|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
6.11.2012 17:38:14   
Malena1979
Curke, molim vas za pomoć.

Naime najvjerojatnije ću morati na carski, pa me zanima što ponijeti sa sobom u bolnicu?

Da li se kofer razlikuje od onog za normalan porod?

Iskustva cura koje su bile na carskom, koji je postupak, kakav je oporavak, kada su dobile svoje bebice u naručje?

Hvalaaaa

_____________________________

Never give up, never surrender ;)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
6.11.2012 19:31:12   
cuba
U mom slučaju je bio hitni carski a ne dogovoreni ali nije mi ništa specijalno trebalo za u bolnicu.
Nakon poroda ostaješ na intezivnoj njezi 24h i onda te prebacuju na odjel babinjača. Tijekom boravka na intezivnoj ti donesu bebicu na par minuta da je vidiš a kad te prebace na odjel onda je bebica sa tobom.
U bolnici se ostaje 7 dana i taj zadnji dan (par sati prije izlaska) ti skidaju šavove sa trbuha i ponovno previjaju.
Prva 3 dana primaš infuziju i antibiotik svako 8h (sve carice) i ništa se ne jede, samo piješ tekućinu (vodu). Ostale dane do izlaska jedeš ali i ta prehrana se razlikuje od cura koje su rodile prirodnim putem. Dobiješ čepić za prvi odlazak na wc i ukoliko te boli obično davaju Voltaren injekciju u stražnjicu.

Moj oporavak je trajao 3 tjedna. Tjedan bolnice i još 2 tjedna kući. Jako me bolio trbuh i baš sam bila nikakva. Ima cura koje to i lakše podnesu. Moj porod je bio dosta težak i kompliciran, završio sa hitnim carskim pa je to dodatno otežalo i sam oporavak.

Ja sam u torbi nosila:
papuče, jednokratne gaćice (nekoliko komada), vlažne maramice, vlažne maramice za intimnu njegu, šampon i kupku, grudnjak, jastučiće za dojenje, tablete protiv bolova, bocu vode, nešto za pojesti (iako mi na kraju nije trebalo), mobitel, ponesi i punjač, fotić, četkicu za zube, pastu, češalj, neke trakice/kopčice za kosu, ručnik (veliki i mali), uloške. A može ti naknadno netko donijeti u bolnicu ako ti što zatreba. Kod nas se spavaćice ne nose, ne znam kako je u Zg. I ne znam jel trebaš nositi što za bebu tipa pelene, vlažne maramice, kremu, bodiće i sl. To u St nismo trebali.

Nadam se da sam pomoglauser posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Malena1979)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
6.11.2012 20:08:15   
seraphyme
ja sam imala elektivni carski rez( znači "dogovoreni") . ponijela papire od trudnoće, pribor za osobnu higijenu, jednokratne gaće, puno uložaka(može always jer nema ozljede rodnice pa ne trebaju mekani vateni).prvi dan sam provela na intenzivnoj na ifuziji, sutra doručak mlijeko,ručak bistra juha, večera gris,al sam pojela i jedan puding od vanilije i voćni jogurt. poneseš bočicu jer nemaš mlijeka 3-4 dana. kad mi je nadošlo dojila sam i ostatak izdajala. i to ti je to, ostalo kao kod cube osim što nisam dobila nikakav antibiotik već svaki dan clivarin da se spriječi tromboza(al to ovisi o ustanovi). pitaj ostalo, baš se ne mogu sad sjetiti

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
6.11.2012 23:26:32   
LanaOs
ja sam isla roditi prirodnim putem pa zavrsila na carkom, 1 dan na intenzivnoj ne treba ti bas nista, a kad te prebace u sobu sve kao da si rodila prirodno

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 8:10:51   
Malena1979
Jutro curke ;)

Cuba i seraphyme hvala puno na iscrpnim informacijama. Stvarno ste mi pomogle svojim savjetima i iskustvom. Uopće ništa od toga nisam znala.

Znači trebala bi ponijeti izdajalicu sa sobom. Kada dobiješ bebu poslije intenzive kakav je osjećaj, da li ste uspjele dojiti odmah ili?

Da li vas je rana bolila jako?

Vezan za prehranu, najbolje ništa dodatno ne nositi sa sobom u bolnicu ili? Jer vidim da ste stvarno imale rezim strogi prehrane, kako ste to prezivjele hehe

E da, i zanima me neke cure pricaju da je najbolje sa sobom odmah imati i steznik da je s njim lakse, pa imate li s tim iskustva?


I jos jedno pitanjce, sta je sa pranjem? Tusiranje je standardno ili ipak drugacije nego inace?

Pozdrav i jos jednom velika hvala.

_____________________________

Never give up, never surrender ;)

(Odgovor članu LanaOs)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 9:02:15   
seraphyme
aeto,ja se malo gledala s micekom i tak....... user posted image  dobila sam voltaren u venu pame nije bolilo i pokušala sam dojiti,alimi je trebalo dok skontam(velike sise,malo dijete). steznik imala(meni glupost). u brodu se previja sa antibiotskim i vodootpornim flasterom tako da sam se odmah tuširala čim sam došla u sobu. malo sam se ufalktala u šokariuser posted image user posted image user posted image  rana boli, ali brzo skontaš kako se okretati i ustajati da boli manje. i kad počneš jesti udri po brufenima( ja sam pila 5-6 komada dnevno)

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu Malena1979)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 18:53:25   
Sunshine28
evo prilazem moj popis stvari za bolnicu (sa izmjenama i dopunama nakon dolaska iz bolnice), bila na carskom 12.09. i trebalo mi je tocno ovo:

spavaćica sa prednjim kopčanjem – 3 kom.
donji dio pidžame
potkošulja za dojenje 2x
čarape 2x
grudnjak za dojenje
ogrtač
jednokratne gaćice jedno pakiranje
papuče
japanke za tuširanje ručnici
2 velika 2 mala
Chicco ulošci poslje poroda
mokre maramice
papirnate maramice
wc papir + vlažani wc papir
labelo
plastična čaša
krekeri
voda
maska za spavanje
punjač za mobitel
marama/traka/gumica za kosu
Portalak sirup (ako ne budes mogla na veliku nuždu da izbjegneš čepiće)
Lupocet/Plicet (dobro dođe kada prestanu davati injekcije protiv bolova)
ljepljiva traka na kolut (za učvršćivanje zavoja/komprese kada kreneš kući)

za dojenje (ovo pokriva svu moguću pomoć ako budeš imala ikakvih problema)
krema za bradavice Multi Mam lanolin
komprese za dojenje Multi Mam
blazinice za grudnjak
izdajalica Avent
„šeširić“ za dojenje Avent

kozmetička torbica:

tuš gel
kaladont+četkica
pjena za lice
krema za lice
dezić
losion za tjelo
krema za hemoroide (ako ih imas)

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 7.11.2012 18:58:15 >


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 19:51:38   
Sunshine28
a iskustvo....planirani carski, dakle dosla u bolnicu i znala da cu sutra ujutro na zahvat
- nakon zahvata par sati kasnije probudila se u tzv. "šok sobi", tu te nista ne boli jer si nakrkana ljekovima..inace se ostaje tu cca. 24 sata, ali kako je u mom slucaju bila guzva mene su ti vec nakon 7 sati prebacili u sobu. Taman je bilo oko 19 sati pa sam u biti cijelu noc prospavala pod ljekovima s time da me je svakih par sati budila sestra da bi izmjeri tlak i dva puta da se probam ustati na noge na minutu - to bas nije bilo ugodno, ali ne i tako strasno...drugi dan posljepodne skinuli su mi kateter i infuziju i odveli me na tusiranje - sestra te brzinski polije vodom, ti se naspaunas, ona ispere, obrise te i pomogne ti se obuci i natrag u krevet. Dobila prvi sljedeci obrok. Jos tri dana dva puta dnevno daju injekcije protiv bolova u guzu. Od četvrtkog dana pa na dalje dobijes na trazenje Plicet protiv bolova tako da si ponesi svoj Plicet ili Lupocet da ne moras zicati...
7. dan ujutro ti skinu "kopče" koje drze ranu i stave ti na nju sterilni zavoj i u pravilu ako ste ti i beba ok za par sati idetete kuci...kod kuce prvih tjedan dana tusiranje jednom dnevno, s time da na kraju tusiranja cistom vodom ispres ranu i potom preko nje stavis sterlini zavoj (ja sam ga ljepila ljepljivom trakom na kolut da mi ne pada sa rane), ne skodi ni ranu nakon tusiranja pošpricati octeinsept sprayom za rane...kada dodes kuci trebas se stediti koliko je moguce, barem prva dva tjedna..rana u biti ne boli, malo zateze, tesko ti se saginjati i dizati noge gore (npr. kada ulazis u kadu). Nakon 4 tjedana doma si manje-vise kao da se nista nije dogodilo samo i dalje ne treba dizati teske stvari ili hodati sa teretom uz stepenice. Barem je meni tako bilo....I jos nesto - bez obzira sto ides na carski, nakon poroda ces imati vaginalno krvarenje koje ce potrajeti i do 3-4 tjedana nakon sto izađeš iz bolnice, ali ne jako, konstantno kao da ti je zadnji dan menge, pred kraj toliko da ti treba samo dnevni uložak...
SRETNO!



< Poruku je uredio Sunshine28 -- 7.11.2012 19:54:12 >


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 19:53:30   
BUMBI
Sunshine vidim ti si se dobro naoružala s spavaćicama.Gdje si kupila s tim kopačnjem,a da liče na nešta?
Ja nisam nigdje našla,ili su babske neke,jedino u Deviću imaju,ali nemaju kopčanje.I kakve su ti to potkošulje za dojenje?

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 20:04:36   
Sunshine28
spavaćice kupila U c&a, nisu nesto posebno hip ali nisu ni jako bapske user posted image kako god okrenes treba ti stvarno barem 3, jer prva tri dana je od velike pomoci imati spavacicu zbog odlaska na wc, bude ti tesko skinuti i gacice, a kamoli pidžamu...a kada oni opale grijanje zbog beba, pa preznojavanje od hormona i dojenja, dode ti da presvuces spavacicu tri puta dnevno, a ne jednom...
potkosulje za dojenje su super stvar, imas u H&M-u na odjelu za velike zene i trudnice, izgledaju kako majice bez rukava a zapravo imaju dio koji se podize iz kojeg mozes izbaciti cicu, a da se ne skidas...ako ne budes znala pronaci pitaj tetu u trgovini...ja isto nisam znala naci jer stvarno izgledaju kao obicne majice...i tako funkcioniraju, ja vise ne dojim pa ih sada nosim kao majice...
dva komada 129 kuna


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 20:08:04   
BUMBI
Ok,hvala ti.Pogledat ću onda u C&A.Iako ja imam neke 2 kratkih rukava.ja sam mislila ponjeti piđame,a u spavaćici ići na porod i kad bude pregled.
Pogledat ću i te potkošulje

_____________________________

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 20:12:41   
Sunshine28
ponesi si i donji dio pidžame, nakon tri dana kada budes malo vise pokretna mozes ga obuci u kombinaciji sa tom potkosuljom za dojenje, tak sam ja, super ugodno...

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 20:28:07   
seraphyme
maska za spavanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ž  USPJELA SI I SPAVATI?? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
7.11.2012 22:06:55   
cuba
Ja izdajalicu nisam nosila u bolnici niti sam je kupovala naknadno. Nije mi bila potrebna. Malac je od prvog podoja lijepo prihvatio ciku i nikada nismo imali porblema sa dojenjem niti sam ja imala problema sa bradavicama, mastitisom i sl.
Nju nemoj kupovati prije, ipak je to stvar koja (ukoliko želiš kvalitetan proizvod onda uzmeš Avent ili Tommee Tippee) dođe cca 400-500kn. A to nije malo novaca. Ako ti zatreba u bolnici ili kada dođeš kući uvijek možeš poslati muža da ti kupi.

Što se tiče prvog podoja on se dogodio u nedjelju navečer (rodila sam u subotu u 11.30h). Mlijeka tada još nije bilo, on je nešto vukao ali bez uspjeha. Tijekom te noći je mlijeko nadošlo. Samo da ti kažem da se pripremiš na šokuser posted image Cice su sa dvojke preko noći došle na peticuuser posted image Kao da sam stavila dva silikonauser posted image I od ponedjeljka ujutro smo počeli školski dojitiuser posted image

Sama rana me dosta jako boljela. Ma općenito se nisam mogla pomaknuti iz kreveta. Ta prva tri dana imaš kateter, ne ideš na wc (ni veliku ni malu nuždu).
Da mi sad netko kaže da neću jesti ni piti ništa tri dana ubila bih gauser posted image Nakon carskog to uopće nisam osjetila kao problem niti mi je bilo do hrane. Uglavnom da se izdržati.
Razlika u hrani je ta što carice jedu više tečnu hranu i ništa masno da se nebi naprezale kod odlaska na wc jer je ipak stomak rezan.

Steznik nisam kupovala. Zbilja ne znam dali bi mi bio od pomoći. Kile nakupljene u trudnoći sam relativno brzo izgubila.

Što se tuširanja tiče prva tri dana ga nema. Tj svaka čast onoj koja se drugi dan nakon carskog mogla ustati, prošetati do kupatila i otuširati seuser posted image Kosu nam je bilo rečeno ne prati uopće u bolnici. Tuširala sam se na dijelove jer je stomak u povojima pa ni ne možeš normalno. I iskreno jedva sam čekala kad ću te povoje skinuti i oprati se od glave do pete kako spadauser posted image Kad sam došla kući (nekoliko dana poslije) mi je patronažna sestra kod pregleda reza dala zeleno svijetlo za normalno tuširanje i pranje kose.

Eto još jednog iscrpnog odgovorauser posted image Ako te još šta zanima samo pitajuser posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 8:04:14   
Malena1979
seraphyme ;) A znaci mogla si piti ibuprofene nakon poroda jos dok si u bolnici bila i jesi pitala da li to smijes piti s obzirom na dojenje?

Sunshine28 Wow, stvarno detaljan popis ;) Gdje si rodila? Ja idem na Sv Duh i rekle mi neke curke da tamo ima njihovih spavacica tako da najbolje ponijeti samo jednu svoju rezerevnu za svaki slucaj ;) I koja je prica s tim kateterom, to je za piskenje? Da li je neugodno to imati u sebi?
U kojem HM si kupila potkosulje? Jer na Cvjetnom ih nema :(

cuba super da je odmah beba prihvatila, jer cujem da neke zene imaju full problema sa tim. Ja sam ionako mislila kupiti rucnu izdajalicu za kasnije jer ako cu na posao da imam bebi kaj ostaviti za klopu dok me nema hehe
Tusiranje ce mi jako smetati ako se necu moci oprati kak se spada, ali sta je tu je ;)

Nego pitanje za sve, kada muzevi dolaze u posjete, tj. da li dolaze dok si na intenzivnoj ili? I kako kasnije to funkcionira?

Na SV Duhu navodno ima rooming-in pa me zanima da li to vrijedi i za carice jer to mi se cini preveliki napor za nekog nakon operacije?

Hvala svima

_____________________________

Never give up, never surrender ;)

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 9:39:18   
cuba
Na intezivnoj njezi ti posjeta nema. Znači ta prva 24h samo ležiš, dolaziš sebi, ma uglavnom ih i prespavaš.
Sutradan te prebace na odjel i onda možeš primati posjete. Ja sam rodila u starom Splitskom rodilištu pa su se posjete odvijale na hodniku -znači muž, rodbina i prijatelji ne dolaze u sobu i ne mogu vidjeti bebicu svih 7 dana. I užasno je bilo teško ustati se, prošetati cijeli hodnik i doći do mjesta posjetauser posted image
A u ovom novom rodilištu se ti posjeti baš odvijaju u sobi, bebica je stalno sa mamom (rooming in) i to mi je super. Ako postoji rooming in u rodilištu u kojem ideš roditi onda ćeš moći primati posjete od drugog dana.
Mislim da postoji vrijeme posjeta tipa sat dnevno. Opet i to zavisi od bolnice do bolnice.

Kateter ne osjećaš u sebi niti imaš osjećaj kada moraš obaviti malu nuždu, kesica se samo puniuser posted image Ma u principu prije poroda ništa ne jedeš, u bolnici dobiješ klistir tako da ti nakon poroda ni nema što izaći osim malo tekućine. Ne boli niti vađenje katetera.

A za tuširanje je dosta nezgodno zbog tog povoja na trbuhu. Jer moraš paziti da ga ne smočiš. A i ne možeš se baš saginjati pa dok opereš noge to je urnebesuser posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Malena1979)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 10:24:31   
seraphyme
u brodu sedaju brufeni protiv bolim svim porođenima osim onima alergičnima. prepisuju liječnici.

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 10:27:05   
seraphyme
i da, rooming in( po meni sranje) stalno je beba s tobom osim za kupanje i vaganje.   

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 11:54:40   
Sunshine28
seraphyme da da maska za spavanje user posted image kada mi je kuma rekla da ju ponesem i ja sam se blijedo nasmijala, ali mi je jako dobro dosla...bilo nas je 5 u sobi sto znaci cijelu noc svijetlo upaljeno, pa kad bi mi beba zaspala na sat-dva-tri ja lijepo masku preko ociju, lupocet u usta i pad u nesvjest dok ne zacujem plac...drugacije ne bi mogla, nikad u zivortu nisam zaspala sa upaljenim svjelom, ma koliko bila umorna...

ja sam rodila u osijeku, mi tu moramo imati svoje spavacice, a i sve sa popisa je kupljeno u osijeku tako da ne znam kako pomoci sa lokacijama za kupnju, ali mislim da sa arenom ne mozes promasiti
kateter sve potpisujem - nista nezgodno samo ga ja nisam imala 3 dana, skinuli ga odmah prvi dan nakon zahvata...

cuba kada si ti rodila? kakvi crni povoji? ne mogu vjerovati da splitsko rodiliste jos uvijek kosti metode iz stoljeća sedmog!
ja nisam imala nikakve povoje, vec onu gumiranu, fiksnu, samoljepljivu kompresu, preko koje se mozes tusirati cim se stavi, mislim da to stavljaju u svim bolnicima sada, pa nasa osjecka nema para ni za ljekove, a kamoli za bilo sto da bi bila naprednija od drugih...kao sto sam vec rekla, sa tom kompresom odmah prvi dan nakon carskog idesna tusiranje - naravno, uz pomoc sestre kako sam objasnila...a vec drugi ides sama...nije pjesma, ali ni ne boli toliko da ti se neda jer se stvarno jako preznojavas zbog dojenja i svega....cure iz moje sobe su tako 5-6 dan vec u tus kabini kosu prale...
isto to za tri dana sa kateterom, infuzijom i bez hrane user posted image to stvarno skoro nisam cula...
Malena nemoj se bojati, nema sanse da u bilo kojoj zagrebackoj bolnici prođeš gore od mene u osječkoj, budi sigurna da ces dobiti tu gumiranu fiksnu kompresu i moci na tusiranje cim se ustanes...to 100%, e sada ovo drugo je bolnički protokol, to stvarno moze biti da neki jos prakticiraju toliko ležanja, ali sumnjam, zbog tih gumiranih povoja dizanje nakon zhavat je puno lakse i forisira se jer ubrzava oporavak...

< Poruku je uredio Sunshine28 -- 8.11.2012 11:56:49 >


_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 11:56:14   
elven
Malen, curke koliko primjećujem su iz Osijeka, a ti iz ZG....uglavnom svaka bolnica ima svoja pravila, tako da ti se razlikuje od bolnice do bolnice. Ja sam imala dva carska na Svetom Duhu (drugi u 1 mjesecu 2012)....čini mi se da ti se nisu javile curke iz Zg ja ću ti probati objasniti proceduru...

Naručeni carski, dođeš ili dan prije ili isti dan (rano ujutro oko 6 h), daju ti spavaćicu i smjeste te u sobu na patologiju trudnoće da čekaš red ;).... kad dođe red na tebe ide procedura, klistir, brijanje (obrij se doma....sve...) uvođenje dramine za infuziju...uglavnom te sve sestre upućuju i rade.
Ne vjerujem da će te uspavati, jer je praksa spinalna analgezija, i to ti znači da si budna tijekom cijelog postupka da ti odmah nakon poroda stave bebu na prsa dok te oni zašivaju, nema intenzivne osim ako se nešto generalno ne zakomplicira, ideš na odjel babinjača u sobe predviđene za carice i tamo ti kroz par sati donose bebu. Prvo veče, dakle nulti dan možeš trežiti da ti je odnesu, ali poslije je rooming in za sve rodilje, imaš dva zvona kraj kreveta jedan za baby sestre, drugi za one sa odjela, pa pozvoniš kad ti nešto treba. Iz kreveta se ustaje drugi dan, prvo ustajanje ti sestra pomogne, ostalo sama, meni su treći skinuli flaster sa rane, čim ti skinu flaster možeš se kupati, ako uspiješ, također drugi dan ti dolazi fizioterapeutkinja koja ti objašnjava kako se treba ustati, dizati dijete, koji steznik da kupiš ako želiš itd....
Ne ostaje se 7 dana već 4 dan ideš doma, možeš tražiti i dan prije ako je stvarno sve ok i ti i beba ste dobro.
Posjete (dozvoljene su 2 ili 3 osobe, nisam ziher jer meni su dolazili po jedno) dolaze u sobu, kraj svake sobe ima toalet sa tušem, vodu moraš duuuuuugo pustiti da ide prije nego dođe topla.

Za bebu ponesi 10 jednokratnih pelena, i vlažne maramice - to ti je obavezno
Za sebe na vrh torbe stavi uloške i jednokratne gaćice - da ti sestre ne kopaju po torbi
- nekakve papuče/japanke - ja sam nosila crocsice pa su mi bile i za tuš i za van
- jednu/ dvije spavaćice (uglavnom ćeš biti u njihovim, ali ako poželiš svoje), jedan par čarapa (ja sam zimogrizljiva pa mi trebao)
- jedan veći i jedan manji ručnik
- stvari za osobnu higijenu
- dvije role tolet papira
- tekućinu, vodu, sok što ti paše
- nešto za pojest (keksi, štapići, čokoladice) ako te ulovi da preskočiš obrok
- ako piješ kakve multivitamine za trudnice, ponesi i to jer stvarno ti daju energiju i brže se oporaviš
- za bolove možeš tražiti i sestre da ti daju, a možeš i svoje ponijeti, ali i intravenozno ćeš primati neki analgetik dok je najgore, poslije je izdržljivo.

Ako te što još interesira pitaj, jer moguće da sam što zaboravila napisati...




(Odgovor članu Malena1979)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 14:04:27   
cuba

IZVORNA PORUKA: Sunshine28


cuba kada si ti rodila? kakvi crni povoji? ne mogu vjerovati da splitsko rodiliste jos uvijek kosti metode iz stoljeća sedmog!
ja nisam imala nikakve povoje, vec onu gumiranu, fiksnu, samoljepljivu kompresu, preko koje se mozes tusirati cim se stavi, mislim da to stavljaju u svim bolnicima sada, pa nasa osjecka nema para ni za ljekove, a kamoli za bilo sto da bi bila naprednija od drugih...kao sto sam vec rekla, sa tom kompresom odmah prvi dan nakon carskog idesna tusiranje - naravno, uz pomoc sestre kako sam objasnila...a vec drugi ides sama...nije pjesma, ali ni ne boli toliko da ti se neda jer se stvarno jako preznojavas zbog dojenja i svega....cure iz moje sobe su tako 5-6 dan vec u tus kabini kosu prale...
isto to za tri dana sa kateterom, infuzijom i bez hrane user posted image to stvarno skoro nisam cula...

Sunshine, kao što mi i u potpisu stoji rodila sam 28.11.2009 znači uskoro će moj frajer napuniti tri godineuser posted image
To pitanje o povoju možeš postaviti upravi Splitskog rodilišta a ne meniuser posted image Nisam si sama stavljala povoje već sam se nakon carskog sa njima probudilauser posted image Ne znam dali se što u ove tri godine promijenilo s obzirom da je u međuvremenu otovreno novo rodilište. Možda se više ni ne koriste metodama iz sedmog stoljeća user posted image
Tako da se nisam mogla tuširati tj normalno se otuširati već na dijelove kako sam i napisala.
Ne znam kakve su prakse u ostalim bolnicama ali prvi dan intezivne njege i druga dva dana na odjelu babinjača sam ja kao i sve ostale carice imala kateter, na wc nismo išle, svakih 8h smo dobivale antibiotik te nismo jele već samo pile i primale infuziju. Ne znam što je tu za ne povjerovati, ispada da lažem??
Ako ti nisi čula, ne znači da nije istinauser posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
8.11.2012 23:03:08   
Sunshine28
ma cuba nisam ja tebe htjela uvrijediti, samo sam citajuci tvoj post stvarno ostala sokirana jer mi je uistinu nevjerojatno da zene danas moraju prolaziti takvo sto, to ne znaci da mislim da lazes vec da sam u nevjerici - izraz - kao i ovo sa "stoljecem sedmim"...
zar si stvarno pomislila kako te prozivam da lazes o nacinu na koji si rodila user posted image
posebno zbog toga sto sam shvatila kako je meni bilo jos super, a kukala sam do neba i natrag i bila uvjerena da je osječka bolnica u k.... po svakom pitanju i, pazi sada ovo, govorila da ako budem imala jos djece da cu ici roditi u Split! user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
9.11.2012 12:34:14   
cuba
Ma Sunshine iskreno tako sam shvatila tvoj post a samo sam napisala svoje iskustvouser posted image Koje eto vidiš kakvo je bilo user posted image
Termin za drugu bebicu mi je u 4mj (najvjerojatnije će opet biti carski) pa ti onda napišem ponovno iskustvo iz Splitskog rodilišta. Iskreno se nadam da će dobiti gumeni fiksator umjesto vražjih povoja a ako ne žicat ću tebe iz Osijeka da mi jednog prošvercaš da se bar otuširati mogu normalno user posted image user posted image
Ja sam ipak Roka rodila u starom rodilištu u kojem je i mene moja mama prije 30god rodila tako da...možeš samo zamisliti kako je onda izgledalo i u kakvim su uvjetima bile rodiljeuser posted image
Ako ništa drugo sada su samo dvije cure u sobi, bebice su sa nama, imamo vlastitu kupaonu, televiziju, novi su kreveti i sve je čisto. Barem sam tako čula od cura koje su rodile tamo u zadnje vrijeme.
Pa eto, nemoj još otpisati Splitsko rodilište za drugu bebicu user posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu Sunshine28)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
9.11.2012 15:22:15   
Sunshine28
drzim onda fige za gumiranu fiksnu kompresu! user posted image user posted image
user posted image

_____________________________

I + G = E & L


(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: CARSKI REZ - što ponijeti u bolnicu
2.12.2013 13:25:02   
tpezer
ja sam rodila u puli i sve je prošlo za pola sata.dijete vidiš odmah a oporavak je malo dulji ali nis strašnouser posted image user posted image

(Odgovor članu Malena1979)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!