emy0406
|
Dugujem priču s poroda,već sam pisala,pa me izbacilo.Trudovi su počeli već nakon pregleda plodne vode,u četvrtak ujutro,ali sam ja to pripisala pregledu i nisam se time zamarala.međutim između 4 i 5 popodne neda mi vrag mira idem ja mjerit vrijeme između bolova i ono svakih točno 12 min.Idem brže popeglat hrpu veša,pomest obrisat podove(imam samo 130 kvadrata)i sve sam počistila do 8 čak i kadu oribala.napravila tople sendviče za večeru,ali tu već nemogu stajat na nogama,a nikom ništa ne govorim,muž misli boli me od pregleda,kak sam mu i rekla.trudovi na 6-7 min,15 do 9 govorim mužu nek odvede malog dole baki i nek se sprema pomalo dok se ja otuširam,pomalo bi išli prema bolnici,trudovi na 4-5 min(ali njemu sam rekla da su na 10).9 i 15 krečemo,on me nervira stalno pita jel te boli,u gradu naravno gužva,stižemo u bolnicu 15 do 10,kad tamo gužva u predrađaoni.....kad su me napokon pregledali,otvorena 2 prsta ctg pokazuje slabe trudiće,a ja više nemogu koliko me boli.Srečom doktorica vjeruje meni,a ne ctg-u,pa me šalje na klizmu....U rađaonu ulazim u ponoć i 15 min i tu počinju muke po povračanju,dušu sam tamo ostavila,pola se toga nesječam,tražila sam bilo što protiv bolova,neznam kaj su mi dali,al je manje bolilo,sječam se riječi doktora gube se otkucaji,a ja sam se istovremeno osječala ko da umirem i rekla ja vam umirem,spasite mi bebu.No nije bilo tak strašno samo mi je pao tlak,od povračanja,vjerojatno i tog nečeg kaj su mi dali.I da tu su i mene na silu širili,nebili me porodili,al od tolike iscrpljenosti,ja to nisam baš toliko osjetila. U 1:46 rodila se moja curica,i samo mi je bilo bitno da je ona ok.Još sam morala na čiščenje zaostataka posteljice,pa su me uspavali.Ali eto sada se mazimo,papamo,braco je obožava,a i ona njega i samo je to bitno,sve se drugo zaboravi.......
|