vježbe za kukove (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> vježbe za kukove (25.11.2009 18:52:39)

molim savjet kako vježbati kukove, na uzv su rekli da se još nije okoštalo i moramo široko poivijati, no s ovim mekanim današnjim pelenama i našim komotnim bebama to nije moguće. zanimaju mme vježbe i kiada su vaša djeca ušla u hodalicu...

evanda -> RE: vježbe za kukove (25.11.2009 21:14:32)

Vježbe ti treba pokazati i naučiti te kako se vježba-stručna osoba....ne možeš to sama, a nije ni pametno,dakle, traži uputnicu ( to se radi u svim bolnicama).
Hodalicu koliko ja znam, ni jedan pedijatar ne preporučuje ( a i što će ti?).

CallamityJane -> RE: vježbe za kukove (25.11.2009 21:35:19)

ako su ti rekli da moras vjezbati onda su ti i pokazali vjezbe koje moras raditi i kako siroko previjati, tako da ne vidim oko cega je dilema [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

uciteljica -> RE: vježbe za kukove (25.11.2009 21:39:57)

IZVORNA PORUKA: evanda

Vježbe ti treba pokazati i naučiti te kako se vježba-stručna osoba....ne možeš to sama, a nije ni pametno,dakle, traži uputnicu ( to se radi u svim bolnicama).
Hodalicu koliko ja znam, ni jedan pedijatar ne preporučuje ( a i što će ti?).

Točno, mi smo zvali patrinažnu i žena nam lijepo sve pokazala i obajsnila.

uciteljica -> RE: vježbe za kukove (25.11.2009 21:41:27)

Hodalicu nemamo jer je preporuka pedijatra ne korisiti ju. I bez nje nam ide odlično.

MaTana -> RE: vježbe za kukove (26.11.2009 0:38:07)

neznam zasto pises da nije moguce siroko povijanje - pa povise pampersice jednostavno stavis jednu tetra pelenu i zamotas svedskom, a sto se tice vjezbica, kao i na drugoj temi, moj savjet je da neradis nista bez pedijatra, ili patronazne, a hodalicu uopce ne preporucuju ortopedi pa ja osobno nisam nikad o njoj ni razmisljala

Anoniman -> RE: vježbe za kukove (26.11.2009 23:10:50)

Hodalica u biti ide tek oko 9. mjeseca kada je dijete već jako aktivno tj. kada je spremno za senzibilizaciju stopala, morate znati da hodalica nije učenje hodanja (ja sam terapeut), a za kukove pitam čisto da vidim da li ste to radili kod kuće? Kod nas je za sad sve o.k., samo je preporuka bila da se vježba kod kuće jer se kukovi nisu u potpunosti okoštali (to se događa tek za koji mjesec); kućne vježbe (kružni pokreti), a da je bilo nešto loše sigurno bi uputa bila na fizikalnu. No, opet treba s nalazom uzv-a uvijek otići pdijatru, kako bi se na vrijeme počelo djelovati, jer poslije godinu dana dijete mora imati remenčiće i to su teške patnje za dijete i roditelje (zamislite remenčiće s kojima se razvijate - igrate, papate, idete u šetnju...užas). Pedijatri ne vole hodalicu, no roditelji su ti koji sami mogu procijeniti kako se njihovo dijete razvija i za što je spremno, a za što nije...

pikachu -> RE: vježbe za kukove (27.11.2009 8:26:46)

Kružni pokreti se više ne koriste za vježbice nego se rade na način da bebu primiš za bedra i kao da otvaraš knjigu radiš pokrete... Koliko serija se radi, mora preporučiti specijalista....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zvonki -> RE: vježbe za kukove (27.11.2009 19:35:03)

IZVORNA PORUKA: pikachu

Kružni pokreti se više ne koriste za vježbice nego se rade na način da bebu primiš za bedra i kao da otvaraš knjigu radiš pokrete...

Slažem se.
Mismo navečer nakon kupanja na ovaj način malo vježbali u toploj kupaoni. Mislim da ako je neki ozbiljniji prblem da bi dobila uputnicu za specijalistu. Ovako doma, možda dva puta dnevno po 15-20 pokreta mislim da bi bilo dovoljno. Što se hodalice tiče, ja nisam ni protiv nje (ta koliko je nas odraslo na njoj pa nam ništa ne fali) ali bolja i prirodnija solucija mi je pustiti dijete da boravi većinu vremena na toploj dekici na tepihu pa će priroda sama učiniti svoje što se tiče dizanja i prohodavanja. Pustimo dijete da se razvija samo bez dodatnih pomagala koje ponekad mogu više odmoći nego pomoći.

Stranica: [1]