|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

UČENJE I IGRA

HIPERLEKSIJA - "poremećaj pametnog djeteta"

Autor: Uredništvo Ringeraje | 15.11.2022
image

Hiperleksija je složena, ali općenito govoreći, radi se o sposobnosti čitanja i fascinacije slovima i brojevima praćena poteškoćama u razumijevanju verbalne komunikacije.

BOLESTI I STANJA

Autizam - tumačenje autističnog ponašanja

Autor: Uredništvo Ringeraje | 2.4.2015
image

Koje su posebnosti autizma i s kojim se izazovima u ponašanju i osjetilnom razvoju suočavaju djeca i odrasli s dijagnozom autizma?

TEŠKOĆE U RAZVOJU I PONAŠANJU

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Autor: Uredništvo Ringeraje | 2.4.2015
image

Ujedinjeni narodi proglasili su 2. travnja Svjetskim danom svjesnosti o autizmu. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni biološki razvojni poremećaj mozga.

TEŠKOĆE U RAZVOJU I PONAŠANJU

Autizam i doživljavanje svijeta

Autor: Tamara Jančevski, prof.rehabilitator stručna radnica-defektologinja | 27.5.2013
image

Ja imam autizam i ovako doživljavam svijet oko sebe...

TEŠKOĆE U RAZVOJU I PONAŠANJU

Aspergerov sindrom

Autor: Tamara Jančevski, prof.rehabilitator | 27.1.2011
image

Poznati znanstvenik Albert Einstein zadužio je svijet svojim otkrićima, no moguće je da je ovaj slavni čovjek imao Aspergerov sindrom. On nije jedina povijesna ličnost koja je unatoč svojim nedostacima briljirala na jednom području i na taj način ostavila trag iza sebe.

image

Autizam uzrokuje da djeca doživljavaju svijet drugačije nego većina druge djece. Djeci s autizmom teško je razgovarati s drugima i izražavati se riječima. Djeca s autizmom uglavnom se drže za sebe i mnogi se ne mogu sporazumijevati bez posebne pomoći.

image

Ako je vaše unuče nedavno dobilo ovu dijagnozu, želim vam dobrodošlicu u svijet Aspergerova sindroma.

image

Autizam je poremećaj o kojem se ne zna puno. Informiraniji laici mogu ga definirati kao poremećaj u socijalnoj komunikaciji ili ga nazivati razumskim sljepilom.

image

Zagreb, 29. travnja 2010. - Dodjelom donacija u vrijednosti od 97.484 kn u poslovnici dm-drogerie markt 29.04.2010. u Petrinjskoj ulici završena je humanitarna akcija u organizaciji Becutana i dm-a za pomoć udruzi obitelji djece s autizmom ''Dar''.

RAZVOJ

Kako prepoznati autizam kod djeteta?

Autor: Maja Debeljak | 4.5.2010
image

Autizam je složeni poremećaj razvoja živčanog sustava, kojeg uglavnom karakteriziraju poteškoće u razvoju govora i socijalne interakcije.

STRANICA 1 OD 2



Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!