|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kod zubara preko granice....duplo jeftinije!
24.2.2010 11:45:34   
Bebys
Kod zubara preko graniceU BiH i Srbiju po nove zube za upola nižu cijenu user posted image Zbog jeftinijih cijena stomatoloških usluga, poput popravka zuba ili ugradnje zubne proteze koje su ponegdje niže i do 50 posto nego u Hrvatskoj, brojni građani odlaze u BiH i Srbiju.Iako se u šoping u BiH išlo isključivo po ulje, brašno i ostale prehrambene artikle, u posljednje vrijeme Slavonci sve češće odlaze preko granice kako bi popravili zube ili ugradili zubne proteze jer su tamo cijene znatno niže.

"Ostala sam bez zuba, a ne želim običnu, plastičnu protezu koju osigurava zdravstveno osiguranje. Spremna sam platiti, ali ako već vadim novčanik, onda biram gdje mi je najpovoljnije. Dok bi me puna proteza kod nas došla gotovo deset tisuća kuna, u Bosni ju mogu dobiti za polovicu te cijene", kaže Brođanka, piše Večernji list.

U Bosanskom Brodu, u blizini graničnog prijelaza, otvoreno je čak pet stomatoloških ordinacija.

"Ugradnja implantanata uvijek je bio skup zahvat, ali cjenovno smo još uvijek povoljniji od hrvatskih kolega", kaže dr. stomatologije Đurđa Marković.

Kazala je da niža cijena ne znači i nižu kvalitetu jer sve implantate rade iskusni liječnici i tehničari, koristeći kvalitetne materijale.

Vojvodina i Srbija također su postale meka medicinskog turizma za građane iz Hrvatske. Tamošnje liječničke ordinacije nude najrazličitije pogodnosti za sve pacijente.

Već postoje i agencije koje dovode strane pacijente pojedinačno, uglavnom u stomatološke ordinacije.

Trenutno građani iz svih dijelova Hrvatske odlaze u Novi Sad ili Beograd kod stomatologa koji nude kvalitetne usluge uz osjetno povoljnije cijene.

Ipak, u kontekstu stomatološkog turizma, Hrvatska je sve zanimljivija strancima (Britancima, Talijanima, Slovencima) i to zbog povoljnijih cijena i visoke kvalitete.

"Razlike u cijeni stomatoloških usluga u Hrvatskoj te onih u BiH i Srbiji mogu biti drastične, ali i neznatne jer postoji mnogo faktora koji utječu na cijenu: tržište, razina usluge i slično. Usporedimo li jednu vrhunsku ordinaciju poput naše i jednu sličnog tipa u Srbiji ili BiH, razlika u cijeni ipak neće biti tako velika da se nekome isplati uložiti truda u organizaciju i putovanje u inozemstvo", smatra dr. stom. Mladen Frntić iz Poliklinike dr. Tončić.

Navodi iskustvo njihovih slovenskih pacijenata koji su ispitali tržište BiH, Srbije, Bugarske, Mađarske i Slovenije, a na kraju su se odlučili upravo za njih, uz objašnjenje da su od nas jedino u Srbiji stomatološke usluge bile jeftinije, i to ne značajnije, piše Večernji list.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kod zubara preko granice....duplo jeftinije!
24.2.2010 11:46:32   
Bebys
nazalost ali ne samo po bebe...u drugu drzavu
nego i po zube...
ja se pitam KUDA CE HR. ZDRAVSTVO...uzasno..
zar nitko ne kuzi da priliv novaca ode dalje...user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 2
24.2.2010 11:47:04   
Bebys
isto tako dobra vijest za sve koji trebaju nesta oko zubi..user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
24.2.2010 12:21:31   
mišica 666
evo mm treba navlaku na 1 zub jer mu je pukao i doći će ga oko 950 jebuser posted image kuna ma nisu normalni .

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 4
24.2.2010 12:25:55   
Domy
ja imam super zubaricu ona je privatnica radi preko osiguranja..i da je pohvalim....user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 5
24.2.2010 12:25:56   
Bebys
pa idite preko..vidis koliko ljudi gibaju preko...moja mama je isto rekla da ce ici kazu svi da je duplo jeftinije...i da je jednako kavlitetno...govore oni koji su vec radili u srbiji i b  i h zube...bilo sta...imas garanciju ma sve..

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 6
24.2.2010 12:30:14   
adryosijek
IZVORNA PORUKA: Bebys

pa idite preko..vidis koliko ljudi gibaju preko...moja mama je isto rekla da ce ici kazu svi da je duplo jeftinije...i da je jednako kavlitetno...govore oni koji su vec radili u srbiji i b  i h zube...bilo sta...imas garanciju ma sve..
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dices kod nas tu sve  cijene ko da smo u eu sta ce bit tek ondauser posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
24.2.2010 12:32:04   
Bebys
a joj ovdi su zubi tako skupi da isto svi idu dalje...ja sam neki dan samo popravljala zub i izasao me je u kunama oko 600 kuna samo popravljala a tek sta dalje ...LJUDI DIZU KREDITE za zube..uzasno... ovdje svi idu u poljsku uglavnom 

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 8
24.2.2010 12:33:12   
mala pcelica
ja sam prije pet god stavila 3 navlake porculanske koje su kostale 230 eura odnosno 210 e sa popustom i sluze me i danas user posted image

nebi ovde nikad dala te pare za zube

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 9
24.2.2010 17:43:18   
evanda
Ako su im zubarske ordinacije čiste kao pijaca i grad općenito....
Sumnjam da bi tamo dala i oprati zube

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 10
24.2.2010 17:51:52   
Lady3
ma iskreno sve je preko granice jeftinije nego kod nas.Tužno i žalosno..user posted image

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 11
24.2.2010 17:52:49   
CallamityJane
je zato su i njihove plate duplo manja ili ih uopste nemaju

(Odgovor članu Lady3)
Neposredna veza do poruke: 12
24.2.2010 18:06:06   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: evanda

nije ni hrv čista zemlja pa svejedno deru sa cijenama svega i svačega....

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 13
24.2.2010 22:19:41   
evanda
IZVORNA PORUKA: mala pcelica

IZVORNA PORUKA: evanda

nije ni hrv čista zemlja pa svejedno deru sa cijenama svega i svačega....

user posted image user posted image user posted image Nije čista, daleko od toga
Ali nema ni TBCa koliko ga ima u Bosni, samo to ću napisati kao primjer
Ali, treba tamo otići pa vidjeti svojim okicama
A bosanci deru bosance
I Hrvate koji se daju oderatiuser posted image
Ja nisam toliko bogata da kupujem jeftino!

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 14
24.2.2010 22:56:57   
dominik
kod nas dolaze stranci a mi bumo isto negdje drugdje isliuser posted image ...pa nasi ljudi kaj zive u austriji idu u madjarsku na korekcije i kod stomatologa...ja ionak ne idem kod privatnika tak da je meni jos uvijek tu jeftinije za potrebe koje imam

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 15
25.2.2010 11:11:57   
Lady3
IZVORNA PORUKA: callanhoe

je zato su i njihove plate duplo manja ili ih uopste nemaju

ma ni naše nažalost nisu ništa bolje..il kasne po nekoliko mjeseci ili je crkavica,a računi s egomilaju i cijene rastu svaki dan..user posted image

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 16
   [Obrisani korisnik]
25.2.2010 11:29:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Lady3)
  Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!