Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 21:55:36
|
|
|
|
Anoniman
|
malo glup naslov al nisam znala kako da stavim pa evo mojih problema. zivila sam s recimo tako s normalnim roditeljima gdje niko nikome nije nista branio al ipak se znalo ko sta smije ili ne smije.kad sam se udavala mislila sam da dolazim u slicnu obitelj i pristala zivit sa svekrom i svekrvom (koja greska!).Sve je bilo ok dok ja nisam bar jednom tjedno odlazila kod mojih u posjetu (smatram da je to normalno) a onda se moj svekrva pocela buniti da sta ja imam ic svako malo tamo,da ona kad se udala nije nikad isla u svoje mame a ni njezina kcer ne dolazi kod nje (osim za rodjendan,bozic i sl a s drugom godinama ne prica).Rekla sam joj da mi to nece branit,da me nije briga sta njena kcer radi,ko joj smeta doc kad god oce,nek se ona ugleda na mene a ne ja na nju.Moj muz nije nista prigovara dok ja nisam rodila a onda je poceja i on.oni imaju neku glupu obiteljsku manu proucavanja ljudi,neznam kako bi to drugacije nazvala.kad neko dode u goste ili oni idu u koga(rijetko jer nemaju nekih prijatelja)sve gledaju kako ko sijedi,govori,prica,koliko pije,kako je obucen......i onda posli komentari al uvik losi,niko im jos nije dobija prolaznu ocjenu,samo traze mane kod ljudi.izokrecu recenice,sve shvacaju doslovno,nemos se ni saliti....i tako je zbog nekih rijeci koje su moji rekli ispadao zivi skandal jer su u svemu culi samo ono sta su tili cut.oca su mi vec toliko puta izvrijedjali da on vec odavno ne dolazi a mater dodje radi mene i male.sta je najgore mm nije prije takav bija a otkad sam rodila ponasa se ko da smo ja i mala njegovo vlasnistvo i nesmin nigdi mrdnit a da nesto ne komentira.ako idem u prijateljice onda grinta zasto oni nikad ne dodju nego ti moras ic tamo da gledaju malu,kad idem u matere sta moras svako 2 dana ic (a idem 1put u 3tjedna) a nedaj boze da ostanem prenocit, vec je reka da to on nece dopustit.....To me toliko izludjiva da bi svaki put kad idem negdi imala proljev i povracanje od straha sta ce sad opet komentirat i jednostavno sam prestala ic bilo di.samo neki put vanka sama s malom se prosetat i naravno s njim kad je slobodan.on nije los,sve bi on za mene ucinija al me nervira sta je pod utjecajem svoje mamice i sve joj ispovida,sta god ja recem ili bilo ko,odma je zove na mob i potuzi se.Moja rodbina je primjetila da se oni tako cudno ponasaju pa niko ne voli dolazit,moja svekrva je tu cudna biljka.dugo bi bilo da je sad komentiram.samo ukratko, sve ce ti ucinit,nije joj tesko al se u sve dira,i smatra da su svi ljudi pokvareni i zli i svi njoj zele napakostit.ja sam imala problematicnu trudnocu i jedva rodila,moja najdraza curica ima sad 10mjeseci i dosta je ziva, nijednu noc jos nije cijelu prespavala pa tako ni ja.umorna sam i imam jos nekih zdravstvenih problema od prije a ona mi je rekla da kad sam znala da ce mi tako bit tesko se dizat po noci sta nisam pobacila.to je samo jedan od njenih bisera dalje mi se neda niti nabrajat.uglavnom da zavrsim, nikako da dokazem mm da ja zelim neki put ic kod mojih u posjete,ok nemoram ostajat spavat kad mu to toliko smeta al makar koju uru da se druze s malom jer ovde niko nemoze bit opusten kad sve zivo proucavaju.Ja sad moram pit tabl.za umirenje jer stalno placem i povracam i otic cu kvragu ako ovako nastavim.mojoj sveki je to normalno jer ona godinama pije pa sad moram i ja.....dajte spasite me i recite sta da radim!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:02:40
|
|
|
|
ninolina
|
ajme neznam šta bi ti rekla....ali draga moraš se početi boriti za sebe...a i za svoju malecku. Svakako mu prigovori zbog njegovog ponašanja jer to nije normalno, reci mu kako se ti osječaš, kako se drugi osječaju kad dođu k vama...nemoj dopustiti da ti to radi...Ako tako nastavi ja bi na tvome mjestu uzela djete i otišla k svojima....nedaj da te netko koči i dovodi do ruba....drži se
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:10:10
|
|
|
|
Ninaa
|
Hej tvoja situacija nije nimalo laka, ali ja bi potpisala ninolinu. Nisam od ljudi koji vole zabrane i to jednostavno ne bi trpila. Prvo bi sjela i porazgovarala s njim i ak se ne misli promijeniti skupila bi svoje stvari o otišla s djeteom jel ni za dijete nije zdrava takva okolina za rasti. Pa poslije će braniti i da se dijete igra s drugom djecom itd......................Drži se kako god!
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:19:26
|
|
|
|
josie23
|
onda oni ispadaju u pravu kad kazu da mi moji punu glavu i da me oni nagovaraju na svasta.nekidan je rekla da su se nekima tako njeni pekljali u brak pa je kao muz poludija i trazija razvod.a moj mm je prilicno nagao na jeziku pa mislim da bi i on tako meni reka a nebi to tila.zaj mi je sta sam ja glupaca pristala zivit s njima i sta se nismo pokupili sami zivit kad su se on i majcica prvi put zestoko svadili pa je on tija da odemo a ja glupaca smirivala i molila ga da to ne cini.nama je zafrkano sta nemamo di.da ja sutra recem da ocu da idemo ca sami zivit on bi isa al toliko smo ulozili u ovaj stan a moja svekrva je takav tip da nece nikad rec da idemo prodat ovaj stan za dva manja i da budemo svi mirni.u podstanare nemozemo jer smo u kreditu do grla a ja sad posli porodiljnog kako stvari stoje izgleda da necu moc nastavit radit di sam bila dosada.nema posla..
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:22:48
|
|
|
|
anuska08
|
Draga, baš mi je žao što kroza to prolaziš! No ovo što si opisala je stvarno bezobrazno. Da ti se predbacuje ako ideš kod svojih roditelja jedno tjedno Zaboga miloga, pa ne ideš svaki dan!!!!! (mnoge koje znam su uz mamicu svaki svaki dan... ni to mi nije normalno) pa tvoj muž živi sa svojom majkom. Pitaj ti njega da li bi on išao kod svoje mame jednom tjedno da ne živi s njom. To što njegova sestra ne dolazi kod svoje mame, (samo za blagdane) može je biti sram!!!!! Ne daj da ti brani da viđaš svoje roditelje i prijatelje pod cijenu rastave!! Pa ne možeš se otuđiti od ljudi, što bi se trebala družiti samo s mužem i svekrvom!! Pa ljudi su drušvena bića, ja to ne bi mogla. Bilo kako se pokušaj izboriti za sebe i ne samo da viđaš roditelje već i prijatelje... A to što oni komentiraju druge...to teško možeš popraviti imaš dva rješenja kroz jedno uho unutra kroz drugo van ili se odseliti...protiv takve vrste ljudske gluposti nema drugog lijeka! Draga Od ti želim da tise situacija popravi!!
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:24:34
|
|
|
|
Ninaa
|
Neznam ja bi na tvom mjestu popričala s mužem da tak ne možeš i da ti to smeta. Ja svome mogu sve reći i sve stvari raspravimo, neke i po više puta.Ili to ili šuti i trpi, mislim da treće opcije baš i nemaš.
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:29:32
|
|
|
|
m600
|
draga moja anonimna....ti se moraš izboriti za sebe i svoje dijete...svome mužu moraš postaviti neke granice...a svekrvi pogotovo...odgovori joj na takve ružne riječi....ne daj da te izbaci iz takta i da te posvađa s obitelji...ja da sam na tvom mjestu pokušala bih razgovarati sa svojim mužem i objasniti mu kakva je njegova mama i da se u sve mješa...ako ne ide tako onda bih mu predložila selidbu...možda da se svekrvi i zaprijetiš da ako nastavi tako da ćete se odseliti... ne znam što da ti kažem ali ako tako nastaviš otići ćeš za živcima...družit se trebaš,a kod roditelja naravno da moraš ići...to su ljudi koji su tebi podarili život...i ne daj da te odvoje od njih....
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:32:05
|
|
|
|
m600
|
znam da vam je teško ali trpiti nečije psihičko zlostavljanje je još teže... podstanar je danas teško biti ali barem imate svoj mir i sve....razgovaraj s mužem
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:42:01
|
|
|
|
ninolina
|
Neznam ja bi na tvom mjestu popričala s mužem da tak ne možeš i da ti to smeta. Ja svome mogu sve reći i sve stvari raspravimo, neke i po više puta.Ili to ili šuti i trpi, mislim da treće opcije baš i nemaš. znam da vam je teško ali trpiti nečije psihičko zlostavljanje je još teže... podstanar je danas teško biti ali barem imate svoj mir i sve....razgovaraj s mužem slažem se
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:45:59
|
|
|
|
mala pcelica
|
po meni to su primitivci i svakako se trebas izboriti za sebe i djete,ako treba i vika i dreka i svadja nek bude dok ne isteras svoje,al prvo naravno probaj na fin nacin da razgovaras pa ako ne ide tako onda agresivno....odbrusi im i muzu takodje reci da se ne mogu tako ponasati ,da ti nisi rob njihove kuce i da ne mogu mlatiti sa tobom kako oni hoće...... znam da je ovo lakse reci nego učiniti ,ali to sto oni rade nije normalno.... saljem ti jedan
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 22:47:51
|
|
|
|
mišica 666
|
draga anonimna dobro nam došla. ponašanje tvoga muža i njegove obitelji je zlostavljanje. nije zlostavljanje samo šamar već i zabranjivanje slobode kretanja i još štošta. pokušaj s njim popričati o tome a ako ne ide razmisli da li želiš da tvoja mala cura raste u takvoj sredini. želim ti svu sreću i da uspiješ to riješiti na najbolji naćin a do tada čuvaj svoje zdravlje i živce zbog sebe i svoje male curice.
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 25.4.2010 23:02:15
|
|
|
|
nancy
|
pa ovo je prestrasno!! ja sam ljuta samo sta sam procitala tvoj post a ne jos da mi se nesto tako desi u zivotu.mislila sam da takvi ljudi "zive" samo na filmu ili u romanu.... Ne daj da te gaze jer to nije normalno a jos dijete da raste s takvim ljudima totalno nezdrava okolina.kad vec kazes da bi tvoj muz ucinio sve za tebe onda mislim da mu se trebas izjadat i rec koliko te to muci.al iskreno,ne cini mi se ni on bas.....cim ti grinta sto u matere svoje odes jednom u tri tjedna...i to za posjete prijateljici. selidba je jedino rjesenje,po meni.jer i ako on i promijeni nesto u svom i mamicinom ponasanju to nece bit duga vijeka.oprosti,mozda zvuci malo grubo ali ja tako mislim.ostavi se tableta i budi cvrsta radi sebe i svog djeteta
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 7:44:12
|
|
|
|
danery
|
gledam,čitam i ne vjerujem da je takvo što moguće... jer ja imam ludu sreću da mm nikad ne kvoca ako gdje idem i ako ću i 2 tjedna ostati...sam će me odvesti gdje želim i doći po mene... ne mogu vjerovati da si to netko tako dozvoli da ograničava svog partnera...kao da te upisao na vlasnički list.... a svekrva...ma u kojem je ona dobu ostala? i što se njoj to u životu dogodilo da je ona pristala na život kakav tebi sad nameće? nadam se za tvoje dobro da ćeš se maknuti iz te kuće i uspjeti izgraditi neki normalan odnos sa mužem...jer ti tablete u tome neće pomoći dugoročno....važnije je tvoje zdravlje i tvoje dijete od srednjovjekovnih pravila tvoje svekve... sretno ti
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 7:47:54
|
|
|
|
Duve
|
IZVORNA PORUKA: mišica 666 draga anonimna dobro nam došla. ponašanje tvoga muža i njegove obitelji je zlostavljanje. nije zlostavljanje samo šamar već i zabranjivanje slobode kretanja i još štošta. pokušaj s njim popričati o tome a ako ne ide razmisli da li želiš da tvoja mala cura raste u takvoj sredini. želim ti svu sreću i da uspiješ to riješiti na najbolji naćin a do tada čuvaj svoje zdravlje i živce zbog sebe i svoje male curice.
|
|
[Obrisani korisnik] 26.4.2010 7:53:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 7:59:28
|
|
|
|
Zvonki
|
Bože, ne znam ni sama što pametno reći. Ja sam došla iz male sredine gdje su ovakve stvari, usudila bih se reći, normalne. Barem sam ja tako mislila, jer za drugo nisam znala. NISU NORMALNE. Nitko, nitko ne smije uskraćivati nam slobodu kretanja, govora. Ne znam u kakvom si odnosu sa vjerom, ali da porazgovaraš sa župnikom? Oni znaju iamti i koju pametnu za reći. A svakako prvi korak koji MORAŠ učiniti je sjesti u miru sa mužom i reći mu što je. I neka zna da to nije nikakav hir, da je ozbiljna stvar i da nećeš trpjeti takve stvari. TI si vrijedna osoba i bori se za sebe. Nemoj dopustiti da te "gaze". Ako prvo tebi neće biti stalo do tebe same, onda kome hoće? Ako ti ikako mogu pomoći, javi se na pp
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 8:15:21
|
|
|
|
Jack_Tequila
|
Znam ja šta im reći: reci im da ti po še. Eto. Ili šuti i budi je_ena, ili ti njih guzi. Moraš nekad pokazati zube, jbg. Tako ti stoje stvari u životu.
< Poruku je uredio cvrčak -- 26.4.2010 8:24:18 >
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 9:24:13
|
|
|
|
njanja
|
riskirati ću biti bolno bezobrazna i reći: pa gdje ti živiš??? u 16. stoljeću u saudijskoj arabiji???? Mogu podnjeti sve-neka ti brani tko hoće šta hoće, ali ne mogu podnjeti da netko to prihvaća kao normalno.SLOBODNA SI ŽENA I ZAUZMI SE ZA SEBE I SVIJE DIJETE!!!
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 9:28:12
|
|
|
|
zaba
|
potpisujem njanju
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 9:39:09
|
|
|
|
maja
|
to je malo VELIKA bebena situacija...kao prvo okani se tableta i napravi nešto za sebe, izađi malo van dok je sada lijepo da se napuniš energijom (ako i to smiješ) Moj savjet ti je da ako razgovaraš sa svekrvom da to ne radiš na samo da nebi samo zakomplicirala situaciju, nego svi zajedno sjednite i recite kome šta ide Vidim da ti već sada ne možeš izdržati, zar misliš da ćeš moći trpiti godinama? Zaprijeti mužu, reci da ćeš se preseliti kod svojih ako se nešto ne promjeni, ako kaže da hoće razvod ti mu reci da može, pa ćeš vidjeti kako će onda reagirati... Nemoj samo dopustiti da ti to rade...ti ženo živiš u zatvoru
"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje. Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 10:04:06
|
|
|
|
dominik
|
postavi njega u svoju kozu...on je pod utjecajem roditelja, svoje drage mamice i ne moze ocito bez njih, a ti bi bez svojih trebala moci??????????? jedno normalno realno pitanje i kad ces dobit odgovor na to pitanje znat ces sta napraviti...nitko tebi ne moze reci izbori se ako ti to ne znas napraviti, a da znas vec bi to i sama napravila...pricaj sa muzem, placi pred njim i kukak kako ne zelis biti na tabletama, zelis otici kod prijateljice jer da je njima neugodno zbog sveki doci...bla bla...okreni malo plocu, pojadaj se, a on neka ispadne superman (tipa ne mogu sama treba mi pomoc oko tvoje mame i situacije) koji ce te izvaditi iz te situacije i svima super...a ako ni to ne prodje e hebi ga ili trpi (sto nikako ne preporucam jer svakim danom ce ti stanje biti gore) ili kupi stvari i bjezi iz te kuce sa njim ili bez njega
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 10:18:48
|
|
|
|
pako
|
IZVORNA PORUKA: danery gledam,čitam i ne vjerujem da je takvo što moguće... ne mogu vjerovati da si to netko tako dozvoli da ograničava svog partnera...kao da te upisao na vlasnički list.... a svekrva...ma u kojem je ona dobu ostala? i što se njoj to u životu dogodilo da je ona pristala na život kakav tebi sad nameće? nadam se za tvoje dobro da ćeš se maknuti iz te kuće i uspjeti izgraditi neki normalan odnos sa mužem...jer ti tablete u tome neće pomoći dugoročno....važnije je tvoje zdravlje i tvoje dijete od srednjovjekovnih pravila tvoje svekve... sretno ti potpisujem
PATRICK 30.04.2008. 01:55h MATEO 06.03.2010. 01:17h
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 10:25:02
|
|
|
|
MILLA
|
užas!!! nikako ne smijete živjeti sa njima. morate biti sami.... i to je to. ako ona ima takav utjecaj na njega morate živjeti sami. mnogi se brakovi raspadnu zbog zajedničkog života sa roditeljima,njihovim mješanjem u brak....poznajem slučajeve ...a ti se svakako zauzmi za sebe. živjet tako nije normalno. i samo si nesretna. a on-hočeš ,nečeš-svakodnevnim pumpanjem od strane njegove mame-kad tad če podleči tome...to je normalno. zato,što dalje to bolje!!
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 10:37:44
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: ninolina ajme neznam šta bi ti rekla....ali draga moraš se početi boriti za sebe...a i za svoju malecku. Svakako mu prigovori zbog njegovog ponašanja jer to nije normalno, reci mu kako se ti osječaš, kako se drugi osječaju kad dođu k vama...nemoj dopustiti da ti to radi...Ako tako nastavi ja bi na tvome mjestu uzela djete i otišla k svojima....nedaj da te netko koči i dovodi do ruba....drži se slažem se sa ninolinom u potpunosti i zaista bi mu zaprijetila da ču uzeti malenu i otiči svojima ..pa možda uvidi situaciju i napokon stane na tvoju stranu i da nesluša puno svoju majku.Draga nemoj se puno nervirat jer češ samo sebi učiniti gore.Ja ti osobno što se tiče živim odvojeno od sveki a imali smo konflikate mali milijon i sad nepričamo duže vrijeme.Što ja kažem što su tražili to su i dobili.A nedao bog da živim sa njima neznam ni ja kako bi to sve prošlo..
|
|
|
|
RE: muz mi sve brani da idem u roditelja........ 26.4.2010 10:41:54
|
|
|
|
MILLA
|
potpisujem ženske
|
Anketa
Mobilni telefon.
пеперутка16
Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!