|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: jantar ogrlica
6.4.2012 13:00:36   
spongebob
da, cijepim svoje dijete prema kalendaru, i još i ekstra, dala sam joj cjepivo protiv pneumokoka, jer sam vidla više puta kako izgleda pneumokokna sepsa i meningitis kod malog djeteta i ne želim to svojem priuštiti, niti najmanju mogućnost da joj se to dogodi. I dala sam 1500 kn za to cjepivo, dala bi i deset puta više da treba.
a šta se tiče "antipiretskog djelovanja" smole, samo da te pitam- ako ti ikad dijete dobije febrilne konvulzije ( ne dao Bog), hoće li mu ogrlica biti dovoljna ili ćeš mu dat antipiretik ( tipa paracetamola) i klizmu diazepama?
i da, ovo kao nije profit? za gelove za desni znamo šta je u njima- lokalni anestetik, koji, po definiciji, djeluje LOKALNO

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 26
6.4.2012 13:04:03   
spongebob
"neki izvori" - koji su to? misliš na relevantnu medicinsku literaturu tipa interneta, doktor u kući, glorija, story, ljepota i zdravlje i sl...?

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 27
6.4.2012 20:22:19   
inesica

IZVORNA PORUKA: spongebob

"neki izvori" - koji su to? misliš na relevantnu medicinsku literaturu tipa interneta, doktor u kući, glorija, story, ljepota i zdravlje i sl...?

A ti si inace ovako svadljiva ili imas PMS? Necu ti pruziti to zadovoljstvo, pa ces ostati uskracena za odgovor na ovo pitanje, ovo ti je stvarno bilo nisko...gloria i story user posted image

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu spongebob)
Neposredna veza do poruke: 28
6.4.2012 21:25:52   
ucitelj
joj sto su novi clanovi nadbudni daj bob dosta te je vise radi sta oces a ako ti nesto ne odgovara nemoj komentirat i usput a sto ti visis na ringeraji ako ti ne odgovarauser posted image

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 29
7.4.2012 12:48:29   
spongebob
user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 30
10.4.2012 10:01:40   
ruwenzor

IZVORNA PORUKA: ucitelj

joj sto su novi clanovi nadbudni daj bob dosta te je vise radi sta oces a ako ti nesto ne odgovara nemoj komentirat i usput a sto ti visis na ringeraji ako ti ne odgovarauser posted image

e ovo stvarno nije lijepo, nadam se da će neka isprika uslijediti

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 31
10.4.2012 13:31:53   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: ruwenzor

e ovo stvarno nije lijepo, nadam se da će neka isprika uslijediti

nisam misla tako lose kako je ispalouser posted image ali daj bob ohladi malo zasto spominje neke izvore a i sama je na netu
smatram da je nisam ni sa cim uvrijedila i da se kontamouser posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 32
10.4.2012 19:11:23   
spongebob
joj ljudi kako je ovo žalosno....ne znam zašto je netko spominjanje "nekih izvora" shvatio kao osobnu uvredu... pokušavam reći da ne treba vjerovati svemu šta se pročita, kao ni bacati novce na takve stvari...
jantarna kiselina: (empirijska formula C4H6O4, racionalna COOH CH2 CH2 COOH) je uz jabučnu, vinsku i mliječnu, najprisutnija organska kiselina u vinu i voćnom vinu. Nastaje u biljnoj stanici nepotpunom oksidacijom glukoze, djelomično i u tijeku alkoholnog vrenja kao sporedni produkt te složene pretvorbe, ali i razgradnjom glutaminske kiseline (jedne od aminokiselina koja se inače koristi kao aditiv E 620- u prehrambenoj industriji kao pojačivač okusa i zamjena za sol)- ajd mi sad objasni kako će jantarna kiselina nastati u kontaktu s kožom?
ma...ustvari, nek svatko radi šta hoće, jedno je kemija i znanost a drugo profit i internet...

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 33
11.4.2012 0:50:35   
Tratina
taj jantar je žali-bože-para user posted image Mi ga nosili, prali pod laganim mlazom mlake vode, sušili na suncu pa opet ništa. Mali slini ko u priči, prsti vječito u ustima, dude sažvače u par dana...

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 34
11.4.2012 13:59:33   
ucitelj
spongebob ok ispricavam se i ajd da s ne svadjamo okuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 35
11.4.2012 20:38:13   
inesica

joj ljudi kako je ovo žalosno....ne znam zašto je netko spominjanje "nekih izvora" shvatio kao osobnu uvredu... pokušavam reći da ne treba vjerovati svemu šta se pročita, kao ni bacati novce na takve stvari...
jantarna kiselina: (empirijska formula C4H6O4, racionalna COOH CH2 CH2 COOH) je uz jabučnu, vinsku i mliječnu, najprisutnija organska kiselina u vinu i voćnom vinu. Nastaje u biljnoj stanici nepotpunom oksidacijom glukoze, djelomično i u tijeku alkoholnog vrenja kao sporedni produkt te složene pretvorbe, ali i razgradnjom glutaminske kiseline (jedne od aminokiselina koja se inače koristi kao aditiv E 620- u prehrambenoj industriji kao pojačivač okusa i zamjena za sol)- ajd mi sad objasni kako će jantarna kiselina nastati u kontaktu s kožom?
ma...ustvari, nek svatko radi šta hoće, jedno je kemija i znanost a drugo profit i internet...

Dobro, kopala si malo po wikiju...Ajmo logikom, sto je jantar nego smola, smolu izlucuje drvo->dakle biljka, ne NASTAJE u dodiru s kozom, nego od topline tijela OSLOBAĐA SE iz jantara u kojem se nalazi kao kiselina.

Neki pricaju da im nije pomoglo nista, pitanje je mozda i je li u pitanju pravi jantar, ali nama je sigurno pomogla, iako vama zvuci nevjerojatno (ponvaljam, i ja sam bila skeptik po tom pitanju).

Neposredna veza do poruke: 36
11.4.2012 23:36:53   
Tratina
Pa mi smo svoju kupili u apoteci, platili 100 kn. Dobili neke papiriće uz nju kako se koristi i sve, al opet kažem u našem slučaju NIKAKVE razlike nosili-ne nosili. Jedino šta ju je mali zadnje vrime počeja žvakat. Valjda je onda imala neku svrhu user posted image al me bilo strah da je ne prekine pa ne proguta koji komadić, pa sam mu je skroz makla. Evo i dalje slini... Sve isto.
Ali ima ona "ogrlica" šta je za žvakanje. Stavi se u frižider pa onako hladnu žvaće. Mislim da to ima neki kratkotrajan učinak. U DM -a kupili. Bolja je od onog "sladoleda" jer je meka. Više mu paše.

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 37
12.4.2012 9:36:14   
spongebob
gle, kad zubić jednom probije gingivu bebu prestane bolit ili boli manje, čista logika.... onda ti taj efekt pripišeš jantaru, npr.... isto tako, dijete ima virozu ali naravno da uzima antibiotik, pa mu je za 2 dana bolje, i onda roditelji misle da je to zbog ATB, a takav je ustvari prirodni tijek virusnog infekta- sad da se nitko ne uvrijedi, LEPO PROSIM, pod ovim "roditelji" nisam mislila na nikog ovdje, nego samo da je to jako čest obrazac inače...
ono za žvakanje je dobro i ima smisla, posebno kad je hladno, jer hladnoća ima trenutni analgetski efekt, isto kao kad se opečeš ili te pikne pčela ili se udariš- dakle otok tkiva i lokalna upalna reakcija- hladnoća pomaže lokalno
a stavljanje bilo kakvog nakita malom djetetu je opasno zbog rizika da ga dijete proguta ili aspirira, i onda kreću veeeeelllliiiiiika s....

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 38
12.4.2012 9:59:42   
inesica

gle, kad zubić jednom probije gingivu bebu prestane bolit ili boli manje, čista logika.... onda ti taj efekt pripišeš jantaru, npr.... isto tako, dijete ima virozu ali naravno da uzima antibiotik, pa mu je za 2 dana bolje, i onda roditelji misle da je to zbog ATB, a takav je ustvari prirodni tijek virusnog infekta- sad da se nitko ne uvrijedi, LEPO PROSIM, pod ovim "roditelji" nisam mislila na nikog ovdje, nego samo da je to jako čest obrazac inače...
ono za žvakanje je dobro i ima smisla, posebno kad je hladno, jer hladnoća ima trenutni analgetski efekt, isto kao kad se opečeš ili te pikne pčela ili se udariš- dakle otok tkiva i lokalna upalna reakcija- hladnoća pomaže lokalno
a stavljanje bilo kakvog nakita malom djetetu je opasno zbog rizika da ga dijete proguta ili aspirira, i onda kreću veeeeelllliiiiiika s....

Mom sinu su prvi zubici izbijali puna 4. mjeseca, od 3. do 7. tako tocno znam sto mu je pomoglo, jer je od toga dana prestalo slinjenje i grizenje, ali tko ne zeli nek ne vjeruje, ne znam vise sto reci?!? Probala sam s tih hladnim prstenovima, ali njega to nije zanimalo. Ne vidim kako takvo malo dijete moze pokidati lancic, ni ja ga svom snagom kad potegnem ne mogu raskidati. Opasnije je ono sto dijete moze naci na podu, evo ovaj slucaj s kamencicima u novinama...

Neposredna veza do poruke: 39
12.4.2012 15:58:09   
ucitelj
moram se opet umijesati ako je prava jantarna ogrlica znaci smole jantara se na toplini otpustaju ali to nije vazno nego ako je prava kosta kao suho zlato treba je kupit u ljekarni dijete je moze zvakat teglit itd do mile volje ali niti moze puknut niti se rasuti
ali svak svoje nek drzi meni je prva beba nemam iskustva samo znam da pomaze je da bali i zulja ali nema nocni budjena s placem (samo zbog gladi se budio)
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 40
12.4.2012 16:36:16   
spongebob
ako se smole jantara otpuštaju na toplini tijela, dakle oko 36.5 C, kako to da je onda jantar u nepromijenjenom obliku opstao tolike puste milijune godina?
a jantarna kiselina je produkt destilacije jantara, a ne trljanja na vratu djeteta. može se kupiti u dućanima kemijske opreme, al bome nisam čula ni za jedan lijek koji bi se proizvodio na njenoj bazi...al dobro, ja sam valjda zatucana

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 41
12.4.2012 16:38:14   
spongebob
a da ne bi rekli da se ne informiram, negdje sam, uz to da djeluje povoljno na svaki organ u i van tijela user posted image , pročitala da smanjuje slinjenje tako da djeluje na štitnjaču. Eto, sad sam naučila i to da je štitnjača salivatorna žlijezda. I to mi je novo

Neposredna veza do poruke: 42
12.4.2012 16:43:39   
ucitelj

al dobro, ja sam valjda zatucana

to ti nije niko ni u jednom slovu rekao stoga molim te nemoj ovako ruzno o sebi a ja sam se vec ispricala i mislim da ti mozes mislit sta hoces
ja sam isprobala ko zna mozda je moj mali takav a ja mislim da je od ogrliceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 43
12.4.2012 21:18:11   
inesica

ako se smole jantara otpuštaju na toplini tijela, dakle oko 36.5 C, kako to da je onda jantar u nepromijenjenom obliku opstao tolike puste milijune godina?
a jantarna kiselina je produkt destilacije jantara, a ne trljanja na vratu djeteta. može se kupiti u dućanima kemijske opreme, al bome nisam čula ni za jedan lijek koji bi se proizvodio na njenoj bazi...al dobro, ja sam valjda zatucana

Sta netko destilira jantar???
Jantar se u prirodi nalazi pri povrsini zemlje ili dnu oceana, tamo su temperature daleko nize od 36,5, dakle...

Neposredna veza do poruke: 44
12.4.2012 21:19:58   
inesica

a da ne bi rekli da se ne informiram, negdje sam, uz to da djeluje povoljno na svaki organ u i van tijela user posted image , pročitala da smanjuje slinjenje tako da djeluje na štitnjaču. Eto, sad sam naučila i to da je štitnjača salivatorna žlijezda. I to mi je novo

Nisam lijecnik, ali znam dosta toga o stitnjaci, a kako ona utjece na cijeli metabolizam, moguce je da utjece i na zlijezde slinovnice, samo se nisu dobro izrazili.

Neposredna veza do poruke: 45
12.4.2012 21:21:45   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: inesica

Sta netko destilira jantar???
Jantar se u prirodi nalazi pri povrsini zemlje ili dnu oceana, tamo su temperature daleko nize od 36,5, dakle...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 46
13.4.2012 0:18:48   
Tratina

dijete je moze zvakat teglit itd do mile volje ali niti moze puknut niti se rasuti
)
user posted image user posted image user posted image user posted image

oprosti draga, ali ti komadići na lančiću su povezani koncem. A da to ne može puknuti... user posted image Izad svakog komadića je čvor tako da se ne raspe cijela ako pukne. ali jedan komadić će pri pucanju svakako ispasti.

Al opet kažem, ko voli nek izvoli. I ja sam je kupila u nadi da će nama pomoći.

< Poruku je uredio Tratina -- 13.4.2012 0:19:14 >

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 47
13.4.2012 8:52:26   
spongebob

pa da, jantar je kao fosilna smola IZRAZITO POSTOJAN, milijunima godina u nepromijenjenom obliku, zato je najtvrđa poznata prirodna smola. Jel bi bio takav da se smole otpuštaju na temperaturi tijela, ili baltičke obale?
a šta se tiče štitnjače- ja jesam liječnik, i isto znam dosta toga o štitnjači, pa i to da ona nije salivatorna žlijezda, aslinjenje kod izbijanja zubića nema veze sa štitnjačom nego s desnima.

(Odgovor članu Tratina)
Neposredna veza do poruke: 48
13.4.2012 20:15:33   
inesica

pa da, jantar je kao fosilna smola IZRAZITO POSTOJAN, milijunima godina u nepromijenjenom obliku, zato je najtvrđa poznata prirodna smola. Jel bi bio takav da se smole otpuštaju na temperaturi tijela, ili baltičke obale?
a šta se tiče štitnjače- ja jesam liječnik, i isto znam dosta toga o štitnjači, pa i to da ona nije salivatorna žlijezda, aslinjenje kod izbijanja zubića nema veze sa štitnjačom nego s desnima.

Nitko nije rekao da je salivatorna zl. a ajde objasni nam onda taj mehanizam prekomjernog lucenja sline zbog desni.
Bilo bi nam puno bolje kad bi pored tradicionalne medicine lijecnici po uzoru na neke razvijenije zemlje uzimali u obzir i neke alterativne metode lijecenja, jer lijekovi na zalost ne lijece sve, a osim toga obicno imaju nuspojave ili ostavljaju trajnu stetu ako se duze uzimaju.

Neposredna veza do poruke: 49
13.4.2012 22:05:59   
ruwenzor

IZVORNA PORUKA: inesica
Bilo bi nam puno bolje kad bi pored tradicionalne medicine lijecnici po uzoru na neke razvijenije zemlje uzimali u obzir i neke alterativne metode lijecenja, jer lijekovi na zalost ne lijece sve, a osim toga obicno imaju nuspojave ili ostavljaju trajnu stetu ako se duze uzimaju.

ako hoću medicinsku pomoć idem doktoru, ako hoću bioenergetiku- bioenergetičaru, za narodne lijekove imam baku i stare knjige, mislim da to ne treba miješati

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!