Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 14.1.2011 17:42:22
|
|
|
|
mala99
|
Budući da oduvijek imamo problema sa hranjenjem, naime još od 6 mjeseca života mali je prestao piti mlijeko, zanima me kako vi hranite vaše bebače. Mali ima 16 mjeseci, normalno dobiva na težini (ima 13 kg.) Raspored obroka nam je ovakav: 9.30 jedan obični jogurt (pokušala sam više puta ujutro još mu nešto ponuditi, ali kao da uopće ujutro nema apetita, pa sam odustala. Čak i jogurte koje obožava pojede samo jedan) 12.30 ručak (juha s mesom, povrćem, riba , gulaš i tjestenina, kajgana (od 3 jaja) 16.30 vočka s keksom (banana, jabuka, kruška) i kad je raspoložen još jedan dukatino 20.00-20.30 (večera, do sada je to bio čokolino ( sad više neće), pa je to rižot, juha s nekim povrćem, tjestenina ) i još 2 jogurta (obična) Obroci su mu dosta obilni, tako da ne nudim međuobroke jer onda ne može pojesti obrok. Obično je količina obroka oko 250 ml-300 ml. Na dan popije malu boćicu čaja 150-200n ml, soka skoro ništa. Zanima me kako vi hranite vaše bebače i što mislite o ovom rasporedu hranjenja. Moj je jako izbirljiv, hoće jesti samo meso i kisele stvari (krastavce, kisele paprike, i sl.)
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 14.1.2011 21:20:28
|
|
|
|
natalijax
|
joj moj zvače po cjele dane nešt tak da ni neznam što mu je doručak,međuobrok, ručak, večera uf jede barem šest puta na dan,onda kad ga uhvate zubi onda niš nejede po pet dana
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 14.1.2011 21:29:03
|
|
|
|
nemirna mama
|
IZVORNA PORUKA: natalijax joj moj zvače po cjele dane nešt tak da ni neznam što mu je doručak,međuobrok, ručak, večera uf jede barem šest puta na dan,onda kad ga uhvate zubi onda niš nejede po pet dana takav je i moj....sve jede i pije stvarno nikakvih problema, takva mi je mala od malena sve jede....najviše sam problema imala s antoniom, najstarijeim...on je do 16 mj samo sisao i jeo smoki drugo ništa...a sad kad jedan dan pojede nešto drugi dan neće ništa jer je jeo dan prije....on mi je koma a već ima 5 god
|
|
[Brisano sporočilo] 14.1.2011 21:33:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 14.1.2011 23:01:31
|
|
|
|
frkafulja
|
Ja imam curku od 16 mj, i isto jede samo glavne obroke, između neće ništa. Za dorucak jede voće ili neki lino, rucak pojede tek nakon spavanja, prije nece ni čut. To bude oko 16h , nekad i kasnije. ako ranije ruca dam joj popodne jogurt ili vocnu kasicu. Za veceru cokolino. Pije samo vodu. Ima isto oko 13 kg.
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 14.1.2011 23:09:16
|
|
|
|
cuba
|
Moj R ima 13 mjeseci i tokom dana pojede: - za doručak oko 8h neki lino (čokolino, keksolino...) - užina oko 12-13h ili Dukatino (jedan) ili mu izmiksam krušku, bananu i pola jabuke - ručak oko 16h juhica sa povrćem, meso, pura sa jogurtom, blitva sa krompirima... -večera oko 19.30h jogurt ili opet neki lino A tokom dana je uvijek neki keksić u ruci ili kruh... Mislim da ti je to odlično koliko pojede i da se ne trebaš zabrinjavati. Kako si napisala jede raznoliku hranu i to mu je zbilja dovoljno.
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 15.1.2011 21:41:32
|
|
|
|
liilaa
|
Mi imamo problem da moja V nece u zadnje vrijeme nista jest,tj nece nista osim mlijeka I tako vec mjesec dana...do tada je jela sve sto bi joj doslo pod ruku a sad....nista...izgubila je 2 kg....neznam kako da ju uspijem nagovorit da bar nesto drugo stavi u usta jer SAMO mlijeko mi se cini skroz nekvalitetna prehrana
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 15.1.2011 22:07:14
|
|
|
|
mala99
|
I nama je tako bilo par puta, a nakon toga uslijedila je preglada , virus ili sl. Možda dijete boli grlo ili zub, a da mi to ni ne primljetimo. Svakako prati dijete, da vidiš šta će se dešavati, a možda i prođe samo od sebe-
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 15.1.2011 22:09:48
|
|
|
|
mala99
|
Moj je oko 12.30 već jako gladan, budući da ujutro pojede samo jedan jogurt. To mu je najvažniji obrok i tada mi najbolje jede.
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 16.1.2011 0:35:51
|
|
|
|
crex
|
opa, jakoo dobra tema! A ja mislila da moja Emili neće ništa jesti.... ona sad ima 1 godinu, i 9200 g, 75 cm visoka Njen meni izgleda ovako: oko 7:30 sisa oko 9.00 zbrlja malo nekog lina (nekad pojede i cijelu porciju, ako je manje sisala ujutro) ili griz na mlijeku oko 13:00 ručak (meso + riža/krumpir + povrće neko zmiksano), možda i malo voćne kaše/ili soka + keksić) oko 17.00 ostatak od ručka, ili voće+zobene pahuljice-zmiksano ili voće+svježi sir oko 20:00 opet neki lino (ili sličan tip mliječne kaše) oko 20:30 sisa i zaspi Između obroka ne jede ništa, a pije samo vodu. Maksimalni volumen obroka koji pojede je oko 2 dcl.
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 16.1.2011 12:00:05
|
|
|
|
mala99
|
E da, kod nas je sličan raspored, samo bez dojenja. Zato mu često nakon obroka dam još jedan jogurt. (to može uvijek i kad je sit). Mislim samo da je kod nas veličina obroka nešto veća. Znam dosta mama koje svojoj djeci daju monte i slične stvari. Ja svom nemam kada davati tako nešto jer uopće nema međuobroka, a za obrok su konkretna jela. Misli da je tako bolje, nego da stalno nešto jedu.
< Poruku je uredio mala99 -- 16.1.2011 12:02:19 >
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 16.1.2011 14:54:28
|
|
|
|
Kulsi
|
DA li je moguce da je moj mali gladan jos uvijek po noci. Ima 16 mjeseci. Koliko god se najeo preko dana, vecinom se po noci probudi i popije bocu. Pokusali smo vise puta da mu ne dajemo, ali on toliko place da mi je neugodno i nakon nekog vremena popustimo i napravimo mu jer bi cijelu zgradu probudio. Kad mu napravimo popije vise od 200 ml. Onda si mislim da vjerojatno ima potrebu kad ju tako slasno popije. Sto vi mislite?
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 16.1.2011 16:13:26
|
|
|
|
crex
|
mala99, i ja ne dajem monte, dukatino i slično sve dok imam vremena nešto takvo sama smutiti - mislim da je taj dukatino mješavina svj. sira i voća. Ali kad me nema doma onda imam takvu stvar u frižideru da je onaj koji je čuva može nabrzaka nahraniti. Također uvijek mi je pri ruci i neka gotova kašica u staklenci, ako mi se npr. ručak zagori. Oooo, da da za to sam stručnjak Kulsi, i moja curka nekad usred noći sisa pola sata i puno posisa. Ja mislim da ti je jedini "problem" to kaj moraš flašu spremat, a za drugo se ja ne bih brinula!!! Nek samo beban papa
< Poruku je uredio crex -- 16.1.2011 16:15:30 >
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 16.1.2011 22:23:06
|
|
|
|
mala99
|
Ja mislim da se on ne najede dovoljno preko dana, probaj mu pojačat zadnji obrok neka bude više kalorična.
|
|
|
|
RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci 17.1.2011 18:20:18
|
|
|
|
Kulsi
|
Muz sprema flasicu dok ga ja umirujem
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
neplanirano trudnanjanjajer: smo koristili prekinuti snošaj (
51%)

nismo koristili čak ni prekinuti snošaj (
10%)

mislila sam da su neplodni dani (
13%)

nisam dobila ni stvari nakon poroda (
1%)

rekli smo: ako se desi, super je (
21%)

koristili smo kontracepciju (hormonalnu ili mehaničku), ali ipak je Bog htio drugačije (
4%)
Broj svih glasova: 78Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!