|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pomoću začina do više mlijeka

Uredništvo Ringeraja, EM, 11.11.2019
Provjerite koje su to začinske biljke koje na potpuno prirodan i znanstveno dokazan način potiču stvaranje majčinog mlijeka.

image
/11


U idealnom svijetu majka odmah nakon rođenja položi svoje dijete na prsa, te ono bez poteškoća zahvatiti dojku i počne sisati.

 

U stvarnom svijetu dojenje može biti užasno frustrirajuće za majku koja želi dojiti, a na putu joj stoje i brojne prepreke - od poteškoća s položajem djeteta, lošeg sisanja, napuklih bradavica i mastitisa, a ponekad i premalo mlijeka.

 

Ako stvaranje mlijeka i dalje zaostaje za potrebama vaše bebe ili se još uvijek nije prilagodilo ritmu hranjenja vašeg djeteta, možete si pomoći prirodnim putem – začinima, koji pomažu proizvodnju majčinog mlijeka. Koji su to začini (koji, naravno, moraju biti organskog podrijetla!), provjerili smo u knjizi „Ščepec rešitve“.

 

Bosiljak

Bosiljak potiče proizvodnju majčinog mlijeka i smanjuje grčeve u dojenčadi. Njegovo djelovanje nije estrogeno, nego prvenstveno djeluje na način da ublažava bilo kakve blokade (stres, strah) koje mogu uzrokovati probleme u izlučivanju mlijeka.

 

Anis

Anis okrepljujuće djeluje na spolne žlijezde, zato su ga koristili i kao afrodizijak. Sa svojim estrogenima, koji stimuliraju otpuštanje prolaktina, povećava proizvodnju mlijeka

 

Kopar

Tradicionalno je poznato da kopar potiče proizvodnju mlijeka kod majki koje doje, te ujedno sprečava grčeve kod djece majki koje doje.

 

Komorač

Sjemenke komorača još su jedan začin koji ima izravan učinak na ubrzavanje izlučivanja mlijeka. Danas je znanstveno dokazana i njihova fitoestrogena aktivnost, s kojom se objašnjava njihov utjecaj na proizvodnju mlijeka.

 

 

Pročitajte još: Prvi kontakt s bebom i dojenje

 

Kim

Kim, također opušta glatke mišiće, pojačava lučenje mlijeka tijekom dojenja i djeluje protiv nadimanja.

 

Peršin

I peršin ima slično djelovanje kao začinsko bilje navedeno gore, no ne toliko snažno. Najjača aktivnost fitoestrogena pronađena je u sjemenkama peršina, nešto manje u korijenu i malo u lišću.

Zanimljivo je i to da, celer također potiče prokrvljenost maternici, no na proizvodnju mlijeka djeluje upravo suprotno!

 

Mažuran

Mažuran spada u drugi rod biljaka, a ipak ima dokazan učinak na ženske hormone. Povećava prokrvljenost maternice, ublažava grčeve i potiče izlučivanje mlijeka kod majki koje doje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Saznajte koje vas pogodnosti čekaju u dm-u!
Uz poklon pakete iz dm-a zasigurno će vam biti lakše pripremiti se za dolazak novorođenčeta, a ovdje vam donosimo nekoli...
6
Genijalan trik za davanje lijeka bebi
Kako dati lijek bebi, a da se beba ne opire i ne ispljune lijek? U članku smo vam otkrili trik koji stvarno funkcionira!
5
“Burnout” kod mama: Naša generacija dostig...
Pokušati zadržati posao i brinuti se za naše obitelji težak je posao. Pokušavajući sve učiniti, “pregorijevamo”.
5
Sretan Majčin dan!
ringeraja.hr svim mamama Ringerajkama želi sretan Majčin dan!
5





Anketa

.
пеперутка16

.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!