|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 9:28:44   
MiniBee
Lijep pozdrav svima okruglice drage! user posted image

Evo, ja sam relativno nova...i u 21 tj. trudnoće. Nosim malu curicu koja super napreduje, a doma imam 2-godišnjeg viteza. Naime, ginica mi je rekla kako mi je posteljica(njeno sijelo) svega 2 cm od ušća, što se tretira kao 4. stupanj placente previje. Beba je svaki pregled u "buda" položajuuser posted image , odnosno na zadak...i rekloa je da je kod tako pozicionirane posteljice vjerovatnije da tako ostane do kraja user posted image Još jedna stvar je ta što je meni maternica općenito vrlo nisko, i to što sam u prošloj trudnoći imala skraćivanje cerviksa već oko 26 tj...
E sad...rekla mi je da mirujem što više, da se ne naprežem.Dala mi je Magnezij i duphastone(zbog prevencije kontrakcija), iako mi je cerviks za sad dug, zatvoren i b.o.
Ja sad ne znam što smijem, što ne.Kako da mirujem, potpuno ili? Naime, potpuno i da hoću ne mogu jer imam dijete doma i nikog na raspolaganju da mi pomaže oko njega. Muž svaki drugi vikend radi i nema ga doma, pa sam i s te strane u banani. Naručena sam opet za 2 tj. na cervikometriju, koju će mi sad raditi vrlo često...

Što vi mislite?Jel ima netko u sličnoj situaciji?

Mnogo hvala na svakom odgovoru!

_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 9:51:08   
MiniBee
user posted image Itko, išta?

_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.

(Odgovor članu MiniBee)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 15:32:35   
aries
Danas je takav dan, nema nigdje nikog, ni na ljetnim ni na proljetnim bebicama nitko nije ništa komentirao, javio se..Ja ti ne mogu biti od velike pomoci,prva mi je trudnoca, nisam morala paziti, jos radim ( na srecu jos samo 7 dana ), ali znam da kad ti je rekla mirovanje, mislila je na pravo mirovanje. e sad ti zbog djeteta ne mozes potpuno mirovati, ali pazi koliko god mozes, da sto vise odmaras, legis, nadjite nacin da se zabavite i tako, nemoj dizati nista tesko i slicno..barem sad dok je jos ruzno vrijeme, pa ste vise vremena unutra odmaraj sto vise...Puno srece ti zelim, da sve prodje u najboljem redu...

_____________________________

10.04.2013. L -mamina proljetna princeza
03.10.2016. L -mamin jesenski princ

(Odgovor članu MiniBee)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 17:34:29   
angel@
Draga ja sam isto trudna 21 tjedan i isto mi je beba na zadak smještena,samo što je meni srećom posteljica ni previsoko ni prenisko znači u normalnom je položaju... ako ti je ginekologinja rekla da miruješ pokušaj to što više premda te razumijem da je to sa malim djetetom skoro pa ne moguće.... postoji li mogućnost da će se bebica do poroda okrenuti... ne znam šta bi ti rekla osim da pokušaš kao što ti je aries rekla naći način da svog dječaka zabaviš dok ležiš.... ali vjerujem da će biti sve ok.... puno pusa šaljem...

_____________________________

** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje
**14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška
**07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-)))


Nebo strpljive voli....

(Odgovor članu aries)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 19:00:45   
sarah_zg
Draga moja, to što je beba na zadak u 21. tj. ne znači ništa. pa to je tek polovica trudnoće, beba će se do poroda okrenuti još sto puta. Ne znam zašto te ginekologica tako preplašila. Trebala si pitat više pitanja na licu mjesta što smiješ, a što ne. Ja u prvoj trudnoći do 24. tj. nisam smjela teško dizati ni imati spolne odnose jer mi je posteljica bila jako blizu ušća. Kod rane trudnoće normalna je pojava nisko ležeće posteljice, ali kako trudnoća napreduje i maternica raste, posteljica se u većini slučajeva pomiče prema gore. Tako je bilo i kod mene, nakon 24. tj. posteljica se podigla i nije bilo nikakvih problema. Ako ti cerviks nije skraćen, ako si zatvorena, mislim da ne trebaš paničariti, samo se nemoj preforsirati, nemoj dizati starije dijete koje imaš doma, i općenito nemoj raditi ništa što ti je naporno, a mislim da uobičajene poslove možeš bez problema. Ne znam zašto misliš da je to 4. stupanj placente previe? Mislim da ipak nije. Nadam se da ćeš se opustiti i bez panike uživati u trudnoći.

_____________________________

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu angel@)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 21:52:40   
maminangel
Pozdrav Minibee i dobro nam došlauser posted image user posted image Evo ja sam imala sličnu situaciju,doduše posteljicu nitko nije niti spomenuo pa mislim da je ona kako treba ali to ušće mi je bilo na U i svega 2cm,isto kao i tebi,moj soc.ginić je na pregledu ustanovio kako sam uloživa za vršak prsta ali da je to kao normalan nalaz za trećerotku,meni vrag nije dao mira i otišla sam na cervikometriju privatno gdje me privat.gin.odmah sprašio zbog tog unutarnjeg ušća u bolnicu,još mi je preporučio serklažu jer sam i u prošloj trudnoći imala insuficijenciju cerviksa i serklažu zbog prijevremenog otvaranja i trudova.Došla ja sva prepadnuta u bolnicu u trudničku ambulantu ali po njima to je bio nalaz samo za strogo mirovanje i kontrole svaka dva tj.ali ja sam primjećivala da se nešto događa samnom,imala sam česta stezanja dole i tako na sljedećoj kontroli ustanovili da sam se još više otvorila i da su to trudovi,i odmah me zadržali u bolnici i sutradan radili serklažu,bila sam dva tjedna ležala sa curom koja je isto bila otvorena ali je imala nisko posteljicu i bez tokolize bi odmah krvarila i morala je strogo mirovati.Mi smo sve jedinke,različite,tako da ti pametniji savjet od tvog doktora nemogu dati,mislim da je bitno da se taj cerviks i posteljica prate,bilo bi super da što manje kopaju po tebi,ja osobno mislim da je meni nakon jednog grubog vag.pregleda to i krenulo ali isto mislim da je šivanje bilo neizbježno.Pripazi se koliko možeš,znam da je teško pored malca i na svaku promjenu pogotovo tipa boli kao kod trudova odmah leti u bolnicu i SRETNO DRAGAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Probaj se maknuti od nepotrebnog stresa i pomalo,magnezij i normabel(traži ginića ako nemaš) su ti za sad dovoljni..

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
21.2.2013 23:25:02   
seraphyme
dakle. postoje placenta praevia totalis, subtotalis, marginalis i nisko sijelo posteljice. PP totalis- posteljica je položena preko unutrašnjeg ušća maternice i nije moguće poroditi vaginalno jer pri trudu beba upire u posteljice i izaziva krvarenje koje može rezultirati smrću majke i djeteta.  PP subtotalis- posteljica je djelomično preko unutarnjeg ušća maternice, također se ne porađa vaginalno. PP marginalis- posteljica je uz sam rub unutarnjeg ušća, moguće poroditi vaginalno, ali se ne prakticira. teoretski, glavica pritišće rub posteljice i tako sprečava krvarenje. nisko sijeelo posteljice- rub posteljice je blizu unutarnjeg ušća, ali se obično povlači prema gornjem dijelu maternice kako ista raste. porađa se vaginalno ako se dovoljno visoko povuče, bez krvarenja i posljedica.

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu maminangel)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
22.2.2013 10:38:01   
sarah_zg
evo, seraphyme je to lijepo objasnila. Tvoj je slučaj 4. stpanj zapravo najlakši i najbolji kad već mora biti tako, ali on se ne dijagnosticira prije 28. tj. Vidjet ćeš da postoji velika mogućnost da se stvari promijene na bolje. Koliko mm ti je cerviks jel to piše na nalazu? Kojega oblika? Ne bih htjela da me se krivo shvati, ne želim ja da ti trčiš maraton, ali meni je tako bilo u prvoj trudnoći i rekla mi je da mirujem, nije me imao tko mijenjati na poslu i ja sam malo usporila tempo i dođem na sljedeći pregled, a posteljica se podigla. Ti imaš pravo tražiti da ti dr. objasni sve u detalje, a imaš pravo i na drugo mišljenje pa ćeš bit mirna.

< Poruku je uredio sarah_zg -- 22.2.2013 10:39:26 >


_____________________________

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
22.2.2013 19:54:32   
ig2804
eto draga moja ja ti preporučujem da poslušaš doktoricu i da miruješ...znam da nije lako uz malu bebicu jer sam i sama u toj situaciji, imam sina od god i pol ali nisam mirovala koliko sam trebala i završila sam u bolnici na strogom mirovanju i nažalost ovaj odgovor pišem iz bolničkog kreveta...prokrvarila sam i posteljica se skroz spustila...na strogom mirovanju sam do daljnjeg vjerojatno do samog poroda, wc i krevet, ne smijem ni sjesti...ne želim te plašiti ali miruj što je više moguće jer ne bi htjela da se i tebi dogodi isto kao i meni...sretno

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
23.2.2013 12:37:41   
MiniBee
Hvala vam drage moje...Ovih dana slabo sam na netu(pa i kasnim s odgovorom)jer nastojim ne sjediti za kompom jer sam skužila da me prepone i trtica mnogo više bole od toga...
Maminangel hvala ti na dobrodošlici! user posted image Naime, mislim da si me krivo shvatila utoliko što ja nemam skraćen cerviks. Moj je dužine preko 4 cm, i srećom, potpuno sam zatvorena ("T" ušće). Meni je posteljica na 2 cm od unutarnjeg ušća maternice, što je po nekim saznanjima predležeća posteljica, ilitiga zadnji stupanj previje. U prvoj trudnoći i meni je cerviks bio prijevremeno skraćen već oko 26 tj., i to dužine malo manje od 3 cm. user posted image Užasno me bilo strah da ću se prerano poroditi, i bila sam što na peroralnoj, što na parenteralnoj tokolizi radi toga...Na kraju sam srećom izdržala do 39 tj. i otvarala se trudovima skoro 2 puna dana(nikako se otvoriti user posted image !!! )

Seraphyme hvala i tebi na infu. I ja se nadam da će se povući dovoljno...samo, nisam ziher koliko bi to bilo? 3 cm? 4? No, kako god, nadam se da će to ići ipak povoljnim tokom...

Sarah_zg dio odgovora napisah kao reply maminangel-u...Inače, meni je rekla da mi je posteljica nisko još oko 17 tj...ali i da će se izdići. Čekam da se to desi, no evo...Sad sam 21 tj. i još je na istoj udaljenosti od ušća.

ig2804 jako mi je žao što si u takvoj situaciji. No, nek je svo zlo u tome, i nek sa bebicom tvojom bude sve ok. Isplatit će se garant. Znam da ti je teško radi sinčeka doma(i ja se grozim toga da opet, kao u prvoj trudnoći, završim na odjelu...najviše zbog malog), no, ako će to značiti sigurnost za ovo srčeko koje tek sazrijeva, so be it!!! Želim ti što mirniji, i školskiji ostatak trudnoće!!


Svima nam to želim od srca!!! user posted image



_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.

(Odgovor članu ig2804)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
25.2.2013 17:12:39   
Klara11
Pozdrav curke! Evo ja sam prvi put tu i htjela bi podjeliti sa vama svoj 'dozivljaj'. Savjeti i komentari su naravno dobrodosli!!user posted image
Sada sam u 20-om tjednu i na zadnjem pregledu prije mjesec dana moja soc.gin. mi je rekla da imam jako tvrdu i stisnutu maternicu a jos k tome je smjestena skroz dolje tj. lezi na mjehuru. Na to ja nju putam sta to tocno znaci a ona samo veli da cu se zbog toga vjerojatno pocet prerano otvarat i to je to. Dala mi da pijem magnezij i uputnicu za vinogradsku jer oni to kao tamo detaljnije pregledaju. Na kraju sam izasla od nje samo sa tim objasnjenjem. Jos je rekla da je to kao normalan pregled koji se radi sa nekih 20 tjedana u bolnici u kojoj ces roditi, mada su mi kasnije rekli da se taj pregled radi tek nakon 30-og tjedna. Al dobro, poslusala ja nju i sad cekam taj pregled 05.03. Ono sto mene zapravo muci je to sto taman par dana nakon pregleda mene poceo boliti taj donji dio trbuha i od tada mi se svaki dan, nekoliko puta kroz dan maternica tako stisne i otvrdne na desnoj strani da je kao lopta i tvrda kao kamen. E sad, to bi kao trebale biti BH kontrakcije al one traju nekoliko sekundi i onda se opuste a kod mene to zna trajati i po sat vremena da je tako tvrdo. Inace sam malo panicar po tom pitanju....pa ako netko nesto zna......
Neznan dal da mirujem il sta da radim (jer i ne mirujem bas).

(Odgovor članu MiniBee)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
25.2.2013 17:25:28   
Renata RR
Dobro nam došla Klara11!

Da li ti se smiri kada odmaraš? Meni je znalo sve otvrdnuti kada sam pretjerala s fizičkim aktivnostima. Ako je tako, onda trebaš mirovati dok ti ne prestane...

(Odgovor članu Klara11)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
25.2.2013 18:19:00   
Klara11

IZVORNA PORUKA: Renata RR

Dobro nam došla Klara11!

Da li ti se smiri kada odmaraš? Meni je znalo sve otvrdnuti kada sam pretjerala s fizičkim aktivnostima. Ako je tako, onda trebaš mirovati dok ti ne prestane...


Pa zapravo ja to grcenje ni ne osjetim, tj.ne boli me tajo da to osjetim jedino kad s rukom prodem po tome. A uglavnom se 'pipkam' kad lezim tako da nebi rekla da prode kad legnem. Vise ni sama neznam. Danas me boli kao da imam menstruaciju i to me izluduje!

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
25.2.2013 18:59:17   
Renata RR
Ako te jako boli onda odi na hitnu. Bolje je 100 puta bez veze otići nego jednom prekasno. A možda ti je sve skupa i psihički ako se jako brineš.... U tom slučaju je isto bolje da odeš prije na pregled da budeš mirnija.

(Odgovor članu Klara11)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
27.2.2013 15:51:53   
MiniBee
Draga Klara, to jesu BH kontrakcije! Naime, kad osjetiš da ti se trbuh stvrdnuo tad je najbolje vrijeme za popiti otopljenu tabletu Magnezija jer on kroz minutu dvije djeluje tako što opušta glatke mišiće maternice. Također, ja sam u prošloj trudnoći te kontrakcije osjećala ako sam malo više hodala, ili na neki način bila aktivnija...E sad, to je vjerovatno signal kojim tijelo poručuje "stani malo". Tako sam ih ja bar shvaćala. Mene je ginica(baš zbog preuranjenog otvaranja u prvoj trudnoći od 18 tj. ove trudnoće počela naručivati svaka 2 tj na cervikometriju - mjerenje dužine cerviksa i njegove konzistencije. Mislim da bi bilo mudro kada bi i ti išla svakih 14 dana, predostrožnosti radi, da se vidi da li te kontrakcije utječu na skraćivanje vrata i njegovo omekšavanje. To je jedino sigurno što možeš poduzeti. No, mislim da se (barem u vezi tih tvojih kontrakcija) ipak ne radi o nečem patološkom, već ti je jednostavno maternica podražljivija i jače osjetiš stezanja. Ništa drugo. S druge strane, bolove NIKADA nemoj ignorirati. Svaka bol u našim tjednima koja traje duže od nekoliko minuta razlog je za pažljivo razmatranje. Osobno, na bol koju imam kao što je u tvom slučaju, ja bih već i zaboravila kad sam bila na provjeri u ginića user posted image Kao što netko reče, škoditi neće sto posto, a korist može biti neizmjerljiva!!! user posted image Drži se i ne budi uplašena. I ja svakih par tjedana radi nečeg pohrlim "prek reda i rasporeda", ali radi se o našim user posted image koje su svetinja, i zbog čega nas svi drugi moraju razumjeti!

_____________________________

Mamina Zvijer, 18.03.2011.

(Odgovor članu Renata RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
1.3.2013 15:02:10   
Klara11
Minibee hvala puno na odgovoru. user posted image
Evo danas sam bila kod svoje ginekologice i kada sam joj rekla koliko cesto me to boli i koliko mi se dogadaju te kontrakcije ona je na to rekla da je to normalno i da se jednostavno pomirim sa tom bolovima. Na to ja njoj kazem da mislim da bol koja traje danima nikako nemoze biti normalna a ona na to odgovori da me mozda boli zbog kamenja i pjeska koje imam i bubregu. A kada sam joj prije 2 mj rekla da sam bila kod urologa na uzv i da imam kamenje rekla je da to nikako nema veze sa njom i sa trudnocom i da to rijesavam sa urologom. Kako sad odjednom onda ipak ima veze???? A da ne kazem da mi nije ni uzv napravila jer je to glupo sad raditi kad u utorak idem u vinogradsku na pregled. I sta onda rec?? Kome se obratit kada imas ovakve probleme??? Joooj, odmah sam ljuta ko zmajuser posted image I zaboravih rec da me sprasila van iz ordinacije nakon 3 min kaj sam usla jer kao zena vec ceka u kabini i ona nema vise vremena razgovarati!!!!!!!!
Tako da jedva cekam taj pregled u vin. da mi napokon netko kaze nesto normalno i objasni o cem se tocno radi! Pozdrav

(Odgovor članu MiniBee)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Posteljica nisko, trudnoća nisko...
11.3.2013 10:53:06   
sarah_zg
minibee, kakvo je stanje? Jesi bila na pregledu?

_____________________________

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu Klara11)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!