|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Maturacija posteljice??
8.11.2010 9:13:56   
Leluška
Curke, trebam pomoć. Bila na UZV, sada sam 27+4. Sa bebolincem je sve ok, mali mrgud je i okrenul se je glavom dolje (dr veli da bu se još okretal i prema gore, da se sada vrti...)
Nego, piše da mi je posteljica u fundusu i straga (to bi bilo ok) ali piše i stupanj maturacije I.
Kaj to znači? Želim čuti od vas, tko se kuži ili je imao takav nalaz. Na netu sam našla da je to stupanj zrelosti posteljice i kada je u IV.stupnju da nije funkcionalna više. Trebam li biti zabrinuta?

U prvoj trudnoći mi to nigdje nije pisalo, a isti je dok pratio...

I isprika ako tema već postoji; iskreno, nemam živaca za kopanjeuser posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Maturacija posteljice??
8.11.2010 9:35:01   
ama
nadam se da ce se vec neka cura javit ja neznam........al ako ti doktor nije rekao nista da imas razloga za brigu nebrini svaka trudnoca je za sebe i ja sam imala u obe razlicito ponesto tako i ti sada.Mogu ti reci samo da meni dokt.u prvoj nista nije pisala puno samo osnovno i u 29-30tjednu s prvim rekla da mi posteljica stari da cu se porodit rano kako bi bilo dobro makar 35 da predjem i toliko panicarila ona na sto je meni falilo od sikiracije da se odma porodim mm je bio pribraniji pa smo otisli po drugo misljenje i rekli su da nema veze s vezom sve se odvijalo normalno za tu sedmicu u kojoj sam bila i malo pred termin se porodila......Nadam se da si sigurna u tog svog ginek.nebrini bit ce sve dobrouser posted image

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 2
8.11.2010 10:01:14   
Leluška
On je fakat vrhunski stručnjak, tu nema zabune. Ali u prvoj trudnoći kad sam bila 1,5 prst otvorena i poslana na prepare isto mi nije baš puno pričao i zabrinjavao me. Sad mi je rekao da pijem barem 2-3 litre tekućine na dan, po mogućnosti čaja od brusnice radi bubrega i da mi je veći pritisak i da me više boli dolje nisko trbuh jer se bebač okrenuo prema dolje pa glavica pritišće malo jače sve to skupa...
Tek sam doma vidla da mi je to napisao na papir, ali mi je bilo čudno zakaj je isprintao uzv sliku posteljice... to valjda da ginićka kod koje idem sutra može pogledati?
Bum vidla kaj bu mi ona sutra na vaginalnom pregledu rekla...

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 3
8.11.2010 10:41:24   
ama
meni je druga moja ginek.u drugoj trudnoci slala u bolnicu da bi cula i njihovo misljenje ako je sumnjala na nesto tako sigurno i taj dokt.da bi pregledala i tvoja ginek.vjerovatno je normalno za tu sedmicu ja neznam jer mi u prvoj trudnoci nije nist napisala nego samo rekla i pokazivala mi isto mi je dala slike od posteljice ja sam ih ponjela na dr.pregled kod dr.dokt.koji je rekao da nevidi nista cudno sve je bilo normalno za tu sedmicu.Vidjet ces sutra na pregledu javi obavezno.....user posted image

...Osobe koje vas mrze su samo zbunjeni ljudi koji nemogu da razumiju zasto vas svi ostali vole ;)))).....

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 4
8.11.2010 10:44:25   
silvica
To ti je stupanja zrelosti posteljice. Kako trudnoća odmiče posteljica stari  i to je normalno, al nekad se dogodi da počinje prebrzo starit tj. postaje zrela, tako je bilo i kod mene i u 33-tom tjednu mi je stupanj zrelosti bio III (to je već starost posteljice ko pred porod). Malo više sam se čuvala, odmarala, išla češće na preglede (uvz, ctg) i na kraju je sve ispalo dobro, rodila u 40-tom tjednu user posted image Bude ti sve tvoja ginekologica objasnila. Sve bude ok..uživaj.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 5
8.11.2010 13:02:08   
Leluška
Svakako ću sutra javiti. Zamolit ću doktoricu da mi zdravo seljački to pojasni.
Ne znam zakaj je to išao pisati (taj dr.je "bolnički") ako je nebitno...nekaj bi i u prošloj user posted image napisao o tome...
Sad gruntam da nije prestara za te tjedne?
Ajde da izdržim do sutra ujutro!
A još imam i upalicu pa mi je jako mrsko ići na vaginalni pregled...user posted image

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 6
9.11.2010 14:46:08   
ama
hej Leluska jesil bila na pregled nema te da nam se javis kako mala user posted image
jel bilo mahanja user posted image mamaaaaaaauser posted image

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 7
9.11.2010 22:20:05   
mlada mama
I ja čekam izvješće,Leluška di si???
Za to "starenje" posteljice kažu da zna biti kod trudnica koje su pušačice, u svakom slučaju. Sad su to vidjeli i vjerojatno će to pratiti i dalje pa nemaš brige,ako vide da se stanje mjenja vjerojatno će reagiratiuser posted image

(Odgovor članu ama)
Neposredna veza do poruke: 8
9.11.2010 23:25:06   
silvica
Ja nisam pušačica, a ipak mi se to dogodilo. Al ima mlada mama pravo  većinom se događa ženama koje puše. Kao što sam već napisala, više odmora, ne naprezat se, više kontrola i sve bude dobro.

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 9
10.11.2010 10:50:24   
Leluška
Evo mene! Jučer se nisam stigla javiti. To me i dr. pitala da li pušim. A kaj da velim - da 2-3 cig/dan user posted image . Tuki-muki! Ali od jučer sam prestala i sa te 2-3. Veli da beba normalno raste i da je to najvažnije, te da treba pratiti neke protoke. Čujte, naručila me za 4 tjedna. Da je nekakva frka bi valjda ranije naručila.
Uglavnom, sve ok jer user posted image raste. Ima oko 1179g i jako jako je živahan!user posted image

Sad me brine pak neka mala upalica - moram dati urinokulturu opet jer neke beštije mogu uzrokovati ranije trudove a time i porod.
Veli još da sam za prst prohodna (koliko sam shvatila) ali da je to normalno za drugorotkinje. (u prvoj sam trudnoći radi prsta i pol išla na prepare)
A ak veli da nije ništa, da je to sve u redu, onda joj vjerujem!

Sada sam uglavnom mirnija, a još i više jer je Silvica rekla da se to njoj isto desilo, a nije pušačica.
Glavno da je kinfa ok!

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 10
10.11.2010 10:54:19   
pepeljuga
Leluska samo po malo,bit ce to sve okuser posted image

Ništa u životu nije tako loše, da nebi moglo biti i gore, ali ni tako dobro da nebi moglo biti bolje!! :))

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 11
10.11.2010 10:55:43   
Leluška
Silvica, a kaj su ti rekli uslijed čega se to dogodilo? Kak si veliku bebu rodila?

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 12
10.11.2010 11:01:11   
Leluška
Pepeljuga, user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 13
10.11.2010 17:09:22   
silvica
Leluška, nisu mi dali nikakvo posebno objašnjenje. Jednostavno se dogodi. Budu te poslali na color doppler da vide protoke, tj. dal beba dobiva dovoljno kisika i hranjivih tvari. Još jedna stvar: kad se najedeš, lezi na lijevi bok, onda bebač najviše hranjivih tvari dobiva, tako su meni rekli, a i općenito je dobro ležati  na lijevom boku. Moj Ivano je bio teški 3.130kg. Ajde mamica, samo odmaraj, ne živciraj se previše i sve bude super. Pusa

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 14
11.11.2010 12:24:57   
Leluška
Silvice, hvala na savjetu za lijevi bok. Već sam sinoć počela primjenjivati, ali nisam stigla odgovoriti. Ak se to treba gledati na color doppleru zašto me je naručila za tek 4 tjedna?
Sad ću ja idući tjedan vidjeti da li u urinu imam kakvih beštija, pa ću nazvati doktora iz bolnice da mi on veli kada to treba prekontrolirati...
A kaj ak bebač neće dovoljno rasti? Kaj se onda poduzima? Ima nekih injekcija kao što su one za dozrijevanje pluća???
JOOOOOJJJJJJJJJJJJJJJJ!

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 15
11.11.2010 14:38:22   
silvica
Samo bez panike, draga. Ako te naručila tek za 4 tjedna znači da nije zabrinjavajuče. Velim, ja sam imala sa 33 tjedna posteljicu ko pred porod i naručila me za color doppler tek za 3 tjedna, tak da mislim da se ti ne trebaš brinut. Znam da je to lakše reči nego napravit, al misli pozitivno zbog bebača. Ako bi kojim slučajem vidjeli da se bebač ne razvija kako treba daju mu tablete za sazrijevanje pluča. Meni su rekli da ću možda prijevremeno rodit zbog takve posteljice,a ja sa svojim muškićem dogurala do 40 tjednauser posted image . Samo hrabro, lijevi bok i puno, puno pozitivnih misli. user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 16
11.11.2010 14:41:04   
silvica
Krivo sam napisala: daju mu tablete user posted image user posted image dali budu ti tablete ili injekcije, nisam sigurna, al mislim da ne bude potrebe za tim ako se on dobro razvija. Pusa

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 17
11.11.2010 14:48:12   
mlada mama
evo Leluška i meni rekao dr. da mi je posteljica počela stariti, iako nije mi rekao koji stupanj, možda je zapisao moram ici provjeriti. Bila mi je kolegica kaže da je i njoj tako bilo i na kraju je rodila samo par dana pred termin. Tako da mislim da nemaš razloga za paniku.

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 18
11.11.2010 19:04:54   
Leluška
e, fala vam od srca! Zaista ste mi utjeha! user posted image user posted image user posted image

Sad mi je lakše. Puno, puno lakše!
Bude to sve ok. Samo da sutra predam urin i čekam nalaze idući tjedan. Nadam se da neće biti strašni jer fakat mi je problem urin (i čudnog je mirisa i nema ga puno iako pijem 2-3 l čaja na dan).
Bar mi je tlak non-stop isti 90/60. Valjda je bar to super za trudnoću!

Pusa, curkice moje!

(Odgovor članu mlada mama)
Neposredna veza do poruke: 19
11.11.2010 22:35:16   
silvica
Bolje malo niži tlak nego visok. Meni je na zadnjem pregledu bio 140/90, al to mi je bio više zbog nervozeuser posted image jer mi je zadnji pregled bio dan prije poroda. Inače mi je bio 120/80 ili 130/80.

(Odgovor članu Leluška)
Neposredna veza do poruke: 20
16.11.2010 1:19:41   
Leluška
Evo da javim "rezultate" iz labosa!
Urinokultura sterilna, a običan urin navodno ok (rekla mi sestra od ginekologice). Iako ću ja dati da mi to moj bolnički ginić pogleda, jer ima pločastog epitela i kao nekih kristala (a obzirom da imam problema sa bubrezima... nek on to pogleda).
I fakat ne razumijem zakaj onda pišam samo po par kapi i zakaj me nekada peče kao da je strašna upala...user posted image
Pijem 2-3l čaja kak mi je rekao doktor, pa i uz svu tu silnu tekućinu rijetko se uspijem normalno popišati (onak pošten!)
Ništ mi nije jasno, ali glavno mi je da nema beštija!
Dosta me boli trbuh i često dugo ležim...

(Odgovor članu silvica)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

TEZAK IZBOR...
teuci

Pomagajte- koje vam se ime više sviđa za djevojčicu?

Hana (27%)

Maja (14%)

Nina (31%)

Sara (29%)

Broj svih glasova: 407

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!