|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba
15.7.2015 16:25:15   
FIGICA FIFINANKICA
Jedan od najvažnijih minerala kada je u pitanju naše zdravlje jest magnezij. Nužan je sastojak gotovo svih tjelesnih stanica u našem organizmu. Bez njega ne bi došlo do aktivacije enzima koji su uključeni u stvaranje energije u tijelu. Magnezij je izrazito važan kod pravilnog rada srca, zdravlja mišića i cijelog živčanog sustava.

Iz toga je jasno vidljivo da je magnezij vrsta minerala koji je neophodan za zdravlje i vitalnost našeg organizma. Dnevne potrebe tijela za magnezijem iznose 6 mg po jednom kilogramu tjelesne težine.

Mnogi ljudi imaju sniženu razinu magnezija u svome organizmu, što nikako nije dobro. S njegovim nedostatkom povezani su uglavnom kronični problemi i smetnje, emocionalno nezadovoljstvo i stres.



Magnezij je također važan za našu živčanu i mišićnu ravnotežu, a osim toga pomaže kod nesanice, umora, prehlada, virusnih infekcija i uznemirenosti. Magnezij igra veliku ulogu u borbi protiv stresa, umora i iscrpljenosti. Smanjuje osjetljivost u stresnim situacijama.

Namirnice koje se preporučuju kako biste redovito unosili predviđenu količinu magnezija jesu integralni kruh, integralna riža, špinat, blitva i ostalo zeleno povrće, voće kao što je banana, crna čokolada i gazirana mineralna voda. Unos te hrane ne smije biti neograničen, već se i kod njihovog konzumiranja treba obratiti pažnja na količinu.

Ukoliko ove namirnice zbog nekog određenog razloga ne volite i ne konzumirate, danas u svakoj boljoj trgovini zdrave hrane ili ljekarni možete pronaći šumeći magnezij. On je topljiv u vodi, a okus mu nije nimalo loš zbog čega ćete ga moći konzumirati bez problema.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba
15.7.2015 22:05:00   
SILVA123
Kad mi je doktorica preporucila magnezij, savjetovala mi je da uzmem onaj u tabletama a ne sumeci, kaze ima nesto manje kemije u tabletama

(Odgovor članu FIGICA FIFINANKICA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba
16.7.2015 11:15:17   
Ela28

IZVORNA PORUKA: SILVA123

Kad mi je doktorica preporucila magnezij, savjetovala mi je da uzmem onaj u tabletama a ne sumeci, kaze ima nesto manje kemije u tabletama


E to nisam znala ja uvijek pijem sumeci i dok sam trudna bila sam pila sumeci user posted image

(Odgovor članu SILVA123)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba
16.7.2015 15:06:09   
mirjana1703
Da, magnezij nam često nedostaje u organizmu, popijem šumeći kad se sjetim user posted image

(Odgovor članu Ela28)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!