|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Raspored obroka-dijete 16 mjeseci
14.1.2011 17:42:22   
mala99
Budući da oduvijek imamo problema sa hranjenjem, naime još od 6 mjeseca života mali je prestao piti mlijeko, zanima me kako vi hranite vaše bebače.

Mali ima 16 mjeseci, normalno dobiva na težini (ima 13 kg.)

Raspored obroka nam je ovakav:

9.30 jedan obični jogurt (pokušala sam više puta ujutro još mu nešto ponuditi, ali kao da uopće ujutro nema apetita, pa sam odustala. Čak i jogurte koje obožava pojede samo jedan)

12.30 ručak (juha s mesom, povrćem, riba , gulaš i tjestenina, kajgana (od 3 jaja)

16.30 vočka s keksom (banana, jabuka, kruška) i kad je raspoložen još jedan dukatino

20.00-20.30 (večera, do sada je to bio čokolino ( sad više neće), pa je to rižot, juha s nekim povrćem, tjestenina ) i još 2 jogurta (obična)

Obroci su mu dosta obilni, tako da ne nudim međuobroke jer onda ne može pojesti obrok. Obično je količina obroka oko 250 ml-300 ml.

Na dan popije malu boćicu čaja 150-200n ml, soka skoro ništa.

Zanima me kako vi hranite vaše bebače i što mislite o ovom rasporedu hranjenja.

Moj je jako izbirljiv, hoće jesti samo meso i kisele stvari (krastavce, kisele paprike, i sl.)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Raspored obroka-dijete 16 mjeseci
14.1.2011 21:20:28   
natalijax
joj moj zvače po cjele dane nešt tak da ni neznam što mu je doručak,međuobrok, ručak, večera uf jede barem šest puta na dan,onda kad ga uhvate zubi onda niš nejede po pet danauser posted image

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 2
14.1.2011 21:29:03   
nemirna mama
IZVORNA PORUKA: natalijax

joj moj zvače po cjele dane nešt tak da ni neznam što mu je doručak,međuobrok, ručak, večera uf jede barem šest puta na dan,onda kad ga uhvate zubi onda niš nejede po pet danauser posted image

takav je i moj....sve jede i pije stvarno nikakvih problema, takva mi je mala od malena sve jede....najviše sam problema imala s antoniom, najstarijeim...on je do 16 mj samo sisao i jeo smoki drugo ništa...a sad kad jedan dan pojede nešto drugi dan neće ništa jer je jeo dan prije....on mi je koma a već ima 5 god

Zivot je kao procitan roman samo razlika je u tome sto se u romanu mozes vratiti na ljepse strane a u zivotu nikada na ljepse dane!!!!

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Brisano sporočilo]
14.1.2011 21:33:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu mala99)
  Neposredna veza do poruke: 4
14.1.2011 23:01:31   
frkafulja
Ja imam curku od 16 mj, i isto jede samo glavne obroke, između neće ništa. Za dorucak jede voće ili neki lino, rucak pojede tek nakon spavanja, prije nece ni čut. To bude oko 16h , nekad i kasnije. ako ranije ruca dam joj popodne jogurt ili vocnu kasicu. Za veceru cokolino. Pije samo vodu. Ima isto oko 13 kg.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
14.1.2011 23:09:16   
cuba
Moj R ima 13 mjeseci i tokom dana pojede:
- za doručak oko 8h neki lino (čokolino, keksolino...)
- užina oko 12-13h ili Dukatino (jedan) ili mu izmiksam krušku, bananu i pola jabuke
- ručak oko 16h juhica sa povrćem, meso, pura sa jogurtom, blitva sa krompirima...
-večera oko 19.30h jogurt ili opet neki lino
A tokom dana je uvijek neki keksić u ruci ili kruh...

Mislim da ti je to odlično koliko pojede i da se ne trebaš zabrinjavati. Kako si napisala jede raznoliku hranu i to mu je zbilja dovoljno.

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu frkafulja)
Neposredna veza do poruke: 6
15.1.2011 21:41:32   
liilaa
Mi imamo problem da moja V nece u zadnje vrijeme nista jest,tj nece nista osim mlijekauser posted image I tako vec mjesec dana...do tada je jela sve sto bi joj doslo pod ruku a sad....nista...izgubila je 2 kg....neznam kako da ju uspijem nagovorit da bar nesto drugo stavi u usta jer SAMO mlijeko mi se cini skroz nekvalitetna prehrana user posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 7
15.1.2011 22:07:14   
mala99
I nama je tako bilo par puta, a nakon toga uslijedila je preglada , virus ili sl. Možda dijete boli grlo ili zub, a da mi to ni ne primljetimo. Svakako prati dijete, da vidiš šta će se dešavati, a možda i prođe samo od sebe-

(Odgovor članu liilaa)
Neposredna veza do poruke: 8
15.1.2011 22:09:48   
mala99
Moj je oko 12.30 već jako gladan, budući da ujutro pojede samo jedan jogurt. To mu je najvažniji obrok i tada mi najbolje jede. 

(Odgovor članu frkafulja)
Neposredna veza do poruke: 9
16.1.2011 0:35:51   
crex
opa, jakoo dobra tema!
A ja mislila da moja Emili neće ništa jesti.... ona sad ima 1 godinu, i 9200 g, 75 cm visoka

Njen meni izgleda ovako:

oko 7:30 sisa
oko 9.00 zbrlja malo nekog lina (nekad pojede i cijelu porciju, ako je manje sisala ujutro) ili griz na mlijeku
oko 13:00 ručak (meso + riža/krumpir + povrće neko zmiksano), možda i malo voćne kaše/ili soka + keksić)
oko 17.00 ostatak od ručka, ili voće+zobene pahuljice-zmiksano ili voće+svježi sir
oko 20:00 opet neki lino (ili sličan tip mliječne kaše)
oko 20:30 sisa i zaspi

Između obroka ne jede ništa, a pije samo vodu.
Maksimalni volumen obroka koji  pojede je oko 2 dcl.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 10
16.1.2011 12:00:05   
mala99
E da, kod nas je sličan raspored, samo bez dojenja. Zato mu često nakon obroka dam još jedan jogurt. (to može uvijek i kad je  sit). Mislim samo da je kod nas veličina obroka nešto veća.
Znam dosta mama koje svojoj djeci daju monte i slične stvari. Ja svom nemam kada davati tako nešto jer uopće nema međuobroka, a za obrok su konkretna jela.

Misli da je tako bolje, nego da stalno nešto jedu.

< Poruku je uredio mala99 -- 16.1.2011 12:02:19 >

(Odgovor članu crex)
Neposredna veza do poruke: 11
16.1.2011 14:54:28   
Kulsi
DA li je moguce da je moj mali gladan jos uvijek po noci. Ima 16 mjeseci. Koliko god se najeo preko dana, vecinom se po noci probudi i popije bocu. Pokusali smo vise puta da mu ne dajemo, ali on toliko place da mi je neugodno i nakon nekog vremena popustimo i napravimo mu jer bi cijelu zgradu probudio. Kad mu napravimo popije vise od 200 ml. Onda si mislim da vjerojatno ima potrebu kad ju tako slasno popije. Sto vi mislite?

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 12
16.1.2011 16:13:26   
crex
mala99, i ja ne dajem monte, dukatino i slično sve dok imam vremena nešto takvo sama smutiti - mislim da je taj dukatino mješavina svj. sira i voća. Ali kad me nema doma onda imam takvu stvar u frižideru da je onaj koji je čuva može nabrzaka nahraniti. Također uvijek mi je pri ruci i neka gotova kašica u staklenci, ako mi se npr. ručak zagori. Oooo, da da za to sam stručnjak user posted image user posted image user posted image

Kulsi, i moja curka nekad usred noći sisa pola sata i puno posisa. Ja mislim da ti je jedini "problem" to kaj moraš flašu spremat, a za drugo se ja ne bih brinula!!! Nek samo beban papa user posted image

< Poruku je uredio crex -- 16.1.2011 16:15:30 >

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 13
16.1.2011 22:23:06   
mala99
Ja mislim da se on ne najede dovoljno preko dana, probaj mu pojačat zadnji obrok neka bude više kalorična.

(Odgovor članu Kulsi)
Neposredna veza do poruke: 14
17.1.2011 18:20:18   
Kulsi
Muz sprema flasicu dok ga ja umirujem user posted image  

(Odgovor članu crex)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

neplanirano trudna
njanja

jer:

smo koristili prekinuti snošaj (51%)

nismo koristili čak ni prekinuti snošaj (10%)

mislila sam da su neplodni dani (13%)

nisam dobila ni stvari nakon poroda (1%)

rekli smo: ako se desi, super je (21%)

koristili smo kontracepciju (hormonalnu ili mehaničku), ali ipak je Bog htio drugačije (4%)

Broj svih glasova: 78

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!