Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Osnove prehrane djeteta 12.3.2013 19:54:07
|
|
|
|
niky88
|
Svi znamo da je pravilna prehrana djeteta važna za njegov pravilan razvoj i da mu je potrebna raznolika prehrana kako bi dobilo vitamine i minerale koji su mu potrebni. Rastući dijete povećava težinu svojih organa, mišića i kosti. Za ovaj proces nužne su raznovrsne namirnice, prije svega bjelančevina kojih ima u ribi, mesu, mliječnim proizvodima i mlijeku, jajima, ali i u mahunarkama i žitaricama. Dnevno je nužno da prehrana sadrži jednu do dvije šalice mlijeka i barem jedan obrok s ribom, mesom, mliječnim proizvodima ili jajem. Inzistirajte na voću i povrću. Masti su važne u prehrani jer omogućuju apsorbciju određenih vitamina, ali se nesmije pretjerivati. Ugljikohidrati (krumpir, tjestenina, mahunarke, riža...) izvrsno nadoknađuju izgubljenu energiju, ali konzumiraju li se u prevelikim količinama, pretvaraju se u mast. Mala su djeca zaigrana i kod jela te obrok treba produžiti dok ne pojedu dovoljno. Ipak nemojte pretjerivati s količinama. Većina se roditelja „bori" kako bi dijete jelo povrće, posebice zeleno. Preporučamo da se i Vi zaigrate zajedno s njima i stvorite male kreacije koje će djetetu biti zanimljive i zabavne, te će ih i radije pojesti. Ne zaboravite... • Osigurajte djetetu redovite potpune i raznolike obroke. • Nepravilnom prehranom povećavate djetetu masno tkivo, što je za kasniji život i vrlo štetno. • Naučiti dijete da izbjegava veće količine masne hrane, pripremajući jela sa što manje masnoće, koristite biljna ulja ( npr. maslinovo) • Slatkiši mogu biti dio obroka, po mogućnosti jednog • Učinite im obrok interesantnim • Svakodnevnu tjelesnu aktivnost Vašeg djeteta.
|
|
RE: Osnove prehrane djeteta 12.3.2013 20:14:08
|
|
|
|
mala pcelica
|
skupljam bodove
|
|
RE: Osnove prehrane djeteta 13.3.2013 6:46:25
|
|
|
|
cuba
|
Hvala Bogu, problema sa prehranom nemamo. Nije izbirljiv, voće, povrće, meseko, daj sve
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!