|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

O najljepšim poklonima koje ne možete kupiti djetetu

Uredništvo Ringeraje, 18.12.2020
Najbolji su pokloni oni koji se ne mogu kupiti ili zamotati u svjetlucavi papir. Ovo je popis stvari koje nećete dobiti niti u jednoj trgovini, no vrlo ih je lako pokloniti djetetu!

image
Najbolji su pokloni oni koji se ne mogu kupiti!
/11


Većina djece ima previše igračaka i stvarno ih je teško iznenaditi nečim novim. Čak i ako dijete želi igračku, zanimljiva je samo nekoliko dana, a tada bi već imalo novu. Ali u stvarnosti su najbolji pokloni oni koji ne koštaju ništa. Pročitajte što sve čarobno možete svojem djetetu "zamotati" ove godine.

 

1. Pohvala i poštovanje

Mnogo puta jednostavna riječ koja potiče i pokazuje poštovanje može promijeniti život. Potrudite se da vaše dijete osvijesti koliko ga cijenite i podsjetite ga na to kad god vam se ukaže prilika. Nemojte ga ponižavati ili neprestano grditi. Djeca se vrlo dobro sjećaju kada ste im stajali uz bok, hvalili ih, pomagali im u izgradnji osobnosti ističući njihove pozitivne osobine, a ne ispostavljajući one loše.

 

2. Zagrljaji i poljupci

Djeca nikad nisu prevelika za fizičko iskazivanje roditeljske ljubavi. Nemojte se sramiti pokazati djetetu kako se osjećate. Dijelite zagrljaje i poljupce kad god je to moguće.

 

3. Zajednički obroci

Dijete će zauvijek imati sjećanja na trenutke kada se cijela obitelj okupila za zajedničkim stolom. To su na neki način vrlo intimni trenuci, u kojima nije bitna samo hrana, već priče, iskustva, smijeh ... Na večeri (ili ručku) članovi obitelji jedni drugima govore kako su proveli dan i tako grade snažnu vezu.

 

4. Smisao za humor

Nekoć, kada si obitelji nisu mogle priuštiti ono što danas mogu, šale i smijeh bile su glavne sastavnice obiteljskog života. Čineći to, mogli su zaboraviti nedostatke svog života i radovati se pozitivnim stvarima koje su dobili. Zašto se ne bismo i danas smijali, kad nam je također često teško iz različitih razloga?

 

PROČITAJTE JOŠ: Božićne aktivnosti s djetetom

 

5. Prostor za pogreške

Dijete je dijete, zbog čega je posebno i jedinstveno sa svim svojim manama i pogrešnim postupcima koje čini. Mi roditelji smo ti koji moramo naučiti imati veću toleranciju s djetetom. Dopustite djetetu da istražuje, testira i griješi. Sve su to važne lekcije za život.

 

6. Osjećaj sigurnosti i pouzdanosti

Dom u kojem se dijete osjeća sigurno osnova je za njegov daljnji život. Važno je da dijete zna na koga se uvijek može pouzdati, kome može vjerovati, i tko će mu biti dostupan kad god to zatreba.

 

7. Hrabrost – kako bi postigli velike stvari

Potaknite dijete da sanja velike snove, da ništa nije nemoguće. To će ga potaknuti da postigne mnogo više nego što misli da može, čak i više nego što ste vjerovali da je moguće. Ali pritom pripazite da mu ne budite lažne nade. Neka ta hrabrost bude usmjerena na stvari koje su zapravo ostvarive.

 

8. Vrijeme

Trenuci koje provedete s djetetom ne mogu se ničim zamijeniti i vrijeme koje niste iskoristili neće se nikada vratiti. Ovo je jedan od najvećih i najljepših poklona koje možete "zamotati" i pokloniti. Ne gubite vrijeme na nevažne stvari i ljude, najvažnije je kraj vas i posvetite mu sve vrijeme koje imate na raspolaganju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novogodišnje i Božićne čestitke 

 

9. Pozornost

 

Pozornost je povezana s vremenom i često mu pridajemo manje važnosti nego što zapravo ima. Ne pregledavajte telefon, gledajte televiziju dok ste s djetetom, već razgovarajte s njim. Kad ste s njim, posvetite mu svu pažnju. Tada za vas osim djeteta ne bi trebalo biti ništa dugo.

 

10. Ljubav

Ljubav je dar koji se nigdje ne prodaje, ali je omiljeni dar gotovo svakog stvorenja na planeti.

 

Za dijete ste njegov cijeli svijet i najveći uzor. Najvažnije životne lekcije dijete će naučiti od vas promatrajući vas i oponašajući vas. Od vas dijete uči biti iskreno, odgovorno, poštovano i uz vaše ohrabrenje postaje samopouzdanije. Nije dovoljno učiti dijete nečemu a sami raditi stvari suprotno tome, jer time zapravo dijete krivo učimo.

 

VIR: BIZLife/Becomingminimalist

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

“Adriana se vratila”
“Adriana se vratila" edukativna je slikovnica koja malima i velikima približava ljepote Jadranskog mora i njegove stano...
11
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
9
Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
9
BLOG: Obitelj je tim u kojem učimo jedni o...
Svanuo je novi dan i novi odgojni izazov. Moje je dijete ostalo samo samnom to popodne te sam odlučila kako je to izvrst...
8





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!