|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako pomoći djetetu da nauči engleski jezik?

prof. Marina Richter, 13.5.2014
Dijete najbolje uči kroz igru, pjevanje i pokret. Jedna od omiljenih igara svakako jest memory s kojom možete učiti bilo koji vokabular.

image
/11


„S učenjem engleskog jezika treba krenuti što prije” postalo je uvriježeno mišljenje mnogih roditelja danas. Naime, brojna istraživanja i praksa pokazali su kako djeca u ranoj dobi s lakoćom usvajaju strani jezik i kako taj proces ima pozitivne učinke na ostale djetetove sposobnosti. Oponašanje pravilnog naglaska samo je jedan od tih pozitivnih učinaka zbog čega se preporuča učenje sa stručnim osobljem. Pored stručnjaka, bitnu ulogu u usvajanju jezika dakako ima i roditelj. Donosimo nekoliko savjeta kako se Vi kao roditelj možete aktivno uključiti u djetetov proces učenja engleskog jezika u ranoj dobi.


Dijete najbolje uči kroz igru, pjevanje i pokret. Jedna od omiljenih igara svakako jest memory s kojom možete učiti bilo koji vokabular – hranu, dijelove tijela, boje, igračke, odjeću, životinje itd. Bitno je da se vokabular odnosi na nešto iz djetetove okoline s čime se može poistovijetiti.

 

Nemate memory kod kuće? Neka Vam to ne bude prepreka učenju s djetetom jer igru možete zajedno s djetetom napraviti! Osmislite sami set kartica s vokabularom koji želite učiti ili ponavljati. Kartice možete iskorsititi i za neke druge igre kao primjerice za oblačenje medvjedića. Označite kartice brojevima od 1 do 6 i bacite kocku. Obucite ili skinite medvjediću komad odjeće koji ste bacanjem kocke dobili. Na ovaj način možete i sami nacrtati svog medvjedića. Dijelove tijela označite brojevima te crtajte one koje dobijete bacanjem kocke. Tko prvi nacrta cijelog medvjedića, pobjeđuje! Vokabualar s vremenom  proširujte.

 

Vaše dijete već je naučilo 12 dijelova tijela? Bacajte dvije kockice ili oblačite medvjedića brojevima od 1 do 6, a brojevima do 12 mu bojite odjeću. Ovom igrom ujedno možete ponavljati i brojeve.

 

Nemate nikakvu igru pri ruci, a želite učiti engleski s djetetom? Pitajte ga da nacrta svoj dan, svoje prijatelje, što su taj dan od odjeće nosili, kakvo je vrijeme vani. Sav vokabular koji dijete nacrta neka bude na engleskom!

 

Nadalje, većinu svakodnevnih aktivnosti – odlazak u vrtić, na igralište ili u kupovinu – možete pretvoriti u prigodne situacije za učenje engleskog. Kuhanje ili kupovinu možete učiniti zabavnim iskustvom za Vas i Vaše dijete! Recite mu da je ono Vaš pomoćni kuhar te da Vam dodaje svu potrebnu hranu i sastojke. Ovo je odlična prilika za učenje hrane, boja ili brojeva na engleskom.

 

Vrijeme na igralištu iskoristite za brojalice. Dijete može brojati koliko mu je sekundi potrebno za spuštanje niz tobogan, koliko je djece danas na igraštu, koliko je puta skočilo itd. Pri kupovini igračaka, razmislite o mogućnosti da neka do njih „govori” engleski te svako jutro Vašeg mališana probudi s Good morning, how are you?.


Dakle, mogućnosti učenja engleskog jezika s Vašim djetetom beskonačne su. Vaše dijete će imati osjećaj potpore koji mu puno znači u toj dobi, a i Vi ćete zajedno s djetetom zasigurno uživati!


prof. Marina Richter, SMART - škola stranih jezika

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

15 razloga zašto bi djeca trebala čitati k...
Današnja djeca ne čitaju jer su naučila da je čitanje dosadno, nezanimljivo, naporno i nekorisno. Isto kao što su naučil...
6
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
6
BLOG: Nezgodna pitanja, nezgodni odgovori
Neke se stvari u svijetu odraslih podrazumijevaju i razumiju bez riječi, no kad ih moramo objasniti djeci, tada nailazim...
5
Kreativni kutak: Dan planeta Zemlje
22. travnja slavimo Dan planeta Zemlje! Iskoristite ove dane u kući i zajedno sa svojom dječicom osmislite PLAKAT koji ć...
4





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!