|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pustite svoju bebu da stavlja predmete u usta!

Uredništvo Ringeraje, 7.10.2020
Pitanje mnogih roditelja je kako zaustaviti ovo ponašanje. Paziti na aktivne bebe i malu djecu može biti prilično iscrpljujuće. Sigurno ne želimo da se uguše.

image
Paziti na aktivne bebe i malu djecu može biti prilično iscrpljujuće.
/11


Pitanje mnogih roditelja je kako zaustaviti ovo ponašanje. Paziti na aktivne bebe i malu djecu može biti prilično iscrpljujuće. Sigurno ne želimo da se uguše. Dojenčad ima urođenu potrebu da ustima, tj. usnicama i jezikom istražuje predmete pa stručnjaci savjetuju roditelje da takvo ponašanje ne smiju ograničavati ili zabranjivati.

 

Ukratko, bebu zapravo ne možete zaustaviti. Neki roditelji pokušavaju potaknuti upotrebu dude, ali tada morate odvagati rizike i koristi od česte upotrebe dude u starijoj dobi.

 

Umjesto da se pitamo kako spriječiti bebe da stavljaju stvari u usta, možemo se pitati kako im možemo pomoći da sigurno istražuju.

 

PROČITAJTE JOŠ: 10 savjeta kako se odviknuti od dude varalice

 

Evo nekoliko savjeta:

 - Neka igračke budu prikladne bebinoj dobi.

- Osigurajte predmete koji su sigurni za žvakanje i istraživanje ustima.

- Kada napune šest mjeseci i budu spremni, dopustite im da sami biraju hranu koja je sigurna i koju mogu primiti u ruku.

- Male predmete i potencijalno opasne ili otrovne predmete držite izvan dohvata bebe. Budite posebno oprezni s lijekovima i proizvodima za čišćenje.

- Osigurajte bebi sigurna područja koja može istraživati s puno njenih igračaka primjerenih bebinoj dobi koje može stavljati u usta.

- Ne stresirajte se zbog malo prašine, prljavštine s kojom beba može doći u kontakt. Ono o čemu treba brinuti je hranu koja se može pokvariti, životinjski otpad i bilo što na čemu se mogu razviti bakterije.

- Dopustite im da sigurno istražuju i izvan kuće. Okus gorke trave ili malo pijeska često je dovoljan da ih odvrati od čestih degustacija. Svojim riječima pojačajte ono što oni izražavaju, kao što je: "Da, fuj! Jedemo hranu, a ne pijesak. " Neko vrijeme neće sasvim razumjeti poruku, ali to vam je izvrsna navika i prilika da im pomognete da istraže i razviju svoj govor.

- Ako se vašem djetetu sviđa duda ili neki predmet za žvakanje, držite ga u blizini (možda kopčom) kako biste ga upotrijebili kao distrakciju od predmeta koji nisu sigurni da ih beba stavlja u usta (npr. u trgovini, liječničkoj ordinaciji itd.)

 

PROČITAJTE JOŠ: Svaki zagrljaj je bitan! Što više grlite djecu, ona su pametnija!

 

Pustite svoju bebu da stavlja igračke u usta. To je, naime, važan korak u djetetovom razvoju. Ova faza na sreću ne traje vječno.

 

Preuzeto sa: bellybelly.com 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
4
Crvenilo na guzi
Mnoge bebe pate od pelenskog osipa. Uz pomoć ovih savjeta ćete crvenilo na guzi brzo savladati.
4
Kako kupati bebe?
Iskoristite kupanje da se zbližite sa svojim djetetom.
4
Ovih 9 stvari je mami NUŽNO potrebno nakon...
Što je majci nužno potrebno nakon poroda kako bi se mogla mirno posvetiti novorođenom djetetu? Provjerite u članku!
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!