|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
24.11.2012 10:01:28   
tenkic
Andy SRETAN ROĐENDAN!!!!

Ma i ja sam mislila da je lorVer u biti LoVer, al sam išla provjeriti prije nego sam joj se ovako napismeno obratila user posted image

Ja od prvpg dana forsiram pidžamicu da maloj presječem da je noć i da treba ići spavati...pojma nemam da li to ima kakvog efekta, ali eto...kad se već ne kupamo svaki dan dan poslije večernje gimnastike joj stavim pidžamicu i vreću i nina-nana

a počela sam joj stavljati štramplice kad idemo van jer je kod jednih dide i bake meni uvijek hladno, pa na aerobiku mi se čini da bi njoj moglo biti hladno (ja vježbam pa je meni OK) a i ponekad ju stavim na ono "igralište" na pod u stanu pa mi se čini da bi joj i tamo moglo biti hladno (mada tada zapalim dodatno i kalorifer u sobi)...nama je u stanu oko 22-24 stupnja, zavisi kako u kojoj sobi, ma ja imam fobiju da se malecka ne bi prehladila, ja sam do trudnoće bila sva nekak zimogrozna (sad mi je pak stalno vruće)...to je valjda zbog štitnjače....

Htjela bih napraviti otiske rukice i nogice malenoj, al se bojim da su sve boje s parabenima (koji se ne preporučaju za bebe do 3 godine), a nisam sigurna ni jesu li one mase za otiske skroz netoksične. Budući da ja imam problema s reproduktivnim organima bojim se da te kemikalije ne bi naštetile malenoj i uzrokovale i njoj slične probleme. Sad sam vidjela da se može kombinitati brašno, sol i voda, napravi se otisak i to se posuši. Da li je netko to isprobao?

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 526
24.11.2012 10:51:04   
LorVer
Bas te me cure sad nasmijale user posted image . Nadam se samo da me niste i s time povezale.

Ja sam sad u nasoj firmi i pokusavam prebaciti slike sa mobaca na PC i ne klapa jer se nemrem nikak spojiti.user posted image

Tenkic i ja ti svoju svaku vecer oblacim u pidjamicu. A i kad idemo van u setnju oblacim joj stramplice, jer bez obzira sto je pokrita u kolicima tu i tamo ju na njen zahtjev moram izvaditi van, pa bi joj moglo biti hladn za nogice dok ju nosam.

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 527
24.11.2012 12:57:07   
LorVer
http://album.ringeraja.hr/index.php?page=album&ID=3199

Stavila sa moju slikicu

sie werden geboren

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 528
24.11.2012 13:06:23   
Sunshine28
andy SRETAN ROČKAS!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I cure jos jedno sretno na krstenjima danas! drzim fige da malci ne placu u crkvi! user posted image
Ines bas sam se jucer tebe sjetila kako ste vec 6 dana sami, i to uz zubice! bravo! user posted image user posted image user posted image user posted image
LorVer ja sam sve bočice iskuhala u vodi kada sam ih kupila, od tada svaki puta kada isprazni bočicu ja ju operem u onom čarli love detergentu za bebe i istrljam četkom za bočice, dobro isprem i onda stavim da se ocjedi i osusi na kuhinjskom papiru...ne ostane nikakav mirs..malo je gnjavaza, ali meni je prijateljica savjetovala da ne stavljam u perilicu bas zbog tog mirisa koji ostane i asocira na to da na bočici zapravo ostane i neki vrag od tog detergenta...a sada, ''ko zna...uglavnom ja si kontam da je ovako bolje...

nego, mene zanima koliko cesto treba mjenjati bočice i varalice, ja imam jednu bočicu za formulu i jedu za čaj, NUK first choice obje, i iste NUK varalice, cula sam bi trebalo promjeniti svaka 3-4 mjeseca? najvise me zanima za varalicu, Em obozava ovu jednu, a vec vidim da joj se vrh slikona ofucao, sada ne znam da li to znaci da tu dudu moram baciti i dati joj novu? user posted image

mogla bi i ja probati sa pidžamicom, imam ih par, iako nemamo probelma sa spavanjem, ali cisto da upotpunimo ritual odlaska na nocni spavanac....

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 24.11.2012 13:07:59 >

I + G = E & L

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 529
24.11.2012 17:26:04   
LorVer

Tenkic, zaboravih ti pisati za onu masu. To ti je ok, jedino kaj ti ona malo hoce popucati, nista strasno, al to naknadno mozes popuniti i zagladiti gipsom.

Sany, ako ti je duda bilo gdje ostecena , bacaj. Da ne dodje do nepotrebnih gutanja. Ja mijenjam dude svaka dva mj. Sad ih i vise koristimo.
Pitala sam za pranje flasica jer moja frend pere to u perilici a ja sam do sada prala na ruke sa onom cetkom, ali mi vec pun kufer pranja pa sam i ja probala ubaciti u perilicu ali mi se na kraju miris nije svidio. Nis znaci perem i dalje na ruke.

sie werden geboren

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 530
24.11.2012 18:09:38   
ines_os
andy sretan rođendan da ti se ostvari sve što si sama poželišuser posted image user posted image user posted image user posted image

čekamo tatu koji dolazi oko ponoći

Ivan ima atopijski dermatitis nebi to ni znala da nisam kod kolegice vidjela to
njezin mali ima i oni su išli kod dermatologa
a ja luda sam mislila da je to samo suha koža

uzeli smo beloderm koji se ne smije mazati duže od 5 dana
probat ćemo s tim ako ne bude bolje moramo kod dr.

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 531
24.11.2012 18:10:38   
ines_os
lorver mačka i pol

3900 g 50 cm

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 532
24.11.2012 21:58:07   
andydea
curke moje hvala vam na lijepim željama....user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo od jučer navećer mm i ja nismo stali...kolači,torta,pečenje,salate...sve smo radili sami sa 3 djece...danas ujutro dizanje je bilo u 7h...Di je danas bio posebno dobar...koda nas je htio poštediti user posted image user posted image user posted image ....sve smo uspjeli...čak sam se i pofarbala(moja boja prirone kose,al da dobi sjaj),okupala 1h prije crkve..uf...
Di je cijelo vrijeme uživamo,dok ga je svečenik polio sa vodicom(to je bilo kupanjeuser posted image )..bio je miran ko bubica....i cijelo vrijeme...čak mu se i nasmijao kad ga je mazao svetim uljem...stavim vam sutra slikicu...idem jako sam umorna,ali morala sam vam se javiti....ipak bez vas to nije to...pusa

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 533
25.11.2012 10:33:56   
Sunshine28
cure drago mi je da je sve dobro proslo i da su miceki mali bili dobri! user posted image user posted image user posted image
cekam fotke! user posted image

moja mala cica je danas jako dobro raspolozena, spavala od 22 do 6, pa onda poslje papice do 10, a probudila se sa onim smjeskom o kome smo pricali user posted image
samo se nece druziti samnom, u lezaljki je i igra se sa svojim prijateljem rakom (jedna od onih igracki koje vise), malo mu se smije, malo je ljuta na njega pa se mrsti i skvici, ali ne skida pogled sa njega- ma kino za gledat user posted image user posted image user posted image

inace danas su ju trebali cuvati djed i baka od podneva do 20 sati, mm i ja imamo godisnjicu pa smo mislili na rucak, u stenju, pa doma na popodnevni spavanac, ali nis od toga....moj djed je tesko bolestan i jutros mu se pogorsalo pa su moj s njim u bolnici user posted image (da ne ispadnem bezobzirna - da mi je vise stalo do rucka sa mm nego do bolesnog djeda moram naglasiti kako ja s njim vec dugi niz godina opravdano nemam nikakav odnos, zalosno, ali tako je ispalo...)

bella ma imamo mi 2 jos varalice koje nije Em koristila, samo se bojim kako ce ih prihvatiti, ovu bas voli....hmm...a vidjet cemo danas...samo sto ovu nikako necu baciti, to cu joj sacuvati za uspomenu user posted image

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 25.11.2012 10:36:16 >

I + G = E & L

Neposredna veza do poruke: 534
25.11.2012 15:19:10   
LorVer
Dancek,

bas mi je drago da su krstitke dobro prosle i kod Andy a i kod Belle. user posted image za Di i za Lolo kaj su se krstili bez suza.

Sany user posted image za godisnjicu, tebi i tm.
I ja cuvam od cura prve dude, jedino neznam koju cu od Mar kad ih ne voli.

sie werden geboren

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 535
25.11.2012 17:47:01   
Sunshine28
nesto me muci..
Em odbija lezati na stomaku, izdrzi mozda desetak sekundi, osloni se na rukice i podigne glavicu, onda glavica padne, ne moze je vise drzati i pocne jako gorko i histericno plakati, moram ju okrenuti i jedva ju smirim....ne znam sta da radim? da insistiram ili da je pustim dok se sama ne okrene na stomak? jer moguce da ne zeli jer ju boli stomak od grceva?

I + G = E & L

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 536
25.11.2012 18:16:35   
LorVer
sany ne brini, Em je jos mala. tek oko cetvrtog mj bebe deze bez problema glavu uzdignutu dok leze na trbuhu. ovo njezino ponasanje je cisto ok.
a i ima puno bebaca koji ustvari uopce ne vole biti na trbuhu. i moje sve tri su bile takve.
jako je dobro da svaki dan barem dva puta malo sa njom vjezbas na podu. na pocetku joj se nece svidjeti  jer ce joj biti novina ali brzo ce joj se svidjeti. mozes ju isto svaki put okrenuti sa ledja na trbuh pa opet na ledja. ta je vjezba dobra za razvitak centra za ravnotezu

sie werden geboren

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 537
25.11.2012 21:45:25   
ines_os
cure drago mi je da vam je krštenje lijepo prošlo i user posted image za mame i bebeuser posted image

suny mislim da ti je to od djeteta do djeteta

ja Ivana stavljam na stomak od rođenja i on to obožava nekad bude i po 10 min na stomaku,igra se

a ja naprimjer to pričaju moji da sam vrištala kad su me stavili na stomak i nisam to voljela,a sada spavam na stomakuuser posted image

tata nam je kod kućeuser posted image
sad je malo lakše

3900 g 50 cm

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 538
25.11.2012 22:16:11   
tenkic
baš dobro da su dečki dobro podnijeli krštenje. i roditelji da su preživjeli. Andy, ti pogotovo jer si sve sama doma organizirala- mora da ti je suđerica danas cijeli dan radila!

sunny, daj si malo progooglaj "tummy time"- ja sam imala fobiju od stavljanja bebe na trbuh, onda je moja mama to počela prakticirati i skužili smo da joj paše, pogotovo kad je imala grčeve pasalo joj je spavati na trbuhu. sad sa 3,5 mjeseca drži glavicu ko velika i uživa kad je na trbuhu (istina upalim joj neku muzičko-svjetleću igračkicu koja ju animira). malo sam proučavala taj "tummy time" pa su dali razne prijedloge kako animirati bebu dok je na trbuhu. Ja to forsiram u zadnjih mjesec dana među ostalim zato jer ima zaležani vrat pa se nadam da će na taj način još bolje razraditi mišiće (idemo na kontrlou ortopedu za tjedan dana). Sad mi već po par minuta izdrži prije nego što klone. Al ne da se, žilava je. A čitala sam da bi bebe svaki dan bar sat vremena trebale provoditi na trbuhu. I, da, "tummy time" treba obavezno prakticirati na tvrdoj podlozi iliti na podu (tepih, dekica, "igralište" ili nešto takvo.)
Ono što sam primjetila je da otkad može držati glavu i zujati okolo kad je na trbuhu, više mi ne želi spavati na trbuhu :(

Krema za guzu- ona JGL krema i Lanolinska krema iz apoteke imaju u sastavu parafin i mineralna ulja. Istraživanja su pokazala da to baš i nije najzdravije za bebe, utječe na hormonalni sustav...pa zašto to uopće postoji u prodaji???? Sad sam bila u DMu i uzela sam njihovu bez parabena, parafina i mineralnih ulja...

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 539
25.11.2012 23:41:14   
andydea
ej hoj....Tenkić suđerica su bile moje rukeuser posted image user posted image user posted image ...ali nakon ovoga mm mi je obečao kupitiuser posted image
Mi smo i danas imali cijeli dan gosteuser posted image ..Di je uspio sve izdržatiuser posted image
Suny prije svega čestitam na godišnjiciuser posted image user posted image user posted image
i da moramo se pohvaliti...Di je konačno dobio svoju ljuljačkuuser posted image user posted image user posted image ...rak je jako zanimljivuser posted image ...ali nekad ga se i prepadneuser posted image ,pa ga maknemuser posted image ...ma naviknuti će se..muzika je super..
Kaj se tiče ležanja na trbuhu ne brini se...moj DI isto ne voli biti dugo..možda par minutauser posted image ,dok su curke obožavaleuser posted image ...to sve ovisi o djetetu...stavljaj ga za početak malo,pa svaki dan produljivaj...tako ja radim,jer se moraju vježbati vratni mišići...ma sve to dođe na svoje .Već sa 4mj..svašta radeuser posted image user posted image
Ines user posted image  za povratak tate...
Curke sa suhom kožom kupite si kreme od aderme mislim da sam već pisala o tome...oximega od a-derme...ili avene isto odlična linija krema..ja ih koristim za Lanči..

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 540
26.11.2012 0:24:26   
andydea
curke evo pošto ste sve stavile fotkice i ja sam vam stavila jednu...slikana je točno za moj rođendan prošle godineuser posted image user posted image ...tad sam ostala trudna 3 put...pa si pogledajte

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 541
26.11.2012 10:22:32   
andydea
jutrouser posted image  i kolačići..mmm
Mi smo naspavani opet-od 21h-7h,pa opet do 9;30h user posted image user posted image user posted image
DI isto zna biti zaštopani nosić,ali ja za sada koristim samo fiziološku...
mi smo odlučili danas malo u šetnju...idemo oko 13h...tad je najtoplijeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 542
26.11.2012 16:32:23   
ines_os
mi bili u šetnji od 12-16.30 h
čekamo tatu i gledamo tv
prekrasan danuser posted image

3900 g 50 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 543
26.11.2012 17:55:35   
ines_os
suny imaš auto?
jel idemo na kavicu u portu sutra!?

3900 g 50 cm

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 544
26.11.2012 18:30:00   
tenkic
mi vučemo balce na ariannu al ju ne prištekamo na usisavač nego vučemo ustima. prije toga joj našpricamo sterimar baby da se sve razmekša prije izvlačenja balaca. maloj se cjelokupni postupak uopće ne sviđa i vrišti ko blesava. to joj radimo redovito svaki dan prije spavanja.

danas je mala bila u šetnji od 11-13 i onda od 15-17. prvo s bakom, a onda s mamom i kabok. baka je u super formi kad tak puno može šetati. mala u šetnji spava ko beba!!!

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 545
26.11.2012 20:35:29   
LorVer
Vecer,

I mi bili danas vani, ali nemogu bas reci da smo isle u setnju nego smo obavljale neke stvarcice. I bas kad sam izasla van uz sunce je padala i kisa. user posted image nista strasno pa smo svejedno krenule bez auta, jer i kod nas je u prognozi zahlađenje sa kisom pa koristimo svaki suncani trenutak.

Ja ne koristim Arijanu, po preporuci doktora. Reko da je to pre agresivno za bebu, a ja sam mu odmah rekla da koristim onu malu pumpicu, a on meni na to, da ne trebam biti prepedantna kod ciscenja nosica. I sad ga ti znaj. Ja ipak nosic navlazim sa fizioloskom pa onda izvucem pumpicom kolko si da.

sie werden geboren
Neposredna veza do poruke: 546
26.11.2012 20:37:14   
tenkic
bella mi izvučemo ove balce kaj su vidljivi u nosnici. pretpostavljam da je to sve. mala bi pošizila da u cijelu tu proceduru još ubacimo usisavač...a možda bi ju zvuk usisavača smirio?!?!
naime, ja ne čujem baš da ima nekih problema sa sinusima što bi me ponukalo da zaključim da ima i dubljih balaca od ovih vidljivih pa vadimo samo ove vidljive...ali mi to radimo svaki dan navečer prije spavanja jer navodno neočišćeni nos može izazvati upalu uha...

joj, ja isto poludim u DM-u ili Mulleru na dječjem odjeljku, ja bih pokupovala sve kremice i svakako sve igračkice...al na kraju se beba igra samo s onim kaj se meni čini najbezveznije
bte DM krema za bebinu guzu nije dobra, teško se razmazuje, tak da sam opet na onoj lanolinskoj kremi iz ljekarne sa parafinom i mineralnim uljima...mogla bih ih izbjeći sa hipp kremicom za guzu koja je bez parafina i mineralnih ulja, ma ni sama nisam pametna jer u njoj vjerojatno ima nekih drugih gluposti....a taman mi je svekrva nabavila dvije velike lanolinske kreme iz ljekarne...

što se tiče dudica i činjenice da moja mala ne želi dudicu, danas me mama prosvijetlila. ni ja ni moj brat nismo htjeli dudicu al smo zato imali svoju gazicu i nju cuclali i stalno vukli sa sobom. a primjećujem da i moja mala svaki put kad dođe u blizinu tetra pelene počne ju gurati u usta ili si ju prebaci preko glave... dakle tješilica umjesto dudice (moram to prodiskutirati s pedijatricom)

kaj to znači da L svjesno hvata igračkice? mala Bo vježba hvatanje i koordinaciju ručica već neko vrijeme, ja pretpostavljam da je to to osvješteno hvatanje igračkica, ne?

< Poruku je uredio tenkic -- 26.11.2012 20:38:51 >

Neposredna veza do poruke: 547
26.11.2012 21:16:42   
LorVer
Ja cistim nisic samo kad je prehladjena inace ne. A ima puno beba kod kojih se cuje to hroptanje ali to je zbog suzenih kanala.
Kad mi je Mar zadnji put bila prehladjena putala sam doktora za to hroptanje, jer mi je jedna susjeda tu rekla da sigurno ima bronhitis kad tak hropce.
I sad jos uvijek hropce, istina vise dok je u lezecem polozaju, a nije prehladjena. Vise se ne zamaram sa time sve dok nema temp dobro je.

user posted image za Lo.

Mar se vec sad hvata za daljinski i mobitel. Nesme me vidjet da nesto od toga imam u ruci.

sie werden geboren
Neposredna veza do poruke: 548
26.11.2012 23:25:50   
andydea
većer
Mi kapamo nosić ujutro i nekada navećer...čistim sa štapićem za uši...ja sam iskusna mama u tome,pa to već radim u sekundiuser posted image ...ali samo kad vidim baukačeuser posted image
Moj DI hvata igračke,ali nije još svijesan držanja...i naravno sve stavlja odmah u usta...najdraža mu je tetra pelenauser posted image user posted image ..
Mi smo došli doma oko pola 16h i odmah je sisao...prespavao je cijelu šetnju,a ja se nisam štedilauser posted image ...šetala sam i šetala...skoro 3huser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 549
27.11.2012 8:07:55   
anne
Vidim da su i vaši bili prehlađeni...
Evo Rebeka drugi put već šmrca. Imamo isto ovaj produžetak za usisavač, ali mislim da još nema za to potrebe. Ja joj malo nakapam fiziološke pa je okrenem na trbuh. Ako se još što vidi očistim štapićem. A kad got je dojim štrcnem malo u nos.
Ne hropće, samo po noći teže diše.

Ima novu foru - povremeno po noći nakon papanja me gleda i smije se. I tako i više od sat vremena. Povremeno pali da ugasim svjetlo, a povremeno je moram nositi da zaspi.user posted image Mudrica. Koliko got da sam umorna, kako da se ljutim kad vidim taj predivan osmijeh...
Divno je biti mama!user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!