Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 20:04:53
|
|
|
|
Leptir5
|
Tania - Premali je to skok od 0,3 stupnja,triba bit veći. Nažalost nemogu otvorit tvoj graf na link koji si stavila,traži login i šifru. Odlična je to stranica, godinu dana sam provela na njoj mjereći i proučila sve one savjete šta su ih slali na mejl...nije mi donilo uspjeha ali su mi t ginekolozi uvažili kad sam im donila isprintane grafove,kao dokaz da imam ovuilaciju,uvažili su i pri potpomognutoj oplodnji u privatnoj klinici. Tako da nije loše to mjerit. LH trakice su ti puno pouzdanije,i doktori se služe s njima. A to što nemaš baš iscjedak onaj kao bjelanjak ne znači da nema ovulacije,nisam ga ni ja imala neko vrijeme-koju god,ali imala sam ovulacije...
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 20:18:15
|
|
|
|
Tania
|
Leptir5, drago mi je da si uspjela u potpomognutoj oplodnji! Znam to što se sluzi tiče, nego 2.11. sam imala baš tu, bjelanjkastu rastezljivu, i tada me malo jajnik probadao, 3.11.je temp.pala na 35.9, 4.11. se povisila na 36.2, a jutros je bila 36.5... Zato mi je nekako nevjerovatno da bi ovulacija tek trebala uslijediti Trenutno imam dosta bijele sluzi, koja se ne rasteže, ali baš ju osjetim i vidim na wc-u...
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 20:22:32
|
|
|
|
Leptir5
|
razumim kako ti je to sve zbunjujuće sad,ali ne možeš prakticirat ciljane odnose po bazalnoj temper. jer kad prođe ovulac. onda imaš potvrdu da je bila,a ne unaprijed da ti možeš skužit, nadam se da me razumiš,neka ti to mjerenje bude samo potvrda a ti sa LH lovaj plodni dan i onda u akciju :)
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 20:25:38
|
|
|
|
Leptir5
|
a i 3.11 ti je možda i bila jer sad ti je povišena i triba ostat povišena do stvari i onda ti je to to,teško ti je sad iz prvog mjerenja,vidit ćeš do kraja ciklusa i onda novi će ti bit sve jasnije,osim ako stvari ne dođu :))
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 20:29:03
|
|
|
|
Tania
|
Razumijem Nego sam mislila, prvi pad temperature, i nakon toga 2 povišene temperature - znači da je O prošla. U biti sam danas probala i dalje sa LH trakicama čisto jer mi O nisu detektirale, kad, evo tek danas dvije crte jednako tamne! (iako nisu iste debljine, ali valjda to nema veze...). Maloprije sam probala još jednu (za svaki slučaj, da slučajno ona prva popodne nije krivo pokazala) i opet pozitivna! Ništa, večeras oraspoložiti dragog i u akciju
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 20:31:12
|
|
|
|
Tania
|
Ako mi je bila 3.11. bilo bi dobro jer smo imali odnos 2.11. (pa bi onda O bila pokrivena), ali evo zbunile me danas ove trakice.
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 21:03:04
|
|
|
|
Leptir5
|
svakako ti u akciju :)) znam da je ovo lako reć al od pustog kalkuliranja i napetosti blokira se opuštanje i tokom odnosa a to ti sve utječe na opuštenost maternice itd. pa je najbolje da se neopterećuješ puno,koliko je to moguće...nije ni meni uvik bilo lako,lakše je reć nego učinit... LH su najpouzdanije
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 21:13:36
|
|
|
|
angel@
|
Draga Pinky nisi me razumila i ja bi u navijačice da bodrim naše drage trudilice,a napisdala sam 2u1 jer i moja točkica također navija za sve vas...
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 21:17:42
|
|
|
|
angel@
|
Draga Tania pokušaj se draga što više opustiti,a ako su ti lh trakice pokazale da ti je O onda bolje pokriti i taj dan tj večeras ako sam dobro shvatila...i slažem se sa Leptir5 što budeš više opuštena bolje za vas,a lh trakice svakako ti pomažu... navijam za debele dvije i u akciju svakako... oraspoloži mužića,možda bude i mrvica mala.... želim ti to od srca
** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje **14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška **07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-))) Nebo strpljive voli....
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 21:26:01
|
|
|
|
Tania
|
Da, danas popodne i evo večeras su trakice bile pozitivne! Bacam se u akciju večeras! Mada osjećam bol u jajniku i na najmanji dodir trbuha... Hvala vam drage moje od srca
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 21:27:29
|
|
|
|
Tania
|
Onda ćemo vjerovati lh Prošli ciklus sam se pouzdala u signale tijela i možda promašila O...Tko će ga znati... Uglavnom javim ako se mrvica ulovi! Hvala puno puno
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 5.11.2012 23:06:55
|
|
|
|
123beba
|
hvala vam što ste mislile na mene! eto moja beta danas je 1552 i baš sam sretna! U srijedu moram provjeriti ponovno zbog duplanja Sad se nadam da su u buši!
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 8:47:01
|
|
|
|
BUMBI
|
IZVORNA PORUKA: 123beba hvala vam što ste mislile na mene! eto moja beta danas je 1552 i baš sam sretna! U srijedu moram provjeriti ponovno zbog duplanja Sad se nadam da su u buši! Super,sad je i beta sve potvrdila
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 9:38:07
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga 123beba, pa to je prekrasno! Bata je stvarno taman za dvije mrvice ! Angel@, sorry, ja sam očito polupala lončiće. Dal vidiš kako me posao izmori da niti ne vidim što pišeš. Ja bi te u kratkom roku dovela do 9 mj. trudnoće, porodila i da nam opet odbrojavaš za novog bebača. Nemoj zamjeriti. Inesic@, gdje si nam nestala? Kolika je tvoja beta? Tania, kakvo je danas stanje s temperaturom?
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 9:45:11
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Dodane su naša winkica sa svojim datumom i tihicka koja nije odbrojavala s nama, ali se javila na drugoj temi i dobila je pa da nam lista bude lijepo ispunjena trudnicama. Trudilice: angel@ - ponosna tihicka - ponosna 123beba - 05.11. - ponosna inesic@ - 07.11. ... čekamo betu, ali testić je *Katarina* - 10.11. winkica - 14.11. FingerJ - 17.11. Bucika001 - 20.11. Tania - 20.11. inesica - 25.11.
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 9:46:33
|
|
|
|
BUMBI
|
Baš je lijepo počeo ovaj mjesec Nadam se da će ih još biti do kraja
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 10:39:20
|
|
|
|
Tania
|
Draga Pinky, temp.se danas još povisila. Da sumiram Išlo je ovako: 2.11. 36,4 3.11. 35,9 4.11. 36,2 5.11. 36,5 - pozitivna lh trakica 6.11. 36,7 Eto, gledajući po temperaturi, danas je 3.dan povišenja, dakle ovulacija je trebala već biti... Zar ne? A lh trakice tek jučer pokazale pozitivno... Za svaki slučaj mi smo se keksali sinoć Mada mi zaista sve ovo čudno... Probudila se sa velikim bolovima u tom lijevom jajniku, bolio me i sinoć, a evo i sad ga osjetim dok hodam... Hm... Sve mi je čudno, čudno... Danas ću opet popiškiti lh trakicu pa da vidimo... FF mi je označio sinoć da će ovulacija nastupiti danas ili sutra (nakon što sam jučer unijela prvu pozitivnu trakicu)...
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 11:09:12
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Draga Tania, po meni ovo nije 3. dan povišenja nego eventualno tek prvi. Vidi da ti je 2.11. bila temp 36,4 što znači da ova od 5.11. nije nikako povišena. Vidjet ćeš kakva će ti biti temp sutra i prekosutra pa ćemo donjeti zajedno neki zaključak. Moje mišljenje je da ti je ovu noć (sa 5.11. na 6.11.) bila O i da ti je temperatura počela rasti što znači da će sutra biti još viša. LH trakice ti pokazuju da će ovulacija nastupiti u roku do 36 sati max, ali vjerojatno i prije jer LH ionako vidiš u urinu tek nekoliko sati nakon što se on počeo izlučivati tako da je uvijek najbolje odmah se baciti u akciju. Nadam se da vam je prošlonoćna akcija bila dobitna (definitivno je bila dobro tempirana).
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 11:45:46
|
|
|
|
Tania
|
Joj draga, kako sam sad sretna!!! Nadam se da je sve tako kako ti kažeš! Ja ti još uvijek nisam totalno skužila tu bazalnu, mislila sam da se uvijek računa prvi dan povišenja nakon nekog velikog pada temp. (kao što je meni bila 35,9). Zbog svađe smo bili taman apstinirali od 2.11. Eh, vidjet ćemo dal će biti šta od ovog ciklusa! Jajnik me još uvijek boli, evo maloprije se vratila iz šetnje jer nisam više mogla hodati, onaj totalno neugodni pritisak i bol...
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 12:44:05
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Dosta ti to ovisi od osobe do osobe, ali i stanja u kojem se nalazi netko, ali za O nije toliko bitan pad temperature već njezin rast nakon O. Ukratko: od menge do O vlada estrogen, prije same ovulacije se poveća LH (hormon koji utječe na pucanje folikula i oslobađanje jajne stanice => njega pokušavaš otkriti LH trakicama) te odmah nakon O se folikul koji je otpustio jajnu stanicu počinje raspadati (tako sam si ja to predočila ... to zovu žuto tijelo) i to na način da utječe na povećanje progesterona i zapravo taj progesteron ti povećava temperaturu. Ako nije došlo do pucanja folikula neće biti progesterona i neće se podići temperatura. Temperatura ti može varirati (ako ti se tijelo npr. bori protiv neke upale za koju možda ni ne znaš) bez obzira u kojem si dijelu ciklusa, ali obično se stabilizira pa kroz par ciklusa već znaš kako se kreće prije i nakon O. Ako ostaneš trudna progesteron će ti se održati (on je čuvar trudnoće) pa i temperatura će ostati visoka, a ako skužiš da ti temperatura opada prije dolaska menge vjerojatno (postoje i iznimke ... da ne shvatiš ovo kao pravilo) ćeš ju stvarno i dobiti. Uzima se nekih 18 dana ako ostane visoka temperatura da je najvjerojatnije trudnoća u pitanju (naravno ako se radilo na trudnoći ). Nadam se da sam uspjela malo objasniti ovaj proces.
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 15:02:45
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Skoro sam vam zaboravila spomenuti da sam jutros bila kod svoje ginićke zbog ponavljanja brisa na candidu. Također sam joj pokazala što mi je Bauman napisao i rekla je da čekam s Klomifenima dok ne vidim da je bris ok (kao da me zna da ako uleti O da neću čekati ). Na sreću već bi sljedeći tjedan trebali biti gotovi nalazi pa se nadam da su ok. Zvala sam danas za spermiogram i veli mi sestra da je prvi termin za naručivanje 22.11. Ajme, pa očito ima puno donora. Moram vidjeti kad bi odgovaralo mm.
|
|
[Brisano sporočilo] 6.11.2012 16:52:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 17:55:23
|
|
|
|
inesic@
|
Moja Beta 6,4 sto znaci nista, nisam trudna... Sutra idem ginicu pa me bas zanima kaj ce mi on reci... Ne kužim kako mi je test dan prije bio (blago) pozitivan :(((... Sutra cu znati vise
|
|
|
|
RE: Odbrojavanje studeni 2012. 6.11.2012 18:57:06
|
|
|
|
unna
|
inesic@ draga žao mi je što ipak nije uspjelo. Drži se i dalje u borbu za . Želim ti puno sreće. Angel@,tihicka i 123beba od srca vam čestitam na mrvicama i želim vam mirnu trudnoću. . A moja glupa još nije došla,danas mi 70ti dan ciklusa a dosad mi je najduži ciklus bio 60 dana. Nešto se opasno poremetilo. Ali doći će,počele su me boliti grudi. Curama koje još odbrojavaju želim puno sreće.
|
|
|
Anketa
Pitanje.
пеперутка16
Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!