|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Nova školska godina definitivno počinje 7. rujna i nastava će se odvijati normalno, a to znači - u školskim klupama!

image
Nova školska godina definitivno počinje 7. rujna!
/11


Iako smo još u ljetnim praznicima i o povratku u školske klupe zapravo još ne želimo ni razmišljati, zbog specifične situacije neke informacije sve više zanimaju učenike i roditelje. 

 

Nova školska godina definitivno počinje 7. rujna i nastava će se odvijati normalno, a to znači - u školskim klupama!

 

Većina učenika sudjelovat će na nastavi u učionicama, a za iznimne slučajeve osigurat će se online nastava, primjerice u slučaju da netko od učenika bude zaražen ili bude bilo potrebe za samoizolacijom.

 

S detaljima epidemioloških mjera koje će se u školama morati poštovati iz ministarstva još ne izlaze, međutim iskustvo povratka nižih razreda osnovnih škola na nastavu daje naslutiti stroga higijenska pravila te poštovanje fizičke distance, a upravo bi ta distanca mogla biti problem, piše Novi list.

 

Prvo polugodište traje od 7. rujna 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine.

 Drugo polugodište traje od 11. siječnja 2021. godine do 18. lipnja 2021. godine, a za maturante do 25. svibnja 2021. godine.

 

I u sljedećoj nastavnoj godini učenici će morati ‘odraditi’ najmanje 175 nastavnih dana, odnosno maturanti 160, propisano je to novim kalendarom školske godine za 2020./2021.

 

Jedan model praznika za sve

 

Novost u odnosu na prošlogodišnji kalendar je ta da osnivači više neće birati između više modela praznika, nego će isti vrijediti za sve škole. Tako će sljedeće godine svi učenici imati jesenski odmor, a zimski će se za sve škole održati u dva dijela. Praznici u 2020./2021. izgledat će ovako:

 

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.

 

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 8. siječnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 11. siječnja 2021. godine.

 

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. veljače 2021. godine i završava 26. veljače 2021. godine, s tim da nastava počinje 1. ožujka 2021. godine.

 

Proljetni odmor za učenike počinje 2. travnja 2021. godine i završava 9. travnja 2021. godine, s tim da nastava počinje 12. travnja 2021. godine.

 

Dakle, ljetni odmor počinje 21. lipnja 2021. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit, koji imaju dopunski nastavni rad, završni rad ili ispite državne mature i slično. Valja napomenuti i da posebnim okolnostima koje nije bilo moguće predvidjeti i planirati godišnjim planom i programom rada škole, škola može odstupiti od ovih rokova, ali konačnu odluku o tome donosi ministar obrazovanja na zahtjev škole i nadležnoga upravnog tijela.

 

Izvor: Srednja.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
13
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
12
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
11
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
8





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!