|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe-2012
19.9.2012 11:29:40   
andydea
C&A Hrvatska dodaje novu fotografiju.

user posted image  Jutro mamice...evo u mome dućanu sniženje...brzo u shopping user posted image user posted image user posted image ...ja idem popodne....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
DIAN 21.08.2012-mamin lavić (4180g,50cm)
Mrvica (anđeo)- 29.10.2013
MARIA ROSA 4.11.2014 -4,460 g, 54cm (mamina bumbarica )
Neposredna veza do poruke: 51
19.9.2012 17:51:36   
tenkic
Jooj, super, sad bi i ja u shopping, al nema šanse da furam bebu sa sobom...tak da ništ od shoppinga

Mi obavili prvi sistematski- bili smo sat vremena kod tete doktor, sve je jako dobro pregledala, beba je za 5 i sve nam je jako lijepo objasnila. Dobili smo Bio Giaja kapi da malo ublažimo te grčeve koje tu i tamo imamo. Utvrđeno je da beba ima eksplozivana crijeva i zato ju buba kad kaki ili ispusta vjetrove+ozljedi si izlaz iz crijeva pa to moramo mazati penathen masti. Kaže dr da se uzv kukova radi između 6. i 8. tjedna, tak da nam to slijedi.

Ja sam skontala da moja mala nakon što se fino napapa na obje cice (a dobro jede, dobila je na težini i više nego što je trebala) upet počne cmoktati i turati ručicu u usta ko da je i dalje gladna. I moj instinkt je bio da bi joj trebalo dati dudu varalicu. Ali svi su mi rekli da to ne činim ni u ludilu. I danas sam konačno kod doktorice dobila potvrdu svoje teorije- dude varalice se vraćaju, rekla je da joj ju slobodno dam da će se tak smiriti i zaspati i da su dude varalice opet in jer je utvrđeno da smanjuju rizik od SIDSa budući da beba dudla i pojačava si refleks za disanje...Tak da sad tražimo lateks dudu varalicu (jer su uglavnom sve dude silikonske)

dugo željena mala BO rođena je 12.08.2012.

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 52
20.9.2012 12:38:26   
andydea
Curke,evo ja obavila s mm i Di brzinski shopping user posted image user posted image user posted image ...Joj svašta sam si kupila..Konačno došao red i na mamicuuser posted image ...
.Nego Tenkić bravo za pregleduser posted image user posted image user posted image
Mi idemo sutra i jako se veselim.
E sad da se i s nečim pohvalimuser posted image ...ja i mm smo se malo jučer navećer zaigrali,a danas ujutro produžili igruuser posted image ...sve je bilo ok i u laganom ritmuuser posted image ....mislila sam čekati taj prvi pregled,ali ko će čekati još mjesec danauser posted image ??? a i dobro se osjećam,ne krvarim više...
DI je super,spava odlično,papa super...još samo da se riješimo tih grčića i biti će super...
Danas je onaj dokumentarac o slobodi rađanju user posted image user posted image user posted image ...udruge Roda...a sutra počinje sajam beba i mamauser posted image user posted image  u Arena centru

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 53
21.9.2012 9:19:19   
andydea
Jutro, i meni je žao kaj se češće ne pišemo...valjda budemo kad prođe ovo krizno razdoblje od 3mj.user posted image ...
Hvala ti BELLA kaj me tak doživljavaš...user posted image  Trudim se koliko mogu...Moja kilaža je u plusu 5kg...Trbuha više uopće nemam,ostali mi bokovi,sise i guza user posted image ...Nama je danas mjesec dana user posted image user posted image user posted image ...popodne idemo na prvi pregled pa vam javim esejuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 54
22.9.2012 10:19:54   
tenkic
Možda nas Sunshine na zna pronaći na ovom novom mjestu?!?!

Moja beba već dva dana ne kaka, od kad smo se vratili od pedijatrice tj odkad smo počeli uzimati bio giaia probiotike...hmm...sirotica se muči i tiska ali samo uspije piškiti, baš mi ju je žao jer ne znam kak da joj pomognem.

Nego pitanjce vezano uz šetanje- mi šetamo isključivo kad beba spava jer kad je budna onda obično traži papati- u biti sve moramo podrediti bebinom ritmu. neki dan smo šetali po prirodi u podsljemenskoj zoni i nakon toga je dida bebu fino utoplio i mala je zaspala tak da smo ju jedva zbudili...to utopljavanje je druga stvar koju želim malo prodiskutirati:
pedijatrica veli da djete kupamo na 24 stupnja, da boravi na 22 stupnja i da spava na 18 stupnjeva u sobi. isto tako da hladne ruke nisu indikator da je bebi hladno. i tak sam ja nju držala relativno tanko obučenu u bodić dugih rukava i hlačice i čarapice ovih dana i pokrivala sam ju laganom dekicom. rukice su joj stalno bile hladne, al kontam si ja bolje dijete ne zabundavati jer bu postala zimogrozna ko mama.
ali kad ju je dida ubundao u debelu dekicu i nabacio na nju još jednu vesticu rukice su joj postale tople i spavala je ko top tako utopljena i jedva smo ju probudili.
sad ne znam da li ju trebam ubundavati ili trenirati da ne bude predebelo obučena. ipak je još uvijek relativno toplo i ako ju već sad počnem ubundavati, što ću po zimi?

Neposredna veza do poruke: 55
22.9.2012 12:08:14   
anne
Pozdrav mamice, kako vrijeme leti. Već se i meseci zbrajaju.
Ja nisam bila na pregledu, oš skupoljam hrabrosti.
Jučer sam išla u grad u shoping i doma ostavila karticu.user posted image
Možda i bolje jer nisam našla kaj sam tražila već ćgomilu sitnica.
Curička mi e noćas spavala skoro 9h u komadu. Na kraju sam je budila jer su mi cice bile pred eksploziju. Mala, mala...

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 56
22.9.2012 15:52:22   
Sunshine28
drage moje cure evo i mene user posted image user posted image user posted image
malo smo duze bile u bolnici, kao sto vam je ines prenjela moja se Emica rodila na carski, ali kada sam slala tu obavjest nisam jos znala da je i to dosta tesko proslo...ona je bila jako visoko i "zaglavila" se pa su me morala rezati vise nego se to inace radi, tako da ce i fizicki oporavak biti nesto duzi, ali, na zalost, nista u usporedbi sam psihickim user posted image
svaka cast ljecnicima koji su me operirali, divni ljudi, 'ko zna da li bi vam danas pisala ovo da je bilo drugacije, ali sve ostalo u bolnici tiha jeza...ukratko u KBC Osijek je room in 24 sata sa bebom od prvog dana obavezan, bez obzira na koji je ona način rođena, pa čak i kada je to i jako kompliciranim carskim rezom...zamislite da vasa beba koju ste toliko zeljno cekali place pored vas u krevetu a vi se ne mozete ustati...forsiranje dojenje u situaciji kada se ne mozete od bolova ni okrenuti u krevetu, bezobrazne sestre koje ne zele pomoci...zbog svega toga u bolnici sam izgubila apetiti, povrcala i plakala od jutra do mraka, na kraju ostala bez mlijeka i dosla kuci sa hrpom trauma koje me jos ne pustaju...
Ema je dobro, divno je dijete, spava, smjeska se i place samo kada ima grceve, trudimo se sada kod kuce konacno upoznati jedna drugu, nije mi bas lako, baby blues ili kako li to vec zovu tek polako popusta, ali mene drzi nada da ce sve biti ok za koji tjedan...
puse svima user posted image

I + G = E & L

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 57
22.9.2012 22:01:12   
andydea
ej curke...jao nikako da se javimuser posted image
SUNY žao mi je kaj si imala takvo iskustvo,moram priznati da ni meni ovaj put u bolnici nije bilo lijepouser posted image ...i onda kad sam došla doma-pjesma!!!
Mi stalno idemo ovih dana u šetnje,a usput obavljamo shopping user posted image ....Tenkić ,ja ti isto Di uspavam pa onda idemo van...jer čim se probudi odmah "daj sisu"user posted image ...Kaj se tiče oblačenja,ja već koristim piđamice,vreću za spavanje i obavezno zimsku flis dekicu...mi još ne grijemo...jer bez toga hladne rukice i kiše ko lud..
Grčiće imamo još tu i tamo,ali kad uhvate,jao pomozi...
Bili smo u jućer na prvom pregledu-Di ima 5100g,54cm...opseg glavice 39,5 ....-jako dobro napredujemouser posted image user posted image ....jedino kukići malo tvrđi,treba vježbati do pregleda i žilica kao kraća ispod jezika pa smo dobili uputnicu i za otorinca...ali veli dr.da nije ništa strašno...možda je na mene,jer ja ne mogu reći "R"...
Eto drage moje preko vikenda mi je ludnica...ako je lijepo vrijeme onda smo vani cijeli dan,jedino tako mi spavauser posted image ...a navećer čistim dok ne opadnem s nogu...veša za peglati nikad kraja-Bella to ti je recept za moje kile user posted image ...nom-stop sam u pokretu....spavam sve ukupno 4-5h po noći i to je to...
ANNE kako si mi ti??? Kako ti uspjevaš sa njih troje???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 58
24.9.2012 10:07:08   
ines_os
sunyuser posted image
ja sam prvo veče zamolila da mi uzmu malog da se naspavam i uzele su bez problema
andy user posted image za di
mi ćemo u šetnju sada

vikend opet bukiran,pekli prase u vikendici
Ivan samo spavao i jeo,a kod kuće nebi zaspao
u subotu mama išla na party koji je priredila firma otišla u 22 vratila se u 23 h
mm ostao s malim s tim da se probudio kada sam sjela u auto,ali me nije htio zvati nego ga je nosio tih sat vremena i kada sam ja došla kući spavao je kao beba nije se budio do 1 h ujutro,e to je mama
nikud više bez njega,tj.nikakvi izlasci,osjete valjda kada odemo negdje

18.7. 2012 u 19.27 h došlo je mamino zlato IVAN
3900 g 50 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 59
24.9.2012 10:18:50   
andydea
ma moj osjeti čim odem na wc user posted image ....mi smo skužili kaj pali-kad jedemo moramo ga skinuti donji dio do pelene i pokriti s dekom user posted image ...ali obavezno kad ja idem jesti ,DI je gladanuser posted image ....

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 60
24.9.2012 10:23:03   
ines_os
sada su već mali prefriganci šta će biti kasnije
Ivan voli gledati kad netko jede mi ručamo bez problema samo nas mora vidjeti

3900 g 50 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 61
24.9.2012 10:45:23   
andydea
Jućer smo šetali po Bundeku,nije baš bilo kao u subotu lijepo vrijeme,ali ajde išli smo...bio je dobar...čak sam i dojila pred 20 ljudi u parku user posted image ...veli moj muž kaj te briga,nije to sramota samo ti doji...a malo mi je bilo neugodno,ali da ga sad pustim da se dere do auta-nema šanse...Evo danas ću prvi put sa njim sama u šetnju...user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 62
24.9.2012 10:55:51   
LorVer
Pozdrav svima,

sad tek vidim da je moja curka najstarija medju ljetnim bebama.user posted image MAR mi spava od rodjenja cijelu noc ali se po danu bas i nemremo s time pohvaliti, ali smo se zato poceli smijati na glas pa preko dana na veliko zabavlja cijelu obitelj.
Moje starije curke uzivaju u promatranju kako im sestra brzo raste, a sad im je i tek postala interesantna od kad se smije i "prica" sa nama.

Sterne fallen nicht von Himmel,
sie werden geboren

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 63
24.9.2012 11:04:21   
LorVer
Andy user posted image ,
i ja ju dojim vani, stavim tetra pelenu preko ramena da se ne vidi i neka mala papa.
Kad tako ne bi radila po cijele dane bi bila na sto metara od kuce, jer me trazi uredno svaka dva sata da papa, a s obzirom da je i na flasici neda mi se stalno nositi sve sa sobom u setnju, a i cika nam je apaurin za spavanjeuser posted image jedino ju tako uspijem uspavati.

sie werden geboren

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 64
24.9.2012 11:25:15   
andydea
LorVer pa tako i radim user posted image ...joj sjećam se kad smo se bodrile još po zimi kad čemo ostati trudne,a gle sad user posted image ...i ja se veselim prvom smijehu,nadam se da će doći uskoro user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 65
24.9.2012 21:35:57   
tenkic
Sunny, baš mi je drago da sad i ti uživaš u svojoj maloj cirici. Nemrem vjerovati da ti u bolnici bar po noći nisu uzeli malenu- jest da sam ja rodila u ZG ali i kod mene je bio 24 satni rooming in i iako sam za razliku od tebe imala relativno lagan porod (izuzevši epi) ja sam redovno po noći malu dala na pedijatriju da se naspavam i odmorim. Baš mi sad pedijatrica veli da je u najrazvijenijim zemljama normalno da se tak bebe po noći daju na pedijatriju gdje ih usput i malo nadohrane (što je super jer su mene cice bolile za poludit, a mala je plakala za poludit). jer u cijeloj priči je najbitnije da je mama OK. Ako je mama OK onda je i beba OK. Tak da sam ja bila OK i nije me čopio taj baby blues. Nije mi se ni plakalo. U biti cijelo vrijeme sam sretna što sam dobila živu i zdravu djevojčicu (osim što sam jedan dan malo cmoljila da mi se čini da mala voli sve više nego mene).
Ali ima jedna dobra stvar kod tog carskog- Sunny, barem te dolje uz tvoje hemiće ne boli rana od epi.
Moja kolegica je prvo dijete rodila prirodno a drugo carski- njeno iskustvo je da se puno brže i lakše oporavila od carskog.

Ja sam u nedjelju malu podojila i čim je popapala uskočila sam u auto i na dva sata u shopping. Kupila sam joj u Cartersu flis jednodjelno odjelce da joj ne bude zima sad kad malo jače zahladi. A morala sam obići i C&A; 20% popusta nije za propustiti. Za dva sata sam bila doma, mala se uredno ko vurica probudila da je ona gladna. Budući da nismo usavršili dojenje sjedeći (uf, stvarno moram na tome poraditi) nama je dojenje u parku mission impossible. osim toga tu na Črnomercu nema ni parkova ni klupica, da i hoću podojiti bebu morala bi se sjesti na nečiju ogradu?!?!

Andy- 28. i 29. u Garden Mall-u u DMu imaju 15% popusta na sve kupljene artikle između 21 i ponoći- znam da kupuješ njihove pelene pa vidi jel ti se isplati nekoga poslati.

Jučer i danas nam se dogodilo nešto čudno kod dojenja- mala je slatko papala i odjednom je odbacila cicu i počela plakati ko blesava. I nema šanse da ju opet prihvati. Jel to normalno? MM ju je nakon toga smirio i uspavao (fakat imam feeling da ju on lakše umiri i uspava nego ja tj da ona njega više voli nego mene-ja sam joj samo za cicanje...hmmm)

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 66
24.9.2012 21:50:42   
andydea
Tenkić hvala na obavjesti...ja ionako brzo skupim,pa imam tih 15%...stalno sam u tom dm-u user posted image
kaj se tiče sisanja,moj to često radi...to su ti grčevi dok sisa i to je sve normalno...meni moj zna razvuč bradavicu ko žvakaču gumuuser posted image ...i da drago mi je da si uspjela obaviti shopping!!!

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 67
24.9.2012 22:13:13   
tenkic
uh ti grčevi. nikako ne žekim povjerovati da mi beba ima grčeve.
da, nekad razlači cicu. n
ekad povuče pa pusti pa povuče papusti, ko da se mazi.
od juče vuče ko blesava i odjednom pusti i rasplače se ko luđak i ne želi više jesti (mada nije sve posisala)

da ne spominjem da preko dana cica na obje cice u jednom dojenju i da žica hranu svakih 1,5-2 sata....jedino ju tata zna tak uspavati da do 3 sata ne traži cicu

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 68
25.9.2012 10:52:52   
andydea
Jutro mamice user posted image
Mi imamo neki svoj ritam,makar je još prerano,jer smo stari tek mjesec dana...ali evo ga-kupanje oko 20h,dojenje i spavanje...buđenje tek oko 3 ili 4h ujutro,pa u 7h i onda opičimo zajedno u krevetu do 9-pol 10huser posted image user posted image ...
Ja naspavana ko bebauser posted image ...
Bella moj bljucne svako malo jer jako halapljivo jede i jede puno...to je sve normalno...Fala bogu imam mlijeka koliko god DI hoće,i ne moram se izdajati uopće...jastučići sve ono kaj je višak upiju...najbolji su mi od "cica" i super da sam ih otkrila...najbolje upijaju...Jućer smo bili vani i opet idemo danas...uživamo..user posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006
Neposredna veza do poruke: 69
25.9.2012 10:54:02   
tenkic
naša mala uvijek kaka megalomanski ali nikad još nije procurilo iz pelene (osim kad počne kakati za vrijeme presvlačenja, onda to šprica na sve strane i u daljinu, katastrofa), ali mi je zato u nekoliko navrata promočila pelena od pišaline, mislili smo da smo ju loše zalijepili, ali očito da pampersice baš i nemaju neku fantastičnu moć upijanja pa smo za curenje okrivili proizvođača a ne naše neznanje u stavljanju pelene.

patronažna nam je u prvom posjetu donjela Malu sovicu tj vreću s hrpom promotivnog materijala među kojim su bile i dvije probne pelene marke pretty baby iz interspara. skroz sam zadovoljna s njima. tu su mi negdje ko i babylove iz DMa po kvaliteti- dobro upijaju user posted image
želja mi je isprobati i huggies, al one su fakat skupe pa nisam sigurna da bum se u to upustila jer mala troši jako puno pelena (fina guza ne voli biti zmazana)

nego, sad kad idete u šetnje da li izbjegavate izlaske između 11 i 16 ići van da beba ne bi bila na suncu? kao ne bi smjela biti na izravnom suncu a kam god da krenem tak usred dana nema šanse da joj malo sunca ne upadne u košaru i na lice makar košara ima onaj krović...

< Poruku je uredio tenkic -- 25.9.2012 11:06:49 >

Neposredna veza do poruke: 70
25.9.2012 11:12:12   
andydea
Tenkić ja ti baš u to vrijeme idem van....rekla je patronažna da sad nije jako sunce i da je idealna temperatura od 12-16h za šetnje,a ja i moram na sunce(ne direktno) jer je moj imao žuticu i još uvijek je malo žuti...bebi ništa ne smeta sunčeko ako je u kolicima...znači nije direktno,a grije ga i toplo mu je...mi smo bez dekice jućer bili i sunčeko nas je grijalouser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 71
25.9.2012 11:20:35   
LorVer
Dobar dancek,
Evo i mi smo na kratko tu. Nama ova noc i nije bila bas nesto, dosta se budila i bila nemirna. Nece valjda opet neka prehlada jer mi je i mm prehladjen. user posted image
Inace jaj se tice pelena, ja koristim po noci od pampersa active fit i meni su super jer mi stvarno dobro upijaju. Malo su skuplje ali koristi se samo za po noci pa je ok. A da i meni i Mar otpada kosa mo luda, pocelo je pocelo. U trudnoci mi nije pala ni dlaka sa glave a sad karastrofa. Bas sam bila zadovoljna u trudnoci sa kosom i kozom, kad bi mi bar doktor migo dati hormone trudnoce, ne bi se bunila.user posted image

sie werden geboren

(Odgovor članu tenkic)
Neposredna veza do poruke: 72
25.9.2012 11:31:46   
andydea
Curke ja odoh u šetnju...pišemo se kasnijeuser posted image

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu LorVer)
Neposredna veza do poruke: 73
25.9.2012 21:13:15   
andydea
većeruser posted image  pa gdje ste ? Mi smo danas  bili vani puna 3h i uživali u suncu..našli se s još dvije mamice i bebe...vrijeme je proletilo user posted image
imali smo i dva dojenja i super je prošlo...user posted image  ..danas me Di uspio zapišati po cijeloj majci user posted image
a kako ste vi provele dan???

LAURA 11.01.2002
LANA 23.05.2006

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 74
25.9.2012 22:42:38   
ines_os
moj Ivan ne pljucka nakon hranjenja,možda u ova dva mjeseca je 3-5 puta
i mi smo u šetnji od 10 h pa na dalje ovisi o njegovom raspoloženju a ako mu ide direkt sunce prekrijem kolica tetra pelenom tj.stavim na krović
mi smo išli danas dogovoriti krštenje u crkvu i uzeti ponude od restorana di ćemo proslaviti
isto imamo rutinu kupanje u 20 h,dojenje i spavanje

uživamo još u ovim zadnjim lijepim danima,sunčanim

3900 g 50 cm

(Odgovor članu andydea)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Da li ste zagovornik kupovine mobilnih telefona djeci od 2, 3, 4... godina?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!