danery
|
jutar noemaa,moj je hematom izdužen,sasvim priljepljen za stijenku maternice,kao tapeta ispod bebe je,na samom ulazu cerviksa,što je super,jer ne smeta ni posteljici ni bebi.... najgore što se može dogoditi je da poraste,pukne i iskrvari....a najbolje da se sam povuče i resorbira,nikakvog utjecaja na nema... e sad,gadni su oni koji su okruglasti i smješteni odmah uz posteljicu i/ili iznad bebe,ako porastu,mogu stiskati plod i u najgorem slučaju "odvući" ga pri spontanom ako puknu,ili zagušiti,tj.spriječiti rast ploda zbog svoje veličine.... ja to sad laički,kako mi je ginekolog objasnio,nemoj se sad prepasti.... uglavnom,dosta su česta pojava i nastaju pri usađivanju oplođenog jajašca u stijenku maternice,u biti je to "ožiljak",podljev koji nastane ako se stanica ne uspije ukopati baš na to mjesto,nego se priljepi negdje dalje... kak je tebi jučer bilo,kad ćeš dobiti rezultate? kod nas danas lijepo vani,jučer je bila magluština....al evo već je hitna projurila