|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:06:00
|
|
|
|
ivana801
|
Jučer sam bila kod ginekologice. Trudna sam 9 tjedana, u 10 sam. Znači, gin. mi je potvrdila trudnoću, s bebom je hvala Bogu sve u redu i napisala mi je uputnicu za vaditi krv i mokraću. I njena sestra mi naplati 15 kuna za uputnicu (sivu). Meni sve blesavo, mislim neću propasti za tih 15 kuna ali mi je glupo jer znam da trudnice ništa ne plaćaju vezano za trudnoću, ne? I pitam ja nju, čist iz znatiželje... glupo pitanje, ali samo da čujem šta će mi odgovoriti... reko: kak sad to ide? plaćam recepte i uputnice do 30 kn mjesečno? (makar znam da je ta admin. pristojba ukinuta) I veli ona meni: ne, to ste sada platili i to je to. Više ništa nećete plaćati. Sljedeći put će vam doktorica otvoriti trudničku knjižicu i od onda se (znači tek za mjesec dana - s puna 3 mjeseca trudnoće) vodite kao trudnica i sve je besplatno. Reko; OK! Mama mi je med. sestra pa sam je poslije baš pitala za to. Rekla mi je da mi nije smjela ništa naplatiti jer sam trudnica i ako mi je naplatila da mi je trebala dati račun. Koji ja naravno nisam dobila, a iskreno nisam je se niti sjetila to tražiti... Šta vi mislite, jel taj njen postupak jučer bio ok? Ili si je sestra platila gablec?
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:13:37
|
|
|
|
ejmama
|
Prvo čestitam na A što se tiče sestre i dr. mislim da ih ima puno takvih, zapravo imaju svoja izmišljena pravila, ja npr. nikad nisam dobila račun za ultrazvuk i geldala sam svaki put kako sestra zapisuje tko je platio ultrazavuk na neki običan A4papir i onda bi papir i novac stavljala u plavu kovertu. Neka je nas trudnica taj dan bilo 12, a ultrazvuk košta 150kn, to je 1800kn dnevno, koje ona može spremiti u džep.
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:14:09
|
|
|
|
FIONA
|
ti si došla kao redovan pacjent i tako si zavedena u računalu kod pregleda...da si se naručila kao trudnica onda bi u račinalu navela ste pod tom šifrom....koliko ja znam tako je kod moje mame u labosu!...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:18:16
|
|
|
|
pikachu
|
IZVORNA PORUKA: FIONA ti si došla kao redovan pacjent i tako si zavedena u računalu kod pregleda...da si se naručila kao trudnica onda bi u račinalu navela ste pod tom šifrom....koliko ja znam tako je kod moje mame u labosu!... Može biti da ti je tako... Možda žena ne može (ne zna) promijeniti to u programu pa ovako rade...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:20:30
|
|
|
|
leilany
|
ma hebes 15 cuna,bitno da si ti i da je tu... cestitam
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:22:10
|
|
|
|
FIONA
|
IZVORNA PORUKA: pikachu IZVORNA PORUKA: FIONA ti si došla kao redovan pacjent i tako si zavedena u računalu kod pregleda...da si se naručila kao trudnica onda bi u račinalu navela ste pod tom šifrom....koliko ja znam tako je kod moje mame u labosu!... Može biti da ti je tako... Možda žena ne može (ne zna) promijeniti to u programu pa ovako rade... kad uvede nemre mjenjati...evo mama moja potvrdila...rekla je da je to normalno...ti si došla kao netrudnica i tako uška na pregled...tebi se od slijedečeg pregleda vodi da si trudnica...tako to rade i kod njih!
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:23:41
|
|
|
|
pikachu
|
Ma znam da su ti njihovi programi u banani, to valjda da ne bi bilo muljaža... I da, draga, ČESTITAM na !!!!!
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:29:17
|
|
|
|
ivana801
|
Ali kad sam se naručivala na pregled, rekla sam sestri da sam trudna... da sam napravila test koji je pozitivan. Ali dobro, inače rekla mi je mama nek joj pročitam šifru na uputnici (kaže da je to šifra ne za trudnoću nego za izostanak menstruacije)
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:30:07
|
|
|
|
mirjana.u
|
IZVORNA PORUKA: leilany ma hebes 15 cuna,bitno da si ti i da je tu... cestitam Slažem se u potpunosti. Čestitam
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:31:54
|
|
|
|
ivana801
|
Ali dobro, DA! Stvarno mi nije za tih 15 kuna! Najvažnije da sam i da je sa bebicom sve u redu! Baš je velika, 22,2 mm. Hvala vam na čestitkama!
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:38:12
|
|
|
|
zaba
|
najvažnije je da si trudnica i da je sve ok,i istina je da hebeš tih 15 kn,ali stvar je u tome da li je njen postupak ispravan,ili nije?Trebala ti je objasniti u svakom slučaju zašto ti naplaćuje i to bez računa...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:42:01
|
|
|
|
Mishek
|
kod moje se svaki uzv plaćao - 30 kn. Uputnice nisu. Tak da pojma nemam.
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:43:44
|
|
|
|
pufna*
|
IZVORNA PORUKA: ejmama Prvo čestitam na A što se tiče sestre i dr. mislim da ih ima puno takvih, zapravo imaju svoja izmišljena pravila, ja npr. nikad nisam dobila račun za ultrazvuk i geldala sam svaki put kako sestra zapisuje tko je platio ultrazavuk na neki običan A4papir i onda bi papir i novac stavljala u plavu kovertu. Neka je nas trudnica taj dan bilo 12, a ultrazvuk košta 150kn, to je 1800kn dnevno, koje ona može spremiti u džep. kod mene je identična situacija. trudnoću vodim kod privatnika, za svaki obavljeni pregled plaćam, do 3 mj. trudnoće je bio 170 kn, sad plaćam 130. Sve do jednog pregleda sam uredno platila, račun nisam dobila. Sestra je samo uzela novac i spremila u ladicu. Nigdje nije ostavila traga da sam ja taj ultrazvuk platila, ništa. Nisam znala, al eto, mogla sam sve te račune priložiti i tražiti povrat poreza...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 11:44:02
|
|
|
|
FIONA
|
IZVORNA PORUKA: ivana801 Ali kad sam se naručivala na pregled, rekla sam sestri da sam trudna... da sam napravila test koji je pozitivan. Ali dobro, inače rekla mi je mama nek joj pročitam šifru na uputnici (kaže da je to šifra ne za trudnoću nego za izostanak menstruacije) izostanak menstruacije može biti ured ciste ili tko zna čega...tu nije navedeno da si trudna...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 12:40:49
|
|
|
|
Bebys
|
IZVORNA PORUKA: FIONA IZVORNA PORUKA: ivana801 Ali kad sam se naručivala na pregled, rekla sam sestri da sam trudna... da sam napravila test koji je pozitivan. Ali dobro, inače rekla mi je mama nek joj pročitam šifru na uputnici (kaže da je to šifra ne za trudnoću nego za izostanak menstruacije) izostanak menstruacije može biti ured ciste ili tko zna čega...tu nije navedeno da si trudna... e mislim da je sestra odradila upravo kako treba...jer tako je i ovdje...tek kad te ONI UTVRDE KAO trudnicu nista ne placas...nekako mislim da je sve naprvila kako ide...i dobro ti je rekla...nema veze u kojem mjesecu si trudna ...da si dosla sa 1 mj. trudnoce oni opet prvo naplate i kad oni potvrde onda nista ne placas....isti slucaj je i ovdje.. CESTITAM NA BEBICI...
|
|
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 13:05:29
|
|
|
|
ivana801
|
IZVORNA PORUKA: FIONA ti si došla kao redovan pacjent i tako si zavedena u računalu kod pregleda...da si se naručila kao trudnica onda bi u račinalu navela ste pod tom šifrom....koliko ja znam tako je kod moje mame u labosu!... [/quote] Može biti da ti je tako... Možda žena ne može (ne zna) promijeniti to u programu pa ovako rade kad uvede nemre mjenjati...evo mama moja potvrdila...rekla je da je to normalno...ti si došla kao netrudnica i tako uška na pregled...tebi se od slijedečeg pregleda vodi da si trudnica...tako to rade i kod njih! [/quote] Ok, vjerojatno je tako! Onda u biti moram biti zahvalna jer mi nije naplatila i pregled i ultrazvuk. Jer ako nisam bila zavedena kao trudnica i to mi je trebala naplatiti, ne? Ali nije... samo uputnicu...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 13:07:53
|
|
|
|
FIONA
|
IZVORNA PORUKA: ivana801 IZVORNA PORUKA: FIONA ti si došla kao redovan pacjent i tako si zavedena u računalu kod pregleda...da si se naručila kao trudnica onda bi u račinalu navela ste pod tom šifrom....koliko ja znam tako je kod moje mame u labosu!... Može biti da ti je tako... Možda žena ne može (ne zna) promijeniti to u programu pa ovako rade kad uvede nemre mjenjati...evo mama moja potvrdila...rekla je da je to normalno...ti si došla kao netrudnica i tako uška na pregled...tebi se od slijedečeg pregleda vodi da si trudnica...tako to rade i kod njih! Ok, vjerojatno je tako! Onda u biti moram biti zahvalna jer mi nije naplatila i pregled i ultrazvuk. Jer ako nisam bila zavedena kao trudnica i to mi je trebala naplatiti, ne? Ali nije... samo uputnicu... skoro pa je tak...hehhehehehhe...bilo kako bilo kućni test kaj je tebi pozitivan za njih ne znači niš...dok ti ginić ne potvrdi trudnoću ti si za njih običan pacjent...ja sam došla prvi put nakon testa znači za nekih dva tri tjedna od začeča jel sam išla čim mi menga nije došla...i drugi pregled s pet tjedana i tek nakon drugog pregleda sam dobila knjižicu i počela se voditi kao trudnica...do tada sam na pegled dolazila u danima kad nisu trudnice....tako da ti je sve išlo kako treba...
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 13:34:56
|
|
|
|
L.P.
|
Ne bih komentirala to o plačanju nego samo da ti čestitam na trudnoći!Puno sreće i neka sve prođe u najboljem redu!
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 14:26:07
|
|
|
|
novamama
|
administracija je z****na stvar, uvijek bila i bit će...što prije zaboraviš, bit će ti lakše... uživaj u trudnoći čestitam
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 14:49:39
|
|
|
|
lidac0605
|
Ja sam u ovoj trudnoći prokrvarila u 5.tjednu-vidla se samo gestacijska vrećica od 5 mm-automatski mi niš nisu naplatili ni recept za lijekove ni niš drugo...Znači sekica si je malo zaradila sa strane... Ma bitno da ste ti i beba ok ,ko ju je.. ak ju tak veseli tih 15 kuna,nek joj bude..
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 19:03:32
|
|
|
|
marija0
|
ma bitno da je dobro, i čestitam na !!! a ja svaki ultrazvuk plačam 200kn i to ne sestri nego doktoru koji to fino spremi u džep i kaže: hvala
|
|
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 19:07:23
|
|
|
|
Zvonki
|
IZVORNA PORUKA: FIONA ti si došla kao redovan pacjent i tako si zavedena u računalu kod pregleda...da si se naručila kao trudnica onda bi u račinalu navela ste pod tom šifrom....koliko ja znam tako je kod moje mame u labosu!... Tako i ja mislim. I čestitam na
|
|
|
[Obrisani korisnik] 23.2.2010 19:07:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 19:11:49
|
|
|
|
Marta j
|
IZVORNA PORUKA: marija0 ma bitno da je dobro, i čestitam na !!! a ja svaki ultrazvuk plačam 200kn i to ne sestri nego doktoru koji to fino spremi u džep i kaže: hvala Ja sam kod istog dr kao marija barem mislim ako je ona iz Makarske i ja isto tako dam dr i on kaze hvala. A za ovo sto si platila 15 kn tako je bilo i meni na pocetku trudnoce pa mi je dr rekao da je tako da se vodim kao trudnica tek kada mi on otvori trudnicku knjizicu i da mi je tada zato naplatio
|
|
|
RE: Nevjerojatno, ali istinito! 23.2.2010 20:55:50
|
|
|
|
natalijax
|
cestitke na bebi,ja sam isto samo prvi put platila i onda više nisam
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!