|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   vježbe za kukove
25.11.2009 18:52:39   
Anoniman
molim savjet kako vježbati kukove, na uzv su rekli da se još nije okoštalo i moramo široko poivijati, no s ovim mekanim današnjim pelenama i našim komotnim bebama to nije moguće. zanimaju mme vježbe i kiada su vaša djeca ušla u hodalicu...
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: vježbe za kukove
25.11.2009 21:14:32   
evanda
Vježbe ti treba pokazati i naučiti te kako se vježba-stručna osoba....ne možeš to sama, a nije ni pametno,dakle, traži uputnicu ( to se radi u svim bolnicama).
Hodalicu koliko ja znam, ni jedan pedijatar ne preporučuje ( a i što će ti?).

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
25.11.2009 21:35:19   
CallamityJane
ako su ti rekli da moras vjezbati onda su ti i pokazali vjezbe koje moras raditi i kako siroko previjati, tako da ne vidim oko cega je dilema user posted image

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 3
25.11.2009 21:39:57   
uciteljica
IZVORNA PORUKA: evanda

Vježbe ti treba pokazati i naučiti te kako se vježba-stručna osoba....ne možeš to sama, a nije ni pametno,dakle, traži uputnicu ( to se radi u svim bolnicama).
Hodalicu koliko ja znam, ni jedan pedijatar ne preporučuje ( a i što će ti?).

Točno, mi smo zvali patrinažnu i žena nam lijepo sve pokazala i obajsnila.

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 4
25.11.2009 21:41:27   
uciteljica
Hodalicu nemamo jer je preporuka pedijatra ne korisiti ju. I bez nje nam ide odlično.

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 5
26.11.2009 0:38:07   
MaTana
neznam zasto pises da nije moguce siroko povijanje - pa povise pampersice jednostavno stavis jednu tetra pelenu i zamotas svedskom, a sto se tice vjezbica, kao i na drugoj temi, moj savjet je da neradis nista bez pedijatra, ili patronazne, a hodalicu uopce ne preporucuju ortopedi pa ja osobno nisam nikad o njoj ni razmisljala

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu uciteljica)
Neposredna veza do poruke: 6
26.11.2009 23:10:50   
Anoniman
Hodalica u biti ide tek oko 9. mjeseca kada je dijete već jako aktivno tj. kada je spremno za senzibilizaciju stopala, morate znati da hodalica nije učenje hodanja (ja sam terapeut), a za kukove pitam čisto da vidim da li ste to radili kod kuće? Kod nas je za sad sve o.k., samo je preporuka bila da se vježba kod kuće jer se kukovi nisu u potpunosti okoštali (to se događa tek za koji mjesec); kućne vježbe (kružni pokreti), a da je bilo nešto loše sigurno bi uputa bila na fizikalnu. No, opet treba s nalazom uzv-a uvijek otići pdijatru, kako bi se na vrijeme počelo djelovati, jer poslije godinu dana dijete mora imati remenčiće i to su teške patnje za dijete i roditelje (zamislite remenčiće s kojima se razvijate - igrate, papate, idete u šetnju...užas). Pedijatri ne vole hodalicu, no roditelji su ti koji sami mogu procijeniti kako se njihovo dijete razvija i za što je spremno, a za što nije...

(Odgovor članu MaTana)
  Neposredna veza do poruke: 7
27.11.2009 8:26:46   
pikachu
Kružni pokreti se više ne koriste za vježbice nego se rade na način da bebu primiš za bedra i kao da otvaraš knjigu radiš pokrete... Koliko serija se radi, mora preporučiti specijalista....user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
27.11.2009 19:35:03   
Zvonki

IZVORNA PORUKA: pikachu

Kružni pokreti se više ne koriste za vježbice nego se rade na način da bebu primiš za bedra i kao da otvaraš knjigu radiš pokrete...

Slažem se.
Mismo navečer nakon kupanja na ovaj način malo vježbali u toploj kupaoni. Mislim da ako je neki ozbiljniji prblem da bi dobila uputnicu za specijalistu. Ovako doma, možda dva puta dnevno po 15-20 pokreta mislim da bi bilo dovoljno. Što se hodalice tiče, ja nisam ni protiv nje (ta koliko je nas odraslo na njoj pa nam ništa ne fali) ali bolja i prirodnija solucija mi je pustiti dijete da boravi većinu vremena na toploj dekici na tepihu pa će priroda sama učiniti svoje što se tiče dizanja i prohodavanja. Pustimo dijete da se razvija samo bez dodatnih pomagala koje ponekad mogu više odmoći nego pomoći.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!