|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Odjednom promjena
2.4.2012 8:33:10   
e_lei
Pozdrav svima!

imam jedan problem, nadam se da cete mi moci pomoci.
prvo da kazem, znam da je to neka faza i da ce jednom proci, ali voljela bih razumijeti svoje dijete i sto se dogadja.

Imam sina 25 mjeseci i sina od 7 mjeseci. Do nedavno smo spavali stariji u svojoj sobi, zaspe navecer, nekad prespava noc, nekad se probudi, ja ili mm odemo do njega i nastavi spavat, a nekad se budio cijelu noc, pa je jedan od nas morao stalno bit s njim. ali rijetko (povezano sa atopijskim dermatitisom). Ja sam spavala sa mladjim u spavacoj sobi i on se budio 2-3 puta za sisanje, isto nekad prespava noc. Ali funkcioniralo je sve to. Uz to, stariji ide u jaslice i do sad je, a i jos uvijek to super prihvatio. drustven je i voli se igrati sa svima i mladima i starima.

ali prije jedno mjesec i po obojica su se razbolila, i obojica su trebala puno paznje, i ponajprije su trebali mene. Pomagali su mi mm, svekar i svekrva i moja mama, da se nekako rasporedimo, ali nisam im zapravo obojici mogla pruziti ono sto su trebali. to je trajalo dva tjedna.
Problem je u tom, sto nakon sto je ozdravio poceo se buditi usred noci i panicno vikati mama mama, htio je samo mene.. cesto je znao probuditi mladjeg i to je bila katastrofa. poceo se puno maziti, cesto je ljubomoran na brata, nekad kad je jako umoran dere se dok ne ostavim brata i posvetim se njemu. cim se maknem pocne plakat.
tako sam po noci pocela spavat u sredini izmedju obojice i to je funkcioniralo jedno vrijeme, ali sad se opet poceo bunit. sav je neki osjetljiv postao i previse privrzen meni. A prije je bio samopouzdan, drustven, mogli smo ga ostavit kod baka i djedova, sa svima je htio bit. Sad je neki sav preplasen.
ne znam sta da radim? kako da se ponasam?

Zao mi je ako sam vas udavila dugackim postom, ali muci me to, pa bih voljela da podjelite svoja iskustva sa mnom.

Hvala

< Poruku je uredio pepeljuga -- 2.4.2012 15:14:33 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Odjednom promjena
2.4.2012 9:14:53   
Zvonki
Znaš i sama, faza je. Kao prvo, neki pokažu "ljubomoru" odmah nakon rođenja prinove, neki nakon 7 mjeseci. Neki nakon sedam mjeseci i bolesti user posted image  Malo je imao više pažnje, postao svjestan toga i sada gnjavi. Moj savjet je da pokušaš malo više vremena provesti s njim. Ali samo s njim, vani. Izvedi ga u parkić, otiđite na slatkač, u kupovinu. Moja nije dobila bracu pa je svejedno u zadnjih tjedan - dva cendrasta i loše spava po noći. Počela je plakati, a inače je samo došla sama k nama u krevet. Sada je to popraćeno plačem, cendranjem.
Teško je, ali nemoj očajavati, sve mi koje imamo više djece smo prošle tu fazu, u lakšem ili težem obliku. Važno je dat im do znanja da ih volimo, pa makr imali i ovakvu "epizodu". Svi imamo bolje i lošije dane. Što ne bi i dvogodišnjaci? user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu e_lei)
Neposredna veza do poruke: 2
2.4.2012 11:21:21   
pincirotvajler
nemam iskustva,samo ću reći nek što prije prođe,mazite se user posted image user posted image user posted image user posted image
i nisi udavila postom user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 3
2.4.2012 17:06:29   
lilia
Ni ja ne mogu pomoći ali pratit ću odgovore pa možda naučim nešto.user posted image
U svakom slučaju sretno. Valjda će se netko javiti tko je prošao sličnu situaciju.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 4
2.4.2012 17:30:26   
mamacita
Ja imam iskustva s tim problemom. Ti moras pronaci vrijeme za svog starijeg sina. Na samo moras s njim otici vani, u ducan, u park, u igraonicu... gdje bilo, ali glavno je da ste vas dvoje sami. Manjeg ostavi sa nekim. To je faza, no ponekad moze potrajati dugo.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 5
3.4.2012 9:59:09   
e_lei
Hvala svima na odgovorima.

Pa trudim se posvetit se starijem.. no ponekad je to recimo na stetu mladjeg. Jucer se mladji morao uspavati placuci u kreveticu, jer je stariji trebao moju paznju. on se mazio, jeo i gledao crtic u mom krilu. Valjda to nece ostaviti posljedice na mladjeg. :(

a kad odemo u parkic, trudim se ja igrati sa starijim, a mladjeg netko drugi cuva ili voza okolo.

joj ne znam.. ali ovo sto kazete, stvarno bih mogla probat samo s njim ic negdje. Ali to nije lako organizirat, kad je mladji strasno vezan na mene, jos i dojim.. izgleda da cu morat mijenjat neke stvari.

Mislila sam da ce bit dobro to sto ce stariji tako brzo dobit brat, da ce si bit prijatelji,imat ce drustvo, igrat ce se, a sad me strah da smo se mozda pozurili.. iako ni jednog ne bih ni zasto mijenjala. :(

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 6
4.4.2012 18:37:26   
bubaMaja

IZVORNA PORUKA: e_lei

Pa trudim se posvetit se starijem.. no ponekad je to recimo na stetu mladjeg. Jucer se mladji morao uspavati placuci u kreveticu, jer je stariji trebao moju paznju. on se mazio, jeo i gledao crtic u mom krilu. Valjda to nece ostaviti posljedice na mladjeg. :(

zanimljivo je kako puno roditelja smatra normalnim da starije dijete plače za njima dok se brinu da će na mlađem ostati posljedice... upravo je suprotno! mlađi je dovoljno mali da mu neće biti ništa, a stariji je dovoljno veliki da primijeti kako mama svaki put kad mlađi zaplače trči k njemu dok kad on zaplače baš je i nema...

nemoj misliti da te špotam, normalno je da se brineš za obojicu.. po meni se trebaš puno češće staviti u perspektivu starijeg djeteta (koje u tvom slučaju i nije baš dovoljno staro da bi sve razumjelo)
ključno je imati vrijeme za starijeg tijekom kojeg si apsolutno posvećena samo njemu, dosljednost i jednakost prema obojici- i onda nema ljubomore...

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu e_lei)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Damjan
sisak

što mislite na muško ime Damjan

sviđa mi se (29%)

tak-tak (31%)

ne sviđa mi se (40%)

Broj svih glasova: 116

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!