|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 13:05:34   
MissKitty
Roccoko moja May obozava sve drzati u rukicama. Kupili smo joj dvije zveckice, tako nesto i onda to drzi pa slini. Voli mi sliniti po rukama. Oblize mi cijeli palac sve do zgloba ahaha voli nam lizati i odjecu dok je nosimo haha. Voli isto tako gledati televizor i slusati pjesme. A kupili smo joj i onu ljuljacku pa i to voli. Ma slatka mi je skroz!

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 426
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 13:21:08   
roccoko
Ni u mene se kući ništa drugo negleda nego baby tv, braco zna svaku pjesmicu napamet a nije ni čudo da ona isto voli kad je u trbuhu samo to sušalauser posted image user posted image
Sad stalno rukice u ustima drži, kako neće dudu bar to!
vgaspic moja bucka još se ne okreće na trbuh valjda će uskoro, bravo za malenoguser posted image

(Odgovor članu MissKitty)
Neposredna veza do poruke: 427
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 16:17:21   
Ana888
Vgaspic, user posted image za J i okret! M se još ne okreće tako..dođe do pola i vrati se, a i obzirom da je vježbač vjerovatno će joj trebati duže da to napravi. OK mi je tvoj sistem uvođenja namjernica,a za alergene me je i patronažna upozorila da i dok dojim malo više pazim zbog svog atopijskog.

I moja M gleda TV i nije bitno što je na TV-u..bilo vijesti,serija ili reklama sa jednakom pozornosti to sve prati. Zabavlja se još zvečkama i sve što što uzme odmah stavlja u usta. I jako ju zanimaju utičnice..nekidan je vikala na jednu user posted image ..čim se počne okretati morat ćemo staviti zaštite u utičnice.
Cure da li vi imate baby gym ? Neznam da li nam se isplati kupovati to,pošto će M za par dana navršiti 4 mj. user posted image

(Odgovor članu roccoko)
Neposredna veza do poruke: 428
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 17:21:48   
Anoniman
kada sam napisala tiny love gore mislila sam na baby gym od tiny love, ja sam ga dobila na poklon za N i cesto sam ga koristila, on mi je jako puno bio na podu u njemu i tako sada i ovaj mali, meni je to ispala jedna od korisnih stvari za razlimu od mase drugih koje sam kupovala pa nisam koristila

(Odgovor članu Ana888)
  Neposredna veza do poruke: 429
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 17:32:08   
mama3.put
Lijep pozdrav drage moje!!
Miss žao mi je zbog tvoje situacije,nadam se da ćeš što prije izići iz te teške situacijeuser posted image drži se i misli na svoje dijete i njeno dobro :*
Ostale cure kako ste mi,ne stignem baš pisati ali pratim vas,Pinky gdje si nestala fališ?
M će za koji dan napuniti 5 mjeseci,vrijeme mi doslovno leti!Kao da je jučer bilo kada smo imale tickere s oznakom <ponosnauser posted image > a vidi sada,bebe rastu,napreduju iz dana u dan....vidim da već neke započinjete s dohranom,zašto tako ranouser posted image ja ne planiram bar još mjesec dana,prerano mi je a s 3.5 mjeseca u najmanju ruku rizično,nemojte se ljutiti ni osjećati prozvanima jer vas ionako ni jednu ne poznajem osobno ali razmislite što se događa s tim malenim,nezrelim crijevima kada tako rano kreću jesti kašice.Poznato je da dojenačke kolike traju otprilike do 4 mjeseca starosti a što su one zapravo?Nije znanstveno dokazano zbog čega do njih dolazi ni zašto ih neke bebe imaju a neke ne,poznato je samo da su dječja crijeva/probava nezrela u toj dobi i teško prerađuju sve što se unosi u organizam pa stoga neke dojene bebe reagiraju kolikama nakon što majka pojede određenu namirnicu koja bebi smeta i djetetov organizam reagira kolikama.Žalosno mi je da u 21. stoljeću uz sve moguće informacije ponuđene na pladnju od interneta do literature mame još uvijek nasjedaju na ono "slabo ti je mlijeko" ili "daj dohranu s 4 mjeseca"
Dijete vam jednoga dana može postati vrlo uspješna i utjecajna osoba,proputovati cijeli svijet,isprobati najbolje delicije,kušati najskuplji kavijar i piti najkvalitetnija vina ali nikada više majčino mlijeko,nikada zato im omogućite da bar u najranijoj dobi uživaju u toj blagodati.
Mi i dalje isključivo dojimo,curka je s 4 mj. i 11 dana imala 6350 grama i 62.5 cm,sitna ali dinamitna bebauser posted image pedijatrica je prezadovoljna njenim razvojem,ona je inače veliki pobornik dojenja i u našem gradu vodi udrugu za potporu dojenju i potporu dojenju u javnosti tako da od nje imam svu podršku za što duže dojenje bez uvođenja dohrane prije navršenih 6 mjeseci starosti.Eto ako se pitate jesu li vam bebe sitne ili nemaju dovoljno kg za svoju dob sjetite se prve jesenske bebe koja je najmanja od svih a opet napredna i ono najvažnije zdrava!
Da ne ispadne da vas gušim s dojenjem ili nedaj Bože osuđujem majke koje ne doje,neosuđujem nedojenje ni moje prvo dvoje djece nisu dojeni nažalost..... ali "osuđujem osuđivanje" bilo koje vrste i bilo koga,umanjivanje nečije vrijednosti zbog vlastitih uvjerenja,stavova ili pak frustracija
Jako sam razočarana člankom "Majke protiv majki",pročitala sam ga još prošli tjedan.....i naišla sam na ovo gore spomenuto (osuđivanje svakog tko ne misli/radi isto što i ja)
Drage moje sve smo mi majke s velikim ili malim M user posted image u nečijim očima frikuše ili sektašice ali u očima naše dječice najbolje smo mame na svijetu,bez obzira hranile ih ad-om ili mm,stavljale im jp ili pp.
sve vas voli i pozdravlja Vaša mama3.put user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 430
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 17:56:56   
Anoniman
mama3put link je stavljen samo da se osjecaju prozvanim one koje osuđuju, nije da se slazem sa svim sto ona navodi u njemu jer i ona u clanku osuđuje one koje naziva Majkama, a ja ne osuđujem nikoga, svi biramo, ja sam ovaj puta svojom voljom izabrala nedojiti i ako jednoga dana moh sin kada bude kusao te sve delicije o kojima pricas kaze ajme, ali ja nisam kusao majcino mlijeko, e u tome trenutku cu osjetiti griznju savjesti jer sam ga za nesto svojom pogresnom odlukom uskratila, tako i za dohranu, a do tada prihvacam i cijenim tuđe, a sviga se drzim

(Odgovor članu mama3.put)
  Neposredna veza do poruke: 431
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 18:26:41   
Anoniman
medutim, nije lijepo kada na forumu tvrdite da ne odudujete, a onda kada ja kazem da uvodim dohranu sa 4 mj pricate mi o razvijenosti crijeva i neupucenosti pedijatra, te kako ja unatoc 21 stoljecu nisam upucena, o mojoj upucenosti znam samo ja, a onaj tko ne osuduje ce samo reci ja mislim da je rano uvesti dohranu i to je to, a ovi gore je po meni mali osudujuce, ali nema veze to je samo moje misljenje

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 432
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 19:46:49   
MarijanaC
Hej mamice. Eto dodjem vidjet kako napreduje i vidim da je krenula rasprava. Moram priznat da sam isla nekoliko puta citat od svog zasnjeg posta i zaista ne vidim da je itko ikoga osudjivao ili napadao ali da ste se osjecali prozvanom. Ono sto mislim da su i andydea i mama3put pokusale reci je da vam daju dobronamjerne savjete. Vas nitko ne osudjuje kao sto ne zeli nitko da se njega osudjuje. Moram takodjer reci da iako se svi pozivaju na "ono vrijeme" i kako je bilo nekad ja sam jedno od djece koje je mama dojila iskljucivo do 7 i pol mj iz razloga sto je cekala da ima sezonskog voca i povrca da mi da. Nikada nije kupila kasicu i nikada nije kupila povrce. Sana je uzgajala povrce koje nam je davala. Ja iman 27god u zivotu nisam imala bronhitis,upalu pluca ili nesto goreg. Najgora "bolest" koju sam imala je upala grlo i kozice. Nadalje ne tvrdin da je to zbog dojenja ali me ljuti kada se tvrdi da zene prije nisu dojile i pazile toliko na to. S druge strane ja sam mama djeteta koje je odraslo na ad-u. Nikada se nisam osjecala prozvano zbog toga,sve moje frendice su tada dojile i normalno smo se druzile i salile i pricale o jednom o drugom. S dohranom sam pocela s 5 i pol mj jer je bio kolovoz i nas vocnjak i vrt su bili puni namirnica. nisam pocela kad mi je tabloca rekla i nisam davala po tablici. Radije sam dala mrkvu iako nije bilo vrijeme za nju jer sam ju frisku iscupala iz vrta nego kupovnu jabuku. Ali isto tako sad dojim i ne razmisljam o kasicama.
Zao mi je vgaspic jer si osjetila neprijateljatstvo i osudu jer vjerujem da nitko nije mislio lose time sto ti je receno. Danasnja otkrica su nas puno toga naucila,od toga kako ne umrijet od prehlade do toga da dohrana nebi smjela se uvodit prerano.

_____________________________

Za dva života bogatija
user posted image user posted image Gabrijel 01.03.2012.
Matej 27.09.2014.user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 433
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 20:23:58   
Anoniman
MarijanaC vezano za dohranu sam se osjetila prozvano upravo od andy i i mame3put jer jedine su govorile na način da se osjećam prozvano, ali kao što sam rekla to nije tema foruma pa je neću više niti spominjati nego sam upravo na tu temu osuđivanja otvorila novu temu pa ako mi tko ima što za reći, i o dohrani i o članku za koji sam stavila link, neka kaže na njoj!
Kako tvoj G, operacija se bliži, kako se vi osjećate, mi idemo otorincu za mjesec dana zbog treće mandule pa ćemo vijdeti šta kaže!

(Odgovor članu MarijanaC)
  Neposredna veza do poruke: 434
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 20:36:22   
MarijanaC
G-ja pripremamo polako za operaciju. On je skuzio to kao da ide u bolnicu da doktor izvadi nesto iz vrata i da vise nece kasljati i da ce moci ici opet u vrtic. Veseli se povratku. Taman za rodjendan se vraca. 1.3 je rodjendan,2.3 je pon pa krece. Veselimo se i strah nas.
Kamo idete k otorincu?

_____________________________

Za dva života bogatija
user posted image user posted image Gabrijel 01.03.2012.
Matej 27.09.2014.user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 435
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 20:44:35   
Anoniman
u Klaićevu, imam negdje zapisano i kod kojeg dr., ali sada ne znam

(Odgovor članu MarijanaC)
  Neposredna veza do poruke: 436
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 20:48:14   
mama3.put
vgaspic žao mi je što si se osjetila prozvanom,jer nisam prozivala ni tebe ni ikog drugog,
pročitaj moj post još jednom i vidjet ćeš.Rekla sam svoje mišljenje i argumentirala ga,samo to!Pitala sam zašto tako rano i napisala da je žalosno što u današnje vrijeme puno mladih mama nasjeda na krive savijete i tu opet nisam mislila na tebe.Naći će se neka mlada mama od 19 godina koja će prihvatiti savijet da bebu hrani npr. kravljim mlijekom umjesto da se malo bolje informira
nismo djeca,tu smo da podijelimo mišljenja i stavove a svatko će ionako unutar četiri zida raditi po vlastitom nahođenju

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 437
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.2.2015 23:16:09   
Anoniman
mama3put isprika prihvacena, oprosti i ti ako sam te krivo shvatila

(Odgovor članu mama3.put)
  Neposredna veza do poruke: 438
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
6.2.2015 16:30:10   
PinkyFunkyBirdy
Drage moje, vidim da ste se malo porječkale i žao mi je zbog toga. user posted image Smatram da svaka od nas radi najbolje kako zna i da nebi niti jedna htjela namjerno djelovati na štetu svog djeteta. A da griješimo putem ... to da, i ja sam prva koja griješi, ali na greškama se uči, zar ne? user posted image

Evo samo ću ukratko jer me danas čopila temperatura pa idem pravit čaj. user posted image
Moj M je danas bio vagan i opet je dobio samo 90g u tjedan dana. Ah... nisam ga silila da uzima ad jer mi se činilo da pojede dovoljno sa mojih sika, ali očito nije dovoljno dati mu ad samo jednom dnevno. user posted image Eto - ima 6360 g sa svojih 3,5 mjeseca. Nadam se da ćemo do 19.02. prijeći 6450 g tako da ispadne da je u zadnjih 2 mjeseca dobio 1 kg što je popola za svaki mjesec ok. user posted image
I sad se nadam da neće dobiti tempicu od mene.
Moram gibati ... budi se. user posted image
Puse svima. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 439
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
10.2.2015 14:22:45   
MarijanaC
Pinky porjeckati je mala rijec. Na drugoj temi,ja sam ja i voli me takvu je doslo do jako ruznih rijeci upucenih Andy da ih je i moderator na kraju obrisao. Moram priznat da sam bila jalo razocarana nacinom kojima se "rjesavao" konflikt te je Andy otisla s punim pravoM.

Zao mi je sto M ne dobiva na tezini koliko bi trebao. Mi smo u 4mj starosti dobili malo manje od 4kg i kaze doktor da je to zadovoljavajuce, idemo na vjezbice jednom tjedno i M jako brzo usvaja pravilne obrasce. 2 posjeta i vec puno stvari radi kako oni traze. G ide sljedeci tjedan na op mandula pa smo trenutno skroz u tome i tako.

Puse

_____________________________

Za dva života bogatija
user posted image user posted image Gabrijel 01.03.2012.
Matej 27.09.2014.user posted image user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 440
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
11.2.2015 10:28:00   
kikilina
_"kim stvarima ne slažem, ali svatko od nas za svoje dijete želi najbolje, a to radimo onako kako nam naša svijest, znanje i mogućnosti nalažu! Za mene je svaka majka MAJKA (iskrena da budem znam nekolicinu koje se ne brinu o svojoj dijeci nikako, i to,ne mogu shvatit... :( )
No dobro...mi smo danas bile kod pedice, dobili drugu dozu 5u1, super smo!! Dr pohvalila mene i K na odličnoj suradnji! I ne namjeravam joj prije 6mj niš uvoditi jer ne želim, a i smatram da ono što joj ja pružam nikad više neće moći okusiti, taj koktel vitamina, minerala prilagođen samo njoj, tako jedinstven u običnom mlijeku!
Narasli smo 5,5 cm (sad ima 62cm) i dobili 1,5kg (tako da sad ima 6630kg)!!! Jeeeej
Puse vam svima šaljem, ne zamarajte se tuđim zlim jezicima, ostajte mi dobri i uživajte u malim štrucama...brzo će odrasti, ne treba se zamarat s glupostima! A tebi draga Andy svaka čast!!! Ne dopusti da ti ljudi unište ono prirodno i najbolje što želiš za svoju, a i tuđu djecu!!! Apsolutno te podržavam u svemu!

(Odgovor članu MarijanaC)
Neposredna veza do poruke: 441
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
11.2.2015 10:28:57   
kikilina
Joj...neke stvari mi je izbrisao...grrr

(Odgovor članu kikilina)
Neposredna veza do poruke: 442
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
11.2.2015 12:03:28   
kikilina
Ugl...htjedoh napisat da je jako ružan način sve to ispalo, al nisam se htjela prepirati tamo. Očito da ljudi ne znaju razliku između dobre namjere i savjeta i između nagovaranja i osude...pa nisam htjela da i moje riječi budu krivo shvaćene. Jer ni ja se ne slažem s nekim stvarima, ali dobre namjere su jedno a osuđivanje drugo...
Puseee vam svima šaljemo K i ja

(Odgovor članu kikilina)
Neposredna veza do poruke: 443
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
11.2.2015 15:09:07   
PinkyFunkyBirdy
Kikilina bravo za lijep napredak tvoje K! user posted image user posted image user posted image Mi idemo idući tjedan kod pedice na pregled i cijepljenje. user posted image

Marijana super da M tako lijepo usvaja sve što vježbate. user posted image Vjerujem da će G biti hrabar i da će to sve super proći. user posted image Držite mi se! user posted image

Mama3.put baš mi se dopalo kako si napisala da je tvoja curkica sitna, ali dinamitna. user posted image Bravo za njezin napredak! user posted image user posted image user posted image

Ana vidim da i tvoju M zanima TV. user posted image Moj isto sa zanimanjem gleda kako se izmjenjuju slike i iako znam da to nije baš zdravo teško je izbjeći TV na stanu kad nema puno prostorija kuda možemo otići. Trudim se da barem onda veći dio dana TV bude ugašen pa ga tek pred večer upalimo. user posted image Za baby gym svi imaju samo riječi hvale - nama će ga posuditi jedna moja frendica. user posted image

Roccoko, ni moj M se još ne okreće. Pošto je 3 mjeseca bio u jastuku navikao je biti na leđima i ne voli biti na trbuhu pa mu valjda ni okretanje nije zanimljivo. user posted image

Evo mi već nekoliko dana cicamo i preko dana poslije cicanja papamo i ad Nan (nekad više, nekad manje). Čini mi se da je M tijekom dana zadovoljniji i noću zna jako lijepo i dugo odspavati. user posted image Primjećujem i da stvara naviku popodne odspavati nekih sat vremena. Ja pijem čaj mješavinu komorača, anisa i kima te se nadam da mi mlijeko neće nestati sve dok mu nudim cike. user posted image Eto, maleni mi je zadovoljan, a odmah sam i ja sretnija. user posted image
Ono što nas još uvijek muči je crvenilo i jak svrbež istog što se s lica proširilo na područje oko vrata i spustilo se skroz do njegovih cika. Sad to zna tako trljati da ponekad ne može u miru jesti niti zaspati. user posted image Vjerojatno je to na kraju ipak atopijski dermatitis jer s čim god namažem ne vidim nikakav pomak, a vidim da su se i po nogicama pojavile crvene i suhe flekice. user posted image Baš mi ga bude žao. Nadam se da će nam idući tjedan pedica dati kakav savjet kako da to crvenilo i svrbež primirimo. user posted image

Pitanja za raspravu:
1. Mamice dal vam je počela kosa odpadati? Ja zadnjih tjedan dana svugdje nalazim svoje lasi i čini mi se da kreće ta faza.
2. Dal vaši bebači znaju maknuti sebi s lica gazu, krpicu, igračku ili nešto treće? Moj zna navući na lice, ali ne zna maknuti već vrti glavom lijevo-desno dok ne padne samo i cendra ako ne padne. Zanima me dal je to normalno jer mi se čini da bi to trebao već znati.
3. Dal vi idete sa svojim bebačima u dućane? Ja sam bila samo jednom brzinski do dm-a i brine me da mi u dućanu ne počne vrištati pa će me svi osuđivati tako da nam za sad tatica obavlja sav šoping. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu kikilina)
Neposredna veza do poruke: 444
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
12.2.2015 21:22:45   
MarijanaC
Pinky osip mu moze biti i od sline. A ako ima osjetljiviju kozu onda to rezultira crvenilom i osipom. Takodjer ne mora biti da je ad. Neznam koliko cesto se kupate. Pokusaj smanjiti na 2-3 puta tjedno i ovo od sline ili bljuckanja ispirat sa toplom prokuhanom vodom.

Sto se tice pitanja
1. Kosa - meni je pocela jaaaaako opadat. Bas oduvijek imam puno kose i ima je po cijeloj kuci. Pocela sam ju plesti (imam ju do struka) jer sam u par navrata vidjela da ima dlaka po Mati i Gabiju a to necu dopustit. Pa je u pravilu u pundji ili pletenici (priustim si svaki dan drukciju). Tako mi je bilo i nakon sto sam G-ja rodila i dojila. Nikakva prehrana nije pomogla,to prestane s vremenom. Ja kad sam prestala dojit sam pozurila to vrijeme i pila Solgarove tablete koje su u jednom mjesecu uzimanja zaustavile opadanje kose,i ucvrsnule mi nokte. Nesmiju se piti za vrijeme dojenja!

2. M se obozava igrati s gazicama i cesto ih cucla. Ako se pokrije po ocima makne jer ga to jako ljuti. Bude i tvoj s vremenom naucio,nije to nista strasno. Ne brini, samo kad skuzi kal da ju baci bude letila.

3. M spava u kolicima. Cim ga zbundamo i stavimo u nosiljku ili as jaje i pokrenemo kotace,bilo kolica ili auto on hrce ko top hahaha. Bas me svi zezaju da kad ce ga vidit budnog
Pp zrinjevcu smo setali 2h on ih je prespavao. Usli u auto,ja mu dala cicu i on nastavio do jutra. Samo da se laufa. Mali becar na tatu. Probaj si posudit/kupit nosiljku ili maramu pa tako odite u shopping. Njemu ce biti lijepo uz tebe a u marami da zatreba mozes mu dati i cicu a on ce imati mir i privatnost.

_____________________________

Za dva života bogatija
user posted image user posted image Gabrijel 01.03.2012.
Matej 27.09.2014.user posted image user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 445
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
12.2.2015 23:24:54   
mama3.put
večer drage moje
beba mi je ranije zaspala pa sam došla škicnutiuser posted image
Pinky drago mi je da si se javila i da vam je krenulo na bolje sa spavanjem i papanjemuser posted image user posted image user posted image
Kikilina lijepo si se izrazila u vezi ovih kontroverzi,zapravo isto tako mislim iako sam u prijašnjem postu upotrijebila možda previše riječi zbog kojih su neke mame bile povrijeđene a to mi nije bila namjera,bravo za tvoju K user posted image odlično napreduje
Sinoć sam vagala M i ima čak 6800 znači u neka 3 tjedna dobila je skoro pola kg što je super i vidim da je moje mlijeko još uvijek i više nego dovoljno,od nedavno je u pp i prezadovoljna sam mana im je ta da su neodoljive,meke i jednostavno ih želim sveuser posted image prije mi se to činilo kao teška tlaka i čudila sam se kako se nekom da zezati još i time ali grdo sam se prevarila.Vani je to već dugo aktualno npr. u Kanadi i svi su "eco friendly" a kod nas tek u povojima.....
Andy jako fali na forumu,fale njeni postovi,nije zaslužila onoliku bujicu ružnih riječi...ma nije nitko ali ta žena uz hrpetinu obveza uvijek ima toplu riječ za svakog,bilo to savjetom ili utjehom...
Kosa mi otpada kao i inače,ništa više a imam je za dvije glave i do dupeta je pa mi je normalno nalaziti je po svuda,držim ju u pletenici ili punđi kao i Marijanac
M sve stavlja na lice,trpa u usta,baca sa sebe,okreće se,ma baš je dinamitna...uopće nije mirna i povučena na mamuuser posted image
U trgovine ju ne vodim,obično ju pričuva moja mama ali to prakticiram i sa starijuim klincima kada su sezone virusa i boleština da mi ne pokupe nešto.Ali ako nemaš kome ostaviti bebu marama je idealna bar meni,bebica zaštićena,može papati i toplo joj je ili u kolicima zašto ne
sad vas sve redom pozdravljam idem se i ja izvaliti po mom najdražem krevetu,Bog blagoslovio onog tko ga je izmislio
ostanite mi zdravo i dobro

(Odgovor članu MarijanaC)
Neposredna veza do poruke: 446
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
16.2.2015 16:39:24   
Ana888
Pozdrav mamice! Baš mi je žao što je ova naša tema nekako zamrla i rijetko se javljamo user posted image
Pinky, user posted image što se pronašli svoj ritam i što se papanja i spavanja tiče! Što se tv-a tiče i mi smo u stanu..malo prostora, teško ga izbjeći,ali sad kad nam stigne proljeće i krememo u šetnje mislim da će nam klinci brzo zaboraviti tv. Sretno na pregledu i cijepljenju
Kikilina, user posted image za super napredak tvoje K!
Marijana, user posted image za M vježbanje..i sretno G-iju na operaciji..i ja sam kao mala vadila krajnike..super je što poslije operacije moraš jesti punoo sladoleda user posted image
Mama 3. put, pusa Marli koja tako lijepo raste . I potpisujem tvoje riječi o krevetu user posted image

I meni kosa jako jako opada i to već od sredine 12.mjeseca. Isto kao i Marijana i Mama 3. put imam dosta dugačku kosu i obavezno ju vežem jer mojih vlasi ima svagdje, uh!
Kada smo bili na vježbama na fizikalnoj rekli su nam da i to micanje gaze (i drugih) stvari sa lica je obrazac koji dijete mora naučiti..ako ne samo,onda mu treba pomoći..ja sam svojoj M stavila gazicu preko lica i par puta joj njenim rukicama maknula …nakon par dana već ju je sama počela micati sa glave.
Ni ja ne vodim M još po trgovinama, sav šoping obavlja tatek,ili ponekad ja dok ju on čuva..sezona je gripe i prehlade pa to izbjegavam,a i brže sve obavim sama.
Cure, jel vi uzimate kakve vitamine?
Puse svima od M i mene! user posted image

(Odgovor članu mama3.put)
Neposredna veza do poruke: 447
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
17.2.2015 19:59:36   
bebac24
pozdrav cure malo da se ubacim i pozdravim moje drage mamice user posted image
zao mi je za prepirke .dugo nisam bila na raji i nisam vidila tu temu di se svasta reklo pogledati cu kada nadem vremena...
pinky zao mi je za malenog da se muci sa tim... nadam se da ce ubrzo biti bolje..
mi smo i na ciki i na ad.. dvije bocice po 90ml za sada.. ali ja se natacem cajevima i od jucer pijem mamine kapi i cekam da vidim promjene jer zelim iskljucivo dojiti ali miom decku za sada nije dovoljno tj ne napune se brzo pa bude gladan...
ja sa malim idem skoro svugje... i u trgovinu ,mada idem rijetko... sad kad je ljepo smo stalno u setnjama, a prosli tjedan smo bili sa njim i u sloveniji. frajer je spavao od kad smo krenuli u 15,30 do kad nismo dosli kuci u 21,30 hahahahh kao da nije bo sa nama osim sta smo gurali kolica. cak sam mu dala ciku prije povratka ali ju nije htio haha.
i meni ispada kosa i prosli tjedan sam kosu osisala na paz a imala je do pola leda..
a za gazice moj je jos mali za to , ali jako napredan...
pozdravljam vas sve user posted image

(Odgovor članu Ana888)
Neposredna veza do poruke: 448
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
18.2.2015 16:06:33   
PinkyFunkyBirdy
Evo mene ukratko.
Samo sam htjela javiti da smo u ponedjeljak vagali M i dobio je 380 g u 10 dana što je super! user posted image Sutra idemo kod pedice na kontrolu i cijepljenje pa čim uspijem do kompa javim vam kako je bilo. user posted image
Od ponedjeljka mackam malenog s prirodnom kremom SOS krema s noćurkom i hemamelisom i čini mi se da je koža malo bolje. Još je to daleko od zdrave kože, ali drago mi je da nešto pomaže (makar malo). user posted image

Marijana kako je G? Šaljemo mu puno pusica kako bi se brzo oporavio. user posted image
Pitala si me za kupanje - kupamo M 2 puta tjedno. Mislim da je to dovoljno jer čim ga okupamo on se još jače crveni. Kad počne puziti i kad mu se koža malo oporavi vjerojatno ćemo ga onda češće kupati.

Mama3.put daj mi pliz reci kako je to s troje djece? Ja jedva uspijevam s jednim, a kamoli s troje. user posted image Zadnjih dana mi je M nervozan i uopće ne želi biti sam. Stavim ga u baby gym i čim se malo odmaknem krene dernjava. user posted image I onda ga moram nositi uspravno pa se primiri. Možda će ubrzo zubići ... tko zna. user posted image I meni fali Andy. user posted image

Ana ja sam si uzela šumeće tablete magnezija, željeza s vitaminom C i kalcija pa si svaki dan popijem neku od njih (kako se sjetim). Jedino što cijelo vrijeme pijem je probiotik Biorela Daily i iskreno vjerujem da mi on pomaže da do sad nisam bila prehlađena. user posted image

Bebac, drago mi je da si se javila. user posted image Držim ti fige da uspiješ samo dojiti. Javi dal su pomogle kapi. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu bebac24)
Neposredna veza do poruke: 449
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
18.2.2015 21:48:17   
mama3.put
Hello user posted image
Pinky bravo za M user posted image vidiš kako divno napreduje,drago mi je zbog vas dvoje
pitala si kako je s troje djece?osim njih imam i kućne ljubimce...razmaženu pekinezericu,štene haskija i perzijskog mačora koji jede više od Garfieldauser posted image ....čuj ono multitaskam,M je na sisi,tipkam,telefoniram ili kontroliram zadaću starijima.Kuham,čistim kuću svaki dan jer sam frik na bilo koju vrstu nereda ili prljavštine,pripremam klopu klincima 3 puta na dan ponekad uz vrišteću Marlu,Lani radim frizure za školu jer je dugokosa Matovilka...Andreju pomažem oko projekata za školu jer ih sada ima dosta,mazim ih,razgovaram s njima kad su kod kuće itd. naporno je ali sve se može(mora) informacije,roditeljske i razvažanje na treninge obavlja mm ili moj tata ja sam išla samo na školske priredbe i Andrejevo polaganje za viši pojas.Znala sam da će biti naporno i teško u početku ali mi se ponekad čini lakše nego kad sam imala prvo dijete.Najteže mi je bilo dok su veliki pokupili neku virozu pa kurili 39 tjedan dana i naravno dobila sam i ja od njih,bilo mi je loše,sudarala sam se o štokove i zidove od slabosti ali eto i to je prošlo...
Ana bravo za tvoju naprednu Mašuuser posted image ja ti koristim pregnital vitamine jer sam naglo smršavila a isključivo dojim i koliko god da jedem sve odlazi...
bebac koliko je star tvoj dečko?možda samo češće na prsa s njim i navući će si mlijeka,i meni se činilo da M nije dosta ali je toliko visila na cici da si je navukla koliko joj treba i evo više od 5 mjeseci samo dojimo,u početku smo bile 24/7 na cici,sada se prorijedilo ali nekad kad krene(kao danas) mislim da će mi i pluća posisati van đizuser posted image
pozdravi svima,ljubite bebače,ostale mamice koje nisam spomenula javite se malo s novostima

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Dudica.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Sve najbolje!