1 - 12 recepti iz 33 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 |
Američke palačinke > Sastojci: 1 jaje, 1 žlica šećera, 1 prašak za pecivo, 1 čaša glatkog, 1 čaša oštrog brašna, mlijeko, 1 vanili šećer, 1 banana (po izboru)
Uputa: Umutimo sastojke da se dobi smjesa kao za palačinke, ali gušća.
Na tavu ne stavimo ulje. Ulijemo jednu šeflju smjese na sredinu tave (ne širimo je). Minuta na jednoj, minuta na drugoj strani.
Poslužiti uz voćni ili čokoladni preljev, orahe ili javorov sirup.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Antina torta > Sastojci: BISKVIT:
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
VOĆNI DIO:
bilo koje voće iz kompota, zamrzivača ili svježe (breskve, jagode, ananas, višnje….)
1 puding od vanilije
4 dl vode ili soka iz konzerve
KREMA:
50 dag svježeg sira
2 kisela vrhnja
10-15 dag šećera
limunova ili narančina korica
vanilin šećer
2 vrećice šlaga
3 vrećice želatine
1-2 vrećice preljeva za torte
Uputa: BISKVIT:
Istuci bjelanjke u snijeg dodavajući šećer, zatim jedno po jedno žumance i brašno. Ispeci u okruglom kalupu za torte oko 10 minuta na 200 C. Ako želite umjesto torte praviti kolač u tepsiji onda napravite biskvit od 5 jaja,5 žlica. šećera i 5 žlica. brašna.
VOĆNI DIO:
Kuhati narezano voće sa sokom(ili vodom sa malo šećera). Kad provri dodati puding razrijeđen sa malo soka. Skuhano odmah preliti preko biskvita u kalupu. Poravnati i ohladiti.
KREMA:
Sir pomiješati sa vrhnjem, dodati šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Izraditi šlag i umiješati u sir. Nakvasiti želatinu u malo vode i kad nabubri otopiti na laganoj vatri (ne smije provriti). Brzo miksajući umiješati u smjesu sira i šlaga. Kremu premazati preko voćnog dijela i ostaviti u hladnjak. Od preostalog soka skuhati po uputi na vrećici preljev za torte i preliti preko torte, te malo posuti kokosom. Količinu voća odredite sami, jer za kolac u tepsiji treba malo više voća i 2 pudinga od vanilije.
Vrijeme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Bajadera > Sastojci: 25 dag šećera, 8 kašika vode, 25 dag margarina, 35 dag mljevenog keksa, 15 dag mljevenih oraha, 5 dag čokolade za glazuru, kašika kakaa, 2 kašika ruma, 1 oblatna
Uputa: Šećer kuhajte s vodom, odmaknite s vatre, dodajte margarin i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte rum, kekse i orahe. Polovicu smjese namažite na oblatnu. U drugu polovicu umiješajte kakao pa namažite preko prve. Prelijte glazurom od čokolade.
Vrijeme pripreme: 55 minuta
<< Sakrij recept
Bajadera > Sastojci: 300g šećera, 8 žlica vode, 150g maslaca, 150g mljevenih oraha, 150g mljevenih keksa, čokolada i maslac za glazuru
Uputa: Šećer i vodu staviti da uzavre, umiješati orahe, kekse, razmučeni maslac i promiješati. U pola smjese dodati 3 rebra čokolade. Lim premazati maslacem, staviti prvo tamno smjeso, onda svijetlo i preliti glazurom. Staviti u hladnjak da malo odstoji.
Dobar tek!:)
Vrijeme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
Beze torta > Sastojci: 4 beze kore
5 žutanjka
5 žlica gustina
10 dkg oraha, mljevenih
10 dkg lješnjaka ili badema, mljevenih
10 dkg čokolade
15 dkg maslaca
0,5 l mlijeka
0,5 l slatkog vrhnja za filu
1 vrećica za šlag za premaz torte
Uputa: mlijeko skuhaš i umiješaš žutanjke i gustin, miješati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu u vruču filu da se otopi, pa dodati orahe i lješnjake. Kada je fila još topla umiješati maslac i kada se ohladi filati.
posebno izmiksati slatko vrhnje u čvrsti šlag i filati na naćin: na beze koru namazati filu, pa šlag i tako redom slagati, kora, fila i šlag, na vrh dolati kora i cijela torta se premaže izmiksanim šlagom iz vrečice.
Šečer ne ide u filu jer su beze kore dovoljno slatke.
Torta mora stajati u hladnjaku do drugoga dana da bi kore otpustile i mogle se rezati.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Bjelokapica > Sastojci: 1/2 kg petit keksa, , 1/2 l slatkog vrhnja, 1 jogurt ( voćni ili obični ), 10 dkg šećera, 3 želatine, 1 puding od vanilije, 2 dl sirupa za razređivanje ( neki crvene boje)
Uputa: Posebno izraditi slatko vrhnje, a u drugoj posudi jogurt sa šećerom, sve zajedno izmiješati i dodati otopljenu želatinu ( po uputi sa vrećice ).
Preljev: skuhati puding od vanilije na 2 dl sirupa i 2 dl vode
Slagati u srednji pekač: kekse - kremu- kekse i vrući preljev na kraju
Dobar tek!
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Bombice > Sastojci: 250 g mljevenog keksa, 125 g margarina, 100 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, 4 žlice ruma, mljeveni bademi
Uputa: Sve sastojke, osim badema, dobro sastaviti i oblikovati kuglice te uvaljati u bademe.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladne praline > Sastojci: 150 g tamne čokolade, 30 g maslaca, 50 g šećera u prahu, 100 g nasjeckanih lješnjaka/badema/oraha (po želji)
Uputa: Rastopiti čokoladu, u nju umješati maslac i šećer sa da otope, na zadnje dodati lješnjake.
Pustiti da se ohladi, oblikovati kuglice i uvaljati u kakao.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladni muffini > Sastojci: 150g čokolade, 100g maslaca, 80g šećera, 1 vanilij šećer, 4 cijela jaja, 15g brašna, 30g oraha, 10 kockica čololade
Uputa: 150g čokolade i maslac rastopite na pari ili u mikrovalnoj, u to dodajte šećer, vanilij šećer i jaja.
Zatim dodajete orahe i brašno i sve dobro promješajte.
U kalupe za muffine stavite 10 podložaka i u to dodajete po jednu kockicu čokolade. Gore dobivenu smjesu ulijete u podloške.
Pecite 10ak minuta na 200C. Izvadite iz pečnice i pustite neko vrijeme u kalupima da se osuše i ohlade.
Muffini ostaju gotovo svježi i 3 dana!
Dobar tek!!!
Vrijeme pripreme: 15 minuta
<< Sakrij recept
čokoladni tekući kolač > Sastojci: 12,5 dag maslaca
15 dag šećera
3 kom jaja
1/2 vrećica vanilin šećera ili nekoliko kapi ekstrakta vanile
6,5 dag brašna
12,5 dag 60% plemenite čokolade ( ja sam koristila 70%)
Uputa: Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje.
Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za muffine , žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C, (pećnica mora biti unaprijed zagrijana) točno 11 minuta. Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta.
Pečene ostaviti u kalupu , točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.
Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i dekorirajte svježim voćem. Još bolje je ako imate sladoled od vanilije.
Mi naprosto obožavamo ovaj kolač, jučer smo ga jeli sa sladoledom od vanilije i svježim jagodama! Samo nama umjesto tamne čokolade koju ne volimo više odgovara sa dorinom za kuhanje!
Probajte!
Vrijeme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
čoksi > Sastojci: biskvit:
8jaja
20dkg šecera
4 žlice brasna
40dkg cokolade
margarin
1dl mlijeka
krema:
1litra vrhnja za slag ( hole ,sania...)
20dkg cokolade
Uputa: biskvit:
izraditi zumanjke i secer dodati margarin i brasno otopljenu cokoladu i snijeg od bjelanjka.
peci 15 min.
vruce preliti 1dl kipuceg mlijeka.
krema:
vrhnje ne miksati vec ga samo istresti u posudu i staviti da se kuha. kada se ugrije u njega staviti otopljenu cokoladu i pustiti da prokuha. kad baci prvi kljuc skinuti s vatre.
pustiti da se ohladi i staviti u frižider da se malo stisne i onda ga preliti po biskvitu
DOBAR TEK
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Dječja torta od jogurta > Sastojci: 160g šećera u prahu, 2 jaja, 225g brašna, 250ml ulja, 225ml obićnog jogurta, 1 pp, par kapi arome od vanilije.
Uputa: Sve sastojke promješati i peći u okruglom kalupu, promjera 26 cm. na 160 stupnjeva oko 30-40 minuta.
Dobar tek.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
|
|