sretnaz
|
Čitam sve te savjete o spavanju i ne znam u čemu je stvar. Dakle, N spava po noći super. Od samog početka spavao je po noći i po 8-9 sati u komadu što mi je bilo čudno za dijete od niti mjesec dana, sad je to nekako skratio pa obično odspava u komadu 6-7 sati (između cca ponoći i 6,7). Ovo je s jednog od linkova što je stavila Andydea: "Beba do 3 mjeseca starosti može spavati i do pet sati bez prekida, dok beba od 6 mjeseci može spavati i do osam sati noću, pa čak i malo duže. Međutim, ovo nije pravilo, i u stvarnosti može da bude potpuno drugačije. " Kod nas je obrnuto! Sam je nametnuo rutinu, tako da oko 20:30-21:00 pojede i u krevet. Dojim, ali ne zaspi dok jede, nego ga premjestim u njegov krevet. Nema nosanja, uspavljivanja, pjevanja... Čak okrene glavu na drugu stranu, kao da želi reći, makni se i pusti me da spavam. Ne smijemo puštati muziku ili imati upaljeno svjetlo... sve ga to nervira. Ne treba mu ni dudica. I uglavnom zaspi u par minuta! Sretni smo po tom pitanju. I on odspava tako cca 12 sati uz uglavnom 2 buđenja što mi ne smeta jer pojede na brzinu i u polusnu. I do prije par dana spavao je po danu, 2 ili 3 puta, tu nije bilo pravila. Sada kao da ne želi spavati po danu. Prije je spavao po danu u koljevci u dnevnoj sobi. Učinilo nam se da mu je počela smetati buka pa smo stavili putni krevetić u sobu do dnevne (spavaće su na katu.) I bilo je OK neko vrijeme. Sad se muči, okreće se na trbuh i diže se na sve 4 kao da bi puzao. A ako zaspi, spava kratko, 15 min ili 30 min. Sad baš razmišljam, da li mu možda fale šetnje koje su postale rutina (idem svaki dan u šetnju, oko 12:00, 13:00 h) i onda spava u kolicima, a sad je već danima kiša pa nismo mogli. I da li da ga probam stavljati u krevetić na spavanje i to u vreću kao i po noći. Da li zamračujete sobu? To nisam nikad radila, a možda bih trebala? Do sad mu ništa nije smetalo, ni buka ni svjetlost, dali je moguće da se nešto promjenilo? Gdje vam bebači spavaju preko dana? Andydea, hvala na lijepim željama za rođendan. Proslavili smo u krugu obitelji, a za koji dan i s prijateljima. Menstruacija, što je to? Ali i ja dojim pa se ne brinem... ne fali mi uopće.