|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Integralni voćni kruh s medom

Uredništvo Ringeraje, 28.7.2012
Lagani slatki kruh idealan je za dobar početak dana.Uz jutarnji čaj za dijete ili kavu za vas dati će vam potrebnu energiju za ostatak dana. Kako ga napraviti, pročitajte u nastavku...
Ključne riječi:

image
/11


 

Sastojci za  kalup promjera  10x23 cm :


  • 120 g raženog brašna
  • 120 g cjelovitog pšeničnog, grublje mljevenog
  • 120 g bijelog glatkog brašna
  • 15 g kvasca + žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlice meda
  • 1 naranča iz bio uzgoja

 

 

Nadjev:

  • 100 g krupno rezanih oraha
  • 100 g krupno rezanih suhih smokava
  • 1 naranđa sok
  • 1 žlice meda

 

 

Kvasac  rastopiti i  u posudi dodati sve potrebne sastojke, koricu i sok od naranče i 150 ml vode, te brašno. Izmiksati sve sastojke  i ostaviti da se tijesto udvostruči.

U međuvremenu grubo sjeckane smokve preliti sa malo vode i sokom od naranče te zagrijati u lončiću skoro do vrenja. Dodati med i ostaviti da omekšaju. Primješati orahe i ostaviti da se ohladi.

 

Kada se tijesto diglo, staviti ga na radnu površinu, koju ste prije toga pobrašnali, lagano ga razvaljati i po cijeloj površini rasprostrti nadjev.


Uviti, oprezno staviti u pleh u kojem ste položili masni papir i ostaviti da se ponovo digne. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, staviti kruh u toplu pećnicu i peći oko 30 minuta. Provjeriti drvenim štapićem da li je pečeno.


Ovaj voćni kruh ukusan je i prvi dan i drugi i treći...

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Lino žitne pahuljice
U novijim zdravstvenim trendovima pahuljice od žitarica dobivaju sve veću važnost. Preporučuju ih kao jedan od ključnih ...
5
Recepti za romantični menu
Provesti Valentinovo u ugodnoj domaćoj atmosferi, uz delicije koje ste samo pripremili, i nije tako loša ideja.
3
10 roditeljskih pogrešaka koje treba izbje...
...I alternativni načini suočavanja s izazovima roditeljstva
2
Povedimo računa o svakom djetetu
Predstavljeno UNICEF-ovo izvješće o stanju djece u svijetu 2014.
2




Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!