|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Što učimo od djece?

Uredništvo Ringeraje, 10.6.2020
Kao roditelji uvijek se trudimo nešto naučiti svoju djecu: od pravila lijepog ponašanja pa do konkretnijih znanja i vještina, međutim pritom ne obraćamo pažnju kako i mi možemo nešto naučiti od njih.

image
Djeca su pravi mali učitelji
/11


Djeca su pravi mali učitelji za sve one koji žele nešto naučiti. Ako razmislite o samo sljedeće tri stvari, bit će vam jasnije koliko suptilnih lekcija nam svakodnevno pružaju.

 

1. Osmijeh

 

Koliko puta ste uhvatili svog mališana kako je vas ili nekoga iz svoje blizine potpuno razoružao velikim osmijehom? Djeca znanju kako osmijeh otvara sva vrata i pomaže u ispunjenju mnogih želja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Percepcija se promijeni kada dobijete dijete, zar ne?

 

Sljedeći puta pokušajte kolegu na poslu zamoliti za uslugu, ali uz veliki osmijeh i uvjerite se kakvo sugestivno djelovanje ima na sugovornike. Svi se bolje osjećaju u društvu vedrih i nasmiješenih ljudi, nego u društvu mrguda.

 

2. Slušanje

 

Svaki roditelj će se složiti s jednim – djeca izoštravaju sva naša osjetila, posebice osjetilo sluha. Sjetite se samo koliko puta ste se uhvatili kako osluškujete korake, buku i glasove, na osnovi čega točno znate gdje je vaš mališan i što radi.

 

Preslikajte tu novostečenu vještinu na svakodnevni život i – slušajte! Strpljivo slušajte svoje sugovornike, ne prekidajte, budite aktivni slušači i izvan svoga doma. Korist koju možete imati od toga prelazi granice obične pristojnosti i pretvara se u pravu prednost.

 

3. Multitasking

 

Roditelj koji nije vješt u multitaskanju teško će se snaći u svakodnevnom životu. Dijete u jednoj ruci, mobitel u drugoj i istovremeno obavljanje kućanskih poslova – zvuči poznato?

 

Ako su vas djeca nečemu naučila – onda je to multitasking. Iskoristite tu vještinu na poslu: važne telefonske pozive obavite na putu do posla, poslovni sastanak dogovorite u vrijeme ručka, a druženje s prijateljima dogovorite za vrijeme aktivnosti kao što su vožnja biciklom, teretana ili šetnja.

 

Izvor: glorija.hr

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tijekom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti ...
6
Kompetentno roditeljstvo
Većina žena i muškaraca smatra roditeljsku ulogu kao nešto lijepo, izvorom sreće, zadovoljstva, ljubavi. Međutim, nerije...
6
Uskršnje priče i običaji
Europski narodi i plemena slavili su početak proljeća na proljetni ekvinocij, blagoslivljajući sjemenje raznih plodova p...
6
Vrištanje djeteta!
Čuli ste za strpljen spašen? Tako trebate razmišljati kada dijete počne vrištati bez razloga! Udahnite i polako!
5





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!