John32 u 12:18
na temi Neogov
Nekoliko malih, korisnih savjeta pomoći će da voćna salata uspije:
-Da bi jabuke sačuvale prirodnu boju, poslije ljuštenja i sjeckanja treba ih staviti u hladnu, malo posoljenu vodu i ostaviti da stoje do upotrebe.
-Snijeg od bjelanaca, brže će se umutiti ako se doda na vrh noža šećer u prahu i nekoliko kapi limunovog soka.
-Ukoliko se voćna salata začinjava šlagom ili kremom, ove sastojke treba dodavati neposredno prije služenja, inače će se šlag, u dodiru sa voćnim sokom istopiti. Ako je u pitanju veća količina, predviđena za više osoba, u frižideru treba držati voćnu salatu i šlag u zasebnim posudama.
-Kora limuna, kao dodatak voćnoj salati može se bez straha upotrijebiti ako se limun prethodno dobro opere četkicom i toplom vodom kojoj je dodato malo sobe bikarbone. Na taj način hemikalije za prašenje voća biće uklonjene.
-Da banane ne bi potamnile u voćnoj salati, treba ih popraskati limunovim sokom i posuti šećerom u prahu. Ovo pravilo važi i za drugo voće, koje u dodiru sa zrakom mijenja boju (jabuke, kruške).
-Suhe šljive, prije stavljanja u voćnu salatu potopiti preko noći u zaslađeni čaj kome je dodata kriška limuna. Do jutra će nabubriti i dobiti prijatnu aromu.
-Voće iz koga se lako cijedi sok (jagode, maline, kupine), treba prati pod blagim mlazom vode.
-Voće jakih boja (crne višnje, kupine, borovnice) kao i voće kiselog ukusa (ogrozd, ribizle) nije podesno za voćne salate. Ukoliko se, ipak, upotrebi, treba ga dodati salati neposredno prije služenja.
Rad od kuće za mame
Autor: JelenaRel
Mama dječaka.
пеперутка16
Da li ste vi vašim dječacima stavljale penis/cunu/pimpek prema gore, prije povijanja? I ako da, zašto?