|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako da se zabavite sa svojim djetetom

Uredništvo Ringeraje, 28.10.2020
Djetinjstvo ne bi bilo lijepo da nije prožeto igrom u svakom smislu te riječi. Uopće nije važno hoće li se roditelj igrati s djetetom u kući, parku, na igralištu ili negdje u prirodi, važno je da je s njim i da se igra.
Ključne riječi:

image
Igrajte se sa svojim djetetom.
/11


Da li posvećujete svom djetetu dovoljno vremena za tu aktivnost? 

 

Kada je dijete zaokupljeno svojom igrom i u njoj uživa bilo da je samo ili s prijateljima, nemojte mu se miješati u igru ili je prekidati. Ali kada osjetite da je usamljeno ili tužno, kada se dosađuje, kada ne zna što će sa sobom ili kad vas samo pozove – ne oklijevajte. Uključite se u igru i budite mu ravnopravan partner. Odlutajte zajedno na put po južnim morima ili u carstvo princeza, zmajeva i gusara ostajući u dječjoj sobi. Nemojte mu popuštati u igri domina i „Ne ljuti se, čovječe“. Neka se raduje objedi, ali i neka nauči podnijeti poraz.

 

Vrijeme koje provedete s djetetom u igri dragocjeno je. I vrlo je važno da oba roditelja sudjeluju u igri s djetetom – od skakanja do društvenih igara. U zajedničkoj igri bolje ćete upoznati svoje dijete.

 

Velika i najčešća zabluda roditelja glasi: „Moje dijete ima mnogo igračaka i zbog toga je sretnije od djece koja ih nemaju.“ Igračka za malo dijete ne predstavlja ništa drugo do predmet koji može baciti u zid ili s njim gađati druge igračke. Međutim, ako roditelj skupa s njim otpakira igračku, pokaže mu čemu ona služi i kako se njome može zabaviti. Osnovni kriterij za kupovinu igračaka treba biti to da li je ona primjerena uzrastu djeteta i hoće li i koliko probuditi njegovu maštu.

 

PROČITAJTE JOŠ: 8 igara koje možete igrati s djecom u stanu, a za koje je potrebno samo vaše vrijeme i dobra volja

 

Mnogo je načina na koji se možete uključiti u igru i bolje upoznati svoje dijete. Mi vam dajemo neke prijedloge:

- Pročitajte djetetu priču ili bajku prije spavanja i porazgovarajte s njim;

- Otiđite s djetetom na izlet, na planinu, ili do igrališta, parka. Poigrajte se žmurice, utrkujte se tko će prije stići do cilja ili se jednostavno poigrajte loptom – šutajte je, bacajte, kotrljajte, hvatajte...;

- Igrajte se s djecom društvenih igara: domina, „Ne ljuti se, čovječe“, monopoli...;

- Složite zajedno slagalice ili lego kockice i napravite zajedničku igračku;

- Dopustite djetetu da vam pomogne u kuhinji dok radite ručak ili kolače, ili zajedno popravljajte igračke;

- Napravite s djetetom neku igračku od otpadnog materijala – kutije, plastičnih boca, čepova, čašica, papirnatih vrećica, novine ... Sašijte haljinicu za lutku ili napravite garažu za autiće;

- Napravite malu pozornicu i skupa s njim odglumite neki kazališni komad;

- Naučite ih igrice koje ste vi igrali kada ste bili mali.

I ne zaboravite, neke igračke poput lopte, lastika, lutkice i autića uvijek će biti interesantne, uvijek će razvijati dječju spretnost, snalažljivost i bit će puno korisnije od bezbrojnih sati provedenih pred televizorom ili kompjuterom.

 

Naučite dijete da jedan dio dana provedete zajedno i kreativno. Danas će to biti igra, a već sutra će s vama podijeliti svoje tajne, strahove, dileme. Naučit će da u vama uvijek ima prijatelja i partnera.

 

TIM ODGAJATELJA

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kreativni kutak: Dan planeta Zemlje
22. travnja slavimo Dan planeta Zemlje! Iskoristite ove dane u kući i zajedno sa svojom dječicom osmislite PLAKAT koji ć...
5
Zakašnjeli razvoj kod predškolarca
Kada dijete kasni nekoliko mjeseci u razvoju sposobnosti ili ostvarivanju zadaća došlo je do zakašnjelog razvoja.
5
15 razloga zašto bi djeca trebala čitati k...
Današnja djeca ne čitaju jer su naučila da je čitanje dosadno, nezanimljivo, naporno i nekorisno. Isto kao što su naučil...
5
Izradite Lego kostim za maškare!
Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...
5





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!