|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimska djeca-2012/2013
1.10.2014 22:13:15   
evanoi
sminkret, evo i mene. bolesnjikavi ovih dana svi. malac bio tjedan dana doma pa sma ja s njim također, i uz njega pobrala prehladu. danas išao prvi dan nakon 8 dana u vrtić, bilo me strah kako će reagirati, ali dogodilo se čudo - nije plakao ni kad sam ga predala teti!!! napravio je neku tužnu facu i objesio usnice za dole, ali ful se hrabro držao, kao da je veliki!!!! user posted image eto kako nas iznenade ta naša mala dječica.
sminkret, vidim, lijepo ste se proveli. bravo za sve, pogotovo za velikog P! user posted image a i lijepo je narastao. mi na cijepljenje idemo sljedeći mjesec, ali ne znam hoće li ga izvagati i mjeriti. možda da pitam sestru?
daze, kako tvoja mrva? jully, lotte, trudnice, ste dobro? nelly, jel maleni bolje? držim mu prste da je! bumbi, di si ti? kako tvoji čupavac i veliki braco? sax, kako M?

(Odgovor članu sminkret)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: Zimska djeca-2012/2013
2.10.2014 16:58:56   
daze
ej cure evo i mene malouser posted image
sminkret blago vama na putovanju,ja bi se volila malo maknit iz svakodnevnice al nemam kad.imamo neke radove po kuci tako da ne mozemo niti na selo za vikend.
evanoi i mi smo prosli tjedan svi bili bbolesni tako da M nije isla u vrtic ni ja na posao al smo od pon opet krenile.na jaslice se vise manje navikla,place samo kad je ostavljam inace je dobra.spava im dobro jedino nista nece da jede.al nece ni kuci da jede vec par mjeseci.sad sam vec luda od toga.bilu smo ono prije 2 mj u ped i krvna slika je bila ok.pije i sirup Z imunitet al nista.user posted image nece pa nece,ziva muka.ne pamtim kad je jela povrce ili meso,eventualno 2 zlice i to je to.a puna energije,vesela tako da to ocito ne utjece na nju.neznam vise sta cu i kako cu.

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: Zimska djeca-2012/2013
3.10.2014 7:41:37   
evanoi
daze, dolaze li ti malenoj još zubići? jer moj danima ne jede kad ga zubići muče. onda živi samo na voću i jogurtima. ili tvoja ni jedan dan ne jede ništa konkretnije? kolegica mi jedna pričala kako je njezina mala isto bila slaba u jelu. da su joj svi solili da kako može pustit dijete gladno, a malena neće pa neće. svi nalazi uredni, ona veselo izgleda. danas je mala 6. razred, još uvijek je sitna. ali je zdravo i veselo dijete! možda jednostavno neke osobe imaju puno slabiji apetiti od prosjeka pa nam to izgleda zabrinjavajuće, ali je zapravo sve u redu...?

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: Zimska djeca-2012/2013
3.10.2014 19:23:42   
daze
evanoi ona od 5.mjeseca ne jede ni jedan dan ništa konkretnije.iz tog razloga smo je vodili i pedijatrici,vadila kompletnu krvnu sliku i urin i sve je bilo u najboljem redu.izbijale su joj gornje i donje trice,al davno su izašle a ona i dalje ne jede.
viruješ li da u vrtiću od kad je krenula nije pojela ni jednu jedinu žlicu ničega.tete ne mogu vjerovat da tako odbija,kažu da ona super izgleda,je sitna al nije premršava i kažem,puna je energije.evo danas nije uopće spavala u jaslicama nego se verala po stolovima i kuhinjici,kući je ostatak dana isto tako aktivna i nisam je uspila uspavat nikako.evo tek sad pokazuje znakove umora.
evo,npr danas je cijeli dan pojela ujutro pahuljice s mlijekom,5 žlica juhe i četvrtinu banane.user posted image
voće i mliječne proizvode još i nekako uspijem podvalit,al isto teškom mukom i rijetko pojede sve(gotovo nikad),a meso i povrće neće pa neće.svako par dana po mrvicu.
više sam frustrirana jer imam osjećaj da pola dana smišljam i spremam jela za nju na sve moguće načine,a ostatak vremena joj to pokušavam dat jest.svašta sam pokušala al neće pa neće.
jučer čitam članak jednog pedijatra koji kaže da jako mali postotak djece koja odbijaju hranu imaju neki fizički uzrok,ostatak da je "emocionalne prirode".dakle,pretpostavka je da je ona jedan period odbijala hranu jer su joj izbijali zubi a ja i svi ostali ukućani smo radi toga počeli radit cirkuse za vrijeme obroka.palili crtani,glumili,pjevali,zabavljali je na sve moguće načine nebi li ona nešto pojela.na kraju je ona povezala jelo sa zabavom,aha,ako neću jesti svi će se vrtit oko mene i zabavljat me,nudit oćeš ovo oćeš ono.
meni to ima smisla i pronašla sam se u tom članku.njegova preporuka je da prepustimo djetetu da bude odgovorno za svoje hranjenje.da joj ponudim jelo,ako neće jesti maknem ga bez ikakvog cikusa ili vike i maknem je od stola.pa nakon nekog vremena opet pokušam itd.dakle da shvati ako će jest neka jede,ako neće da se mi nećemo okrenit naglavačke radi toga pa će valjda počet jest kad ogladni.
pokušat ću tako pa ću vidit šta će bit,ništa me ne košta kad ionako jede slabo i nikako.
trudnice di ste??sax kako Marin?Bumbi jel tvoj L još papalica?user posted image

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: Zimska djeca-2012/2013
4.10.2014 12:56:02   
Jully
Bok mame, evo i mene konačno. Odradila sam sve moguće pretrage i sve je ok i samnom i sa bebon, ali i dalje povremeno sva oteknem. Izdržat ćemo još ta 2,5-3 mjeseca. Bitno da je moja Ema ko zmaj user posted image
Meni ovaj mjesec vjerojatno stiže kredit od HBORA. Ta trakavica traje već preko godinu dana i sada kada je konačno gotovo i kada mogu krenuti uređivati svoju ambulantu (o tom sanjam već 20 godina) više mi se neda. Skroz sam u drugom filmu, heklam dekicu, šivam ogradicu za krevetić, recitiramo jesenka, plešemo hoki poki... hormoni su me skroz lupili.
Ivano je isto povremeno bolestan. Zapravo nas pati kašalj. Čim je duže vani odmah se pogorša. Fluimukan nam jedino pomaže. Počela sam mu davati med sa borovim iglicama, pa javim kada vidim reakciju.Ehinaceu neću naručivati jer to mi je 70 eura, a ove godine smo u gubitku sa medom. Pčele su pojele duplo više nego što su nam dale user posted image
U vrtiću je Ivano standardno dobar i popravio mu se apetit kako je zahladilo. Papa sve, a posebno je lud za povrćem i to sezonskim. Trenutno je na redu paprika. Tamani i svježu i kiselu. Kod nas je proradilo mito i korupcija user posted image Kada nema vremena sjesti za stol i jesti ili se počne siliti, kažemo mu da ako posluša dobit će bombončiće. Za sada nevjerojatno pali. Kupujemo mu tik-tak od naranče i dobile ih 4 kada posluša. Napad bijesa ga još povremeno lovi, ali sve rjeđe. Mislim da se naučio sam smirivati. Tu nam dosta pomaže ona Brazeltonova knjiga.

_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: Zimska djeca-2012/2013
6.10.2014 21:22:42   
BUMBI
Heeeeej cureuser posted image Evo i mene
Ja nikako da se javim već duže,stignem koji put pročitati šta pišete i to je sve
L je trenutno bolestan,na atb je a i laringitis ima,nadam se da će brzo proći
E,sad neznam šta bi pisala,pa ću ukratko probati
Ponovo smo se ošišali na kratko,sad je kao pravi dečkić(iako je bilo puno suza dok se šišao),sad je tek počeo nešta malo pričati,između ostalog i MAMAuser posted image ali to je sve nešta malo ili na nekom njegovom jeziku,presmješan.Naravno što se tiče jela i dalje voli puno i svašta papatiuser posted image prašćić moj mali..
Spavanje i dalje loše tijekom noći,baš se često budi i pije jako punouser posted image imam osječaj da to nikad neće proći.Preko dana spava jednom nekih 1-1.5h,zna se koji put dogoditi i duže,ali je to rijetko
Neznam šta bi više pisala
Stariji mi je krenio u školu,pa se i s tim sada mučimouser posted image

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: Zimska djeca-2012/2013
8.10.2014 15:08:05   
evanoi
vidim ja cure kako su nam djeca različita sva. moj jede dobro dok je normalan. čim je bolestan ili zubići jede slabo, ali se ni ne živciram oko toga. noću se još uvijek budi jednom ili dvaput. jednom ako ga nakon toga prebacim k nama, a dvaput ako ga vratim prvi put u njegov krevetić, e, onda se za par sati opet probudi i tada ga uzimam k nama jer nemam volje i hladno mi je da ga u 3 ujutro uspavljujem sto godina na stolici. user posted image
u jaslicama je dobar, ali je svakih par dana bolestan - nos mu pogotovo curi ko blesav. pa ga ostavljamo doma par dana itd., i to me malo iscrpljuje... jesu li i vaši jasličari tako stalno bolesni? user posted image
živahan je, voli se penjati, polako ponavlja riječi - iako je to još uvijek onao muško pričanje, nije kao curice koje već i relenice slažu.user posted image
trenutno su mu najveća fora autići i one slagalice s likovima raznih oblika. danju spava jedno spavanje, cc.2 sata.
daze, strpljivo i uporno, to je bitno. mislim da je dobar savjet ono iz knjige!
jully, samo ti čuvaj svoju emu, veter.će već doći na red! i super da se I počeo učiti sam smiriti se, bravo za njega! user posted image
bumbi, mogu zamisliti kako je maleni bio tužan zbog kosice! niste razmišljali da mu je malo pustite? user posted image dakle, nespavalica je još uvijek... taj će ti spavati s 15 god ko cok, vidjet ćeš! user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: Zimska djeca-2012/2013
23.10.2014 13:23:31   
daze
cure evo malo da se javim kad sam uhvatila konačno vremena user posted image
otvorim rr svaki dan i pratim otprilike forume,al baš mi bude tlaka tipkati ili je M samnom pa čim ja sjednem za komp ona se penje po meni pa ne uspijemuser posted image
imam osjećaj da mi dani lete,bude mi malo vremena u jednom danu da obavim sve šta moram a opet mi se čini da sam stalno u zaostatku.ujutro vodim M u jaslice koje nam nisu baš blizu tako da je moram voziti i vratiti se na posao do 8.a ona je baš sad odlučila ujutro duže spavatiuser posted image user posted image user posted image
cijelo ljeto se dizala rano,a sad kad bi trebala je moram ujutro buditi i jedva je obučem koliko joj se neda dignit iz kreveta.sad će bit još gore kad se sat vrati i počne zima. onda, budući da od moje jadne pripravničke plaće u školi ne možeš ništa,odlučila sam još radit neki dodatni posao da podebljamo budžet,tako da sam kupila opremu za umjetne nokte ljetos i počela se time baviti.tako da mi zna uletit preko tjedna da i to radim pa tek onda jedva nalazim vremena za ištauser posted image
inače,od kad sam zadnji put pisala, M je konačno počela jesti.dakle,punih 5 mjeseci je živila skoro na ničemu da bi od nedavno počela normalno jesti.nije to količinski puno al s obzirom kako je bilo ovo je sad divota.pojede u jaslicama po pola od svega šta joj ponude i onda još kući popodne zna dobro pojesti šta joj ponudimo.bar se oko toga više ne brinem.mislim da se situacija poboljšala radi sirupa koji sam joj počela davati za imunitet.popila je skoro cijelu bočici i hb od onda nije bila bolesna a i apetit joj je bolji.
spava standardno ok iako još uvik s nama u krevetu,al s time se ne zamaram.ne smeta mi.priča svašta,dosta je razumijem.hit su nam pjesmice s baby tv-a,pjevamo 5 little monkeys i imamo koreografijicu uz to,ona pleše i na kraju kad ide no more monkeys jumping on the bed ona ponavlja zamnom no mo (kao no more)i prijeti prstićem.bude presmiješnauser posted image
šta ima kod vas?kako trudnice?
ostala dječica?

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: Zimska djeca-2012/2013
24.10.2014 1:44:59   
Jully
Daze super što Manuelica konačno klopa. user posted image Moj se trenutno davi u kiseloj paprici, pojede 1-2 dnevno user posted image
Mame ja konačno dobila kredit i krećem sa radovima. Problem je što sam svaki dan u drugom gradu, jučer Zagreb, sutra Osijek, a vožnja mi postaje sve teža i zbog umora i bolova u zdjelici. Već sam u 32 tjednu user posted image Ivano je ljut što stalno radim pa mi zna baciti papire, telefon pa čak i laptop user posted image Sada već slaže rečenice. Sebe i dalje zove Ano i za sebe govori ti. U jaslicama je stalno neka tuča, ali sada mi se zna i požaliti. Danas je ogrebao jednog dečka po licu. Kaže - Marko gurnio, Ano grebo Marka tu, ružno bilo.

_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: Zimska djeca-2012/2013
11.11.2014 14:43:30   
Jully
gdje ste mame?
Samo da se malo pohvalim. Mi nismo više u pelenama user posted image Doma smo zbog kašlja 2 tjedna pa smo iskoristili priliku user posted image

_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: Zimska djeca-2012/2013
12.11.2014 8:42:19   
daze
jully user posted image za skidanje pelena.mi jos nismo pokusavali a neznam ni hocemo li buduci da ide zima pa nije bas zgodno.necu nista forsirat,ako vidim da je bas spremnabmozda i pokusamo ako ne,cekat cemo proljece.ne zamaram se bas time.
jully svaka cast,visoka trudnoca u jos se stignes baviti poslom.nadam se da ce ti sve teci po planuuser posted image
M je bolesna,bili jucer kod ped i cula joj je nesto na plucima.dobila prvi atb i inhalaciju.nikakva je,stalno pod fibrom,grinta i place i drzi se za mene ko priljepak.sinoc je spavala na meni dva sata.jedva sam je spustila na kauc.jos se drzala za uho,plakala i govorila uho uho tako da pretpostavljam da joj se i ono upalilo.danas opet idemo na inhaliranje pa cemo vidit sta ped kaze.
di ste mamice?

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: Zimska djeca-2012/2013
13.11.2014 13:19:02   
evanoi
daze,kao da slušam sebe. ja sad dva tjedna na bolovanju jer moj micek opet bolestan. nosić, grlo, pad imuniteta. u ova dva mjeseca bila više na bolovanju nego sve godine koje radim.user posted image ako ovaj mjesec bude ukupno tjedan dana u vrtiću, dobri smo! a plaćamo punu cijenu bez obzira na to koliko je dana tamo. je li i kod vas tako? je li manuelica bolje? to uho je gadno. antb počinje djelovati unutar 48h....
jully, svaka čast za sve što stigneš! ja nisam taj tip. kad budem opet trudna, mislim da ću isto kući. dobro, prvu sam tudnoću morala mirovati, ali i da ne moram, mislim da bih si priuštila to s obzirom na stres na poslu...
bravo i za pelene! user posted image ja to planiram na ljeto, kad bude imao 2,5 g. mislim da će tada biti spreman. sad katkad (rijetko) kaže: kaka kad se pokakaa, ali često i kad ga pitam kaže ne, a miriši na kilometre. user posted image
di ste ostale mamice, sminkret, bumbi, sax, nelly...?

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: Zimska djeca-2012/2013
13.11.2014 13:40:20   
sminkret
Bok mamice! Bas mi je drago da smo tu negdje.
Prvo, mi zao Daze i Evanoi. user posted image Vecina ljudi koje znam, kazu da treba pregrmit tu prvu godinu u jaslicama zbog bolesti. Bude i to proslo!
Cestitam July i na malom velikom decku! Ne mogu vjerovati da ce on uskoro dvije godine. I evo ga u gacicama user posted image a i ti si puno aktivna, nadam se da ces smanjiti tempo da ne bi morala pred kraj mirovati, i zbog tebe i zbog malog.
Mi cemo na odvikavanje na ljeto, cekat cu da bude razumniji da o svemu porazgovaramo user posted image
Mojem P je nervozan i plačljiv jer mu idu petice van, jedna vani, sad ide druga. Ali eto i to je pri kraju. Glavna vijest mi je da sam zaspi. Ne u kreveticu, nego u nasem krevetu. Poslije ga samo prebacimo. Meni to pase, bitno da ne moram tamo lezati i razmisljati sto jos trebam napraviti.
A ja upisala faks. Onaj program pedagosko-psiholosko-metodicko-didakticko... Daze i Evanoi znaju o cemu pricam jer rade u skoli. Prije je to bilo neka 4 ispita, a sad po bolonji 11 pa se pitam sto je meni ovo trebalo user posted image

_____________________________

Velika seka 12.1.2009.
Braco 25.2.2013.

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: Zimska djeca-2012/2013
14.11.2014 8:52:08   
daze
jutrouser posted image
malo je bolje danas,manje kaslje i ne zali se na uho vise.i dalje idemo na inhaliranje u ambulantu svako popodne,ici cemo i danas,nadam se zadnji put.
znaci evanoi i vas muce bolescineuser posted image dobro,ja ne mogu rec da je M nesto puno izostajala iz jaslica.prosli mjesec par dana i evo ovo sad i madam se da vise i nece.meni je problem sta ja kao pripravnik ne mogu na bolovanje tek tako jer je teska procedura,sve mi je stvar dogovora s mentoricom koja je sricom razumna pa me pusti kad joj objasnim situaciju.iako sam jucer i danas radila jer su mi sestre doma pa su uskocile.
evanoi i mi placamo punu cijenu iako dijete ne ide jer je bbolesno,mislim da je to svugdi tako.
sminkret user posted image za povratak u skolske klupe!sta je rec da si se odlucila?


_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu sminkret)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: Zimska djeca-2012/2013
14.11.2014 8:53:43   
daze
i naravno user posted image za P kojeg mama vise ne mora uspavljivatiuser posted image

_____________________________

05.02.2013. - Manuela, dar s neba

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: Zimska djeca-2012/2013
14.11.2014 20:30:31   
BUMBI
Hej cure evo i meneuser posted image
Uspijem tu i tamo pogledati jel ima sta a nestignem pisati
jully user posted image za skidanje pelena,a vidim ti si i dosta aktivna pred kraj trudnoce,pokusaj malo usporiti.
daze i evanoi zao mi je sto ste bubaniuser posted image nadam se da ce brzo proci.
mi imamo inhalator i mogu vam reci sve pohvale za njega i da jr to stvarno odlicno imati i kod kuceuser posted image
sminkret super za faks i sto se P sam uspava.
E,sad neznam sta bi pisal o mom malom haharu.Jos uvijek se jako puno budi tijekom noci i pije,pocinje polako sve vise pricati ali jos uvijek je to malo,al ok je...i dalje jako voli papati,sretan je kad ide.jestiuser posted image Jako voli velikog bracu i stalno ide za njim,samo ga D dosta voli zezati i ljutiti...Kupila sam mu onaj nastavak za wc i svidjelo mu se iako ni mi necemo jos krenuti s odvikavanjem.
Neznam sta bi jos pisala
E,zubici su mu jako losiuser posted image bas mu se kvare..pricala.s.zubaricom i kaze da se tu nista ne moze i da nemora znaciti da ce mu poslije biti losi zubici,a bas mi zao.

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu daze)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: Zimska djeca-2012/2013
14.11.2014 21:27:52   
evanoi
sminkret, znam što znači taj bolonja dir - mm je polagao prije par godina te ispite, baš po bolonji, i da, bilo ih je jako puno, ali nisu bili teški, razvodnjeni oni prijašnji veliki. jedino što ga je mučilo jesu blesavi seminari, ankete i sl.koje je morao raditi. ali, prošlo je i sad je hepi što se toga riješio....user posted image
bravo za P i spavanje! user posted image a za pelene si dobro rekla, i ja ću čekati to razdoblje kad ću mu moć objasnit. bude onda svima lakše! user posted image
daze, to je stvarno sve sprckano s tim stažom. em ono na početku kad si počela, pa sad i bolovanje... ajme, znaju ga zakomlicirati... user posted image
bumbi, vidim da je tvoj mali nespavač uporan u tome. bude on već počeo spavati, ako ne prije - onda s 15 kad budeš ti htjela da se budi ranije! user posted image kako to sa zubićima? već ste bili na kontroli? a vi ostale mame? mi još nismo bili, možda bismo trebalI?!? user posted image jeste li ih počeli prati? naš si stavi malo paste za zube na četkicu i nešto trljavi po ustima - više grize i jede četkice nego četka zube... ali nas ne pusti ni blizu! user posted image
bumbi, kad koristite inhalator? koliko to čudo košta?

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: Zimska djeca-2012/2013
15.11.2014 14:45:29   
Jully
Daze i bumbi svaka vam čast kako ih uspijete izinhalirati, ja ni ne pokušavam nabaviti inhalator jer mislim da će to kod as biti nemoguća misija. Ako planirate kupiti jedan prijatelj mi je dao katalog od firme Kvantum, ima ih i na internetu. Ja sam od njih uzimala puno opreme za ambulantu a oni su uzeli ultrazvučni inhalator, ima i nastavke za djecu i za odrasle. Kažu da je kvalitetan a najpovoljniji http://www.kvantum-tim.hr/kategorija-proizvoda/medicinskiproizvodi/inhalatori/ - oni su uzeli pingvina
Evanoi - mi ti isto plaćamo punu cijenu bez obzira na izostanke i imamo pravo samo jedan mjesec godišnje na smanjenje računa sa 750 na 580. To ću iskoristiti kada se seka rodi i kada ga neću moći taksirati.
sminkret - bravo za spavanje. Mi sa time nismo imali brige od prvog dana, kažem mu laku noć i ugasim svjetlo i mir do jutra, sve do sada user posted image Kaže mama isto mora pavati i onda moram biti s njim u sobi dok on ne zaspi. Jučer sam ga pitala jer smije mama otići na kupanje i oprati zube da ne dođu gric i grec i dopustio mi je nakon dužeg promišljanja i zaspao sam. Čestitam i za upis na faks, nisam ni znala da su to sad zakomplicirali. Ja sam to imala u planu položiti prije nego što sam se odlučila za ambulantu. Svaka čast, mislm da se uz bebača nebi mogla skoncentrirati na knjigu.
Bumbi mi ti zubiće peremo otkad je prvi izbio. Prvo smo koristili one spifi maramice pa četkicu i sada pere sam. Ja perem skupa s njim i pokažem mu kako se čuje dok mama pere pa on oponaša i kad uspije onda sav sretan viče "čuje se, čuje se". Mislim da to u toj dobi nema puno veze sa pranjem (to je više igra nego neko ozbiljno pranje) nego sa kvalitetom zba. Bitno da trajni budu ok. Sada nam isto izbijaju petice i to vjerojatno sve četiri odjednom user posted image nisam mogla dobro vijeti jer grize za prst user posted image

Što se pelena tiče, mi smo krenuli jer se 2 tjedna u komadu počeo buditi suh i tražiti gaćice. Sada sam sebe hvali. Kaže "bavo Ano, veiki decko, pikio si nonu".
Ja i dalje trčim okolo, jučer sam prepisala poslovni prostor na sebe, sad još poplaćam sve poreze i gluposti, dogovorim sve sa arhitektom i neka dečki rade, a ja odo na porodiljni user posted image

_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu evanoi)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: Zimska djeca-2012/2013
22.11.2014 21:09:04   
BUMBI
Veceruser posted image
neki dan sam napisala post i nije mi objaviouser posted image i nije mi se dalo ponovo pisati.
Danas mi L pao i nabio gornje jedinice u meso i malo po pukliuser posted image Malo mu tekla krvi cak nije puno ni plakao.Malo mu je meso oteceno ali to od zubica.Vesek jenon i igra se,samo nemoze piti na bocicu a s njom se uspava,pa neznam sad kako ce zaspati.Nadam se da ce mu zubici biti ok i da necemo morati kod zubara.
Ako je netko imo tako sta nek mi kaze kako je proslo....

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: Zimska djeca-2012/2013
24.11.2014 12:48:48   
Sunshine28
Bumbi Em je sa oko godinu dana isto nabila obje jedinice, nisu pukle ali su grozno strsale prema van, bilo krvi 'ko u prici...odmah smo ju odveli zubaru, on je pogledao i rekao nam da pustimo par dana da ce se ili sami ispraviti ili ispasti...i sva sreca vec drugi dan su se izravanli zubici, a kroz mjesec dana se i spustili iz mesa na istu razinu, sada je sve ok, nista se i ne vidi.....samo sto je i nama bila bad ta bocica ali ona je pila iz nje, nasla je nacina da ju ne boli....

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: Zimska djeca-2012/2013
24.11.2014 13:58:58   
BUMBI
Hvala ti...danas cemo i mi kod zubara...uspio je i on jucer piti i sad normalno pije,nije mogao samo taj dan

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: Zimska djeca-2012/2013
25.11.2014 8:21:55   
Jully
A jadan mali Luka, šaljemo mu veliku pusu i neka prođe što prije user posted image
Mi opet imamo napade vrištanja i ne znam više što da napravim jer se pojavljuju noću. Od bebe koja je spavala cijelu noć dobila sam dvogodišnjeg tiranina koji me budi svakih sat-dva i vrišti i ništa mu ne smijem ni reći ni dati ni dirati ga dok se ne smiri. Seka stže jako brzo i sada me baš strah. Kažu tete u vrtiću da oni predosjećaju drugu bebu pa mijenjaju ponašanje pred kraj trudnoće. Jel imao tko takvih problema sa starijom djecom?


_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: Zimska djeca-2012/2013
25.11.2014 9:47:02   
Sunshine28
Jully, da te utjesim, nama ne stize ni braco ni seka, ali moja se Em od djeteta koja je dviej godien spavala 12 sati u komadu zadnjih tjedna isto prometnula u nocnu vristalicu! na izmaku sam snaga, dolazim na posao kao zombi...evo bas sinoc, prvi put budenje u pola 2 i negdje do pola 4 barem 6-7 puta sam se ustajala da ju smirim....
ali barem znam problem - s jedne strane se boji mraka (rekla mi je) i to smo ublazili sa malo svijela i svjetlecim medom u krevetu, a s druge strane pocela je biti svjesna snova i njih se boji....prvo sam mislila da sanja neke lose stvari koje vidi na tv-u, ali nije....evo sinoc je uralala "ne balon" user posted image tu pomoci nema....user posted image

sogi mi kaze da je to faza oko druge godine i da tu nema pomoci....

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: Zimska djeca-2012/2013
25.11.2014 11:22:57   
sminkret
Cure, znam da je naporno kad pocinju ti strahovi ali to je i pokazatelj zdravog razvoja, neko pocinje sa nocnim strahovima, neki na nesto drugo.. ali uglavnom to je normalno za tu dob. Imat ce jos raznih faza, na nama je da smo tu s njima, a to ce vec proci. July, od moje prijateljice ja malena dobila bracu sa 17 mjesci i nije valjda znala kako pokazati to za nju novo razdoblje, i od onda pati od zatvora. Nekad je kaka po 10 dana, sve su prosli i na kraju ispali da je to cista psihicka reakcija. Ivano sigurno kako tete kazu osjeca sve to i kora nekeko "pokazati". Vjerujem da ti je sad jako naporno. Proci ce!!

_____________________________

Velika seka 12.1.2009.
Braco 25.2.2013.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: Zimska djeca-2012/2013
27.11.2014 8:23:31   
sminkret
Nisam onaj dan stigla sve napisati. Bumbi, kako je sad maleni? Nadam se da su zubići u redu! Jeste isli do zubara? nadam se da je sve u reduuser posted image
Daze i Evanoi, kako su vaša dječica? Nadam se da su ozdravili i da ste opet ušli u rutinu. Evanoi, nadam se da kod vas dobro funkcioniraju zamjene u škloi pa da nemaš još problema i s time.
Daze, ne da radiš za smješnih 1600kn (pardon od 1.1. 2400 user posted image ), nego onda još moraš moljakati za bolovanje na koje nemaš pravo.. Nego, sad kad ti završi staž jel imaš kakav posao u planu?
Ja naveliko studiram. user posted image Pišem zadaće, i baš onak kak je Evanoi napisala, ima puno sad popratnog posla po Bolonji. Kad malac ide popodne spavat, ja se bacam na posao.
P zadnjih nekoliko noći loše spava. Cendra naveliko. I opet puno slini, tak da sve to mogu opet pripisati zubima.

_____________________________

Velika seka 12.1.2009.
Braco 25.2.2013.

(Odgovor članu sminkret)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!