|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Carski rez
8.9.2008 17:50:16   
Mrvna
U zadnje vrijeme čujem sve više žena koje se bez ikakvih medicinskih indikacija odlučuju na carski rez. Kao glavni razlog navode - da si olakšaju, nije im nakraj pameti da se pate kad ne moraju. Ja se onda osjetim kao zatucana glupača iz srednjeg vijeka koja, eto, valjda misli da će dobiti medalju za svo ono dahtanje i muku pa zato ni ne razmišlja o carskom.
Bog zna kakav će biti moj porod i što ću u tom trenutku misliti o dripu i epiduralnoj i svim onim stvarima koje mogu ići uz to - nisam jedna od onih koje pod svaku cijenu zagovaraju prirodan porod ali ovo mi se čini kao neki holivudski trend user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Carski rez
8.9.2008 18:00:08   
koka
meni se Mila okrenula na zadak 2 dana prije termina, i kad su spomenuli carski nije mi bilo svejedno. Htijela sam prirodan i vaginalni porod. Znam da se djeca i na zadak rađaju pa sam se nadala tome. Sva sreća okrenula se pa je sve prošlo ok. Nekako sam više htijela rodit na zadak vaginalno nego carski, neznam zašto. Možda da mi je prva beba nebi mi toliko bio bed, samo radi oporavka. Al opet da žene( znam jednu) da mole doktore da idu na carski, to pak mi nije jasno.

(Odgovor članu Mrvna)
Neposredna veza do poruke: 2
8.9.2008 19:53:41   
Mrvna
Ma da, da se radi o bebinom zdravlju pa da mi kažu "gledajte, bilo bi bolje....", odmah pristajem, nek je kroz uši izvlače ako treba. Ali ovo mi je... šta ja znam... user posted image

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 3
8.9.2008 20:08:35   
troubled
medicina je svakako dobrodošla ako je potrebno....
ako nije, neka ide kako je bog odredio....
tako ja na to gledam user posted image

(Odgovor članu Mrvna)
Neposredna veza do poruke: 4
8.9.2008 20:48:26   
Melo
Ja sam kćer rodila carskim rezom jer prirodnim putem nije mogla ići iako sam se satima patila i pristala na carski kada je već njezin život bio u opasnosti. Sada mi je termin za 2 tjedna i vjerovatno ću opet morat na carski. a šta se tu može...neke žene nažalost nisu u mogučnosti da biraju kakav porod želeuser posted image user posted image

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 5
8.9.2008 20:48:50   
mirna
IZVORNA PORUKA: troubled

medicina je svakako dobrodošla ako je potrebno....
ako nije, neka ide kako je bog odredio....
tako ja na to gledam user posted image

i ja...

da li ste cule za onu americku parolu: save your love channel?  Puno puta se i zbog toga zene odlucuju za CR... U mojem slucaju se je ova parola pokazala kao totalna glupost, jer nam je user posted image nakon poroda sto puta bolji kao prije...

(Odgovor članu troubled)
Neposredna veza do poruke: 6
8.9.2008 20:51:55   
mirna
IZVORNA PORUKA: Melo

Ja sam kćer rodila carskim rezom jer prirodnim putem nije mogla ići iako sam se satima patila i pristala na carski kada je već njezin život bio u opasnosti. Sada mi je termin za 2 tjedna i vjerovatno ću opet morat na carski. a šta se tu može...neke žene nažalost nisu u mogučnosti da biraju kakav porod želeuser posted image user posted image

tijekom poroda sam cak ja vikala da me daju na carski, jer sam od silnih bolova(drip) mislila da je user posted image  preveliki za istisnuti ga.. user posted image  nisam im vjerovala da vec vide glavicu... user posted image

(Odgovor članu Melo)
Neposredna veza do poruke: 7
8.9.2008 22:55:03   
njanja
ja sam bila čak i protiv epiduralne (za sebe, ne općenito), kao ono: trebaš to osjetiti....onda sam malo promišljala pa reko ajmo stolčić....pa vidjela ja stolčić pa se odlučila definitivno za porod u vodi...I moj mali, kao što svi znate, bio okrenut na zadak, pročitala sve moguće i pripremila se na carski rez...Probali smo prije toga vaginalno, nije išlo i bila sam sva sretna da mogu na carski....Bila sam u rađaoni 5 sati pod trudovima, mm je bio samnom, na kraju završila na carskom , jan se nije namučio, bila sam budna i čula ga kako plače i stigla ga i poljubiti....s obzirom na situaciju, bilo je i više nego super..... Međutim, sjećanje na one moje jadne neredovite trudove, samo mi daju na asocijaciju da će sljedeći put, ako ga bude bilo, biti ili voda ili ako ne, epiduralna.... Nego da se vratim na temu: ja sam za to da se ženama da pravo izbora načina poroda pa makar one i željele carski.....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 8
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 1:06:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 9
9.9.2008 9:12:54   
sanjarica
Sve je to individualno i niko ne zna sta ga ceka.ja sam rodila na carski,bio je hitni,medjutim iskreno,nikad nisam bila za prirodan porod iz vise razloga..najveci je jer je moja mama na porodu,kad je mene radjala jedva prezivjela i ima posljedice   za citav zivot..drugi je taj sto jednostavno ne zelim i drugo bih rodila na carski akobogda.kazem sve je stvar izbora.

Ljubav! Citava knjiga u jednoj rijeci,cijeli okean u jednoj suzi,
sedam nebesa u jednom pogledu,
vihor u jednom uzdahu,grom u jednom dodiru,hiljadu godina u jednom trenu."

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 10
9.9.2008 9:55:12   
Maya_78
IZVORNA PORUKA: sanjarica

Sve je to individualno i niko ne zna sta ga ceka.ja sam rodila na carski,bio je hitni,medjutim iskreno,nikad nisam bila za prirodan porod iz vise razloga..najveci je jer je moja mama na porodu,kad je mene radjala jedva prezivjela i ima posljedice   za citav zivot..drugi je taj sto jednostavno ne zelim i drugo bih rodila na carski akobogda.kazem sve je stvar izbora.

je, samo što kod nas nema izbora... koliko čujem, prirodni porod se forsira do samog kraja (čitaj: teške ugroženosti bebe, a za mamu tek skoro da se i ne pita), i to nekad bez UZV na porodu, prema procjeni liječnika koji je nekad možda samo pospan ili mu se gleda nešto na TV u sobi di se dežura...
čula sam za takve slučajeve, ne pretjerujem
kad je kasno, svi se uspaniče, ali - nažalost - mama takvu agoniju pamti do kraja života umjesto da joj porod bude nešto čega će se sa sjetom sjećati...

(Odgovor članu sanjarica)
Neposredna veza do poruke: 11
9.9.2008 14:22:16   
ivanaa
Ja sam negdje u cekaoni kod gin cula kak jedna babinjaca govori drugoj kako su ona i muz dali soma kuna u bolnici da joj naprave carski jer jju je bilo strah poroda i napravio joj carski.Osobno sam za prirodni dok god nema med.indikacije za carski jer mislim da su komplikacije iza carskog daleko cesce i vece a i mora poslje jace boljeti.

(Odgovor članu Maya_78)
Neposredna veza do poruke: 12
9.9.2008 17:07:33   
Mrvna
IZVORNA PORUKA: sanjarica

kazem sve je stvar izbora.

Naravno, ali ono što mene muči je - znaju li one nešto što ja ne znam? Ako je carski rez piece of cake koji ti omogućuje brz i bezbolan porod za tebe i dijete, pa što se mi svi maltretiramo s vaginalnim??? Neka ga onda ukinu, kvragu!

(Odgovor članu sanjarica)
Neposredna veza do poruke: 13
9.9.2008 19:27:22   
ivanaa
niti je bezbolan niti je bezopasan!Mislim da te zene imaju drugaciji pogled na roditeljstvo.

(Odgovor članu Mrvna)
Neposredna veza do poruke: 14
9.9.2008 19:31:49   
Maya_78
mislim da "te žene" nisu nimalo manje dobre majke i roditeljice zato što sebe i bebu žele poštediti eventualnih opasnosti i bolova...
naravno da sve ovisi o situaciji i med. indikacijama, međutim, ne volim da mi netko kaže da sam ili ću biti loša buduća majka zato što ne želim prolaziti agoniju ili iz straha kažem da želim CR

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 15
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 20:58:14   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu Mrvna)
  Neposredna veza do poruke: 16
9.9.2008 21:03:31   
mirna
istina Iva..!user posted image

Ja sam jednom moju mamu povrijedila zbog CR.. Ona je mene rodila s CR i jedanput smo se nešto svađale. Rekla mi je ja sam te rodila, a ja njoj u šali: pa nisi kad su me uzeli van.. Bila je jako jako tužna i uvrijeđena zbog toga- da sam to znala unaprijed, radje bih šutila..

Neposredna veza do poruke: 17
9.9.2008 21:12:44   
koka
user posted image user posted image user posted image Iva lijepo si to rekla samo u situaciji kad doktori vide da postoji opasnost za mene ili bebu. Ako ne vaginalno htijela sam osijetit svaki trenutak, ma koliko on bio bolan( i onda neka mi netko kaže da nemam velik prag tolerancijeuser posted image ) A da nisam tokom poroda pomislila na epiduralnu ili carski , lagala bi. Sve je prošlo super na kraju.

Neposredna veza do poruke: 18
9.9.2008 21:16:30   
tiha
da vam iskreno kazem uopce nisam razmisljala o drugim mogucnostima poroda nego samo o vaginalnom i iskreno vec sam rekla meni to bas i nije bila neka jaka bol jace me zna bolit zub!!!!! ali ugodno nije da se razumijemo

inace jako dobro podnosim bol mozda zato

< Poruku je uredio tiha -- 9.9.2008 21:17:52 >

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 19
9.9.2008 21:22:10   
koka
IZVORNA PORUKA: tiha

da vam iskreno kazem uopce nisam razmisljala o drugim mogucnostima poroda nego samo o vaginalnom i iskreno vec sam rekla meni to bas i nije bila neka jaka bol jace me zna bolit zub!!!!! ali ugodno nije da se razumijemo

inace jako dobro podnosim bol mozda zato
user posted image ja sam na tečaju rekla curama da me više strah zubobolje , jer sam znala plakat od boli i nikad neznaš kad će proći, nego od samog poroda user posted image

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 20
9.9.2008 21:26:06   
tiha
ma i ja znam plakat zbog zuba uf uf!

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 21
9.9.2008 21:39:18   
FIONA
sve ima svoje i svako gleda na porod drugačije!!!
Ja mislim da je to nešto prirodno a ako je prirodno i podnošljivo... kak smo mi ljudi skloni da si olakšamo sve i švašta pa tako i porod netko je izmislio epiduralnu i ona je za mene mrak izbor i koliko god mi svi pričali da to nije pametno ja ne odustajem od te pomisli!!!!
Želja mi je još ak me ne trebaju dodatno rezati neka ne režu ali ak bi se mogla raspucati bolje i to... kak bu sve prošlo dragi Bog zna a ja bum saznala sredinom studenog!!!user posted image user posted image user posted image ... možda bum baš rezana a možda mi neće stići dati epiduralnu... zakaj da se zamaram, kak bu bu!!!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 22
9.9.2008 21:59:49   
Anoniman
prvi put sam se porodila na carski ,jer se beba nije okrenula-sve je proslo ok.drugi i treci porod su me pitali hoculi na carski i ja sam odbila i normalno se porodila.tako da sad znam da je ipak lakse normalno i svima bih preporucila normalan porod ako je sve sa truddnocom uredu ako bas nemora carski .

(Odgovor članu tiha)
  Neposredna veza do poruke: 23
9.9.2008 23:01:14   
njanja
IZVORNA PORUKA: ivanaa

niti je bezbolan niti je bezopasan!Mislim da te zene imaju drugaciji pogled na roditeljstvo.
 Ružan komentar.....Mama bebu u sebi nosi 9 mjeseci....hrani ju, diše s njom i živi za nju....Ukoliko želi na carski sa indikacijama ili bez njih, to je njen izbor i neće biti ništa manje mama ako je rodila na carski.....Koliko sam postoje odbačene djece, krivo odgajane, zanemarivane, a rođene vaginalno.... Moj Jan je bio okrenut na zadak...I zbog te situacije, ŽELJELA SAM I MOLILA SE ZA CARSKI REZ. I ponosna sam što sam probala vaginalno (5 sati bila pod dripom), ali i i izdržala najveći strah, biti u opercijskoj sali i vidjeti one njihove instrumente, biti budna dok imaju ruke u mojoj utrobi....Sve sam to izdržala, samo da čujem Janov prvi plač.....I u svakom smislu smatram da sam RODILA i smetaju mi komentari da ako žena nije rodila vaginalno, nije ni rodila......   

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu ivanaa)
Neposredna veza do poruke: 24
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 23:10:48   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

buy counterfeit money online
hockey

buy counterfeit money online where can i buy counterfeit money quality counterfeit money for sale Discord: hockeywain1 Telegram: @mixhacking Mail: mixhacks@proton.me

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!