|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Marelice i pirova krupica

PR, 10.6.2020
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način ...

image
Marelice i pirova krupica
/11


U nastavku pročitajte recept za dopodnevnu užinu!

 

Marelice i pirova krupica

DOPODNEVNA UŽINA, 4. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 7+ do 9+

 

Sastojci za pripremu obroka:

• 50 g marelica (2 svježe ili 1½ vrhom puna žlica zgnječenih ili 6 suhih marelica)

• 10 – 15 g pirove krupice (1 ravna do ¾ vrhom pune žlice, za 70 do 80 grama kuhane)

• 1,5 – 1,8 dcl vode

• 3 – 5 g ulja (½ – 1 žličica; repičino, sojino, maslinovo ili suncokretovo)

 

Priprema obroka

Pirovu krupicu kuhajte u vodi (u približno 1 – 1,3 dcl, 10 minuta). Marelice narežite na komadiće, zgnječite ili usitnite i po potrebi dodajte žlicu ili dvije vode ili soka bez dodanog šećera, dodajte odgovarajuće rashlađenu pirovu krupicu i ulje, promiješajte i ponudite.

Suhe marelice najmanje pola sata namačite u pola decilitra vode. Usitnite ih s malo tekućine i dodajte kuhanu pirovu krupicu i ulje.

Bebe vole papati

 

U nastavku pročitajte još:

 

 Tikvice, mrkva i krumpir

 RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+)

 

Komorač, tikvice, krumpir i govedina

RUČAK, 1. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB 4+ DO 6+

 

Majčino mlijeko ili mliječna formula i riža

VEČERA, 2. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 5+ DO 7+

 

Jabuka i kvinoja

DOPODNEVNA UŽINA, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ do 8+

 

Poriluk, celer, mrkva, prosena kaša i janjetina

RUČAK, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ DO 8

 

Brokula i heljdina kaša s mrkvom i jajetom

RUČAK, 3. MJESEC UVOĐENJA, BEBINA DOB: 6+ DO 8+

 

Recept je iz knjige: "BEBE VOLE PAPATI" koju je recenzirao jedan od najpoznatijih hrvatskih pedijatara, prim. prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med., spec. pedijatar, također autor knjige "GODINE PRVE: Zašto su važne? – Vodič za roditelje i stručnjake koji rade s djecom predškolskog uzrasta ", čije je deseto prošireno izdanje objavila izdavačka kuća ACTUS HOMINIS u listopadu 2019. godine.

 

UZORKE KNJIGA možete prolistati na internetskim stranicama izdavačke kuće ACTUS HOMINIS: BEBE VOLE PAPATI i GODINE PRVE: Zašto su važne?

 

Knjigu možete kupiti OVDJE

Bebe vole papati

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 tipova svekrva: Koja je vaša
Ne slažete se sa svekrvom i imate utisak da je njen glavni zadatak da vam zagorčava život? Niste ni prva ni posljednja ž...
5
Zbližavanje tate i bebe
Vrlo je važno da očevi budu uključeni u život bebe od prvog dana, jer to predstavlja osnovu za blisku vezu u kasnijem ra...
4
Refleks traženja ustima
Primarni refleksi (hrvatski video)
4
Trebaju li bebe spavati s roditeljima?
Običaj koji vlada u nekim zapadnim zemljama da djeca spavaju sama, odvojena od roditelja pa čak i drugoj sobi prije 1. r...
4





Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!