|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako se naspavaiti?

Uredništvo Ringeraje, 13.1.2020
Dijete vam se budi svakih sat vremena, noću i danju, nosite ga, hranite, presvlačite, brinete o njemu, i taman kad uhvatite malo slobodnog vremena za san, sve počne ispočetka. Kako normalno funkcionirati?
Ključne riječi:

image
/11


Dijete vam se budi svakih sat vremena, noću i danju, nosite ga, hranite, presvlačite, brinete o njemu, i taman kad uhvatite malo slobodnog vremena za san, sve počne ispočetka. Kako normalno funkcionirati? Prva stvar koju bi mogli napraviti jest da dijete stavite s vama u krevet i to prvih nekoliko tjedana.

Mnoge majke su skeptične kad je to u pitanju, bojeći se da će tako djetetu prijeći u naviku i da ga više neće moći odviknuti od njihova kreveta. No, Donald Shifrin, profesor na School of Medicine u Seattlu uvjerava roditelje da nema razloga za zabrinutost. U skladu s tim evo još nekoliko savjeta kako bi se mogli kvalitetnije naspavati:

NEMOJTE TOLIKO BRINUTI

Mnogim majkama se događa da kad se legnu u krevet, počnu razmišljati o tome koliko će uopće moći spavati i kad će biti trenutak kada će ih dijete probuditi, tako da majke ni ne zaspe odmah u vremenu kad bi to mogle. Najbolje je prestati se zabrinjavati oko nepotrebnih stvari.

Opustite se. Nekoliko tjedana bez pravog odmora može rezultirati pravom iscrpljenošću tijekom dana, ali ako ste generalno u dobrom fizičkom i psihičkom stanju – preživjet ćete. Ipak, znajte da je razdoblje izostanka sna samo privremeno te kako će vrijeme prolaziti tako će vaše dijete spavati sve duže.

 

PROČITAJTE JOŠ: Čitanje iste bajke svaku večer?

 

PRIHVATITE SVU POMOĆ

Što više pomoći imate oko dnevnih obaveza, poput kuhanja, spremanja, pranja odjeće, kupovine ili brige o starijem djetetu, lakše ćete prebroditi noć.

Prihvatite svu pomoć koju vam nude prijatelji ili rodbina. Osim toga, nemojte se truditi održavati kuću savršeno čistom ili završavati neke projekte u prvim tjednima djetetova života. Žene u nekim kulturama za vrijeme babinja uopće ne ustaju, a s obzirom da u našoj zemlji nove majke nemaju neki specijalni tretman, na vama je da se pobrinete sami za sebe.

IDITE RANO NA SPAVANJE

Savjet da idete spavati kad god vam i dijete spava ne pomaže puno ženama koje ne mogu spavati preko dana ili imaju starije dijete. Ono što možete napraviti jest da legnete u krevet ranije, čim vam zaspi i starije dijete, dakle oko 20 i 21 sati umjesto uobičajenih 23 ili 24 sata. Naravno, vjerojatno će trebati neko vrijeme da se priviknete na takav ritam, pogotovo jer ćete se morati odreći slobodnih trenutaka sa partnerom, ali fizička prilagodba će bit bez brige vrlo brza.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako žonglirati posao i obitelj?!

RASPODIJELITE POSLOVE

Ako dijete hranite na bočicu, pokušajte raspodijeliti noćna "dežurstva" tako da jednu noć dežurate vi, a jednu suprug, umjesto da dijelite dužnosti tijekom iste noći. 
Ako suprug mora rano ustajati radi posla, pokušajte se organizirati tako da vi preuzmete noći preko tjedna, a on preko vikenda. Ukoliko dojite, onda si možete pomoći na taj način da suprug promjeni pelene, posvećuje mu potrebnu pažnju ili odnese dijete nazad u krevetić, kako bi vi malo uhvatili vremena za sebe.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Otac ostao sam sa četvorkama
Najljepši dan u životu ovog Amerikanca pretvorio se u tragediju kada je njegova supruga preminula nedugo nakon što je na...
4
Zvijezda baby kalendara 2017.
Svaki kupanac je poseban ritual zar ne!? Podijelite ove trenutke s nama i neka Vaše dijete postane jedna u nizu zvijezda...
4
Možda niste očekivali...
Mnogo toga znamo o bebama, ali i dalje ostaje puno toga što nas iznenađuje
4
Njega bebe: Kako ohrabriti tate?
Ako zaista želite da se tata potpuno uključi u njegu bebe morati ćete se odmah pomiriti s činjenicom da će s bebom ravna...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!