|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

10 savjeta kako se odviknuti od dude varalice

Uredništvo Ringeraja, EM, 23.9.2020
Ne postoji dijete koje se nije odviklo od dude ili bočice. Na roditeljima je da budu strpljivi i čekaju da ova faza prođe, kaže psiholog Michael Till, koji daje nekoliko savjeta kako djecu odvojiti od njima omiljenog zanimanja.
Ključne riječi:

image
Jedan od najvažnijih savjeta je da djetetu prilikom odvikavanja od dude ne dopustite da dudu zamijeni za palac. (Foto:Freepik.com)
/11


Jedan od najvažnijih savjeta je da djetetu prilikom odvikavanja od dude ne dopustite da dudu zamijeni za palac. Naime, njegov oblik nije prilagođen čeljusti i može izazvati deformaciju, a vi niste ništa napravili ako vam dijete dudu varalicu zamijeni palcem!


• Metoda korak po korak: postupno produžite razdoblja bez dude. U prvoj fazi dajte djetetu dudu samo dok je u stanu, zatim samo dok je u vrtiću i na kraju neposredno prije spavanja.

• Ako se duda izgubi ili rastrga, ne kupujte nove. Na taj način, dijete pripremate na postepeno odvajanje od dude.

• Objasnite djetetu zašto je vrijeme da se odrekne dude. Recite mu da ga bolje razumijete kad nema dude u ustima i da će mu bez nje zubići ljepše izgledati.

• Bez prisile! Zadnje što roditelji trebaju učiniti je djetetu zabraniti dudu.

• Kutija s dudama: "U svom privatnom uredu imam veliku kutiju za dude u koju moji pacijenti mogu ubaciti dude označene njihovim imenom", objašnjava psiholog Neumann. Male dude:Velike dude (velike za djecu stariju od 18 mjeseci)


PROČITAJTE JOŠ: Odvikavanje od dude

 

• Metoda ispuhane dude: "Dudu učinite neprivlačnom tako što ćete je probiti iglom. Kad se ispuše zrak, dude gube na privlačnosti ", kaže psiholog Michael Till.

• Poklanjanje: Predložite mališanu da pokloni dudu, na primjer, bebi vaših rođaka. Objasnite mu da je njoj sada potrebnija.

• Dobra vila: Recite djetetu da će dobra vila odnijeti dudu i u zamjenu za nju ostaviti divan poklon.

• Rastanak od dude: „Recite mališanu da zakopa dudu u vašem vrtu ili na plaži na moru“, kaže Mihael Til i ističe neka dijete samo odloži dudu u iskopanu rupu.

• Bolje duda od palca: Zašto uopće postoje dude? Potreba za sisanjem je djeci urođena. "Djeca sisaju palčeve u majčinoj utrobi", objašnjava Ditmar Estereih, potpredsjednik Njemačke liječničke komore. Međutim, on savjetuje roditeljima da ne dopuste djetetu sisanje palca jer njegov oblik ne odgovara čeljusti i može izazvati njenu deformaciju.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Masaža ožiljka nakon carskog reza
Njega i oporavak ožiljka od carskog reza je od izuzetne važnosti za zdravlje cijelog tijela žene.
5
KOLOVOZ - Zvijezda baby kalendara za 2022
Sedam zvijezda već sjaji u našem Baby kalendaru 2022.! A danas vam otkrivamo i našu osmu zvijezdu... To je....
4
Strah od odvajanja kod beba
Kako bebe otkrivaju vlastiti identitet?
4
BLOG: MASAŽA BEBA – rutina koja puno znači
Masaža je savršen način da se povežete s bebom, pružite joj osjećaj sigurnosti i zaštite, te je divan način kojim neposr...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!