Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 15.2.2012 11:42:37
|
|
|
|
lidac0605
|
IZVORNA PORUKA: vesle IZVORNA PORUKA: Suzn . Jedino sto posto nisam nista osjecala, nisam znala ni tiskat pa su malisu morali sa vakumom izvadit. Al eto, sve je ok proslo, i veselim se drugom porodu, valjda ga bude ;) Ja zbog toga nikad nebi na epiduralnu...bez obzira na bol pri prirodnom porodu...mislim da nebi mogla uopće tiskat a ova jaka bol te natira na tiskanje... Uostalom svi su preživili porod... A draga moja,kak volim ovo pametovanje...ja sam rodila četvero djece,jedno na carski,hitni u općoj anesteziji,ostalo troje normalno,vaginalno,bez epiduralne,jer sam imala sreću da su mi porodi bili BRZI i LAGANI,kao što je pretpostavljam bio i tvoj pa si se našla kompetentnom baljezgat kak ti nikad ne bi epiduralnu.Pitala bi te da si bila na stolu ko moja cimerica iz sobe 22 sata,u trudovima koji su bili grozni a slabo ju otvarali,sa dripom do ibera i bebom koja nikak da se spusti dole...naravno da je dobila epiduralnu,i ja bi je isto tražila(da tražila-ubila bi već nekog da sam toliko u trudovima!) da sam imala takve porode,za ove moje to je bilo i bespotrebno... Ljudi dragi,dajte više skužite da doktori sami procjene kome treba epiduralna,kome ne i kak će porod teći,ona se ne dijeli šakom i kapom,nit žena sama odlučuje hoće li je dobit ili ne... Ja osobno nisam pristalica toga da se ona daje ko bomboni,al kod ovakvog poroda kakvog sam gore opisala dala bi ih i 5 samo da bude ženi lakše...
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 13.3.2012 15:42:17
|
|
|
|
Lo.Haze
|
Ja sam trazila epiduralnu kad sam se otvarala zadnja tri prsta jer su trudovi na dripu postali neizdrzivi i mogu rec da je savrseno! prvo, samo umetanje igle uopce ne boli. drugo, ne osjecas apsolutno nikakvu bol, ja sam se bas odmorila, cak malo i zadrijemala. skinili su me sa nje kada sam bila spremna rodit tako da sam imala normalan nagon za tiskanjem. mislim da bi je za iduci porod opet uzela jer ne vidim razloga zasto se toliko muciti ako se moramo?? nikakve posljedice nemam.
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 13.3.2012 15:48:14
|
|
|
|
hehehe
|
meni je bilo glupo pitat pošto niko nije nudio, al da trebam opet rodit definitivno bi ju tražila!
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 13.3.2012 15:50:46
|
|
|
|
zara13
|
kod nas ju ne daju jer nemaju uvijek anesteziologa u pripravnosti ali da su ju imali uzela bi ju ajme meni 12 sati bola i koda mi netko sve kosti lomi odjedamput joj mislim da bi mi jako dobro došla
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 9.4.2012 16:17:35
|
|
|
|
Tonia
|
Moje iskustvo sa epiduralnom je super. Bila sam prvorotka sa prenešonom trudnoćom, prokinuli su mi vodenjak, dali početni drip i epiduralnu koju su mi upikli od prve. Epiduralnu sam dobila u 16 sati i u 16'35 sam rodila Noge sam skroz osjećala i trudove koje sam prodisala. Kad sam skužila da mi je dolje veliki pritisak pozvala sam doktora, koji je rekao da sigurno to još nije porod jer sam prvorotka i tek su mi počeli trudovi, ali kad me dolje pogledao, odmah je bila tiskaaajte! I kroz još tri truda sam stiskala i moja beba je već bila tu . Ja imam samo pozitivna iskustva od epiduralne, nije me bolio ubod, nisam imala nuspojave. Beba i ja se nismo uopće namučile. Znači trudove i porod osjećaš i uz epiduralnu, ali vjerujem da je sigurno bol blaža nego kod prirodnog poroda.
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 9.4.2012 19:40:56
|
|
|
|
mamacita
|
To je isto kao da pitas, zelis li da te ludjacki boli, ili da se smijuljis dok radjas? Ja sam ZA epiduralnu!
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 12.4.2012 13:56:38
|
|
|
|
spongebob
|
def ZA, apsolutno ništa ne boli, ni sam ubod a ni trudovi, samo sam ih vidla na monitoru... a kako sam morala na kraju na hitni carski, samo su mi na taj isti kateter pojačali dozu anestetika pa sam izbjegla opću anesteziju, sva sreća dobra je isto stvar epiduralne što ti ipak ostane više snage za samu fazu izgona, nego da se pola dana mučiš u trodovima i onda kad treba tiskati više ne možeš.... tako su mi gin rekli
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 14.6.2012 14:52:37
|
|
|
|
FAVORIT
|
Slaže se s lidac. Netko tko ima više iskustva, čitaj doktori, će ti predložiti epiduralnu ako ju smatraju potrebnom. Ali ti uvijek možeš pitati i sugerirati . Ja sam osobno rodila s epidurlanom i na drip, sve skupa je trajalo nekih 8 sati. Epiduralnu su mi uveli profesionalci, zaista vrhunski anesteziolozi i nikakvih problema nisam imala tada, a ni poslije od samog uboda. Odlično je što trudove ne osjećaš, samo što u zadnjoj fazi više ne daju epiduralnu kako bi mogla tiskati uz trud što je i logično. Ta zadnja faza je bolila dovoljno da budem sretna i zahvalna što sam imala epiduralnu ranije i nisam osjetila, a ni izmučila se s trudovima. Ja svakako glasam "za". I iz iskustava prijateljica sam čula više glasova "za" nego "protiv" epiduralne. Iako je jedna od njih imala reakaciju, pa je jadna uz trudove, još i povračala Nismo svi isti i nemamo svi jednak prag boli, tako da je to individualno iskustvo. Sebe ne smatram nekom mazom (popravljam zube bez inekcije ), ali svakako bi si opet olakšala ako već imam priliku.
|
|
|
|
RE: Epiduralana-da ili ne? 14.6.2012 15:12:48
|
|
|
|
Zvonki
|
Nisam se dovoljno educirala o njoj. Mislim da je ok ako postoji nešto što olakšava porod uzeti. Pa nismo više u ne znam kojem stoljeću da kad idemo na operaciju umjesto anestezije uzmemo guc dva konjaka i pretrpimo - medicina ide naprijed. Ja sam rodila 3 puta prirodno ali iz razloga što je kod nas još uvijek dobiti epiduralnu čista sreća, nije mi se dalo ganjati je a i nije mi bilo od neke važnosti. Možda jednostavno uživam u bolima, mazohistkinja jedna
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!