Munslow u 14:46
Integralni voćni kruh s medom
Uredništvo Ringeraje, 28.7.2012
Sastojci za kalup promjera 10x23 cm :
- 120 g raženog brašna
- 120 g cjelovitog pšeničnog, grublje mljevenog
- 120 g bijelog glatkog brašna
- 15 g kvasca + žličica šećera
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlice meda
- 1 naranča iz bio uzgoja
Nadjev:
- 100 g krupno rezanih oraha
- 100 g krupno rezanih suhih smokava
- 1 naranđa sok
- 1 žlice meda
Kvasac rastopiti i u posudi dodati sve potrebne sastojke, koricu i sok od naranče i 150 ml vode, te brašno. Izmiksati sve sastojke i ostaviti da se tijesto udvostruči.
U međuvremenu grubo sjeckane smokve preliti sa malo vode i sokom od naranče te zagrijati u lončiću skoro do vrenja. Dodati med i ostaviti da omekšaju. Primješati orahe i ostaviti da se ohladi.
Kada se tijesto diglo, staviti ga na radnu površinu, koju ste prije toga pobrašnali, lagano ga razvaljati i po cijeloj površini rasprostrti nadjev.
Uviti, oprezno staviti u pleh u kojem ste položili masni papir i ostaviti da se ponovo digne. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, staviti kruh u toplu pećnicu i peći oko 30 minuta. Provjeriti drvenim štapićem da li je pečeno.
Ovaj voćni kruh ukusan je i prvi dan i drugi i treći...
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Sliku o sebi stvaramo cijelog života. Između ranog djetinjstva i adolescencije djeca počinju postavljati pitanja kakva s...
4
Roditeljstvo je sigurno najteži posao na svijetu i mnogi roditelji bi najviše voljeli da su u paketu s djetetom dobili u...
4
Vrlo često, pod pristiskom velike želje da nam dijete bude uspješno, napredno, kompetentno, zadovoljno... želimo procjen...
3
U razvoju motorike mora biti potpuno usvojena jedna faza, tj. prethodna u nizu da bi se naredna mogla pravilno razvijati...
3
