ali imamo u frižideru, ako dođu gosti da možemo nešto pojesti i popiti... a naravno da i mi imamo...

mislim da živimo u skladu s mogućnostima.
Kad neki mjesec ne možemo, onda zaboravimo i ne kupimo, kad imamo kupimo...al dobro nam je, možda i bolje nego dobro... čak nam je i odlično user posted image

...ne postoje nemoguće stvari,
postoji samo nedovoljno jaka želja...

Marta - ljubav naša - 10.06.2011.

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 15
29.7.2010 11:04:17   
MaTana
ja više ne mogu smisliti na čemu bi mogla štediti, moj jedini luksuz je kutija cigara svako 2-3 dana, a na ostalom maksimalno štedim, ne kupujem slatkiše, ne kupujem nikakve delicije, teletinu osim za dijete nisam okusila već jaaako dugo, ne izlazim ne pijem kave vani, u zadnjih godinu dana na sebe sam MOŽDA potrošila 2000 kn, ako i toliko, zadnja investicija mi je bio kupaći od 250 kn, i pekla me savjest, a zadnjeg sam sebi kupila prije četiri godine....
Da, moram napomenuti da pijem vodu sa pipe, i ne kupujem sokove NIKADA, ne jer ih nevolim nego jer mislim da su luksuz, jedino bubi sve priuštim
Ja za razliku od većine (koliko vidim) ni neidem na ljetovanja ni na zimovanja, pa ćak ni na izlete, stvarno me zanima u čemu je problem....

< Poruku je uredio MaTana -- 29.7.2010 11:06:29 >

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu uspavana)
Neposredna veza do poruke: 16
29.7.2010 11:09:17   
pako
bilo je i boljih dana. Štedim di stignem,pa čak i na hrani jer nismo da kažem fine guze da moramo kupovati samo najbolje,odjeću kupujem na sniženju,kozmetiku kupujem u dm-u, dosta toga kupim na akciji, šoping obavljam u kauflandu ili plodinama jer su mi najjeftiniji,veš perem i peglam iza 21h,gledam mogla bi i još, npr. internet, ali to mi je največi porok jer ne pijem ne pušim ne izlazim, ništa,ali ako dođe do toga i to ću izbaciti. Da ne kažem da je bilo dana kad djetetu nisam mogla kupiti čokoladu ali zasad je to vrijeme iza nas. Jedva čekam da počnem raditi jer teško je biti podstanar sa jednom plačom i minimalnim porodiljnim uz dvje male dječice, i zato moramo dosta štediti da bi mogli njima priuštiti.

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu uspavana)
Neposredna veza do poruke: 17
29.7.2010 11:40:03   
MiniMama
jedini su mi porok kava i cigarete. a i tu sam krenula motati da me ispadne jeftinije. ne izlazim često. ako izađem, to sam se nešto gadno oparila i znaci da sam obukla dijete, napunila frizider i poplacala racune i ostalo mi kusura za izlazak.
za vitu kupujem na sniženju unaprijed i to fine markice. hebiga, snob sam. ko prizna pola mu se placa. sreca u nesreci je da imam decka, a ne curu jer kad vidim sve one haljinice, trakice za kosu, suknjice, štramplice.. uh, pomahnitam!  odrekla sam se svega za sebe, krpam, prekrajam i recikliram po ormaru dok se ne raspadne. ne kupujem flasiranu vodu.
sokove ne pijemo jer se od njih debljamo, imam doma samo cedevitu "za goste" user posted image
uvijek doma imam dobru buteljicu vina sta mm kupi jer ce radije gladovati nego piti vodu u specijalnim prigodama kad pospremimo dijete spavati  i napunimo si kadu.
od hrane kupujem hrvatsko. lidl i kaufland me ne vide cesto jer necu kupiti npr. uvoznu sunku. necu kupiti smrznutu ribu nepoznatog porijekla. radije dva mjeseca necu okusiti ribu nego jesti tako nesto.
meso isto kupujem u poznatoj mesnici. teletina ide jednom tjedno i to iskljucivo na leso jer da ju pecem trebalo bi mi cijelo tele.
brisem guzu s dm-ovim papirom i to onim peteroslojnim. imam finu guzu i s njim onda mogu skidati i sminku. nije mi zaj para jer mi te 4 rolice traju isto ko i 8 zewinih.

stedim na stvarima tipa peglanje i pranje vesa (iza devet) i ne koristim susilicu (jer ju nemam). pazim na grijanje zimi. npr. nema pusenja u kuci jer se onda mora stalno vjetriti. ne grijem prostorije u stanu koje ne koristim.
tablete za suđericu kupujem najjeftinije i palim ju na kratki program jer dobro pobrisem ostatke hrane prije paljenja.

s druge strane, mm i ja smo ovisnici o oglasniku i ne gomilamo stvari, sta god nam ne treba, prodajemo. btw. ako netko treba rostilj na lavu nek se javi :)

stedim najvise na hrani na nacin da mi nista ne propada.kuham ekonomicno :)

ali kako je krenulo, puno toga cu jos morati skresati.. stedim da prezivim mjesec. jedva cekam placu pa cu mozda moci stediti da nesto stavim i sa strane.

(Odgovor članu pako)
Neposredna veza do poruke: 18
29.7.2010 14:17:23   
cuba
Jedino štedimo za stan, da kredit šta brže isplatimo jer nemamo namjeru još idućih 27g izdvajati po 6000kn svaki mjesecuser posted image
Šta se tiče garderobe kupujemo kad nam se šta svidi i treba, ne patim od markiranih stvari (ako mi se nešto s potpisom svidi kupit ću al nije da nam je čitava garderoba markirana).
Hranu i piće obično kupujemo u Keruma (veću kupovinu) a ove svakodnevne "sitnice" u kvartovskom dućanu. Mm je gurman i voli dobro pojesti pa uvik kužinaje delicije a meni nekako svejedno, samo da nisam gladnauser posted image . Kad je na brodu živim na integralnim štapićimauser posted image . Mm voli pive (a na brodu ih ne može piti) pa kad je kući kupuje najskuplje kako ih ja zovem perverzije od piviuser posted image
Ne pušimo, ni jedno ni drugo. Svaki dan idemo na kavicu, kad nam se ne kuha odemo na ručak u restoran.
Evo baš smo jutros bili u dm-a i obavili mjesečni shoping, preko 1000kn potrošili (jer smo neke stvari već imali i kući) ali to mi sve treba i ne mogu brisati ništa s popisa.
A za Rokovu guzu naravno ide samo najboljeuser posted image user posted image  kako od kozmetike tako i od garderobe...
Vjerojatno bi i mogli koju kunu uštediti ali pošto mm-a toliko nema onda bar taj period kad je kući živimo bezbrižno i opušteno jer si to možemo i priuštiti.

< Poruku je uredio cuba -- 29.7.2010 14:20:06 >

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 19
29.7.2010 17:49:19   
sina
u takvoj smo gabuli da ne znam kad ćemo se i kako iskopat iz toga,a djelomično i radi toga kaj nisam baš znala štedjeti do sad,a  poklopile se  i neke druge stvari. toliko mi je prisjelo ovo st(r)anje da mislim da sam se naučila pameti i da ću štedjeti do kraja života jer sad vidim kak se može i živi se i dalje.

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 20
29.7.2010 19:19:22   
Dora04
Kupim što god mi padne na pamet, ali isto ne pretjerujem, idemo na skijanje, a ljetujemo u vikendici mojih staraca, uglavnom svaku nedjelju nekamo zaprašimo na izlet, idemo tu i tamo subotom na večeru i van (kad ima tko čuvati). Pripazim da perilice uključim iza 21, u sušilicu stavljam samo kad je ružno vrijeme, meso ne kupujemo jer imamo mesnicu tako da možemo jesti što god nam padne na pamet.
Ja uglavnom još nisam osjetila recesiju

DORA 27.07.2004.
KATJA 23.11.2008.

(Odgovor članu sina)
Neposredna veza do poruke: 21
29.7.2010 19:39:29   
troubled
doktorirala sam korištenje svih mogućih popusta i sniženja...
kaže dragi da je više ovakvih kao ja da bi nekoliko trgovačkih lanaca propalo user posted image
anyway...cigarete su poprilična stavka...možda osvane i taj dan...ah...

imam novi ticker :)

(Odgovor članu Dora04)
Neposredna veza do poruke: 22
29.7.2010 21:30:30   
Marta j
Pokusala ja stediti al nije to za meneuser posted image
A bome ni mm..

Mi bi mogli dobro na slatkisima ustediti i ja na svom svakodnevnom kupovanju al tog se tesko odreci pa i ne stedim.
A na M pogotovo ne stedimo.
Neki dan sam samo za matu ostavila 700kn u dm bez nasih stvari.
Al mene spasi hercegovina kod njih je tegla nutelle 18kn a ja nemogu zamisliti da sam bez nje.
Kod njih je puno nasih stvari jeftinije nego kod nas.

Uvijek imamo soka,salame,sira u kuci.
Grickalica i keksa da negovorim zato se meni kile i kupeuser posted image user posted image user posted image

Uglavnom ne stedim na nicem.Perem robu kada moram peglam kada mogu uredaja radi hrpa.
Kod nas racun za vodu dolazi za dva mj od jednom i nama je neki dan doslo 800kn pa mi muza zamalo udarila kap pitao je sto radim s toliko vode.
A i on je fina guza pa ni on nestedi.
Hvala bogu jos nismo osjetili krizu a za ubuduce neznam.
Ja priznajem da malo previse na sebe trosim al jednostavno nezelim sebe zapustitiuser posted image

IMA SE MOZE SE...

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 23
   [Obrisani korisnik]
29.7.2010 21:33:01   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Marta j)
  Neposredna veza do poruke: 24
   [Brisano sporočilo]
29.7.2010 21:35:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!