|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Zašto se rađa sve manje dječaka?

Uredništvo Ringeraje, 3.10.2022
Zanimljiv dokumentarac o razlozima opadanja muške populacije i zašto sve više muškaraca ima problema s plodnošću.

image
Kemikalije, koje se nazivaju i hormonski disruptori ili endokrini disruptori, koriste se u predmetima i proizvodima kojima smo svakodnevno izloženi i navodno izravno štete muškoj plodnosti te broju i zdravlju muške djece. (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Često se pitamo koje kreme koristiti za nježnu dječju kožu, posebice za najosjetljivija područja poput genitalija i lica. Koja odjeća i pelene bolje pristaju bebinoj koži i omogućuju joj disanje. Svakako da svaka majka želi svom djetetu dati samo najbolje, ali mišljenja o tome što je najbolje su prilično podijeljena čak i među majkama.

 

Industrija (kozmetička, farmaceutska...) je izuzetno moćna, a sudeći po reklamama možemo zaključiti koliko se u ovoj industriji zarađuje. Sve je više kozmetičkih, farmaceutskih pripravaka i proizvoda od sintetičkih materijala ili plastike, uključujući i one namijenjene bebama i maloj djeci, a učinci svih tih proizvoda na naše zdravlje jednostrano su poznati.

 

Obično znamo njihova pozitivna svojstva i dobrobiti koje nam donose u život, ali premalo znamo o negativnim učincima koje mogu izazvati, uglavnom zato što proizvođači ne žele da negativni rezultati dođu u javnost.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za mušku neplodnost krive su i kemikalije u kući

 

Dokumentarni film "Muškarac koji nestaje" govori o iznimno važnoj i malo poznatoj činjenici koja se događa našoj populaciji, o otrovnim tvarima koje su svuda oko nas i ugrožavaju sposobnost reprodukcije muškaraca. Posljednjih desetljeća vidjeli smo spor, ali dramatičan porast genitalnih nedostataka i problema kod dječaka i mlađih dječaka, s nižim brojem spermija kod muškaraca, abnormalnom strukturom sperme i porastom raka testisa. Istovremeno, dječaci su puno skloniji ADHD-u, autizmu, Tourettovom sindromu, cerebralnoj paralizi i disleksiji.

 

Dokumentarac pokazuje gdje se najvjerojatnije krije razlog koji je, prema mnogim liječnicima i istraživačima, glavni uzrok sve većeg broja tegoba kod dječaka i muškaraca. To su kemikalije koje nas svakodnevno okružuju jer se nalaze u sasvim običnim stvarima kao što su šamponi, kreme, igračke, pelene, dječje bočice, sunčane naočale, odjeća, tepisi, meso, mliječni proizvodi i tako dalje.

 

Kemikalije, koje se nazivaju i hormonski disruptori ili endokrini disruptori, koriste se u predmetima i proizvodima kojima smo svakodnevno izloženi i navodno izravno štete muškoj plodnosti te broju i zdravlju muške djece.

 

Dokazano je da kemikalije koje se nalaze u plastici, ponajviše u onoj koja se koristi za predmete, stvari i proizvode namijenjene najmlađima, sadrže štetne tvari koje uzrokuju neplodnost, a često i smrt muških embrija. U dokumentarcu možete pogledati svjedočanstva pojedinih stručnjaka i žrtava koji imaju problema zbog štetnog djelovanja ovih tvari.

 

PROČITAJTE JOŠ: Muška plodnost: 8 namirnica za povećanje količine sperme

 

Možda je to još jedna teorija zavjere, ali činjenica je da se danas u svijetu rađa oko 3 milijuna dječaka manje nego djevojčica, a taj broj stalno raste. Značajno je porastao i postotak neplodnih parova, a prije svega izrazito je visok postotak muške neplodnosti. Pogledajte dokumentarac, istražite i budite oprezni. Dobro je znati s čime imamo posla, pogotovo ako želimo zaštititi svoje najdraže, djecu.

 

Dokumentarni film traje nešto više od 40 minuta i na engleskom je jeziku. Možete ga pogledati na ovom linku.

 

Izvor: Ringaraja.net

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2
Kako pravilno očitati kućni test za trudnoću
Najranije što možete dobiti pozitivan rezultat na najosjetljivijim testovima na trudnoću jest 7 dana nakon ovulacije.
2
Korijen mace prirodna je viagra
Jeste li znali da maca pozitivno utječe na funkcioniranje endokrinih žlijezda, uspješno regulira oslobađanje hormona i i...
2
Stimulacija jajnika
Kada se pojave problemi sa zatrudnjivanjem, ginekolozi nekad preporučuju lijekove koji stimuliraju jajnike. (engleski vi...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!