|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Napravite domaći plastelin

Uredništvo Ringeraje, 24.1.2020
Plastelin se preporučuje za uzrast preko 2 godine, jer pomaže razvoju fine motorike. Evo savjeta kako napraviti domaći plastelin, i iskoristite vrijeme za kreativnu igru s mališanima.

image
Plastelin
/11


Prirodni plastelin možete napraviti iz osnovnih namirnica koje imate u kući. Za pripremu domaćeg plastelina potrebne su vam sljedeći sastojci:

 

2 šalice brašna

2 šalice vode

1 šalice soli

1 velika žlica ulja

dvije čajne žlice limunske kiseline

boje po želji

 

Najprije u posebnoj posudi pomiješajte: brašno, sol i limunsku kiselinu, kako bi se bolje sjedinili suhi sastojci. U lonac staviti vodu sa žlicom ulja. Sastojke prvo pomiješati a zatim zagrijati. Masu kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Nakon nekoliko minuta masa će se početi stvrdnjavati. Vremenom, sve teže će se miješati ali budite strpljivi. Čim se masa prestane lijepiti po prstima ugasite vatru te se uhvatite drugog dijela.

 

PROČITAJTE JOŠ: Mama, tako mi je dosadno!

 

Tijesto izvadite iz posude i mijesite ga dok je masa još topla, kako bi se svi sastojci lakše sjedinili. Nakon toga podijelite tijesto na četiri dijela a zatim napravite manje kugle. Palcem napravite rupu u sredini svake kugle - radite to na papiru za pečenje. Uzmite boju po želji, par kapi kapnite u rupu i pažljivo mijesite. Najbolje da to radite s rukavicama, kako boja ne bi ostajala na rukama. Ako ne volite nositi rukavice prilikom rada, boju operite s praškom za veš.

 

Prilikom uzimanja novog tijesta i ponavljanja postupka uvijek koristite novi papir za pečenje. Možete koristiti i aromu - od jagode, maline, limuna... boja tijesta vam može dati ideju za izbor arome. Npr. za crveno tijesto koristite aromu jagode i maline, za žuto tijesto aromu limuna itd.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kreativnim igrama do pisanja

 

Tijesto koje će poslužiti za igru vašim mališanima možete sačuvati u plastičnoj kesici, u plastičnoj posudi ili jednostavno umotajte tijesto u prozirnu foliju. Nadamo se da smo vam dali dobru ideju kako da se zabavite s mališanima. Domaći plastelin je zdraviji od kupovnog i traje duže.

 

Djeca će biti presretna što sudjelujete u njihovim igrarijama a i vi ispunjeni, jer ste proveli kvalitetno vrijeme družeći se sa svojim mališanima. I sa svakodnevnom igrom, domaći plastelin može trajati mjesec dana, a uz nešto rjeđu igru i do tri mjeseca.

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ideje za maske
Još ne znate kako zamaskirati vaše dijete? Predstavljamo vam nekoliko ideja za masku u zadnji tren.
23
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
22
Maškare - ideje za šminku
Još malo i stiže nam fašnik ili poklade, dolaze maškare, male i velike. Da bi bile male maškare što originalnije smo za ...
22
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
19





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!