|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prirodni porođaj
26.5.2008 11:41:43   
mirna
Na RR ima jedan novi članak ovdje. Što mislite o tome, jeste li za takav porođaj? Ja sam za, ako nema razloga za medicinsku intervenciju.. znam da i u njemačkoj postoji mogućnost poroda doma samo uz primalju, koju si sami odaberete. Što mislite o tome?

Da li si je netko napravio plan za porođaj? Da li su vas slušali?

< Poruku je uredio mirna -- 26.5.2008 11:55:39 >
Neposredna veza do poruke: 1
   [Brisano sporočilo]
26.5.2008 17:43:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu mirna)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prirodni porođaj
26.5.2008 18:52:33   
mirna
Iva Piva klistiranje ti ne može spriječiti nezgode, ja sam ga obavila po propisu i svejedno mi je ostatak otišao kad sam pritiskala. nisam još nikada čula da stolica koja ti pobjegne može naštetiti bebiuser posted image pa to ti je druga rupa...user posted image porod je gadan posao, tako to ide od pamtiveka: ima i stolice i krvi i svašta..sve je to prirodno. poanta: klistiranjem ne možeš spriječiti nezgode.

da ti klistiranje oduzme dostojanstvo to mi je malo smiješno..user posted image

a kaj se tiče epiziotomije: mislim da ako primalja hoće obaviti porod bez epiziotomije može to i izvesti uz pomoć rodilje naravno. ja sam zamolila da mi čuvaju međicu i potrgala sam se samo za jedan šav..

istina je da ti ne pomaže plan poroda ako je osoblje konzervativno i nije za promjene, pa radi sve po običnoj rutini..

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Brisano sporočilo]
26.5.2008 19:36:11   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu mirna)
  Neposredna veza do poruke: 4
26.5.2008 20:20:40   
Dajana
Ja nisam nikad planirala porođaj niti o tome razmišljala. Kad je bilo vrijeme jednostavno sam išla roditi u bolnicu gdje sam pratila trudnoću i kod doktora koji mi je pratio trudnoću i u kojeg imam povjerenje. Mislim da je to sve prirodno i o tome ne treba previše razmišljati i planirati. Čak po mojem mišljenju ne treba se previše niti pripremati.  I nikad nije bilo ni najmanjih problema, pa čak ni prvi put kad sam bila totalno neiskusna i nisam znala ništa (tako je i najbolje) i začuđeno sam gledala ženu do mene u boksu koja je vrištala, puhala i jojkala. Ja se nisam usudila, bilo mi je neugodno.user posted image

Neposredna veza do poruke: 5
26.5.2008 20:36:35   
mirna
kad sam ja rađala bila je jedna žena u rađaoni koja je došla s planom poroda. osoblje nije bilo oduševljeno time i niso bili baš ljubazni do nje i ako je to bilo njezino pravo. meni se taj plan poroda ne čini najbolji način, bolje je da si ljubazan i da pokušavaš na taj način diplomatski ispitati mogućnosti realizacije tvojih želja..to je produktivnije.

znam žene koje su rađale u austriji: tam naprave sve kako si ti zamisliš bez pitanja. vjerojatno je i ovdje u privatnom rodilištu tako..

istina dajana, što manje se sekiraš tim bolje prođeš. kod mene je bilo jako pozitivno da sam rodila prije pdp, tako nisam imala vremena za brigu...user posted image

(Odgovor članu Dajana)
Neposredna veza do poruke: 6
9.7.2008 11:18:37   
MILLA
ja sam za, uz to bih voljela da napokon uvedu zakon da te porađa onaj koji ti i vodi trudnoču svih 9 mj. a to je tvoj doktor. najbolje zna kako nosiš, je si li uža ili šira,sv ti to puno znači a i zašto se mučiti više kad možeš sve to rješiti za manje. imam prijateljice koje su nedavno rodile i kada su nakon poroda došle kod svog dok. on je komentirao "kako su vas mogli mučiti 18 sati,pa jasnose vidi da ste uska,da je djete jako veliko i da je nekon 2 h na carski. ne,ona se mučila,izgubila svu plodnu vodu i na kraju više nije ni imala trudove, sva je dole popucala jer je djete bilo jako veliko... mislim,nismo sve iste,a tu kod nas ako muž nije sa tobom, oni su grozni,ko mesari.
mm ide samnom,nije da se bojim,želim prirodan porod,ali ionako ti je teško a oni nisu niti malo susretljivi.a da vidite sobe,onaj stol...strašno... ko neko mučilište,čini mi se da novac koji se ulaže u bolnice ide svugdje osim kod nas. niti papira za wc,sapuna..hrana ....Bože,ne pitaj...jako jadno. i uz to sve porađa te neki žnj,koji te šutne u sobu,samu,svako malo dođe,da ti gura prste,što god pitaš prave se mutavi...niko ti niš ne odgovara...strava....i ne možeš ti birati kako da rodiš,koja voda,čučanj,bok...nema. noge ljepo u zrak, ako ih spustiš galame. uopče ne kužim. vrijeme ide naprijed a porađaju nas malo bolje nego što je bilo u vrijeme pečinara.

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 7
9.7.2008 11:58:07   
božica
Da Milla to je prestrašno-u jednoj bolnici u zgu di sam rodila imaju super uređene ginekološke ordinacije-a ona za rodit je katastrofa----sve još od ko zna kad-hvala Bogu bila sam u rađaoni samo 1 sat pa se nisam nažuljala na onom uskom stolu -a neznam kako bi izdržala da sam morala ležati cijle trudove

dok druga bolnica ima katastrofa uređene gin-ambulante al im je rađaona nova i ugodna za ležati u krevetu-a opet sobe nakon poroda katastrofa kreveti na spužvi si nekoj koja se sva savinula-pa kada ti bebicu donesu nemožeš ju pošteno podojiti je si propala u tu spžvu i djete skup s tobom.

Ukratko o hrv rodilištimauser posted image user posted image

idem micat rit...

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 8
9.7.2008 12:08:23   
Dora04
Draga Milla u kojoj si ti to bolnici bila da imaš tako loše iskustvo?
Ja sam rodila u Riječkom rodilištu i imam super iskustvo. Rodila sam prirodnim putem i sve je bilo gotovo za 45 min. Nisu me klistirali jer sam ja to sve obavila doma. Trudovi su mi počeli par sati ranije ali se nisam žurila u bolnicu, jer su mi rekli da dosta često žene imaju lažne trudove pa moraju dugo čekati u predrađaoni koju ja uopće nisam vidjela.
Mislim da doktori i osoblje bolje znaju što je za rodilju najbolje i samo se treba pustiti u njihove ruke.
Znam da nemaju sve žene takvo iskustvo kao ja, ali ipak mislim da se i ono najgore zaboravi kada u ruke dobijete to malo slatko stvorenje.
Milla tako će biti i tebi samo misli pozitivno.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 9
9.7.2008 12:29:56   
njanja
IZVORNA PORUKA: Dora04

Ja sam rodila u Riječkom rodilištu i imam super iskustvo. Mislim da doktori i osoblje bolje znaju što je za rodilju najbolje i samo se treba pustiti u njihove ruke.

Potpisujem Dora za ri rodilište!  

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Dora04)
Neposredna veza do poruke: 10
9.7.2008 12:31:39   
vjerae
Drage moje ja sam sa prvim porodom prošla pakao,ali kad sam maleno zlato primila u naručje sve sam zaboravila.Prošlo je 11 godina od tada.Sad čekam drugo dijete u rujnu ,malo me strah svega što moraš proć al, drage moje glavu gore!Jače smo nego što mislimo.user posted image

Rijetki su trenuci kad je čovjek ravan sebi!

(Odgovor članu Dora04)
Neposredna veza do poruke: 11
9.7.2008 12:42:48   
MILLA
mm je u RI živio 6 godina i zamalo da se nismo doselili. uglavnom,kod nas u Puli...strava. Raspitali smo se još prije par godina o rijeci vezano za porode i to... super, čak mi je želja bila roditi u vodi.Godinama pričamo o preseljenju,i uvijek nam nešto uleti u zadnji tren. kad tada čemo doči,vjerujem.... možda iduče s rodi u ri.user posted image

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu vjerae)
Neposredna veza do poruke: 12
9.7.2008 12:45:38   
koka
Potpisujem Doru i Njanju .user posted image user posted image user posted image za Ri rodilište.

(Odgovor članu vjerae)
Neposredna veza do poruke: 13
9.7.2008 12:48:05   
koka
Milla da sam na tvom mijestu već kad misliš tako o Pulskom rodilištu, ništa te ne košta ići roditi u Ri. 

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 14
9.7.2008 12:52:52   
njanja
Definitivno Milla... Jako puno žena iz istre dolazi.....A ako ti je mm živio u Ri, onda možda ima nekog frenda da prespava 2-3 dana pa da te može posjećivati, a ne putovati svaki dan...razmisli o toj opciji...

-Tagore-

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 15
9.7.2008 13:32:25   
MILLA
znači,mogu sa trudovima za ri.nama do ri niti  sat i pol. trebam to kod svog dok. vjerojatno da mi da dopuštenje ili nešto,ne možeš se baš samo pojaviti.
imamo di biti, zvuči mi lijepo..predložim mmuser posted image user posted image user posted image .

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 16
9.7.2008 13:35:00   
koka
Milla i meni je Ri udaljena sat i pol i to stara cesta bez ipsilona. Stigne se . Informiraj se i bit će ti super vjeruj.

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 17
9.7.2008 14:03:13   
vjerae
Ja idem rodit u pulsku bolnicu ,vjerujem da nije gora od zg Merkura,gdje sam prvi put rodila.Čula sam od kolegice koja je rodila sad u ožujku da su bili svi ok i da su se uvjeti popravili.Mislim da kad te prime trudovi da su ti svi krivi sve te smeta,ali sjetite se što ste sve spremne učiniti za malo zlato koje treba tek ugledat svijetuser posted image

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 18
9.7.2008 14:52:20   
MILLA
slažem se vjerae sa tobom,jasno je da ti je svejedno sve što prođeš kad ugledaš maloguser posted image . Meni je drago što je mm sam rekao da želi biti sa mnom na porodu. Mislim da si time već u plusu. Vjerujem da ti je lakše jer je bol nekako manja..a i neka vidi malouser posted image ... moja je prijateljica 2 rodila bez muža i treći je put on išao sa njom... kaže da je od tada prema njoj i djeci jednostavno bolji. ima više osječaja za pomaziti i poljubiti. A i odnos lječnika prema njoj je bio drugačiji kada je on bio sa njom.

mm & ja..18.12.2002.
Samuel... 30.12.2008.
Mila....???

(Odgovor članu vjerae)
Neposredna veza do poruke: 19
9.7.2008 16:04:12   
njanja
Milla, od muža sestrična je iz karlovca išla roditi u ri kada je dobila trudove...Jednostavno nazoveš bolnicu (658 111) i kažeš im u kojoj si fazi (trudovi, vodenjak....) i oni će ti reći da li stigeš do Ri ili ne (tako je napravila sestrična)....

-Tagore-

(Odgovor članu MILLA)
Neposredna veza do poruke: 20
   [Brisano sporočilo]
9.7.2008 23:27:48   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 21
6.2.2013 9:59:38   
Kazimira
naiđoh na davno otvorenu temu..........user posted image

imali smo plan poroda......nekoliko natuknica nikakva knjiga od sto stranica........malo se je šuškalo po hodniku rađaone hihihihi oni hoće prirodno i bila sam valjda jedina tada koja nije htjela epiduralnu........može ko kaj reči ali sve to šteti djetetuuser posted image .........dripa se ne bojim zbog sebe....ajmo poštivati djetetovo vrijeme........s mužem sam išla na tečaj u centar Prirodno roditeljstvo Opušteno rađanje i promjenila sam totalno stav i pogled na porod i sve vezano uz njega.........

trajalo je od puknuča vodenjaka u 7 u jutro do drugog dana do 8.17.
dobila sam samo gel za otvaranje i pikicu u guzu jer sam se počela jako tresti.........

epiziotomija nije potrebna.......ja sam rodila malca od 4 320 i nisam rezana........ne vole da žena popuca sama jer im je to malo nezgodno za šivati, ja biram prirodno pucanje ak bum morala na drugom porodu.....user posted image

sve ovo vrijedi ako su beba i mama okuser posted image ...........doktorimaa sam u rukama ako se kaj zakomplicira

....stigao nam Kaspi.....pa Vili....pa Bal.....

Where love is, no room is too small <3

Neposredna veza do poruke: 22
9.2.2013 13:53:20   
trudnica24
user posted image za prirodan porođaj! naravno, ako se nešto zakomplicira ili dr. procijeni tako, carski je opcija... prvo sam rodila prirodno, prešla termin 7 dana, napatili se i on i ja, gotovo 10h u rađaoni.. bez trudova, stavili me na drip, otvorena 1.5 prst, bušili vodenjak, otvarali me.. ali doktor je procijenio da sam dovoljno jaka da to izdržim, tako mi je rekao, i eto, nije pogriješio. namučila sam se da sam već pred kraj imala halucinacije, ali kad su pravi trudovi krenuli, za pola sata je bio vani! naravno, ja nasilu otvarana, on gotovo 4 kg, morali su me rezati ali sam i popucala jer je bio velik... ali spasili su nas, uspjeli smo!
sada sam trudna 2 mj., također se nadam prirodnom porođaju, neka malo brži bude (ako može), ostalo ćemo preživjeti user posted image

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 23
9.2.2013 14:43:44   
svrcica
Prvo dijete sam rodila na carski, a ako ću imat drugo, svakako bih radije prirodan porod (ako se beba ovaj puta spusti u zdjelicuuser posted image ). Ali toga u SK rodilištu nema. Koliko sam čitala o iskustvima sa poroda, a dosta sam čitala, kada se ženi dopusti da sve ide njenim tempom i kada se ne forsira porod (što je jako često u našim rodilištima), porod je puno lakši, žene rijetko popucaju i na kraju to ispadne jedno lijepo iskustvo, a ne trauma. Ne mogu se oteti dojmu da naši liječnici žele obaviti sve na brzinu. Forsiraju trudove dripom, otvaraju nasilu, režu rutinski. Na kraju krajeva, svi tvrde da je najteže roditi kad je žena na leđima, pa zašto se onda to još forsira u našim bolnicama? Grozno. Da imam mogućnost, rodila bih doma. Bolnica mi je 15 minuta udaljena, da se nešto zakomplicira, nije daleko. Pitam se pitam kako su žene nekad rađale bez doktora (ne osporavam da je liječnička intervencija potrebna ako nešto krene krivo), ali mislim da je žena sposobna roditi sama. Takvima smo stvorene i dovoljno smo jake za to, samo da nam se pruži prilika.

20.09.2011. - Mateo - mamina mala ljubav

(Odgovor članu trudnica24)
Neposredna veza do poruke: 24
9.2.2013 22:56:59   
trudnica24
slažem se, svrcica.. moja cimerica u bolničkoj sobi je doživjela pravu traumu, uhvatili je trudovi oko 2 u noći, u 3 je došla u bolnicu, priprema pa u rađaonu, na drip.. oko 7 dolazi dežurni doktor i ide je pregledati, kad ono izvuče pupkovinu... hitna sekcija, dijete se gotovo ugušilo. majku dovedu oko podne u sobu, o djetetu ni riječi. ona plače, moli da joj kažu informaciju o djetetu, nitko ništa. imam tamo poznanicu pa je zamolim da provjeri što je s djetetom. beba jedva preživjela, mora na snimanje mozga da vide je li sve u redu. tek ju je idući dan prvi put vidjela. nije li to sramotno?!?user posted image

(Odgovor članu svrcica)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Tate i bebe
malatajna

Koliko tata sudjeluje u brizi oko bebe? (presvlačenje, kupanje, šetnja, hranjenje...)

nikada (16%)

jednako kao i mama (37%)

više od mame (1%)

ponekad uskoči (47%)

Broj svih glasova: 101

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!