|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Savjeti da vam djeca daju malo mira

Uredništvo Ringeraje, 26.2.2020
Dijete traži da mu neprekidno posvećujete pažnju, prati vas u stopu, ne dozvoljava vam da telefonirate... Nije nikakvo čudo što vas to počinje živcirati te nakon nekog vremena povisite ton ili ga odgurnete.
Ključne riječi:

image
Odlazak na spavanje
/11


Da biste izašli iz tog začaranog kruga, prvo se morate osloboditi osjećaja krivnje. Sasvim je prirodno što se ne želite u svakom trenutku baviti djetetom. Naravno, samo pod uvjetom da mu posvećujete dovoljno vremena!

 

Osam mjeseci

Beba plače da biste je uzeli u naručje

 

- S gledišta roditelja: Majke obično misle da ne treba pustiti bebu da plače i da je treba uzeti u ruke. Zato popuštaju pred bebinim plačem, iako ih nervira takvo ponašanje.

- S gledišta beba: Dijete osjeća da je majka nervozna kad ga spušta u krevetac ili na pod. Zato se osjeća nesigurno i plače na sav glas da bi ga majka ponovo uzela u naručje.

 

- Savjet: Vašoj bebi su potrebni i trenuci samoće u kojima će se moći igrati na miru. Ona treba biti u vašoj blizini, morate je gledati, pričati joj i smiješiti se, ali za sve to vrijeme vi možete obavljati svoje poslove. Ako plače pet minuta, to nije razlog za paniku!

 

PROČITAJTE JOŠ: Djeca su bila mirna dok ti nisi došla!

 

Dvije godine

Ne dozvoljava vam da telefonirate

 

- S gledišta roditelja: Da biste izbjegli napade bijesa i hirovito ponašanje, neke majke idu čak do toga da se odreknu telefonskih razgovora.

- S gledišta djeteta: U tom uzrastu dijete želi imati majku samo za sebe, ne želi je dijeliti ni s kim.

 

- Savjet: Dijete mora shvatiti da ne posjeduje svoju majku, da postoje i drugi ljudi s kojima ona ima kontakte. Zato je od iznimne važnosti da ne popustite u ovakvim situacijama. To ne znači da provedete sate na telefonu, ali ne morate se odreći telefona! Uključite i dijete u telefonski razgovor, neka kaže „dobar dan“ u slušalicu... Dajte mu do znanja da nije izbačeno iz vašeg svijeta i ono će, umireno tim saznanjem, nastaviti s igrom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pravi odgovor na milijun dječjih pitanja

 

Pet godina

Odbija ići spavati

 

- S gledišta roditelja: Neki roditelji se zavaravaju da će više uživati u druženju s djetetom ako mu dozvole da navečer kasno ide na spavanje, iako bi im mnogo više pasalo da to vrijeme provedu nasamo s bračnim drugom!

- S gledišta djeteta: Dijete se pita što to roditelji rade kad njega nema. Da ne bi nešto propustilo, insistira da i ono ostane na dvosjedu u dnevnoj sobi zajedno s njima!

 

- Savjet: Ovakva situacija nije dobra ni za dijete ni za roditelje: dijete će narednog dana biti neispavano i nervozno, a roditelji će patiti od kroničnog nedostatka intimnosti. Dijete mora shvatiti da ne može sve vrijeme provoditi s mamom i tatom. Objasnite mu da odlazak u krevet ne predstavlja kaznu i da je večer rezervirana za roditelje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

BLOG: Koji je vaš stil roditeljstva?
Tog specijalnog dana, kad na svijet stigne to nježno djetešce, njegovi roditelji moraju odabrati kako će se ponašati pre...
20
Dijete na Internetu
Bez obzira na Vaša iskustva i stavove, djeca i mladi neizbježno dolaze u susret s računalnom i komunikacijskom tehnologi...
5
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
5
Poklanjamo knjigu!
Drage mame i sve koje to planirate postati ! Sigurno ste i same svjesne da obavljate najvažniju, najljepšu ali i samim t...
5





Anketa

Jeste li se zapustile?
jagodicabobica

Jeste li se zapustile?

da..imam visak kilograma (64%)

da..nemam vremena za modu.. (7%)

da..nemam vremena za njegu (4%)

da..komentar (6%)

ne (18%)


Broj svih glasova: 154

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!