Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Zdravlje



Poruka


FIGICA FIFINANKICA -> Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba (15.7.2015 16:25:15)

Jedan od najvažnijih minerala kada je u pitanju naše zdravlje jest magnezij. Nužan je sastojak gotovo svih tjelesnih stanica u našem organizmu. Bez njega ne bi došlo do aktivacije enzima koji su uključeni u stvaranje energije u tijelu. Magnezij je izrazito važan kod pravilnog rada srca, zdravlja mišića i cijelog živčanog sustava.

Iz toga je jasno vidljivo da je magnezij vrsta minerala koji je neophodan za zdravlje i vitalnost našeg organizma. Dnevne potrebe tijela za magnezijem iznose 6 mg po jednom kilogramu tjelesne težine.

Mnogi ljudi imaju sniženu razinu magnezija u svome organizmu, što nikako nije dobro. S njegovim nedostatkom povezani su uglavnom kronični problemi i smetnje, emocionalno nezadovoljstvo i stres.



Magnezij je također važan za našu živčanu i mišićnu ravnotežu, a osim toga pomaže kod nesanice, umora, prehlada, virusnih infekcija i uznemirenosti. Magnezij igra veliku ulogu u borbi protiv stresa, umora i iscrpljenosti. Smanjuje osjetljivost u stresnim situacijama.

Namirnice koje se preporučuju kako biste redovito unosili predviđenu količinu magnezija jesu integralni kruh, integralna riža, špinat, blitva i ostalo zeleno povrće, voće kao što je banana, crna čokolada i gazirana mineralna voda. Unos te hrane ne smije biti neograničen, već se i kod njihovog konzumiranja treba obratiti pažnja na količinu.

Ukoliko ove namirnice zbog nekog određenog razloga ne volite i ne konzumirate, danas u svakoj boljoj trgovini zdrave hrane ili ljekarni možete pronaći šumeći magnezij. On je topljiv u vodi, a okus mu nije nimalo loš zbog čega ćete ga moći konzumirati bez problema.




SILVA123 -> RE: Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba (15.7.2015 22:05:00)

Kad mi je doktorica preporucila magnezij, savjetovala mi je da uzmem onaj u tabletama a ne sumeci, kaze ima nesto manje kemije u tabletama




Ela28 -> RE: Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba (16.7.2015 11:15:17)


IZVORNA PORUKA: SILVA123

Kad mi je doktorica preporucila magnezij, savjetovala mi je da uzmem onaj u tabletama a ne sumeci, kaze ima nesto manje kemije u tabletama


E to nisam znala ja uvijek pijem sumeci i dok sam trudna bila sam pila sumeci [sm=smiley1.gif]




mirjana1703 -> RE: Magnezij-antistresni mineral,svima nam treba (16.7.2015 15:06:09)

Da, magnezij nam često nedostaje u organizmu, popijem šumeći kad se sjetim [sm=smiley36.gif]




Stranica: [1]